حسن روحانی

همه آنچه روحانی به اصلاح‌طلبان داد؛ بغض اعتدال برای عبور از روحانی شکست.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

همه آنچه روحانی به اصلاح‌طلبان داد؛ بغض اعتدال شکست

غلامعلی دهقان، از چهره‌های نزدیک به دولت و عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه که حامی رئیس‌جمهور روحانی به شمار می‌رود؛  به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با سایت نامه‌نیوز ضمن بیان اینکه ممکن است برخی چهره‌های اصلاح‌طلب بحث «عبور از روحانی» را مطرح کرده باشند، به برشمردن آسیب‌های این عبور پرداخته و در ادامه گفته است:

«بعد از حوادث سال ۸۸ به نوعی خوانش اعتدالی از اصلاح طلبی رخ داد. اصلاح طلبی با این خوانش اعتدالی بود که توانست در چارچوب نظام بار دیگر حرکت سیاسی کند و در مجلس جدید در اسفند ۹۴ برخی از چهره‌های خود را به پارلمان بفرستد. همچنین کم و بیش چهره‌های شاخص اصلاح‌طلبان در دولت یازدهم و دوازدهم حضور داشتند و دارند. علاوه بر این رسانه‌های اصلاح‌طلبان بیش از گذشته در عرصه سیاسی کشور حضور فعال دارند.»[۱]

*تنش در روابط اصلاح‌طلبان و دولت چندی وقتیست که بصورتی جدی‌تری خود را به رخ مردم و رسانه‌ها کشیده است.

محافل تحلیلی معتقدند که این تنش ساخته و پرداخته ستاد جریان چپ است نه سلبریتی‌ها و خشت‌های آن نیز از قبل از انتخابات گذاشته است.

این محافل اینطور می‌گویند که اصلاح‌طلبان هرگز مایل نیستند مسئولیت عملکرد ضعیف دولتی که می‌گفتند فدایی‌اش هستند و حاضرند تضمین او باشند را بپذیرند و از همین روست که قصد دارند با عبور از روحانی و کتمان گذشته مشترک خود با او؛ پا به عرصه انتخابات سال ۱۴۰۰ بگذارند.

اظهارات دهقان نیز مؤید بخشی از همین تحلیل است که نشان می‌دهد در ماجرای عبور از روحانی علیرغم برخی انکارها اما پای چهره‌های جریان چپ در میان است.

آنچه دهقان پیرامون خدمات دولت روحانی به اصلاح‌طلبان گفته است نیز گزاره‌هایی است که به نظر می‌رسد طی روزهای آینده بر گسترده و موارد آنها از سوی اعتدالیون و دولتی‌ها افزوده شد.

چه اینکه آنها مایل نیستند تصور کنند همه هزینه‌هایی که بخاطر اصلاح‌طلبان داده‌اند به یک باره از بین برود و از طرفی دولت اعتدال نشان داده است که هرگز با منتقدین خود بخصوص اگر جدیدالولاده باشند؛ برخورد آرامی نخواهد داشت.

تراژدی عبور اصلاح‌طلبان از روحانی در روزهای آینده وارد مراحل داغ‌تری خواهد شد...

***

شکست کراواتی‌ها از لبوفروش‌ها و راننده‌تاکسی‌ها

محمود سریع‌القلم، از استادان اصلاح‌طلب و فردی که گفته می‌شود مشاور رئیس‌جمهور روحانی بوده است، به تازگی طی اظهاراتی در یک کنفرانس مدیریتی و در اشاره به برجام روحانی گفته است: اگر دستگاه دیپلماسی ما در رابطه با موضوع برجام مشاور بین‌المللی می‌گرفت و متن مذاکرات ۲۲ جلدی آمریکا و چین را مطالعه می‌کرد که چه مواردی در سال‌های ۷۰ تا ۷۸ بین آمریکا و چین اتفاق افتاده است و چگونه مذاکرات را پیش بردند، قطعاً موفقیت بیشتری با دریافت امتیازات حاصل می‌شد.

به گزارش فارس، او با اشاره به اینکه مذاکرات برجام توسط ایران بر اساس دانش بین‌المللی نبود، تصریح کرد: چرا که این مذاکرات دچار هیجان و احساس بود و باید مطالعات بیشتری صورت می‌پذیرفت![۲]

*سریع‌القلم چند ماه قبل نیز در انتقاد تلویحی از برجام و دیپلماسی دولت گفته بود: «مساله ما هم اصلا مساله هسته‌ای نیست. این هم استراتژی خوبی نبود که مساله هسته‌ای به حل‌المسائل کشور تبدیل شود. ما با آمریکا ۹ مشکل داریم که مساله هسته‌ای یکی از آنهاست.»[۳]

اما این حرف‌های به ظاهر انتقادی در حالی است که او یکی از حامیان ستادی برجام و از پیشگامان حمایت از گفتمان رئیس‌جمهور روحانی بوده است.

او که گفته می‌شود مشاور رئیس‌جمهور روحانی است، واضع تئوری «بازگرداندن احترام به پاسپورت ایرانی» و «تعامل با جامعه جهانی» در ذهن رئیس‌جمهور روحانی است که سابقه همکاری‌اش با رئیس‌جمهور به زمان حضور روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک و زمانی که روحانی برای کتاب‌های او مقدمه می‌نوشت، برمی‌گردد.

تأکید بر میان‌پایه بودن ایران، بیان اینکه آمریکا دیگر قصد براندازی ایران را ندارد، خودکفایی بی‌معناست، آمریکا از ناکارآمدی اقتصادی ما جلوگیری کرد و اگر ۱۰ هزار خارجی در تهران بودند آلودگی هوا را نداشتیم نیز تنها بخشی از تئوری‌های این فرد است.

جالب آنکه حمایت سریع‌القلم از برجام و دولت تا حدی بود که وی رسماً در صحبت‌های خود می‌گفت: راننده تاکسی یا یک لبوفروش دانشی درباره مسائل کشور ندارند![۴]

او که در هنگام مشاورتش برای رئیس‌جمهور روحانی، با کراوات در مجامع جهانی حاضر می‌شد، همچنین در یکی از کتاب‌های خود با عنوان «اقتدارگرایی در عهد قاجار» اشاره می‌کند که اسلام کسانی مثل شهید شیخ‌فضل‌الله نوری، اسلامی عقب مانده است که توانایی تطابق با لیبرالیسم بعنوان دروازه ورود به وادی پیشرفت را ندارد!

سریع‌القلم در صفحه ۱۷۴ کتاب خود صریحاً بیان می‌کند که «عنصر مهمی که در ژاپن باعث خروج از اقتدارگرایی شد، در تناقض نبودن مردمسالاری و لیبرالیسم غربی با مرام‌های فکری، فلسفی و فرهنگی ژاپن بود».

او در کتاب خود چندین مرتبه اشاره می‌کند که اسلام (منظور اسلام ناب است) با لیبرالیسم کمتر از «۵ درصد»! قرائت مشترک دارد.

در کنار تمام این گذشته آشکار و البته این تناقضات آشکار! اما بایستی اشاره کرد که بیدستاوردی و شکست برجام رئیس جمهور روحانی با چنین حرف‌هایی فراموش نمی‌شود و آنچه که برای استشفای این درد نیاز است عذرخواهی رسمی حامیان ستادی برجام از مردم و رهبری نظام و اصلاح امور است.

فرصت‌های تلف شده از کشور، وعده‌های بی‌فرجام، پیشرفت‌هایی که نداشتیم، جاسوس‌بازی و از همه مهمتر تئوری‌های غلطی که وقت مردم و کشور را هدر داد و دست آخر هم «دیوانگی» خطاب شد؛ جملگی از آسیب‌های بزرگی هستند که بواسطه برجام به کشور وارد آمده است و راهی جز «عذرخواهی رسمی» و «اصلاح امر» برای آن وجود ندارد.

***

مجلسی که گفتند؛ مجلسی که شد...

حاشیه‌های مجلس دهم با محوریت اصلاح‌طلبان و فراکسیون امید هر روز بیشتر می‌شود.

آنچه که در ادامه می‌خوانید، بخشی از همین حاشیه‌های پررنگ‌تر متن است که طی ۲ سال گذشته بیش از «قانونگذاری و تقنین» به گوش مردم رسیده است:

_عدم امضای بیانیه حمایت از حمله موشکی سپاه به داعش توسط برخی نمایندگان

_تقلّا برای سلفی حقارت برخی اعضای فراکسیون امید با خانم فدریکا موگرینی

_تقلّای نمایندگان فراکسیون امید برای تصویب قانون برای «حبس منتقدان دولت» و «خروج بانوان از کشور بدون اذن ولی»

_تأکید بر افزایش ۷۰ درصدی حقوق نمایندگان مجلس توسط یکی از اعضای فراکسیون امید

_ ۱۵ رای مخالف برخی نمایندگان به طرح اعلام قدس بعنوان پایتخت فلسطین!

_جنجال‌سازی و توهین علیه قوه قضائیه و شورای نگهبان در فعالیت‌های یک عضو مبرّز فراکسیون امید

*شاید برای مخاطبان محترم جالب باشد که این مجلس همان مجلسی است که اصلاح‌طلبان و اعتدالیون در قبل از انتخابات اسفند ۹۴ وعده‌های دیگری درباره آن می‌دادند:

بخوانید:

_حسین کمالی: ما در همه زمینه‌ها برای انتخابات مجلس برنامه داریم. به جامعه می‌گوییم که اگر می‌خواهید به ما رأی بدهید به برنامه‌هایمان رأی دهید. مقرری اشتغال برای همه، اصلاح ساختار اقتصاد، ارتش حرفه‌ای، تامیین اجتماعی عمومی، مقرری بیکاری برای بیکاران، بیمه‌ی عمومی، تحصیلات رایگان در سطح عالی و... برنامه‌هایی هستند که بیان خواهند شد.

_ رسول منتجب‌نیا: ممکن است از نظر زیربنایی و علمی این را بپذیریم که تورم کاهش چشمگیری داشته اما وقتی در بازار می رویم و سبد ارزاق مردم را می بینیم نرخ اجناس مورد نیاز مردم افزایش داشته است. لذا از این نظر مردم مشکل دارند. این مساله باید در دستور کار مجلس آینده قرار گیرد.

_ قدرت‌الله علیخانی: همانطور که در مساله برجام همه قوا به خصوص رئیس مجلس و رئیس قوه قضائیه و در رأس همه، رهبر معظم انقلاب، به کمک دولت آمدند و برجام حل شد، می‌توان با اجماعی دوباره (در انتخابات مجلس دهم)، مشکلات اقتصادی را هم از سر راه مردم برداشت.

_محمدصادق خرازی: اگر مردم به صندوق رأی توجه کنند زندگی اقتصادی و سیاسی آنها نیز تحول پیدا می‌کند و باید یک مجلس مقتدر و قدرتمند را تشکیل دهیم.

اگرچه در همان روزها کسانی از خواص کشور و اصولگرایان به مردم هشدار می‌دادند که هزار وعده اصلاح‌طلبان یکی وفا نکند و این حرف‌ها در هنگام ورود اصلاح‌طلبان و اعتدالیون به مجلس تبدیل به تندروی‌های سیاسی و پیگیری مطامع جناحی چپ‌ها خواهد شد اما به هر روی این جماعت وارد مجلس شدند و امروز شاهد پارلمانی هستیم که در آن رسماً برای تصویب قانون حبس منتقدان دولت تقلّا می‌شود و همه در حسرت رفتارهای مدرّس‌وار برخی مجلسیان مانده‌اند...

***

1_http://namehnews.ir/fa/news/452749

2_http://fna.ir/a37asr

3_ mshrgh.ir/793509

4_ http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920923000423

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • IR ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
    19 2
    این 15 تا مخالفتشون رو با فلسطین علنی کردند امار اسرائیل دوست ها بیش از اینهاست
    • IR ۱۰:۳۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
      1 7
      مخالفت ها بخاطر حمایت از اسراییل نبوده بلکه دنبال برخورد شدیدتر بودن
  • هومن IR ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
    27 1
    غربگرایان وطنی، حدود یک قرن پیش، ایده ی قدرتمند عدالتخانه را به نهاد ضعیف و بی خاصیت پارلمان تبدیل کردند. پارلمان در ایران ضعیف و بی خاصیت باقی خواهد ماند.
    • رضا IR ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
      1 3
      سلام بنده تاکنون متاسفانه منظور و مفهوم عدالتخانه را درک نکرده ام و اینکه به چه دلیل مثلا عدالتخانه میتواند بهتر از پارلمان باشد ولی قطعا داشتن نهادهای مدنی و احزاب قدرتمند میتواند باعث تقویت پارلمان شود
  • IR ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
    25 1
    هنوز هم این عکس سلفی گرفتن با موگرینی را که میبینم عصبی میشم یکیشون که احترام لباسی که تنشه نداره یکی دیگه هم از میز داره بالا میره تا سلفی بهتری ببگیره یکی دیگه با نهایت تملق داره صندلی موگرینی را بهش نشون میده یعنی اینقدر زن ندیده هستین
  • وحيد FR ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
    21 2
    رسيدن به قدرت اين زبون فردها نشانه الهي بود تا همه بفهمند كه نه سواد دارند و نه مِتُد و نه سيستم اداره مملكت. از كوزه همان برون براورد كه دروست. پايان دوره سكولاري و دكتر خريدهاي شارلاتان ! امور را بايد به مومنين سپرد كه متقي است و خدا به كمكش مياد، نه به اين بي عرضه ها
    • رضا IR ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
      4 3
      سلام مومن و متقی که باسواد و متخصص باشد از طرف دیگر توهیین کردن و تندروی به هر شکل خودش میتواند نشان دهنده ضعف ایمان باشد
  • سید IR ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
    20 2
    اصلاح طلبان تهوع آور
    • رضا IR ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
      7 1
      سلام فرمایش مقام معظم رهبری ما نیاز به اصولگرایان اصلاح طلب و اصلاح طلبان اصولگرا داریم همچنان که مولایمان ابا عبدالله(ع)برای اصلاح دین جدشان قیام کردند ولی متاسفانه در کشورمان کسانی که پایبند اصول دین و انقلاب باشند و بخواهند کاستی ها را اصلاح کنند بسیار کم هستند شاید کمتر از انگشتان دو دست
  • باغبان پیر FR ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
    14 1
    چه جالب ! " اگر دستگاه دیپلماسی ما در رابطه با موضوع برجام مشاور بین‌المللی می‌گرفت و متن مذاکرات ۲۲ جلدی آمریکا و چین را مطالعه می‌کرد که چه مواردی در سال‌های ۷۰ تا ۷۸ بین آمریکا و چین اتفاق افتاده است و چگونه مذاکرات را پیش بردند، قطعاً موفقیت بیشتری با دریافت امتیازات حاصل می‌شد." بعد از چند سال مذاکرات بر سر انرژی هسته ای ( برجام) در لوزان و ژنو و بسته شدن پرونده برجام در شورای امنیت سازمان ملل تازه "اگر " و " اگر " ها شروع شده است ! مشاور بین الملی گرفتن و مطالعه مذاکرات ۲۲ جلدی امریکا و چین پیش کش, بهتر بود لااقل به تذکرات رهبری توجه بیشتر میشد و با رویی گشاده به انتقادات دلواپسان, لبو فروشان, رانده تاکسی ها از روند و محتوای برجام برخورد میشد و به جان کری و سیاست های امریکا اعتماد نمی شد . امام خمینی مگر نگفتند "امریکا شیطان بزرگ است" رهبر وارسته مگر به کرات بیان نکردند "به امریکا نمیتوان اعتماد کرد " زمان چه زود میگذرد, گویی همین چند روز پیش بود که گفته میشد( نقل به مضمون ) " آب خوردن ما به مذاکرات بستگی دارد", " امریکا میتواند با یک بم ایران را نا بود کند " , " بی شناسنامه ها ", "عده ای بی سواد "," ترسو ها ", " به جهنم که میلرزید ما چکار کنیم " زمان چه زود میگذرد, گویی همین دیروز بود گفته میشد "آفتاب تابان"," بازی برد برد", " ۲ گل زدیم و یک گل خوردیم " " همه تحریم های اقتصادی و مالی در روز اجرایی برجام لغو خواهد شد , تعلیق نه , لغو خواهد شد" زمان چه زود میگذرد!, اگر تمام تحریم های اقتصادی و مالی در روز اجرایی برجام لغو شده باشد که دیگر نیاز به مشاور بین الملی و خواندن ۲۲ جلد کتاب مذاکرات امریکا و چین نیست.
    • IR ۲۳:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
      0 0
      احسنت
  • کاوه IR ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
    7 1
    دشمن برای اینکه به اهدافش نزدیک شود باید کادرسازی کند. این یار گیری از تمام اقشار به خصوص سیاسیون و تحصیلکرده ها برجسته تر است. مهم بصیرت ملت مومن است که تمام کاسه کوزه های استکبار و مزدوران داخلی را برهم می زند. سالگرد نهم دیماه ، بر همه فتنه ستیزان باغیرت ایران اسلامی مبارک.
  • IR ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۵
    25 2
    خاک بر سر اصلاح طلبان غربزده .....
  • محمد IR ۱۳:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۶
    2 0
    از مشرق و گردانندگان آن وهمه شرکت کنندگان در بحثها که بی حب وبغض در جهت ارتقاء آگاهی و اطلاعات عمومی می کوشند سپاسگزارم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس