کد خبر 80873
تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۰ - ۱۸:۲۰

دبیر دومین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار با بیان این که حرف اصلی این جشنواره نقد است، گفت: باید محفلی باشد که جوان‌ها بیایند و در آن با شجاعت درباره موضوعات مختلف مثل اختلاس، بانکداری ربوی و ... فیلم بسازند و باید امکان ریسک کردن را برای آنها ایجاد کرد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، نخستین نشست خبری دومین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار صبح امروز با حضور وحید جلیلی و نادر طالب‌زاده در دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد.

نادر طالب‌زاده دبیر این جشنواره در این نشست گفت: جای چنین جشنواره‌ای در عرصه سینمای ایران برای ارائه کار جدی و منتقدانه خالی است.

وی با اشاره به تحولات داخلی و خارجی افزود: در یک طرف شاهد باروری اهداف انقلاب اسلامی پس از سه دهه و ایجاد انقلاب‌ها در جهان عرب و حتی در قلب آمریکا هستیم که اینها نیازمند بررسی رسانه‌ای دارد و از طرف دیگر در عرصه داخلی چالش‌هایی داریم که نیازمند باز کردن عرصه نقد قبل از ورود دشمن به این چالش‌ها هستیم.

طالب‌زاده با اشاره به تفاوت‌های جشنواره عمار با دیگر جشنواره‌ها، تصریح کرد: در سال‌های اخیر جوانان مستندساز و فیلم‌ساز مومن، انقلابی، معتقد، هنرمند و دارای دغدغه ظهور پیدا کرده‌اند که کارهای آنها نیازمند دیده شدن است و این محفل می‌تواند این امر را ایجاد کند لذا حضور در این محفل برای من یک افتخار است.

وی افزود: البته این جشنواره‌ها باید مکمل هم باشند اما باید محفلی باشد که جوان‌ها بیایند و در آن با شجاعت درباره موضوعات مختلف مثل اختلاس، بانکداری ربوی و ... فیلم بسازند و باید امکان ریسک کردن را برای آنها ایجاد کرد.

* طالب‌زاده: موضوع جشنواره بین‌المللی است

دبیر جشنواره عمار با بیان این که حرف اصلی این جشنواره نقد است، درباره مباحث بین‌المللی در جشنواره عمار گفت: امسال تدارک مستقیم بین‌المللی نداریم اما عملا موضوع جشنواره بین‌المللی است.

وی افزود: خیلی از کارگردانان هستند که در غرب و آمریکا 7 سال پیش بحران اقتصادی غرب را نقد کردند اما فیلم‌ها آنان دیده نشد؛ در بحث بیداری اسلامی نیز مستندها و کارهایی هست که باید دیده شود و رابطه این سینماگران غربی و عربی باید با سینماگران ایرانی باید برقرار باشد.
طالب‌زاده با بیان این که جشنواره فیلم عمار در تعارض با جشنواره‌های دیگر نیست، تاکید کرد: این جشنواره‌ها دغدغه‌های خاص خودشان را دارند، یکی به دغدغه سینما وریته دارد و نسخه‌ای از آن را در جشنواره سینما حقیقت آورده است و یک به ورود جوانان به این عرصه اما هر چه صبر کردیم سینمای ایران و جشنواره‌های متعدد موجود دغدغه‌های ما را پاسخ ندادند.

وی همچنین از امکان برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی در این جشنواره خبر داد و افزود: این نشست‌های تخصصی لازم است و فیلمسازان نیاز دارند که حضور داشته باشند و درباره فیلم‌شان در این نشست‌ها و کارگاه‌ها صحبت کنند.
 
*هاشم‌زاده و نیرومند در شورای سیاستگذاری جشنواره عمار

بنابر این گزارش در این نشست وحید جلیلی مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: دوره نخست جشنواره مردمی فیلم عمار در دی ماه سال 89 با حضور ده‌ها اثر که عمدتا به حاشیه انتخابات 88 و فتنه آن سال می‌پرداخت برگزار شد.

وی افزود: سال پیش گفیتم که جشنواره مردمی فیلم عمار مسیرش را با گسترش موضوعات ادامه می‌دهد و در سالی که گذشت با هماهنگی‌هایی که شده است شورای سیاستگذاری این جشنواره با حضور سینماگران انقلابی از جمله ناصر هاشم‌زاده فیلمنامه‌نویس انقلابی و حسین نیرومند مدیر سابق سینمایی حوزه هنری شکل گرفته است.

* پرکردن گسست نسلی بین هنرمندان انقلابی نسل‌های گذشته و نسل حاضر هدف جشنواره عمار

جلیلی تاکید کرد: فضای سینمای ایران از رسانه ملی تا بدنه سینما نگاه کاملا حذفی و بایکوتی دارد به استعدادهای انقلابی دارد و این امر استعداد‌ها را به تحلیل می‌برد لذا جشنواره عمار برای این آمده است که استعدادهای خوبی که وجود دارد را حمایت کند و تلاش ما این است که به مرور و در دوره‌های آتی اهداف خود را به مرور محقق کند و آثار کیفی بیشتری داشته باشد.
وی با بیان اینکه این جشنواره مردمی است یکی از اهداف این جشنواره را پرکردن گسست نسلی بین هنرمندان انقلابی نسل‌های گذشته و نسل حاضر عنوان کرد و افزود: حضور آقای طالب‌زاده و برخی از بزرگان سینمای انقلاب در شورای سیاستگذاری نشان از دغدغه نسل اول هنرمندان انقلاب برای حمایت از نسل جدید دارد.

مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی همچنین درباره موضوعات جشنواره گفت: تاریخ انقلاب اسلامی، نقد درون گفتمانی، بیداری اسلامی، فتنه سال 88 و جنگ نرم موضوعات اصلی این جشنواره است که زیرفصل‌های آنها به صورت تفصیلی از امروز در پایگاه اینترنتی جشنواره به آدرس www.ammarfilm.ir قرار می‌گیرد.

وی در عین حال به برخی از این زیرفصل‌ها اشاره کرد و افزود: در بحث تاریخ انقلاب اسلامی سینمای ایران چه در حوزه مستند و چه در حوزه داستانی دست ما پر نیست و این در حالی است که هر اتفاق بزرگی که در تاریخ افتاده است سعی کرده از طریق سینما خود را به جهان نشان دهد.

* جشنواره عمار تجدید مطلع سینمای انقلاب اسلامی

جلیلی ادامه داد: جشنواره عمار قصد دارد تا تجدید مطلعی درباره سینمای انقلاب اسلامی باشد در حالی که در جشنواره‌هایی که در سالگرد انقلاب اسلامی برگزار می‌شود در 20 سال گذشته شاهد فیلمی درباره انقلاب اسلامی نبوده‌ایم.

وی تاریخ انقلاب اسلامی پیش و پس از انقلاب، معرفی چهره‌های بزرگ انقلاب اسلامی، ارائه سینمایی نقاط عطف تاریخ انقلاب اسلامی فضاهای بین‌المللی انقلاب و نقش امام خمینی(ره) در مدیریت کشور پس از انقلاب اسلامی را از جمله سرفصل‌های این موضوع اعلام کرد.
مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی همچنین با بیان اینکه این زیرفصل‌ها نمونه‌سازی است، درباره زیرفصل‌های بخش «نقد درون گفتمانی» تصریح کرد: این بخش به دنبال نقد سازنده و مصلحانه در همه عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و بین‌المللی است.
وی همچنین زیرفصل‌های بخش «جنگ نرم» جشنواره را پرداختن به تهدیدها و فرصت‌ها و ارائه دستاوردها و داشته‌های انقلاب اسلامی و ریزش‌ها و رویش‌ها عنوان کرد و گفت: ما در عرصه رسانه‌ای برای ارائه داشته‌ها کم کاری کرده‌ایم و معرفی بزرگ‌ترین دستاورها مغفول مانده است.
جلیلی فتنه 88 را به علت اهمیت آن در مسیر رشد انقلاب اسلامی از دیگر موضوعات جشنواره خواند و گفت: در این عرصه در خارج از کشور همچنان کارهایی برای معکوس نشان دادن آنچه در ایران رخ داد ساخته می‌شود اما در مقابل دستگاه‌های فرهنگی کاری نکرده‌اند.

وی همچنین سابقه بیداری اسلامی، ضدصهیونیست‌ بودن انقلاب‌های منطقه، الهام بخشی انقلاب اسلامی و گرایش به اسلام در غرب را از جمله سرفصل‌های موضوع بیداری اسلامی در این جشنواره خواند.

«وحید جلیلی» در ادامه این نشست خبری که با پرسش و پاسخ همراه بود در پاسخ به خبرنگار فارس درباره مهلت ارسال آثار و امکان تمدید آن گفت: باید تا 30 آذر صبر کنیم و اگر نیاز بود این مهلت تمدید می‌شود اما برآورد ما این است که آثار زیادی ارائه شود.

* اکران روستایی در جشنواره عمار

وی با بیان این که جشنواره در دی‌ماه برگزار خواهد شد، درباره حمایت‌های جشنواره از برگزیدگان گفت: این حمایت‌ها بیشتر جنبه معنوی خواهد داشت و تلاش خواهد شد تا فیلم‌های برگزیده در شبکه‌های اجتماعی نیروهای انقلاب ارائه شود.

جلیلی ادامه داد: سال گذشته فیلم «یزدان تفنگ ندارد»، «ایران سبز» و «پایان فراموشی» برگزیده این جشنواره شدند و در جاهایی در ایران که سینما به آنجا نرفته است اکران شدند.
وی با اشاره به طرح اکران روستایی جشنواره در سال گذشته گفت: این طرح به شدت مورد استقبال قرار گرفت و امسال نیز دنبال می‌شود.

مدیر مسئول نشریه راه با بیان این که در بخش فیلمنامه‌نویسی و طرح فیلمنامه نیز حمایت‌هایی صورت خواهد گرفت، گفت: دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تلاش می‌کند برای تبدیل این فیلمنامه‌ها به فیلم از مراکز دارنده بودجه‌های سینمایی، جذب بودجه کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • علی ۲۳:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۲
    0 0
    جمعش کنید کاسه کوزه را

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس