ارتش آمریکا و ترامپ

مخالفان نظامی ترامپ، نسبت به تهدید بزرگ جهانی او اخطار داده‌اند اما سنا توجهی نکرده است؛ لذا، احتمال کودتای نظامی به شکل نافرمانی تاثیرگذار علیه وی خیلی هم دور نیست.

سرویس جهان مشرق- در تازه‌ترین جلسه استماع مجلس سنای آمریکا، تعدادی از مقامات ارشد و تصمیم‌ساز نظامی آمریکا نسبت به عدم ثبات روانی ترامپ و خطر بزرگ هسته‌ای که وی برای جامعه بین‌المللی دارد اخطار دادند. آنها اعلام کردند که در صورت صدور دستور غیرموجه از سوی ترامپ، به هیچ وجه تبعیت نخواهند کرد. سنا نسبت به تصمیم‌شان به آنها حق داد اما به نظر می‌رسد که با توجه به اظهارات سناتورها پس از جلسه مربوطه، هیچ حمایت رسمی از آنها مبنی بر تصویب قوانین محدودکننده اختیارات هسته‌ای رییس‌جمهور وجود نخواهد داشت. تنها، اکثریت جامعه آمریکاست که حمایت خود از این افراد را ابراز داشته است. به طور منطقی، انتظار می‌رود که در ایام آینده، شاهد تنش‌هایی بین بخشی از ارتش آمریکا و ترامپ و یا در مقیاسی فراتر، شبه‌کودتای نظامی به شکل نافرمانی تاثیرگذار باشیم.

در جلسه فوق برنامه استماع این هفته سنای آمریکا، برخی از قانونگذاران و فرماندهان ارشد نظامی نسبت به ترامپ و عدم تعادل روانی در استفاده از سلاح هسته‌ای و خطر این موضوع برای صلح جهانی اخطار دادند. اما اوج قضیه به وقتی مربوط است که به آن چند تعداد معدود فرماند ارشد ارتش گفته شد که آنها می‌توانند طبق قانون اساسی از دستورات رییس‌جمهور اطاعت نکنند اما به طور قانونی حمایتی از آنها نشد. شاید بتوان این لحظه را برای بسیاری از سیاستمداران و نظامیان آمریکایی، یک لحظه بسیار خوشایند پس از یک سال سیاست درهم برهم و آشفته و حماقت‌بار دانلد ترامپ دانست اما اگر با توان کافی از این اقدام حمایت نشود، کارکرد نخواهد داشت.

همچنین، در جلسه استماع نیز قوانین محدودکننده اختیارات رییس جمهور در مورد استفاده از تسلیحات هسته‌ای نیز مورد بررسی قرار گرفت اما همچنان هنوز به تصویب نرسیده است. این برای اولین بار پس از 40 سال است که چنین چیزی در کنگره مطرح می‌شود. در سال 1974، «ریچارد نیکسون» در آستانه استفاده از سلاح هسته‌ای بود که توسط کنگره کنترل شد. حال، قانونگذاران در حال بررسی این هستند که چه چیزی می‌تواند در شرایط ترامپ، خطر برانگیز باشد.

اخیرا مجله «تایم» در تیتر بزرگ خود زد: «آیا پرزیدنت ترامپ باید صلاحیت و قدرت پرتاب موشک هسته‌ای را داشته باشد؟». سناتور «کریس مورفی» در جلسه استماع اخیر، آب پاکی بر دست همه ریخت و اظهار داشت: «نگران عدم ثبات بسیار زیاد رییس جمهور هستیم. او خیلی سبک‌سرانه در قبال سیاست برخورد می‌کند و فرایند تصمیم‌گیری آرمان‌گرایانه او می‌تواند به استفاده‌اش از سلاح هسته‌ای منجر شود که به شدت منافع امنیتی آمریکا را در خطر قرار می‌دهد».

فیلم / نمونه‌ای از شخصیت واقعی ترامپ

نکته‌ این است که به راستی در عرصه سیاست، بسیار زشت و حقیرانه است که کنگره یک کشور، رییس‌جمهور آن کشور را به خاطر عدم ثبات روانی، محدود نماید. در جامعه سیاسی و اجتماعی آمریکا، اکنون ترامپ را به عنوان شخص بی‌ثباتی می‌شناسند که هر آینه ممکن است که انگشت خود را بر دکمه‌ای قرار دهد که پیامدش، جنگ آخرالزمان است. جالب اینجاست که وقتی هیلاری کلینتون در مناظره‌های خود در مقابل ترامپ، مدام از عدم ثبات روانی او و عدم توانایی روانی و ذهنی برای فرماندهی بحران سخن می‌گفت، همان گفته‌های او توسط جامعه اطلاعاتی آمریکا و حتی برخی رسانه‌های حامی دموکرات‌ها مورد نکوهش قرار گرفت.

در آن زمان، حتی هم‌حزبی‌های ترامپ هم او را خطری برای امنیت ملی آمریکا می‌دانستند. درست ماه گذشته بود که سناتور «باب کورکر» -رییس کمیته روابط خارجی سنا- اظهارات و مواضع ترامپ علیه کره شمالی را قدم گذاشتن در راه جنگ جهانی سوم دانست. وقتی هفته گذشته، ترامپ از سفر 12 روزه آسیایی خود بازگشت و آن را یک سفر پر از منفعت برای آمریکا خواند، سیلی از حملات روسای سابق جامعه اطلاعاتی آمریکا علیه او در رسانه‌ها سرازیر شد و وی را خطری برای امنیت ملی کشور خواندند.

سناتور باب کورکر و ترامپ؛ دوستان دیروز و شاید (!) دشمنان امروز

از سوی دیگر، وزارت خارجه آمریکا هم که در این یک سال پیوسته با دیدگاه‌های ترامپ اختلاف نظر داشته،‌ از سوی «برایان هوک» یکی از مقامات ارشدش، به شدت به سیاست‌های رییس جمهور آمریکا نسبت به میل به گسترش رابطه با روسیه تاخته و این کشور را تهدیدی برای جهان غرب دانسته‌ است. کار آن قدر در آمریکا پیچ خورده است که رییس‌جمهور را یک دلقک دیوانه می‌دانند که ممکن است هر لحظه دستور به حمله هسته‌ای به یک کشور بدهد. یکی از مقامات نظامی آمریکا در جلسه استماع به سناتورها گفته که «جلوی کسی را بگیرید که اینچنین قدرت نظامی بزرگی در دست دارد و هر لحظه ممکن است موجب جنگ جهانی سوم شود».

«بروس بلیر» -کارشناس ارشد سابق پرتاب موشک هسته‌ای- اخیرا اظهار داشت: «نابود کردن تمدن بشری اکنون توسط یک مرد ممکن شده است. مردی که پیش از این یک شُومن و ستاره تلویزیونی بوده و اکنون کل تسلیحات آمریکا در دست اوست و با توجه به عصبانیت لحظه‌ای، آستانه تحمل بسیار پایین، و حد توجه‌ بسیار ضعیف‌اش، می‌تواند فاجعه بیآفریند».

شاید بتوان گفت که چشمگیرترین اظهارنظر مربوط به ژنرال «رابرت کهلر» -فرمانده ستاد فرماندهی استراتژیک ارتش آمریکا و ناظر برنامه‌های هسته‌ای بین سال 2011 تا 2013- است. وی در جلسه استماع اظهار داشت: «اگر حتی یک دستور غیرقانونی به ارتش داده شود، ارتش متعهد است که آن را اجرا نکند و اطاعت نبرد».

رابرت کهلر

نکته قابل توجه اینکه در میان حملات پرشمار رسانه‌های طی یک سال ریاست جمهوری ترامپ، اکنون تصمیم ژنرال‌ها به عدم متابعت و اطاعت از دستورات غیر معقول ترامپ می‌تواند بزرگ‌ترین چالش دوران کاری او و فراتر از آن، نابود کردن وجهه قدرت او باشد.

اگر بخواهیم صریح باشیم، باید گفته شود: ترامپ به راستی یک فرد بی‌ثبات و دارای مشکلات روانی است. به ادبیات او توجه کنید. نه نزاکت دارد و نه سیاست. در سازمان ملل، به عنوان رییس جمهور آمریکا می‌ایستد و عملا یک ملت را به نابودی تهدید می‌کند. توئیترهای سخیف و مضحک‌اش را توجه کنید. یک بار به «کیم جونگ اون» -رهبر کره شمالی- می‌گوید «آقا کوچولوی موشکی». بار دیگر، به او لقب «کوتوله خپل» می‌دهد. آیا براستی این ادبیات رییس جمهور یک کشور است؟ کشوری که خود را قدرت اول جهان می‌داند. آیا این ادبیات سخیف، کودکانه، و دیوانه‌وار، چیزی به جز افزایش تنش را در پی خواهد داشت؟

به لحن کودکانه و حماقت‌بار یک رییس جمهور توجه کنید: چرا کیم جونگ اون با گفتن «پیر» به من توهین بکنه و من بهش نگم «کوتوله چاق»؟  آره خب ... من خیلی سعی کردم که باهاش رفیق باشم و شاید هم روزی این اتفاق بیافته

الان شنیدم که وزیر خارجه کره شمالی در سازمان ملل سخنرانی می‌کنه. اگر بخواد افکار اون «آقا کوچولوی موشکی» رو بیان کنه، چندان تاب نخواهند آورد

در این میان، نکته قابل توجه این است که سنا میلی به رو در رویی با ترامپ ندارد و کورکر پس از جلسه استماع گفت که هنوز به نتیجه‌ای نرسیده‌اند. «برایان مک‌کئون» که از مقامات وزارت دفاع آمریکا در زمان اوباما بود، اعلام کرده که محدود کردن اختیارات رییس جمهور فعلی می‌تواند رییس جمهور بعدی که ممکن است جنگ‌طلب نباشد را دچار مشکل سازد چرا که این قانون تداوم خواهد داشت. این در حالی است که محدودیت اعمال شده در سال 1974 بر نیکسون، در دوره «جیمی کارتر» تداوم نداشت و اظهارات وی جای تعجب دارد. علاوه بر این، یک مشکل بزرگ در اینجا وجود دارد که با توجه به عدم همراهی همه فرماندهان ارتش با فرماندهانی که به شدت نگران اقدامات ترامپ هستند و همچنین عدم همراهی سناتورها، ظاهرا آن‌ها هم مشکلی با خطرات هسته‌ای احتمالی رییس‌جمهور آمریکا برای جامعه بین‌المللی ندارند.

فیلمی که خود آمریکایی‌ها در مورد رییس‌جمهور جنگ‌طلب خود بر اساس فیلم «مکس دیوانه» ساخته‌ بودند؛ در زمان انتخابات هم او را می‌شناختند

در پایان باید گفت که بهانه‌جویی سناتورها به هیچ وجه قابل قبول نیست و راه‌های حقوقی و قانونی بسیاری برای محدود کردن اختیارات هسته‌ای ترامپ وجود دارد. تنها شانس افراد نگران از خطر هسته‌ای ترامپ، حمایت مردم از آنهاست که از آن‌ها خواستند تا در مقابل دستورات غیر قابل توجیه ترامپ بایستند و لذا، تصور این که ممکن است چیزی شبیه کودتای نظامیان به شکل نافرمانی تاثیرگذار علیه وی رخ دهد، خیلی هم دور به نظر نمی‌رسد.


منبع:

https://www.rt.com/op-edge/410176-trump-nuclear-military-coup-opponents/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۸
    20 5
    مشرق یه چیزیت میشه ها ! شبه کودتا ؟؟؟ مگر کشور افریقایی یا آسیای میانه ایه؟؟ درسته کثافت و اصل شیطانه ، اما واقعا ساختار قدرت سه ضلعی امریکا انقدر درون خود قدرت دارد که کودتا ..........
  • IR ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۸
    3 4
    کاری به حماقتهای این دیوانه ندارم.اما کودتا علیه منتخب مردم و نافرمانی نظامی، یک کشور را تا آستانه جنگ داخلی به پیش می بره. بخصوص در آمریکا که جامعه دوقطبی داره. یعنی احمقانه ترین کاری که نظامیان عمدتا فاسد آمریکا میتونند بکنند، نافرمانی نظامی است.
  • مممم IR ۱۶:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۸
    6 2
    میتواند دیوانگی ترامپ هم یک بازی باشد برای توجیه عملکرد های بعدی امریکا یا انحراف افکار جهانی بالاخره نباید شیطان رجیم را احمق فرض کرد .
  • IR ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۸
    2 2
    عجب دنیایی داره ترامپ ! قبل ازهراتفاقی ظاهرا این سیستم آمریکاست که ازهم باز میشه واین احتمال وجودداره درجوامعی که اخلاقیات راکنارگذاشته اند این نافرمانیها به سطح جامعه وایالات امریکا برسه چیزی که ماشاهد تکان خوردن آن درجنگلی پرمه وخطرات دور ونزدیک وهیاهوهای ترامپ بازهم واقعا دیده شد ومیتوان انتظارداشت این آنتخاب آخربسیاری باشد بخصوص که ترامپ نمیخواهد یک دوره ای باشد وسطح تنشها آنزمان خیلی حادخواهد بود .
  • م.ج IR ۱۸:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۸
    3 1
    مدتهاست خطر ایجاد جنگ هسته ای را در ذهن امریکاییها توسط ترامپ دیوانه ، تزریق کرده اند ، به نظر سناریو اینست : ترامپ به عنوان یک دیوانه بیاید دیوانگی نشان دهد ، و بطور غیر معمول برود ، تا چند صباحی دنیا شاکر وجود امریکای همیشگی باشد ، داستان مرگ و تب و شکر از تب در قبال مرگ
  • IR ۱۹:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۸
    7 4
    ادبیات احمدی نژادیه....خخخخ
  • IR ۱۹:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۸
    3 0
    این موضع بعضی نظامیان در خصوص عدم پیروی از دستورات هسته ای رئیس جمهور آمریکا به زمان کندی و بحران موشکی کوبا برمیگردد و از آن به بعد همیشه بعنوان یک گزینه برای جلوگیری از جنگ هسته ای مطرح بوده و مختص ترامپ نیست...منتهی رسانه ها نزدیک به لیبرالها سعی میکنن این قضیه رو بعنوان یک حادثه غیر منتظره جلوه بدن برای تضعیف ترامپ...همین
  • IR ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۸
    0 2
    این بست به اتمام رسید ار چه موقت یکبار دگر باز به وقتش شود آغاز
  • ardeshir SE ۱۹:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۸
    3 9
    ممنون از شما که با ریز بینی‌ به اخبار مهم توجه دارید و از کنار اخبار به راحتی‌ نمیگذارید. این خبر بسیار مهم بود ولی‌ متاسفانه کمتر در ایران به آن توجه شد. اینکه یک افسر عالی‌ رتبه ارتش آمریکا به صراحت می‌گوید که فرمان غیر قانونی رئیس جمهور برای استفاده از سلاح هسته‌ای را اجرا نخواهد کرد، بسیار مهم و محتاج به تحلیل هست، بخصوص در شرایط فعلی که دنیا در آن هست و مخصوصا در شرایطی که ایران در آن هست. از شما عاجلانه خواهشمند هستیم که به دقت به مطلب درج شده در این نوشته توجه کنید و در مورد نکات مهم آن به عموم اطلاع رسانی فرمایید. این کمترین کاری هست که فعلا میشود کرد تا از شروع جنگ و خونریزی که در آن احتمال استفاده از سلاح‌های غیر متعارف هست جلو گیری کرد. این خبر نشان میدهد که افرادی در آمریکا هستند که به شدت نگران شرایط فعلی هستند و این نگرانی از یک نگرانی عمومی و کلی‌ در مورد رفتار ترامپ به یک نگرانی شدید و عمیق در مورد نه فقط ترامپ بلکه جریانات مرموز که پشت آنها لابیهای بیگانه هستند که میخواهند بطور آرام و با قدمهای حساب شده "تابو" و یا همان موضوع ممنوع استفاده از سلاحهای کشتار جمعی یواش یواش کمرنگ کنند و افکار آکادمیک و عمومی آمریکا را آماده کنند که استفاده دوباره از سلاح‌های کشتار جمعی هم مهم و هم واجب هست. در این راستا یک استراتژی چند مرحله‌ای بکار گرفته شده است: ۱) بزرگ کردن تهدیدات خارجی‌ بر علیه آمریکا و هم پیمانان آمریکا ۲) آمادگی افکار "عمومی" در مورد خطر این تهدیدات و غیر متعارف بودن آنها ۳) آمادگی افکار "آکادمیک" برای استفاده دوباره سلاح‌های کشتار جمعی برای ضربه زدن به "نیروهای نظامی" دشمنان آمریکا در یک جنگ احتمالی‌ برای حفظ جان نیروهای نظامی آمریکا ۴) آمادگی افکار "عمومی" برای استفاده دوباره سلاح‌های کشتار جمعی برای ضربه زدن به "نیروهای نظامی" دشمنان آمریکا در یک جنگ احتمالی‌ برای حفظ جان نیروهای نظامی آمریکا ۵) آمادگی افکار "آکادمیک" برای استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی برای نابودی افراد "غیر نظامی" دشمنان آمریکا در یک جنگ احتمالی‌ برای زودتر خاتمه دادن به جنگ ۶) آمادگی افکار "عمومی" برای استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی برای نابودی افراد "غیر نظامی" دشمنان آمریکا در یک جنگ احتمالی‌ برای زودتر خاتمه دادن جنگ در حال حاضر این نظریه وجود دارد که استراتژی
  • مهماندار هواپیما IR ۲۲:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۸
    3 5
    یک 11 سپتامبر هم برای برکناری ترامپ تدارک دیده می شود
  • مهماندار هواپیما IR ۲۲:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۸
    3 4
    یک 11 سپتامبر هم برای برکناری ترامپ تدارک دیده می شود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس