به گزارش مشرق، محمد تقی نظرپور خصوص تخریب مدارس در استان کرمانشاه، اظهار کرد: طبق ارزیابی که تا روز دوشنبه انجام دادیم برای بازسازی مدارس تخریبی ۶۶ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و برخی از مدارس نیازمند مقاومسازی هستند که به ۱۰ میلیارد تومان اعتبار و برای حصارکشی مدارس نیز ۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است؛ بسیاری از حصارکشیهای مدارس براساس اصول فنی انجام نشده است و به راحتی با یک زلزله دچار تخریب میشوند.
وی افزود: برای ادامه تحصیل دانشآموزان در مدارس زلزله زده دو تصمیم اتخاذ خواهد شد نخست آنکه برخی مدارس تک شیفته را دو شیفته خواهیم کرد و دانشآموزانی که مدارسشان در جریان زلزله آسیب دیده است را آنجا ساماندهی خواهیم کرد.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: اقدام دوم برای ساماندهی دانش آموزان در مناطق زلزله زده استفاده از کانکس است.
نظرپور بیان کرد: عمده مدارس تخریبی در جریان زلزله اخیر مربوط به استان کرمانشاه است که ۳۰ مدرسه شهری و ۱۴ مدرسه روستایی تخریب شدهاند و در مجموع شامل ۳۰۰ کلاس درس است. البته از نظر ما وضعیت بحرانی نیست به دلیل آنکه ۶۹۶ فضای آموزشی در این مناطق وجود دارد که حدود ۶ درصد آنها تخریب شده است.
وی ادامه داد: در شهرستان سرپل ذهاب ۱۸۹ فضای آموزشی به عنوان مدرسه داریم که ۹.۵۲ درصد تخریب شدهاند؛ ۱۲ تیم را به مناطق زلزله زده اعزام کردهایم که هنوز برخی مناطق را بررسی نکردهاند البته مدارس مناطقی که در کانون زلزله قرار داشتند بررسی شدهاند.
سید محمد بطحایی نیز از جان باختن ۲۱ دانشآموز و دو فرهنگی در زلزله کرمانشاه خبر داده بود همچنین پیش از این نیز، سلیمان محبی مدیرکل آموزشوپرورش استان کرمانشاه عنوان کرده بود: در شهرستان سرپل ذهاب در بخش شهری و روستایی در مجموع حدود ۵۰ درصد مدارس قابل استفاده نیستند و ممکن است از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شده باشند.