آتش سوزی

در حالی که سی‌وهشت روز از آتش گرفتن چاه ۱۴۷ میدان نفتی رگ‌سفید می گذرد، آتش این چاه همچنان زبانه می کشد و عملیات مهار آن ادامه دارد.

به گزارش مشرق، بعداز ظهر روز هفتم آبان ماه سال جاری (ساعت 13) چاه شماره 147 میدان نفتی رگ سفید هنگام عملیات حفاری به‌دلیل فوران گاز، منفجر شد که این انفجار موجب آتش‌سوزی در دکل حفاری 95 فتح شرکت ملی حفاری شد.

در این حادثه 2 نفر از کارکنان عملیاتی شرکت ملی حفاری ایران به‌نام‌های "فرزاد ارزانی بیرگانی" و "محمد سلیمی چگینی" در دم جان باختند. ساعتی پس از وقوع حادثه، تیم‌های عملیاتی از شرکت ملی حفاری ایران به‌همراه مدیران ارشد این شرکت در محل حضور یافتند اما به‌دلیل حجم گسترده آتش، تیم‌های عملیاتی از شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب نیز با بالگرد خود را به محل حادثه رساندند.

*ادامه عملیات مهار آتش در دمای محیطی 600 درجه سانتیگراد

محسن پاک‎نژاد معاون امور تولید شرکت ملی نفت ایران در خصوص آخرین وضعیت مهار آتش در این میدان گفت: فشار سرچاه حدود 2 هزار و 400 پی‎اس‎آی، دما در قسمت‎های تحتانی فوران در دهانه چاه حدود 900 درجه و گرادیان دما هشت درجه است؛ به این معنا که به ازای هر متر دوری از آتش، هشت درجه از دمای محیط کاهش می‎یابد.

وی افزود: همکارانی که در جریان عملیات مهار آتش به جلو می‎روند، در معرض دمایی در حدود 600 درجه قرار می‎گیرند و صوت گوش‎خراشی بالغ بر 180 دسی‎بل را تحمل می‏‎کنند.

به گفته پاک‎نژاد، برای درک شدت فشار 2 هزار و 400 پی‎اس‎آی که در فوران چاه 147 رگ‎سفید با آن مواجهیم، کافیست توجه داشته باشید که فشار ناشی از ترکیدن لاستیک ماشین 10 پی‎اس‎آی است و یا در آتش‎سوزی نفت‎شهر که در نوع خود بی‎‏سابقه بود، با فشار کمتر از هزار پی‎اس‎آی مواجه بودیم.

معاون امور تولید شرکت ملی نفت ایران خاطرنشان کرد: در عین حال که عملیات مهار از سطح (Top Kill) با قوت دنبال می‎‏شود، حفاری چاه‎ها به ویژه در لوکیشن C به منظور اقدام به عملیات مهار از عمق (Bottom Kill) نیز از پیشرفت مطلوبی برخوردار است و از هیچ تلاشی برای خاموشی آتش چاه 147 رگ‎سفید دریغ نمی‎شود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • IR ۱۷:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۵
    9 5
    خب از کشورهای دیگه هم کمک بگیرید تا یاد بگیرید که چیکار باید بکنید ، اونجایی که باید کمک بگیرید نمیگیرید ولی برعکس اونجایی که خودمان می توانیم خیلی راحت در اختیار دیگران میگذاریم
  • عباس IR ۱۸:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۵
    8 4
    بلد نیستید خاموش کنید قپی نیایید
  • IR ۲۰:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۵
    1 2
    اختیار بدین خاموش کنم
  • کارمند نفت و پتروشیمی IR ۲۰:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۵
    7 1
    من از کارمندان شرکت نفت هستم و اقرار میکنم که شرکت نفت با 100 سال سابقه کار غیر از اتلاف سرمایه کشور نکرده و باید سریع این شرکت منحل و اصلاحاتی اساس انجام شود
  • علی IR ۲۱:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۵
    10 0
    مگه وزارت نقت هنوز هست ..من فک کردم شده شرکت پدر و پسران ارثیه پدر بزرگ نفتی...
  • IR ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۷
    5 1
    با یک بمب کوچک نقطه زن با قابلیت ایجاد موج انفجار هدف قرارش بدهید و بعد به چاه با خنک کننده ها حمله کنید. خاموش می شود. این روش باز می گردد به 100 سال پیش ولی آن موقع بمب نقطه زن نبود با کرین بمب را روی چاه می فرستادند. حالا که منطقه دسترسی بدی دارد از نیروی هوایی کمک بگیرید و چاه را با بمب هدف قرار بدهید اکسیژن از آتش گرفته می شود و چاه خاموش می شود. بعد با بالگردها و هواپیما های پاشنده مایع خنک کننده بلافاصله سردش کنید تا دوباره روشن نشود و سپس با استفاده از خنک کننده های زمینی به خنک کنندگی ادامه بدهید تا کار تمام بشود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس