به گزارش مشرق، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از نهادهای انقلابی است که بنیانگذاری آن تأثیرات بسزایی در امنیت کشور داشت، بطوری که کارایی خود را در اولین اقدامات برای خنثی کردن غائلههای اوائل انقلاب و تجزیهطلبیهای دشمنان و پس از آن در جنگ تحمیلی به خوبی نشان داده است.
مسئله تقویت سپاه پاسداران از ابتدای انقلاب جزء دغدغه های اصلی فرماندهان نظامی و شخصیتهای سیاسی بود. حجتالاسلام حسن روحانی عضو کمیسیون دفاع در مجلس اول در مصاحبهای با روزنامه جمهوری اسلامی مورخ 9 آذر 1359 به سؤالات متعددی درباره مسائل روز پاسخ داد. یکی از مهمترین محورهای گفتگوی حسن روحانی تقویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود. حسن روحانی، نماینده وقت مردم سمنان در مجلس با تأکید بر آموزش مشترک ارتش و سپاه ابراز داشت : « این یک ضرورت است که سپاه ما مجهز شود به انواع سلاحها.»
در ادامه بخشهایی از گفتگوی حسن روحانی با روزنامه جمهوری اسلامی در آذرماه 59 را میخوانید:
سئوال- به مسئله نیروهای مردمی اشاره کردید میدانید که یکی از نیروهایی که بعد از انقلاب از داخل خود مردم جوشید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که در جریان وقایع کردستان و گنبد و اکنون در جنگ نشان دادند که اینها چقدر واقعاً مکتبی هستند و چقدر ایثار دارند اما همیشه مشکل بزرگی که اکنون در جنگ نارسائی مشاهده شده این است که سپاه به سلاح سنگین مجهز نیست با اینکه بارها از طرف مقامات حتی فرمانده سپاه پاسداران آقای رضائی پیشنهاد شده بود که سپاه را مجهز کنند و کارشکنی شده بود. آیا اکنون مجلس شورای اسلامی به عنوان نهاد در خط امام طرح برای این مسئله داده است؟
حسن روحانی: این مسئله برای همه امت ما روشن است سپاه پاسداران یک سپاهی بوده است جان بر کف در همه جا عاشقانه رزمیده همه جا با اشتیاق این کار را انجام داده و همه جا هم به نحو احسن این رسالت [را] به نحو شایسته به مقصد رسانده البته همان طوریکه شما میدانید سپاه یک نهاد رزمی نو بنیاد داشت که از عمرش مدت زمان زیادی نگذشته است، مسلماً تا به حد خودکفایی که نیازمند نباشد برسد خیلی طول خواهد کشید. سپاه با همان سلاحهای سبکی که مجهز است نیازمند به ارتش است از لحاظ لجستیکی در همه زمینهها نیازمند به ارتش است مخصوصاً از لحاظ قطعات همه زمینهها نیازمند به ارتش است.
مخصوصاً از لحاظ قطعات یدکی جنگ افزار یعنی در بعد اردنانس نیازمندیش و وابستگیش به ارتش شدید است. سپاه برای خودش مستقلاً آذوقه مهمات ندارد، سپاه برای خود مستقلاً آمادگاههای لجستیکی ندارد. بنابراین حتی در آن تفنگ ساده هم باید فشنگ آن را از ارتش تهیه کند. بنابراین وابستگی سپاه به ارتش وجود دارد. سلاحهای سنگین هم سپاه تقریباً میشود گفت بطور کلی آموزش به آن صورت ندارد و در این اواخر آموزش روی سلاحهای سنگین شروع شده است. خوشبختانه برادران نظامی معتقد هستند که سپاه در یک سوم زمان لازم میتواند سلاحهای سنگین را آموزش ببیند.
باز به خاطر عشقی که به این مسئله دارد من خودم با یکی از مربیان تعلیم تانک در شیراز که مشغول صحبت بودم میگفت روی یکی از این تانکهای سادهای که پیامتیوان [نام دارد] یکی از برادران سپاهی توانست در عرض 24 ساعت آنچنان خودش را توجیه کند که بتواند استفاده کرده و حتی رانندگی این تانک را به عهده بگیرد با اینکه برای آموزش این تانک حدود یک ماه یا دو ماه آموزش لازم است. خود مربی میگفت ما حاضر هستیم که پیچیدهترین سلاحهای زرهی را، تانکهای پیچیده را در عرض یک ماه به سپاه آموزش دهیم و قول هم خواهیم داد که سپاه بتواند به خوبی یاد بگیرد.
بنابراین خوشبختانه این مسئله وجود دارد که سپاه خیلی سریع میتواند با سلاحهای سنگین آموزش ببیند و توجیه شود و خودش را آماده سازد. این یک ضرورت است که سپاه ما مجهز شود به انواع سلاحها. چرا نباشد؟ مگر بین سپاه و ارتش چه تفاوتی است مگر خط خط واحدی نیست؟ مگر هر دو برادر نیستند؟ مگر هر دو عاشقانه نمیخواهند در این سرزمین و از این انقلاب و از این جمهوری اسلامی و از این امت بپاخواسته دفاع کنند؟ بنابراین برادرانی که شایستگی دارند چرا از وسایل کافی برخوردار نباشد البته ان تعدادی که من به عنوان عضو کمیسیون دفاع مطلع هستم مقامات نظامی به ما این وعده را دادهاند که ما امکانات لازم را در حد امکاناتمان در اختیار سپاه انقلاب اسلامی ایران قرار دادهایم و قرار خواهیم داد اما هر لحظهای مجلس احساس کند که برای تأمین نیازمندیهای سپاه نیازمند به قانونی است، طرحی است، بدون هیچ تردیدی در اسرع وقت آن قانون خاص را به تصویب خواهد رساند تا هیچ مشکلی پیش پای سپاه پاسداران نباشد.
منبع: پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی