کد خبر 781106
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۴
ظریف

وزیر امور خارجه ایران همه پرسی در کردستان عراق را مخالف قانون اساسی آن کشور دانست و بر ضرورت مذاکره بدون تاثیر داشتن همه پرسی بر نتیجه این مذاکرات و نیز آینده این منطقه تاکید کرد.

 به گزارش مشرق، محمد جواد ظریف در پایان 12 روز حضور خود در نیویورک برای شرکت در جلسات مجمع عمومی سازمان ملل متحد و پیش از بازگشت به ایران، گفت: همه پرسی در کردستان، مخالف قانون اساسی عراق بود و نه تنها کمکی به مردم کردستان نمی کند، برای امنیت عراق هم قابل توجیه نیست.


وزیر امور خارجه تاکید کرد: این حرکت خطرات زیادی برای امنیت عراق و منطقه خواهد داشت. توقع ما این است که مذاکرات با احترام به قانون اساسی عراق بخصوص اصل اول قانون اساسی عراق، که بر وحدت ملی و تمامیت ارضی عراق به عنوان اصول غیر قابل تغییر تاکید دارد، شروع شود بدون اینکه این اتفاقی که افتاده است تاثیری بر مذاکرات یا آینده داشته باشد.

**استقبال از سیاست های اعتدالی ایران/دیدارهای فشرده در سازمان ملل


ظریف همچنین درباره برنامه های رئیس جمهوری در چهار روز حضور در هفتاد و دومین مجمع عمومی سازمان ملل متحد با بیان اینکه مجمع عمومی سالانه، بهترین فرصت برای مسئولان کشورهاست که با یک سفر به نیویورک کار ده ها سفر را انجام دهند و با مسئولان کشورهای مختلف دیدار و گفت و گو کنند، افزود: امسال در طول مدت حضور رئیس جمهوری در نیویورک برنامه های بسیار فشرده ای داشتیم. با توجه به اینکه ایشان ناگزیر بود، برای شرکت در مراسم هفته دفاع مقدس زودتر از موعد به ایران برگردد، فشردگی برنامه ایشان زیاد بود.


ظریف توضیح داد: رئیس جمهوری با حدود 6 رئیس کشور، 4 نخست وزیر و دبیر کل سازمان ملل متحد دیدار کرد و علاوه بر سخنرانی در مجمع عمومی چندین جلسه هم با اصحاب فکر، اندیشه و مسئولان رسانه ها و نمایندگان مسلمانان آمریکایی داشت.


وی با بیان اینکه حضور رئیس جمهوری در سازمان ملل بسیار موفقیت آمیز بود، افزود: بخصوص سخنرانی ایشان در مجمع عمومی ملل متحد که نمود اعتدال و سیاست قاطع جمهوری اسلامی بود، با استقبال همه شرکت کنندگان مواجه شد که این سخنرانی را با سخنرانی آقای ترامپ مقایسه می کردند.


رئیس دستگاه دیپلماسی ایران درباره برنامه ها خود هم گفت: من در طول مدتی که اینجا بودم نزدیک به 60 جلسه، ملاقات و مصاحبه داشتم. تعداد زیادی از وزرای خارجه را ملاقات کردم، تعدادی از مسئولان دبیرخانه ملل متحد، معاونان و خود دبیر کل که یک بار دکتر روحانی در ابتدای سفر با ایشان ملاقات کردند و بار دیگر هم بنده دیدار نسبتا طولانی با دبیرکل داشتم.


ظریف افزود: همین طور فرصتی برای حضور در محافل اندیشمندان آمریکایی و مصاحبه های متعدد بود. با توجه به فضاسازی بسیار شدیدی که علیه جمهوری اسلامی شکل گرفته و تعبیرات دروغی که هم در مورد برجام و هم درباره سیاست های منطقه ای جمهوری اسلامی ایران بخصوص در دوران ریاست جمهوری آقای ترامپ در آمریکا دنبال شده است، فرصت خوبی برای روشنگری بود و بعضی از جلسات همچون جلسه انجمن آسیایی به صورت مستقیم پخش شد.


وی ادامه داد: تعداد زیادی هم جلسه های محدودتر و با افراد مشخص تر بود که آن ها هم فرصت بسیار خوبی برای تببین سیاست های جمهوری اسلامی فراهم آورد.

**تغییرات ساختاری در وزارت امور خارجه


وزیر امور خارجه همچنین گفت: تغییرات اصلی در ساختار وزرات خارجه مورد تایید سازمان امور اداری و استخدامی کشور قرار گرفته است که شامل ایجاد معاونت اقتصادی، حذف معاونت های منطقه ای و ایجاد یک معاونت سیاسی است.


ظریف اضافه کرد: این تغییر به وزارت خارجه کمک می کند هم ساختار خود را چابکتر کند، هم با مقررات کلی امور اداری و استخدامی کشور همراه باشد و هم در حوزه هایی که مورد توجه رهبر معظم انقلاب، نمایندگان مجلس و دولت از جمله اقتصاد مقاومتی است بتوانیم تمرکز بیشتری داشته باشیم.


وی تصریح کرد: این بخش ساختار قطعی شده و تمام برنامه ریزی ها برای انتقال ساختار قبلی به ساختار جدید صورت گرفته است.


رئیس دستگاه سیاست خارجی ایران یادآور شد: برای خود دو ماه فرصت برای انجام این کار تعیین کرده بودیم که البته با دو هفته حضور این جانب در مجمع عمومی، بیشتر کارها بر عهده همکارانم در تهران بود.


ظریف با بیان اینکه برای اجرای تغییر ساختار نیازمند اقدامات سخت افزاری و نرم افزاری هستیم، ادامه داد: برای استفاده بهینه از این ساختار جدید نرم افزارهای جدیدی باید تعبیه شود. فرایندها هم باید باز تعریف شود تا بتوانیم بهترین استفاده را انجام دهیم.


وزیر امور خارجه به تغییر دیگری هم در ساختار وزارت متبوعش اشاره کرد و گفت: همزمان تغییری هم در ساختار عمودی وزارت خارجه هم داشتیم، یعنی کاهش رده های مسئولیتی و نزدیکتر شدن کارشناسان به تصمیم گیری ها که از نظر وزارت خارجه نهایی است.


ظریف ادامه داد: مذاکرات نهایی با سازمان امور اداری و استخدامی در حال انجام است تا بتوانیم همزمان با تغییر شمای کلی وزارت خارجه، چارت عمودی وزارتخارجه را هم تغییر دهیم تا وزارت خارجه چابکتر شود و کارشناسان وزارتخارجه بتوانند محوریت پیدا کنند تا در تصمیم سازی و تصمیم گیری حضور فعال داشته باشند.

**معاونت اقتصادی برای پیگیری راهبرد اقتصاد مقاومتی


وزیر امور خارجه درباره معاونت اقتصادی در چارت جدید هم توضیح داد: این معاونت به عنوان یک معاونت مجزا همراه با یک اداره کل و دو دفتر که مشابه اداره کل است و ادارات متعدد دیده شده است که در حوزه های مورد نظر اقتصاد مقاومتی کار خواهند کرد.


ظریف در پاسخ به این سوال که آیا در حاشیه مجمع عمومی به دیپلماسی اقتصادی هم توجه شده است یا نه، گفت: جنبه های سیاسی در این سفر بیشتر غلبه داشت اما با تعدادی از افراد علاقه مند بخصوص نمایندگان و وزرای امور خارجه ای که در حوزه های اقتصادی به همکاری با جمهوری اسلامی علاقه دارند، فرصت گفت و گو داشتیم.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
    13 4
    در قانون اساسی عراق امده است که "ماندن در عراق یک پارچه داوطلبانه است"
    • IR ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
      1 14
      فکر کنم حتی قانون اساسی عراق نخوندی!! بهت پیشنهاد میدم حتما بخونش!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس