به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از خراسان، در حالي که مدت هاست کارشناسان نسبت به مصرف بالاي داروهاي مسکن و به طور کلي OTC هشدار مي دهند، مصرف خودسرانه داروهاي آنتي اسيد براي رفع ناراحتي هاي گوارشي هم افزايش پيدا کرده است. در اين گزارش قصد داريم درباره بعضي از رايج ترين اين داروها و خطرات مصرف خودسرانه آن ها به نقل از يکي از کارشناسان، مطالبي را در اختيار شما قرار دهيم.
شايع ترين اختلالات گوارشي
آنتي اسيدها
آنتي اسيدها براي خنثي سازي اسيد معده به کار مي رود و براي درمان زخم معده و دوازدهه، رفلاکس و ديگر بيماري ها کاربرد دارد. به گفته دکتر احساني اردکاني اين دسته از داروها بيشتر براي درمان مشکلات فوقاني دستگاه گوارش تجويز مي شود و در صورت تجويز صحيح براي درمان بيماري و رعايت طول درمان مفيد است.مصرف بي رويه آنتي اسيدها در جذب ديگر داروها اشکال ايجاد مي کند و در صورتي که در زمان مناسب قبل از غذا مصرف نشود، جذب مواد مغذي را مختل مي کند. اين داروها بايد يک ساعت قبل و ۲ ساعت بعد از غذا و يک بار هم در نيمه شب مصرف شود تا اثر مطلوب داشته باشد.هم چنين يکي از داروهاي نسبتا کم خطر براي مبتلايان به زخم معده و رفلاکس «امپرازول» است اين دارو و ترکيبات مشابه آن نسبتا کم خطر است و براي درمان زخم هاي خوش خيم معده و اثني عشر و زخم هاي مربوط به هليکوباکتري براي کاهش ترشح اسيد معده به کار مي رود.
خوددرماني براي اسهال
ايران جزو 20کشورپرمصرف در زمينه آنتي بيوتيک
از هر ۴ ايراني، يک نفر دارو مصرف مي کند و ايران جزو ۲۰ کشور پرمصرف در زمينه آنتي بيوتيک است. به گونه اي که سالانه ۴۰۰ ميليارد تومان هزينه مصرف نا به جاي آنتي بيوتيک در ايران مي شود. دکتر علي اکبر رهبري منش دبير هفتمين همايش انجمن عفوني اطفال با اشاره به اين موضوع به ايسنا مي گويد: مصرف نا به جاي آنتي بيوتيک شايع ترين علت مقاومت ميکروبي است و شايع ترين مورد استفاده از اين آنتي بيوتيک ها براي عفونت هاي تنفسي است.