اخبارویژه

یک روزنامه اصلاح‌طلب لایحه بودجه تقدیمی دولت را لایحه‌ای بد و تورم‌زا توصیف کرد.

سرویس سیاست مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

********

کیهان


دیروز دولت را ناکارآمد کردند امروز برای مردم اشک تمساح می‌ریزند
16 نفر از افراطیون مدعی اصلاح‌طلبی، ضمن تحریف‌گری درباره اغتشاشات اخیر، سعی کردند نقش پررنگ بیگانگان و عناصر فتنه‌گر را کمرنگ کنند و توپ را به زمین نظام بیندازند.
در بیانیه این عده آمده است: «مشکلات و نارضایتی‌های موجود در جامعه عمیق و گسترده است. بخش مهمی از مردم از کمبودهای اقتصادی و معیشتی، بیکاری و کمبود درآمد در رنج هستند. بخشی نیز نسبت به محدودیت‌های اجتماعی و سیاسی معترض‌اند. البته ریشه بسیاری از این مسائل و مشکلات در ناکارآمدی و نظارت‌ناپذیری، فساد و انحصارگری است. مردم بارها صادقانه و امیدوارانه اقدام به مشارکت در انتخابات کرده و با رأی خود مهر مقبولیت و مشروعیت را بر حکومت زده‌اند، ولی متأسفانه پاسخ سنجیده و به موقعی به رفتار مدنی مردم داده نشده و حتی مکرراً واکنش‌هایی صورت گرفت که بخش‌هایی از جامعه احساس تحقیرشدگی و یأس پیدا کردند.
این اعتراضات و تداوم خشونت‌آمیز آن، چیزی نیست جز بازتاب فقدان و یا ضعف نهادهای حل و فصل اختلافات و تعارض‌های اجتماعی و شیوه‌های مسالمت‌آمیز ابراز اعتراض و به رسمیت شناختن حق قانونی اعتراض. ما از حق اعتراض شهروندان و هر گروهی از مردم دفاع می‌کنیم و طرح مطالبات و حتی اعلام معترضانه نارضایتی‌ها را به نفع حکومت و جامعه می‌دانیم.
هرچند وجه اقتصادی اعتراضات عمومی‌تر است، ولی ریشه حل مشکلات اقتصادی در اصلاحات سیاسی و گسترش و تقویت نظارت‌های مردمی و کارآمدشدن و استقلال نهادهای نظارتی رسمی و آزادی‌های مدنی و رسانه‌ای است...
این نارضایتی‌ها و اعتراضات، ریشه‌ها و زمینه‌های مختلف در داخل کشور دارد که باید به رغم سوء استفاده‌های خارجی و داخلی از آن‌ها به درستی و با صراحت و شفافیت مطالعه و بررسی شود. هر چند تردیدی نیست که دشمنان کشور همواره درصدد بهره‌برداری از این گونه وقایع هستند و موضع حمایت از آن را می‌گیرند. اما باید توجه داشت که دخالت بیگانه در هر سطحی بدون وجود زمینه داخلی میسر نیست؛ و تمرکز روی عوامل خارجی، علاوه بر توهین به جامعه ما، باعث غفلت و یا تغافل از ریشه‌های اعتراض و نارضایتی و درمان آن‌ها می‌شود.»
این گروه همچنین خواستار آزادی بازداشتی‌ها در اغتشاشات اخیر که توأم با آدم‌کشی و توهین به مقدسات و مساجد و حسینیه‌ها و امامزاده‌ها و تخریب اموال عمومی و خصوصی بوده شدند، اغلب امضاءکنندگان این متن از جمله بازداشتی‌های آشوب نیابتی سال 88 هستند که دموکراسی و رأی اکثریت مردم (جمهوریت) را برنتافتند و اقدام به آشوب به بهانه انتخابات کردند اما سرانجام از شعار نه غزه نه لبنان و حذف اسلام از جمهوری اسلامی و بی‌حرمتی به امام حسین(ع) سر درآوردند.
«مردم، مردم» کردن طیف نفاق در حالی است که همین طیف در روزهای آغازین ماجرا، تجمع اعتراضی برخی مالباختگان در مشهد (بدون خشونت و قانون‌شکنی) را توطئه و دسیسه رقبای انتخاباتی خوانده و محکوم کردند اما به موازات آفتابی شدن آشوبگران و تخریب اموال عمومی و آدم‌کشی و خرابکاری و هتاکی علیه مقدسات، همین جریان نفاق، اوباش آشوبگر را «مردم» جا زد و به تحریک و تهییج برای آشوبگری در قالب ادعای «باید اعتراض‌ها را به رسمیت بشناسیم و صدای مردم را بشنویم» پرداخت.
طیف یاد شده 8 سال در دولت اصلاحات همه‌کاره بودند و هم حزبی‌های آنها در 4 سال گذشته نیز مصادره امور را در دولت در دست داشته و عامل اصلی ناامید و ناراضی کردن مردم نسبت به وضعیت اقتصادی و معیشتی بودند. این گروه با معطل گذاشتن دولت در امر تدبیر اقتصادی و گره‌گشایی، توافق با شیطان بزرگ را اسباب معجزه در اقتصاد معرفی کردند که همین فرصت‌سوزی‌ 4 ساله، به انباشت بیکاری، رکود و تعطیلی کارخانه‌ها، کاهش قدرت خرید مردم و افزایش خزنده تورم منتهی شد. بنابراین می‌توان گفت متهمان اول ناامید و ناراضی کردن مردم، با رندی و بی‌صداقتی و فرار به جلو، می‌کوشند خود را از موضع اتهام خارج کنند و در جایگاه طلبکار قرار بگیرند. همین طیف تا یکی دو ماه پیش آمار اقتصادی گل و بلبل در رسانه‌ و محافل سیاسی منتشر می‌کردند!
افراطیون چپ (مانند آرمین، تاج‌زاده، امین‌زاده، جلایی‌پور، حجاریان، رضا خاتمی، رمضان‌زاده، صفایی فراهانی، عبدی، عرب‌کرمی، میردامادی و...) که اکنون علیه انحصار قلمفرسایی می‌کنند، انحصارطلبان واقعی در نوع دولت‌های موسوی، خاتمی و روحانی بوده‌اند؛ ضمن اینکه در دو دهه اخیر آنقدر به آمریکا خوش‌خدمتی کردند که دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان بارها به صراحت گفتند ما از اصلاح‌طلبان در ایران حمایت و پشتیبانی می‌کنیم.
در اغتشاشات اخیر نیز رد پای طیف فراری مدعیان اصلاحات در تهییج رسانه‌ای کاملاً مشخص است ضمن اینکه طیف مقیم داخل نیز با «مردم» خواندن اوباش و آشوبگران اجاره‌ای، نشان دادند کاملاً با برنامه‌ریزی‌های طیف خارجی هماهنگ عمل می‌کنند.

اصلاح‌طلبان جاخالی دادند /تیم اقتصادی دولت از ما نیستند!
یک روزنامه اصلاح‌طلب لایحه بودجه تقدیمی دولت را لایحه‌ای بد و تورم‌زا توصیف کرد.
آفتاب یزد که از روزنامه‌های افراطی مدعی اصلاحات محسوب می‌شود، ضمن دادن آدرس غلط درباره تیم اقتصادی دولت (با ترکیب اصلاح‌طلب) می‌نویسد: دیگر نمی‌توان کتمان کرد که کارنامه اقتصادی تیم اصولگرای روحانی در زمینه اقتصاد بسیار پر اشکال است. حسن روحانی در لایحه بودجه نشان داد که قصد دارد تا فرمول‌های خوب اقتصادی را تنها بر روی سبد درآمدی مردم پیاده کند و سهم برخی موسسات فرهنگی و اقتصادی دست نخورده باقی خواهد ماند و آنها فشاری احساس نخواهند کرد. روند برخی گرانی‌های اخیر از سوی برخی صاحب‌نظران با انتقاداتی همراه بوده است، به نظر می‌رسد عملکرد بدنه ناکارآمد برخی سازمان‌ها همچون سازمان برنامه و بودجه و وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین سیستم بانکی در این گرانی‌ها بی‌تاثیر نبوده است. افزایش نرخ ارز و سکه، گرانی برخی کالاهای اساسی همچون تخم مرغ و مرغ، عدم ایجاد تحرک در بازار مسکن، گرانی در بازار خودرو و همچنین برخی افزایش قیمت‌های عجیب در بازارهای حاشیه‌ای همچون کاغذ، تاثیر روانی پله‌ای بر روی هم داشته‌اند.
کسری بودجه دولت یکی از دلایلی بود که موجب ارائه لایحه بودجه‌ای انقباضی شد تا فشارها در سال پیش رو بیش از بیش تشدید شود. افزایش قیمت حامل‌های انرژی و همچنین استقراض از بانک مرکزی از جمله مواردی است که به نظر می‌رسد دولت برای رفع این کسری به آنها امید بسته است. با این همه تیم اقتصادی دولت هنوز روشی عملی برای جلوگیری از اثرات تورمی این افزایش قیمت‌ها ارائه نکرده است.
‌هادی قوامی عضو کمیسیون برنامه و بودجه در این‌باره و در پاسخ به سوالی در رابطه با انتقال بار هزینه‌های بودجه از اقشار ضعیف به ثروتمندان و قسمت‌های ناشفاف اقتصاد به آفتاب گفت: واقعیت این است که این لایحه بودجه‌ای که دولت ارائه داده است، اصلاً خوب نیست و دارای مشکلات بسیار جدی است که نیاز به اصلاحات اساسی دارد، برای مثال می‌توانم از نرخ تسعیر ارز سخن بگویم که تاثیر بسیاری در نرخ تورم و گرانی قیمت‌ها دارد، این نرخ در بودجه سال 96 مبلغ 3300 تومان بود که در بودجه سال 97 این مبلغ 3500 تومان دیده شده است. اما دولت این نرخ را هم به صورت غیرمستقیم به مبلغ 3850 تومان تعیین کرده است تا مبلغ 10 هزار میلیارد تومان از این تفاوت 3500 تومان تا 3850 تومان درآمد کسب کند. خوب! فشار این 10 هزار میلیارد تومان مستقیم به مردم وارد می‌شود. از موارد منفی دیگر لایحه بودجه می‌توان به قیمت پیشنهادی دولت برای حامل‌های انرژی اشاره کرد که دولت نرخ 1500 تومان را برای هر لیتر بنزین و همچنین نرخ گازوئیل را 400 تومان تعیین کرده است. واقعیت آن است که مجلس حتماً با این نرخ‌ها مخالفت خواهد کرد، زیرا این نرخ‌ها فشار را بر مردم مضاعف خواهد کرد.
محمد علی وکیلی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در این‌باره به آفتاب اقتصادی گفت: واقعیت آن است که روند گرانی کالاها و قیمت‌ها در چند وقت اخیر رشدی سرسام آورداشته است. در کنار اینها درآمد مردم معکوس شده و به نوعی کاهش داشته است. این هرم معکوس درآمد رو به پایین مردم و افزایش هزینه‌ها شرایطی را به وجود آورده است که نیازمند نگاه ویژه نمایندگان به بحث لایحه بودجه است. شخصاً معتقدم که افزایش قیمت‌هایی که در لایحه بودجه پیش‌بینی شده است، چه در ارتباط با حامل‌های انرژی و چه در ارتباط با دیگر اشکال مختلف افزایش قیمت لازمه‌اش این است که دست دولت همچنان در جیب دولت باشد. به صراحت بگوییم که ما در مجلس با این اشکال مخالفیم.
آدرس گمراه کننده روزنامه آفتاب یزد درباره تیم اقتصادی دولت در حالی است که اعضای این تیم غالباً اصلاح‌طلب هستند و مدل اقتصادی وزیر اقتصادی را که نسخه متفق‌القول مدعیان اصلاح‌طلبی است، به اجرا می‌گذارند.
با این همه محافل مدعی‌اصلاح‌طلبی با مشاهده اعتراض مردم و ابراز پشیمانی از رأی به روحانی، چند وقتی است که سعی می‌کنند با روحانی و دولت وی فاصله‌گذاری کنند و این در حالی است که در انتخابات، حامی شرکت روحانی بودند.
یادآور می‌شود وزیران صنعت، اقتصاد، نفت، نیرو، جهاد کشاورزی، رفاه و کار، و همچنین معاون اول و رئیس سازمان‌های مدیریت و بودجه و بانک مرکزی همگی اصلاح‌طلب هستند.

عضو کارگزاران: جهانگیری و دولت در اعتراض مردم نقش داشتند
عضو شورای مرکزی کارگزاران گفت: برخی دوستان اصلاح‌طلب در تلاشند اختلاف میان جهانگیری و روحانی را پررنگ کنند.
یدالله طاهرنژاد در مصاحبه با روزنامه آرمان و درباره اغتشاشات اخیر گفت: امروز به برکت توسعه فضای رسانه و ارتقای دانش و معرفت بشر نسبت به تحولات اجتماعی و حساسیت‌های جامعه و شرایط منطقه و... این اقتضا را ایجاب می‌کند که دولت به طور مستمر جامعه را در جریان فرایند تصمیم‌گیری قرار دهد قبل از اینکه تصمیمی را نهایی کند به بحث بگذارد و نظرات مردم را در مقابل جویا شود. به عبارتی همه مسائل اعم از یارانه، قیمت‌های حامل‌های انرژی، عوارض خروج از کشور و.... که مردم حق دانستن آن را دارند، دولت باید نظرات مردم را نسبت به آن جویا شود. با کمال تأسف طی چهار سال گذشته به ویژه طی ماه‌های اخیر تیم اطلاع‌رسانی دولت پاسخگوی انتظارات جامعه نبود. شاید یکی از دلایل کمپین اخیر علیه روحانی به علت حرکت دولت در فضای خاموش بود.
فارغ از آنکه مردم طی روزهای اخیر حساسیت‌شان را نسبت به برخی از مسائل نشان دادند، باید اذعان داشت که به طور کل ارتباط دولت با مردم بسیار کم است جامعه نسبت به اینکه در دولت و ذهن دولتمردان چه می‌گذرد بی‌خبر است و مردم نمی‌دانند چه فرایندی طی می‌شود تا یک تصمیم به صورت قانون در می‌آید و در نهایت ابلاغ می‌شود این در حالی است که همه این موارد در سرنوشت مردم تأثیرگذار است.
وی افزود: واقعیت این است که بخشی از این معترضان اعتراض‌کنندگان واقعی هستند. معترضانی که منابع آنها در مؤسسات مالی و اعتباری است و امکان دریافت سرمایه خود را ندارند. بانک مرکزی در مقابل این مسئله مسئول است و باید پاسخگو باشد. این نهاد باید به موقع جامعه را در جریان رویکردهای این مؤسسات قرار می‌داد اما کوتاهی کرده است تا آنجا که این مسئله امروز به یک بحران تبدیل شده است. بسیاری از کارکنان بنگاه‌های اقتصادی ماه‌هاست که حقوقی دریافت نکردند در حالی که این وضعیت شرایط بسیار سختی در معیشت‌شان ایجاد کرده است امروز این افراد، از این وضعیت عصبانی هستند. صندوق‌های بازنشستگی در عمل به ایفای تعهداتشان ناتوانند و دیون خود را به موقع نمی‌توانند تأدیه کنند. مستمری‌بگیران عمدتاً نسبت به این وضع ناراحت هستند. در برخی از مقاطع قیمت‌ها به صورت جهشی افزایش پیدا کرد اما توضیح و توجیه لازم از سوی مراجع ذیصلاح و رسمی در این باره داده نشده است. این مسائل مردم را عصبانی کرده است.
دولت به یکباره تصمیم می‌گیرد قیمت حامل‌های انرژی را تا 50 درصد افزایش دهد و در عین حال یارانه 30 میلیون از مردم را حذف کند. حذف یارانه‌ها خلاف عهدی است که دولت با جامعه داشت. نظر مردم به پرداخت یارانه بوده است، وقتی دولت درباره یارانه از رأی مردم نظر خواست و از آنها درخواست کرد که صرف‌نظر کنند و بیش از 90 درصد جامعه به پرداخت یارانه نظر داشت، دولت چگونه می‌خواهد یارانه را حذف کند؟ در واقع رفراندوم محکم‌ترین ابزار برای جویا شدن نظر مردم است. دولت برای اینکه درباره یارانه تصمیم بگیرد به سراغ مجلس نرفت بلکه ابتدا به سراغ جامعه رفت و مردم هم به پرداخت یارانه نظر دادند. بنابراین دولت نمی‌تواند خلاف رأی مردم عمل کند. دولت فردی را در رأس سازمان برنامه و بودجه قرار داد که می‌تواند سخنان روشن‌تری بگوید، سر و ته بودجه با هم جمع نشد و در نتیجه همین مسئله در عصبانیت مردم نقش دارد.
طاهرنژاد خاطرنشان کرد: مردم باید مسائل کشور را از مراجع رسمی بشنوند. مواردی مانند آمار و ارقام، عوارض و مالیات، دریافت و پرداخت و... مسائلی نیست که به وسیله اصحاب رسانه، احزاب و سیاستمداران به اطلاع مردم برسد بلکه این مسائل مواردی است که تصمیم‌گیری درباره آن در درون دولت و در نهایت با تصمیم مجلس صورت می‌گیرد و این مراجع نیز باید به افکار عمومی توضیحات لازم را ارائه دهند تا افکار عمومی اقناع شوند.
وی می‌افزاید: برخی از وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولت مانند سازمان برنامه و بودجه گوش‌شان بدهکار انتقادها و اعتراض‌ها نیست. عملکرد سازمان برنامه و بودجه منجر به ایجاد و اشاعه نارضایتی‌ها شد و باید دولت به حال این مسئله فکری کند. اظهارنظرات متناقض، متناوب و مستمر بخشی از دولت به ویژه سازمان برنامه و بودجه منجر شده که باور مردم نسبت به شاکله این تصمیمات مخدوش شود.
عضو کارگزاران تصریح کرد: مقصر بخشی از حوادث روزهای اخیر، لایه‌هایی از اصلاح‌طلبان هم هستند زیرا بخشی از اصلاح‌طلبان کمتر از 6 ماه بعد از انتخاب روحانی با کمپین «پشیمانیم» همدلی نشان دادند و به دامی افتادند که دیگران برای آنها طراحی کرده بودند. این مسئله و ضعف برخورد سیاسی و تصمیم‌گیری درست سبب می‌گردد بخشی از جامعه به عملکرد اصلاح‌طلبان خرده بگیرند و یا شاید امید خود را نسبت به اصلاح‌طلبان از دست بدهند. در هر حرکت اجتماعی ممکن است عده‌ای با دیدگاه‌ها و انگیزه‌های خاص وارد شوند و شعارهای خاص سر دهند اما نباید اجازه داد که جامعه به این مرحله برسد که وارد حرکت‌های اعتراضی هیجانی و خشونت‌آمیز شود. در این صورت عوارضی هم به دنبال خواهد داشت. در سال 88 نیز چنین اتفاقی افتاد.
وی اظهار داشت: برخی اظهارات آقای جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور مثلا موضع‌گیری‌اش نسبت به تجمعات اخیر قابل نقد است زیرا به طورکلی منکر اعتراضات شد و آن را به جریان پشت پرده منتسب کرد.
اما واقعیت این است که اعتراضات وجود دارد. اجتماعاتی که روبه‌روی مجلس، بانک مرکزی و جاهای مختلف مشاهده شد هیچ‌یک هدایت شده نبود و کاملا خودجوش بود. جمعیتی که حقوق‌شان تضعیف شده اجتماع کردند. حتی با برخی از این تجمعات برخورد شد. بنابراین واقعیت این است که این اعتراضات پیش از این وجود داشته است. امروز هم باید مسائل را واکاوی کنیم تا روشن شود که منشا این اتفاقات چیست. اگر این اعتراضات بحق است باید به این اعتراضات و مطالبات پاسخ داده شود.
وی درباره اختلافات روحانی و جهانگیری هم گفته است: جهانگیری نسبت به عزل و نصب‌ها نظرات دیگری داشت و روحانی هم نظرات دیگری، درنهایت چون روحانی رئیس‌جمهور است نظرات او اعمال شد و این امر طبیعی است. از دوستان اصلاح‌طلب گله‌مند هستم که در تلاشند اختلاف میان جهانگیری و روحانی را پررنگ کنند. درحالی‌که پررنگ کردن اختلاف جهانگیری و روحانی، حداقل به اصلاح‌طلبان هیچ کمکی نمی‌کند.
اصلاحات برای چه این مسئله را بلد و برجسته می‌کند و در بلد کردن این مسئله چه چیز عاید اصلاحات می‌شود جز خسران.
 

خراسان

دردسر هزینه کردن بدون "کد رهگیری" مدیران دولتی
طبق بخشنامه روزهای اخیر یک مقام مسئول به تعدادی از مدیران اجرایی استانی، با یادآوری تذکرات متعدد دولت مبنی بر ضرورت ثبت اموال دستگاه های اجرایی در سامانه سادا، تاکید شده است در صورتی که مشاهده شود هزینه هایی چون تجهیز یا تعمیرات، برای املاکی که فاقد کد رهگیری و ثبت در سامانه مذکور باشند، انجام شده است، رئیس آن دستگاه اجرایی و مدیر مالی متخلف، به مراجع ذی صلاح نظارتی معرفی خواهند شد.


درخواست یک مسئول برای خرید 500 خودروی کمک دار
با توجه به این که طبق ضوابط اجرایی بودجه امسال، خرید خودروی سواری داخلی توسط دستگاه‌ های دولتی حداکثر به تعداد خروج خودروها و در سقف اعتبار مجاز خواهد بود و موارد استثنا به تصویب هیئت وزیران می رسد، بر اساس نامه رسمی یکی از اعضای مهم کابینه به مدیران نهاد ریاست جمهوری، درخواست صدور مجوز دولت برای خرید 500 دستگاه خودروی کمک دار عملیاتی ساخت داخل ارائه شده تا این خودروها در اختیار بخش های مختلف وزارتخانه مربوط در سراسر کشور قرار گیرد که درخواست مربوط، به دلیل ابهامات مختلف، فعلا به تصویب نرسیده است.

ایران


انتقاد نویسنده مشهور جهان از رضا پهلوی
«پائولو کوئیلو»، نویسنده مشهور برزیلی با انتشار توئیتی نسبت به اظهارات اخیر رضا پهلوی واکنش تندی نشان داد که مورد استقبال کاربران بسیاری قرار گرفت.  به گزارش «ایران آنلاین»، کوئیلو روی صفحه توئیتر خود رضا پهلوی را خطاب قرار داد و نوشت: «ساکت شو! ساواک مرده است و اگر تو به دنبال یک کودتای دیگر باشی، مانند کودتایی که سازمان سیا در سال ۱۹۵۳ سازماندهی کرد، مردم ایران برای حمایت از کشورشان برمی‌خیزند.» بی‌بی‌سی گزارش داد که رضا پهلوی به دنبال برگزاری برخی تجمعات اعتراضی در ایران و فیلترشدن بعضی شبکه‌های اجتماعی در گفت‌وگویی با رویترز گفته بود دولت امریکا باید شرکت‌های ارتباطاتی و اینترنتی را تشویق کند که برای اغتشاش و اعتراض در ایران، خدمات ارائه بدهند.

ادعای ائتلاف عربی علیه ایران
ائتلاف متجاوز عربی به رهبری عربستان، این بار نیز ایران را به دست داشتن در حمله موشکی جدید انصارالله یمن به عربستان متهم کرد. به گزارش ایسنا، به نقل از القدس العربی، در پی حمله موشکی جدید انصارالله یمن به منطقه نجران واقع در جنوب غرب عربستان، ترکی المالکی، سخنگوی ائتلاف عربی در بیانیه‌ای مدعی شد که حمله موشکی جدید یمن به عربستان نشان می‌دهد که حمایت ایران از حوثی‌ها تداوم دارد. این ادعاها بارها از سوی ایران رد شده است.

ارسال پرونده همدستان بابک زنجانی به دیوان عالی
پرونده مهدی شمس و حمید فلاح هروی، متهمان ردیف دوم و سوم پرونده نفتی که به ۲۰ سال حبس و رد مال محکوم شدند، به دیوان عالی کشور ارسال شد. به گزارش تسنیم، میرسجاد سعید مهر وکیل مدافع حمید فلاح هروی با اعلام این خبر گفت که با توجه به مطرح بودن موضوع اتهامی افساد فی‌الارض، پرونده برای تصمیم‌گیری در مرجع تجدیدنظر به دیوان عالی کشور ارسال شده است. این وکیل دادگستری گفت: در لایحه تقدیمی، به نحوه رسیدگی دادگاه، اظهارنظرهای قاضی قبل از صدور رأی، رفتار رئیس دادگاه طی جلسات محاکمه، صدور رأی در خصوص موارد خارج از چارچوب کیفرخواست و برخی ایرادات قانونی اعتراض کرده‌ایم. مهدی‌شمس‌زاده و حمید فلاح هروی پیشتر به همراه بابک زنجانی در شعبه 15 دادگاه انقلاب محاکمه و به اعدام محکوم شده‌ بودند اما حکم اعدام‌شان در دیوان عالی کشور نقض شد. پرونده برای رسیدگی در شعبه هم عرض، به شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه ارجاع و دادگاه نهایتاً متهمان را به 20 سال حبس و استرداد اموال محکوم کرد.

16 بهمن؛ دادگاه تجدیدنظر سعید مرتضوی
وکیل جمعی از کارگران بیمه شده سازمان تأمین اجتماعی از تعیین وقت جلسه دادگاه تجدید نظر سعید مرتضوی خبرداد. مصطفی ترک همدانی در گفت‌وگو با ایلنا در رابطه با آخرین وضعیت پرونده سازمان تأمین اجتماعی گفت: برای قسمت دوم پرونده که مختص به شکایت از رئیس سابق سازمان تأمین اجتماعی و شکایت شکات خصوصی آقایان عباس پالیزدار، پیمان حاج محمود عطار و جمعی از کارگران بیمه شده سازمان تأمین اجتماعی از سعید مرتضوی است، بعد از اعتراض به حکم دادگاه بدوی، پرونده  برای رسیدگی به دادگاه تجدید نظر استان تهران ارسال شد.وی افزود: بعد از آنکه شعبه ۶۸ دادگاه تجدیدنظر برای رسیدگی به این پرونده مشخص شد، این شعبه روز ۱۶ بهمن را برای رسیدگی به این اعتراض تعیین وقت کرده است.

آرمان

تقدیر رئیس قوه قضاییه از ناجا

رئیس قوه قضاییه طی تماسی با فرمانده نیروی انتظامی از صبر، هوشیاری و مدیریت پلیس در برخورد با عوامل اغتشاشات و نا آرامی‌های اخیر و برخورد با برهم زنندگان امنیت جامعه تقدیر کرد. آیت‌ا... آملی لاریجانی در تماسی تلفنی با سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی، ضمن تقدیر از عملکرد نیروهای تلاشگر و خدوم پلیس در مدیریت و کنترل ناآرامی‌های روزهای گذشته، از خدمات مدبرانه نیروی انتظامی برای ایجاد آرامش در جامعه قدردانی کرد.

اهمیت ارتباط مردم و مسئولان

نایب رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: باید سازوکار مراجعه مردم به مسئولان برای رفع مشکلاتشان، بازتعریف و طراحی شود. در ابتدای این جلسه، آیت‌ا... موحدی کرمانی با اشاره به حوادث روزهای گذشته گفت: حساب مردم عزیز و مطالبات آنان با اغتشاشگران جداست و در این روزها آمریکا و اسرائیل خوشحال شدند. آنها فکر کردند می‌توانند با سوءاستفاده از مطالبات عمومی هر غلطی بکنند، غافل از آنکه انقلاب نور خداست و از این رفتارها آسیب نمی‌بیند. انقلاب که تحقق حق است، به مثابه، شجره‌ی طیبه‌ای است که در قرآن آمده و بحمدلله دشمنان باز هم مأیوس شدند. وی با بیان اینکه ارتباط متقابل مردم و مسئولان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، گفت: باید سازوکار مراجعه مردم به مسئولان برای رفع مشکلاتشان به گونه‌ای که مردم بتوانند مسائل و مشکلاتشان را با مسئولان مربوطه به راحتی مطرح نمایند، بازتعریف و طراحی شود.

نشست مشورتی نمایندگان با مسئولان

سخنگوی هیات رئیسه مجلس از برگزاری نشست مشورتی نمایندگان با وزرای اطلاعات، کشور و دبیر شورای‌عالی امنیت ملی درباره اعتراضات اخیر خبر داد. بهروز نعمتی با اشاره به اعتراض‌ها و ناآرامی‌های اخیر در سراسر کشور اعلام کرد: نشست مشورتی نمایندگان با وزرای کشور، اطلاعات و دبیر شورای‌عالی امنیت ملی راجع به اعتراضات اخیر از ساعت ۹ صبح یکشنبه برگزار می‌شود. عضو هیات رئیسه مجلس با بیان این‌که کمیسیون‌های تخصصی مجلس بنابر برنامه قبلی، فردا تشکیل جلسه خواهند داد، گفت که نشست مشورتی نمایندگان با وزرای کشور، اطلاعات و دبیر شورای‌عالی امنیت ملی تا ظهر ادامه دارد.

واکنش ظریف به نشست شورای امنیت

وزیرامورخارجه کشورمان در توئیتی به شکست آمریکا در جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره ایران واکنش نشان داد. محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه با اشاره به ناکامی تلاش‌های آمریکا در شورای امنیت علیه ایران، آن را شکست دیگری برای سیاست خارجی دولت ترامپ خواند و نوشت: شورای امنیت ملل متحد تلاش عریان آمریکا برای انحراف شورا را رد کرد. بیشتر اعضاء بر اجرای کامل برجام و عدم مداخله در امور داخلی دیگران تاکید کردند. یک افتضاح دیگر در سیاست خارجی دولت ترامپ.

پاسخ انگلیس به نامه اعتراضی ایران

در حالی که حمایت‌های مقامات و رسانه‌های غربی به ویژه آمریکایی از آشوب‌ها اخیر در ایران ادامه دارد، نهاد نظارت بر رسانه‌های انگلستان به نامه سفارت تهران در لندن درباره نحوه پوشش رسانه‌های انگلیسی درباره اخبار ایران واکنش نشان داد. سفارت ایران در انگلیس در پی تلاش برخی رسانه‌های خبری فارسی زبان در ترغیب معترضان در ایران به شورش، در نامه‌ای به نهاد عالی نظارت بر رسانه‌ها و شبکه‌های صوتی و تصویری انگلستان خواستار اقدامات لازم برای توقف خبرسازی ناسالم این شبکه‌ها شد. حالا نهاد عالی نظارت بر رسانه‌ها و شبکه‌های صوتی و تصویری انگلستان(آفکام) به این خبر واکنش نشان داده است. به گزارش آسوشیتدپرس، این نهاد خبر دریافت نامه رسمی سفارت ایران در انگلیس را تایید کرد. نهاد عالی نظارت بر رسانه‌ها و شبکه‌های صوتی و تصویری انگلستان همچنین اعلام کرده که «به دقت در حال بررسی» این نامه است.

توصیه آیت‌ا... نوری همدانی از دولت

مرجع تقلید شیعیان گفت: دولت تمام تلاش خود را برای رسیدگی به مطالبات مردم انجام داده و گرانی، بیکاری و معیشت مردم را سامان دهند. آیت‌ا...نوری همدانی در دیدار با جمعی از طلاب حوزه علمیه همدان ا تأکید بر حمایت مردم از نظام و انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: هنوز مردم ایران باجان و مال خود از رهبری و انقلاب حمایت کرده و چنانچه رهبری دستور جهاد را صادر کنند همه مردم مانند 8 سال جنگ تحمیلی به میدان آمده و از نظام و رهبری حمایت می‌کنند. مرجع تقلید شیعیان شرکت مردم را در راهپیمایی برای حمایت از نظام و رهبری را مدنظر قرار داد و بیان کرد: دشمنی آمریکا، اسرائیل و عربستان تا زمانی که انقلاب و رهبری با پشتوانه مردمی است، وجود خواهد داشت و مردم همیشه توطئه‌های این کشورها را خنثی کرده‌اند.

سخنگوی ناجا: اغلب دستگیرشدگان فریب خورده آزاد شدند

سخنگوی ناجا گفت: اغلب دستگیرشدگان فریب خورده در اغتشاشات اخیر با قید ضمانت آزاد شدند و عاملان اصلی و لیدرهای آشوبگر نزد سیستم قضائی و در بازداشت بسر می‌برند. مهر نوشت؛ سعید منتظرالمهدی در گزارشی درخصوص عملکرد ناجا در وقایع اخیر از شناسایی طراحان و صحنه‌گردانان اصلی حوادث اخیر زیر چتر و اشراف اطلاعاتی پلیس، همدلی و وفاق پلیس و مردم و جداسازی صف مردم و معترضان از آشوبگران و مخربین اموال شخصی و عمومی و متعدیان به جان و مال مردم خبر داد. وی افزود: اغلب دستگیرشدگان فریب خورده در طی مراحل و با قید ضمانت آزاد شدند همچنین عاملان هتک حرمت به پرچم جمهوری اسلامی و مسببان رهایی خودروی آتش نشانی شناسایی و دستگیر شدند و عاملان اصلی و لیدرهای آشوبگر نزد سیستم قضائی و در بازداشت بسر می‌برند. منتظرالمهدی اظهارکرد: حدود ۲۰ نفر در حوادث اخیر جان باختند که در بین آنان فرزند و پدری بود که با رها شدن خودروی آتش نشانی توسط آشوبگران جان باختند و دل هر ایرانی را به درد آورد. سخنگوی ناجا عنوان کرد: تعدادی نیز در طی حمله مسلحانه و یورش به مقرهای نیروهای مسلح کشته شدند، نحوه و چگونگی کشته شدن برخی دیگر از جان باختگان، مبهم و در حال بررسی است. وی همچنین از مصدوم شدن برخی کارکنان ناجا و دیگر رده‌های نظامی و شهادت یک نفر از عزیزان آن رده خبر داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس