به گزارش مشرق، در شرایطی که تا ضربالاجل 15 اکتبر که موعد ارائه گزارش «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا به کنگره درباره برجام است، مدت زمانی طولانی باقی نمانده، پایگاه «پالتیکو» گزارش کرده که تیم امنیت ملی رئیسجمهوری آمریکا به دنبال راهی برای زخم زدن به توافق هستهای ایران بدون از بین بردن آن است.
در این گزارش آمده است که تیم امنیت ملی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا به اتفاق آراء پیشنهاد دادهاند که ترامپ پایبندی ایران به برجام را تأیید نکند اما در عین حال به کنگره برای وضع مجدد تحریمهای ضدایرانی که میتواند به از بین رفتن برجام منجر شود، اعمال فشار نیاورد.
بنا بر راهبردی که در بازبینی سیاست ایران به رهبری «هربرت مک مستر» مشاور امنیت ملی آمریکا آمده است، تیم ترامپ در صدد است با کنگره و همپیمانان اروپایی آمریکا برای به کارگیری فشار جدید به نظام ایران همکاری کند اما در این راهبرد مطرح شده است که برجام در حال حاضر به صورت دست نخورده باقی میماند.
ترامپ زمانی که کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا بود، این توافق را «فاجعهبار» و «بدترین توافق تاریخ» توصیف کرده بود. اما این استراتژی جدید، رویکردی ظرفی در خصوص یکی از مهمترین تصمیمات سیاست خارجی دوران ریاستجمهوری وی ارائه میدهد. هدف اصلی این است که به رئیسجمهور آمریکا اجازه داده شود تا در خصوص این توافق ابراز رضایت کند و در عین حال سطح جدیدی از جدیت و سختگیری را در قبال دولت ایران در پیش گیرد بدون آنکه باعث ایجاد هرجومرج بینالمللی بواسطه خروج کامل از برجام شود.
بر اساس این گزارش، مقامات دولت آمریکا اعلام کردهاند که این استراتژی هنوز نهایی نشده است و ممکن است قبل از اینکه رئیسجمهور آمریکا رسما آن را اعلام کند، تغییراتی در آن صورت گیرد.
با این وجود، «جیمز متیس» وزیر دفاع آمریکا روز سهشنبه در نشستی در کنگره با اشارهای کوتاه به این رویکرد جدید گفت که معتقد است برجام به نفع آمریکاست و اینکه ترامپ نیز بهتر است «اعلام این مطلب را مدنظر قرار دهد». علاوه براین، «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ارتش آمریکا نیز اعلام کرد که این توافق «توسعه قابلیتهای هسته ای ایران را به تعویق انداخته است».
پالتیکو در ادامه نوشت: «اگرچه لحن مقامات آمریکایی درباره برجام بسیار مثبتتر از مواضع ترامپ به نظر میرسد اما در راستای راهبرد کاخ سفید برای عدم تأیید پایبندی ایران به توافق هسته ای بدون وادار کردن کنگره به منحل کردن این توافق از طریق تحریمها است و ممکن است پیشدرآمدی بر تلاشهای دولت آمریکا برای سیگنال دادن به کنگره و متحدان آمریکا در خصوص این مسئله باشد که ترامپ در حال خروج و کنار کشیدن از برجام نیست».
بر اساس این گزارش، بنا بر قوانین آمریکا، در صورتی که رئیسجمهور این کشور پایبندی ایران به توافق هستهای را در دوره 90 روزه تأیید نکند، کنگره 60 روز برای تصمیمگیری درباره وضع مجدد تحریمهایی که بواسطه برجام لغو شده بود، فرصت دارد.
در حال تکمیل..