حراج تهران

اگر قوه قضائیه به دنبال سرنخ‌هایی درباره متهمان اقتصادی است کافیست خریداران آثار عرضه شده در حراج تهران را جستجو کند تا مردم متوجه شوندچه کسانی برای یک تابلوی مفهوم زده یک میلیارد تومان هزینه می‌کنند.

سرویس فرهنگ و هنر مشرق - حراج تهران آنطور که وب سایت این حراجی گزارش می‌دهد ابتکاری است فرهنگی-اقتصادی در پاسخ به استقبال فزاینده از آفرینش‌های هنری و یک فرصت منحصر به فرد برای دست‌یابی به شاخص‌ترین آثار هنر مدرن و معاصر ایران در شرایطی مطلوب و مطمئن. برگزارکنندگان این رویداد که در این متن حراج‌گزار نامیده می‌شوند، مصمم به بهره‌گیری از بهترین تجربیات و تسهیلات در گردآوری و ارائه شایسته آثار هنری فاخر برای مشتاقان فرهیخته آن هستند.  

قیمت آثار حراجی تهران

قیمت آثار حراجی تهران

آخرین برگزاری این حراج که هشتمین دوره برگزاری این رویداد بازرگانی - هنری د ۲۲ دی ماه ۱۳۹۶  در حالی برگزار شد که  مجموع فروش این رویداد به چهارده میلیاردو پانصد و بیست میلیون تومان رسید. در حالیکه خبرگزاری ایسنا در گزارش میدانی منتشر شده، مبلغ ۱۴ میلیارد و ۹۵۲ میلیون را از فروش این حراجی اعلام کرد و تقریبا مغایرت مبالغ اعلام شده از سوی سایت حراج تهران با مبلغ درج شده از سوی خبرگزاری‌های به حواشی این حراجی همچنان دامن می‌زند.

اگر ارقام گزارش شده توسط وب سایت این حراجی را جمع بزنیم درخواهیم یافت ۷۶۱ اثر هنری به ارزش رقمی معادل ۱۰۰ میلیارد تومان در این حراجیبه فروش رفته است. این حراجی در ششمین برنامه خود توانست  ٣٥ نقاشی و مجسمه را بالاتر از ‌صد ‌میلیون تومان به فروش رساند که برای بسیاری از این آثار هنرمندان حاضر در این حراجی یک رکورد محسوب می‌شود. گران‌ترین اثر این دوره به فرهاد مشیری هنرمند ٥٣ساله تعلق گرفت، اثر او با نام «شماره‌های سیاه روی سفید» که سال ١٣٨١ خلق شده ٨٥٠ ‌میلیون تومان چکش خورد.

اما با یک حساب سرانگشتی در سه دوره حراج تهران طی سال‌های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ گردش مالی این حراجی تقریبا ۶۰ میلیاردر تومان است، رقمی معادل نیمی از گردش مالی سینمای ایران.

حراج تهران با اجرای رضا کیانیان

حواشی حراجی تهران

البته این حراجی حواشی خاص خودش را داشته است. در سال ۱۳۹۴ خبری منتشر شد مبنی بر اینکه تابلویی از سهراب سپهری به قیمت یک میلیاردو  ۷۰۰ میلیون تومان و نقاشی دیگری از کمال الملک ۲۰۰ میلیون تومان فروخته شده است. «مجید مولا نوروزی» مدیر کل وقت دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد در پاسخ به این اتفاق اعلام کرد "علت اینکه اثر سهراب سپهری حدود ۷۰۰ میلیون و کمال‌الملک ۲۰۰ میلیون تومان فروخته شد این است که هنر معاصر با کهن متفاوت است، کار سپهری هنوز هم قیمت پایینی دارد و شاید ارزشی واقعی آن حدود ۱۰ برابر این قیمت باشد. اما حاشیه قابل اعتناتر به حراج تهران مربوط به  نحوه قیمت‌گذاری آثار است. چنانچه سال گذشته نیز  برخی رسانه‌ها انتقادها و اعتراض‌هایی به این رویداد اقتصادی - فرهنگی داشتند و  ارقام اعلام شده در حراجی را  برخی رسانه‌ها مشکوک دانسته‌اند و مدعی شده‌اند که خریدهای این حراجی صوری است. نکته قابل توجه این بود که اغلب خریداران از مبالغ تعیین شده کاملا راضی به نظر می‌رسند. اما این پرسش بارها توسط رسانه‌های مختلفی مطرح شده که دلیل این قیمت گذاری‌ها چیست و کسانی که چنین مبالغی می پردازند از چه طبقه و قشری هستند که به راحتی این خریدها را انجام می دهند؟ این مسئله سبب می‌شود که نمونه قابل اعتنای فروخته شده در آخرین حراجی تهران در ۲۲ دی‌ماه را بررسی کنیم.

اثری هنری به قیمت یک میلیارد تومان

طرحی با عنوان گنبد سفید

حراج تابلوی سهراب سپهری با قیمت یک میلیارد و هفتصد میلیون تومان در چنین حراجی کاملا طبیعی است اما تابلوی «گنبد سفید III » اثر کامران یوسف زاده که از طرف گالری گاگوسیان نیویورک به حراجی تهران منتقل  شده است آیا یک میلیادر تومان ارزش دارد؟

«صادق تبریزی» نقاش پیشکسوت، پس از برگزاری دومین حراجی تهران در اظهار نظری گفت:" ۹۰ درصد آثار عرضه شده در حراجی تهران اثر هنری نیستند و قیمت‌هایی برای آنها تعیین می‌شود که در حد آنها نیست. امسال هم البته این حرف مطرح است که در میان آثار ارائه شده، آثار تقلبی وجود دارد.

اثری بدون عنوان به ارزش ۷۰ میلیون تومان

منوچهر لطفی رئیس انجمن مجموعه‌داران ایران با برشمردنِ ضعف‌های این حراج گفت: نخستین ضعفی که برای این حراج می‌توان برشمرد عدم شفافیت در برگزاری حراج تهران است. هیچ مکانیزمی در این حراج نیست تا آنچه در این حراج می‌گذرد را به روشنی و وضوح به اطلاع عموم برساند.

این اثر ۶۰ میلیون تومان به فروش رفته است

وی ادامه داد: نکته دیگر این است که تیم کارشناسیِ این حراج معلوم نیست و معرفی نمی‌شوند. به قطع یک حراج نباید به چند کارشناس محفلی اکتفا کند. این در حالی است که در مبحثِ بازار آثار هنری کارشناسانِ بسیاری داریم اما حراج تهران کارشناسان محدود و مجهولی را به کار می‌گیرد و به طور حتم وقتی انحصار باشد طرح شبهات کاملا بدیهی است.

این اثر هنری ۴۶۰ میلیون تومان به فروش رفته است

لطفی در ادامه یادآور می‌شود: نتیجه این انحصار، قیمت‌های بالای آثار هنری در حراج تهران است. ما می‌خواهیم از برگزار کنندگان حراج تهران بپرسیم که آیا حراج تهران یک ماه دیگر حاضر است همین آثار فروخته شده را با همین قیمتِ فروخته شده پس بگیرد. گاهی دیده شده که آثار فروخته شده چند ماه پس از فروخته شدن با قیمت‌های پایین‌تر دست به دست می‌شود. ما معتقدیم قیمت پایه‌ی آثار در حراج تهران بسیار بالاست.

وی تاکید می‌کند: یکی از نقاط ضعفِ حراج تهران مشخص نبودن کارشناسان و نحوه‌ی کارشناسی است که به خوبی روشن نیست. نحوه قیمت‌گذاری فوق‌العاده بالا نشان دهنده اختلافی فاحش بین قیمت‌های کارشناسی شده آثار هنری و قیمت‌های بازار واقعی آثار در ایران است.

رئیس انجمن مجموعه‌داران گفت: سومین نقیصه‌ای که انجمن مجموعه‌داران مشاهده کرده ابهام در خریداران است. البته ما می‌دانیم که در حراج‌ها خریدار می‌تواند معرفی نشود. اما چقدر خوب است که ما برای فرهنگ‌سازی در ایران و برای ایجاد رونق در خرید و فروش آثار هنری برخی از خریداران را به مردم معرفی کنیم.

این اثر هنری ۱۷۰ میلیون تومان به فروش رفته است

لطفی معتقد است برخی از افرادی که دستی در برگزاری حراج تهران دارند از سابقه شفافی در میان جامعه هنری برخوردار نیستند.

رئیس انجمن مجموعه‌داران ایران گفت: یکی از نکات دیگری که درباره این حراج می‌شود بیان کرد، برخوردهای محفلی در این حراج است. برخوردهایی که به سمت انحصار می‌رود و حاضر نیستند هیچ گروه دیگری را واردِ برگزاری این حراج کنند، در صورتی که می‌توانستند از موسسه‌ها و انجمن‌ها کمک بگیرند تا نواقص حراج را رفع کنند.

تابلویی به ارزش ۲۲ میلیون تومان

لطفی تاکید می‌کند: انجمن‌ها و موسسه‌هایی که در این زمینه فعال هستند حتی می‌توانند در زمینه شفاف‌سازی و نظارت بر برگزاری این حراج نقش مهمی داشته باشند. اما متاسفانه در دوره‌ی پنجم شاهد بودیم که برگزار کنندگان این حراج نه تنها هیچ بهره‌ای از وجود این انجمن‌ها و موسسه‌ها نبردند، ‌ بلکه برخی از آنان را از ورود به حراج منع کردند.

اما در طول فعالیت حراج تهران این سئوال دائما از سوی مطبوعات و کارشناسان مطرح می‌شود که آثار هنری و ارزش گذاری بر چه مبنایی و توسط کدام کارشناسان فرهنگی صورت می‌پذیرد. اگر تابلوها و آثاری فروخته شده که برخی از آنان در این گزارش مندرج شده، ارزش‌های میلیونی و میلیاردی واقعی دارند؟ اگر این مسئله به صورت واقعی اثبات شود قطعا فرآیند حراج تهران توسط کارشناسان خبره قوه قضائیه و سایر نهادهای مرتبط با این رویداد باید قیمت‌ها را ارزیابی کنند. چون به این ترتیب روند قیمت‌گذاری بدون پشتوانه کارشناسی زمینه تبانی برای پولشویی را فراهم می‌آورد و روند نظارت از سوی کارشناسان میراث فرهنگی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تقریبا شائبه‌ها شایعات را به نحوی تعدیل خواهد کرد.

نکته دوم در صورت واقعی بودن قیمت تابلوهاست. با این نحوه قیمت گذاری نجومی به تدریج سرمایه گذاران داخلی برای حفظ ذخایر مالی خود در حوزه‌های اقتصادی مثل حراج تهران روی خواهند آورد تا  سرمایه خود را با خرید  آثار هنری حفظ کنند. در صورتیکه‌های آثار هنری عرضه شده همچنان فاقد قیمت کارشناسی است. در واقع با طرح مسئله دیگری ‌می‌توان به حیطه‌های دیگری ورود کرد که  جنبه هنری چنین آثاری چقدر در نظر خریداران مطرح است؟ خالق این آثار اغلب افرادی هستند که در محدوده شهر تهران قابل شناسایی نیستند، اما نازل‌ترین تابلوها و آثار تجسمی در این حراجی با قیمت‌های پایه ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

حراج تهران

برگزاری چنین مراسمی به غیر از جنبه‌های هنری، آیا سودی می‌تواند برای هنرمندان تجسمی داشته باشد؟  

سمیع آذر مدیر اجرایی حراجی تهران در سال ۹۲ در مصاحبه ای گفته بود « ۱۵ درصد از عواید فروش این حراجی سهم برگزار کنندگان است ». اگر این مقدار سهم برگزار کنندگان باشد، سهم واقعی افرادی که آثار هنری آنان به فروش می‌رسد چه میزان است؟ این مسئله همچنان برای افکار عمومی شفاف نیست و سهم هنرمندان تجسمی مسئله قابل تاملی است.

نکته مهمتر این است که گالری‌داران و هنرمندان چه درصدی از این حراجی را دریافت می‌کنند و مسئله اصلی این است که این فرصت برای همه هنرمندان آثار تجسمی برای حضور آثارشان در حراج تهران فراهم است؟


البته گردانندگان حراج تهران و حامیانشان ادعا می‌کنند این حراجی  سکویی برای مطرح شدن هنرمندان بی‌نام و نشان و تبدیل آنها و آثارشان به پرفروش‌های آینده این حراجی است. ابهامات در مورد خالقان آثار در حراجی تهران ابهام بزرگی است که همچنان بی‌پاسخ مانده و حل نشده است و البته گاه تابلوهایی که در این حراجی فروخته می‌شود که تعارضات فرهنگی عجیبی با فرهنگ متعارف رایج دارد.

ملانوروزی مدیرکل وقت هنرهای تجسمی در گفتگویی با باشگاه خبرنگاران جوان هم عنوان می‌کند:  آثار شادی قدیریان و نیوشا توکلیان در این حراجی از آثار بحث برانگیزی که ملانوروزی به عرضه آثار این دو در همان گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان چنین توضیح می‌دهد" همچنین ما هرگونه مسئولیتی که نسبت به ضد انقلاب و ضد ارزش بودن این افراد در صورت وجود، مطرح باشد را می‌پذیریم و مسئولیت آنها بر عهده‌ی ما است.

اما مرور آثار فروخته شده و رقم‌های جابجا شده در این حراجی می‌تواند نقطه روشنی را به پهنه تاریک حراج تهران می‌گستراند. کافیست برای شناخت موقعیت هنری و آثار عرضه شده هنری در حراج تهران برشی از فیلم هامون را دوباره بررسی کنیم.

در این فیلم همسر شبه روشنفکر حمیدهامون (خسرو شکیبایی) رنگ‌ها را به طرز بیهوده‌ای روی تابلوها می‌ریزد و ماحصل تلاش او و هیچ سازی شبه روشنفکرمآبانه به قیمت گزافی در نمایشگاهی توسط طبقه ثروتمند جامعه با قیمت بالایی به فروش می‌رسد. در واقع آنچه در حراجی تهران رخ می‌دهد را مهرجویی سال‌ها قبل در فیلم هامون به تصویر کشیده است.

یکصد تصویر از پهلوان تختی به قیمت ۱۹۰ میلیون تومان

اما بررسی تک به تک آثار مشخص می‌کند که در حراج تهران بسیاری از آثار عرضه شده به هیچ عنوان ارزش هنری ندارند. به عنوان نمونه قیمت اولیه یک سطح کاشی صد قطعه‌ای با چاپ عکس‌های مختلفی از جهان پهلوان غلامرضا تختی، از ۸۰ تا  ۱۲۰ میلیون تومان برآورد که توسط خسرو حسن زاده طراحی شده  و در هشتمین حراجی تهران  به ارزش صد و نود میلیون تومان به فروش می‌رسد. طبیعی است که ۱۰۰ قطعه کاشی با عکس‌های متنوعی از جهان پهلوان تختی چه ارزش هنری می‌تواند داشته باشد و آیا افرادی در این کشور زندگی می‌کنند که برای چنین طرحی که صد عکس متفاوت از یک قهرمان را حاضر باشند به قیمت صد و نود میلیون تومان خریداری کنند؟

در نمونه بالا از رامیز شهوق تابلویی را می‌بینیم که که ترکیبی از مواد روی بوم است. این اثر طبق اطلاعات ارائه شده در نمایشگاه‌های آثار هنرمندان معاصر در نمایشگاه تالار قندریز و نخستین نمایشگاه هنری و بین المللی تهران (۱۳۵۳) به نمایش درآمده است. این اثر ۷۰ تا ۵۰ میلیون تومان برآورد  شده و در نمایشگاه تهران به قیمت ۵۰ میلیون تومان فروخته شده است. آیا این تابلو یک عکس است. آیا یادآور شمایلی خاص است؟ چه هنری در درون تابلو تجلی یافته است که به قیمت ۵۰ میلیون تومان به فروش رفته است؟ در واقع آنچه عرضه می‌شود فاقد ارزش هنری است که با مراجعه به یک فراز مهم از فیلم هامون می‌توان دریافت تقریبا هیچ در حراج تهران عرضه می‌شود.

مجموعه ای به نام «شب روز شب»/ قیمت ۴۶ میلیون تومان

تابلوی بدون عنوان از مجموعه «شب روز شب» از پری یوش گنجی که کمی آب مرکب را به صورت تصادفی روی بوم ریخته است در تهران ۴۶ میلیون تومان فروخته شده است.

اثری به ارزش ۴۶ میلیون تومان

واقعا اگر قوه قضائیه به دنبال سرنخ‌هایی درباره متهمان اقتصادی است کافیست خریداران آثار عرضه شده در حراج تهران را جستجو کند و مردم متوجه شوند در کشور ایران و در شهر تهران چه کسی توانایی این را دارد که برای یک تابلوی مفهوم‌زده ضد هنر سرخوشانه، یک میلیارد تومان پرداخت کند. نکته مهمتر این است مثل سایر کشورهای دنیا خریداران چنین آثاری و حراج تهران مالیات پرداخت می‌کنند؟

برای دیدن نمونه‌های دیگر  مراجعه به این آدرس (اینجا)

اما در ورای این تحلیل با اینکه این پوچ فروشی در حراج تهران جریان دارد اما کافیست یک تابلوی «و ان یکاد» یا یک تابلوی دینی و مذهبی با کمی آراستگی گرانسنگ‌ها تزیین شود و رسانه‌ها هیاهویی راه بیندازند. در صورتیکه در حراج تهران ضد مفهوم‌ترین و پوچ انگارانه‌ترین آثار هنری با ارقام سوپر نجومی به فروش می‌رسد و کسی منتقد پوچ فروشی در حراج تهران نیست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 65
  • در انتظار بررسی: 6
  • غیر قابل انتشار: 13
  • قاسم IR ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    207 8
    اینا چیه وجدانن من با تلفن حرف میزنم شیش تا از اینا میکشم
    • IR ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
      98 8
      اوسگل زیاده خخخخخخخخخخخخخخخخخ
    • IR ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
      127 7
      اینا دارن بااین حراج ها پولشویی میکنن وگرنه آثارردوبدل شده مفت هم نم ارزد
    • IR ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
      33 25
      بی ذوق ها چرا به ذوق و هنر توهین میکنید . خصوصاً اون تابلویی که داده به بچه اش روی او چند خط سفید کشیده .بابا هنر نزد ایرانیان است و بس البته در ........ .یادمان نرود که پول باد آورده را هم باد یبرد. وقتی خانم مهندس ناظری درشهرداری نطقه 1 برای تأیید یک نقشه ساختمانی 500 میلیون پول میگیرد آخه چقدر گوشت ومرغ و ماهی و ماشین و سفر و خونه و... بخرد باید خرج اتینا شود دیگر. حالا محاسبه کنید 10 نقشه را که پولش چقدر میشود. بع ببینید که چقدر پول این تابلوها ارزان تمام میشود!!!!!
    • IR ۱۵:۳۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
      21 4
      خخخخخخخخخخخ درود به شرفت
    • IR ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
      48 4
      عزیزان اینا فقط پولشویی و راهی برای رد و بدل کردن و جابجا کردن پولهاست ، وگرنه این تابلوها کوچکترین ارزشی نداره
    • IR ۱۷:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
      22 1
      دارن شعورشونو به حراج میذارن به جاش میتونن برا بچشون ی تابلو با دوتا مداد شمعی بخرن اونم میتونه اینارو بکشه
    • زیبا احمدپور IR ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
      4 2
      این سلبریتی ها از همه بدترند
    • IR ۲۱:۱۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
      3 15
      همین اگه برای کمک به مردم رنج دیده سوریه و عراق و لبنان و یمن و سودان و اوگاندا و ونزوئلا و گینه بیسائو و بحرین و ... بود میشد کار ارزشی
  • IR ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    26 4
    ئیش
    • IR ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
      18 4
      مرسی اه
    • IR ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
      42 2
      پولشویی و دیگر هیچ...
  • ناشناس IR ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    68 1
    پولهای باد اورده را باد می برد .
  • علی IR ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    36 2
    نقاشی من از اینا بهتر ایا ما هم میتوانیم اثارمان رو به این رویداد ف ر ه ن گ ی معرفی کنیم اون تابلو 22 میلیونی ، خدایش ارزش نگاه کردن داره!!!!!!
  • IR ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    26 1
    چه خوب. من حالا چندتا می کشم میفرستم.
  • مهرداد IR ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    29 2
    باور کنید برخی از اینا که جیبشان گشاد میشه مغزشان کوچک میشه. اون آرتیست که دم از اعتدال می زنداونجا چه کار می کند. حالا اگه کسی دیگه بود وای وای وای. ای پاچه خوار زالو صفتان.
    • م.ج IR ۲۱:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
      2 0
      کلاً اینجور آدما آدمهای کسری هستند؛ کسری که صورتشان از مخرجشان کوچکتر است.
  • IR ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    37 2
    چقد ساده ای مشرق این روشی برای پول شویی وگرنه این تابلو های چرت و پرت دو زارم نمی ارزه عین همون حماقتی که فرح می کرد و برای رسوندن پول به باند های مافیای خارجی تابلو های مزخرف رو می خرید الانم موزه اش کردن گذاشتن همه هم با به به و چه چه تعریف می کنند از دستاوردهای هنری بانو فرح پهلوی
  • IR ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    25 3
    دولت اشراف چرا برای تامین مخارجش به گرونی دلار گیر داده . چهار تا بچه مهد کودکی بذاره تو یک اتاق نقاشی بکشن . هر تابلوش کم کم نیم میلیارد تو این حراجی پول میکنه
  • AU ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    32 2
    بنظر شما در جامعه ای که اکثریت جامعه مشکل معیشتی دارد, این رد و بدل پولهای نجومی چه پیامی دارد؟ فیلم این فضاحت در فضای مجازی است و فقط فکر کنید که یک جوان با مشکلات معیشتی در شهرهای مختلف و تهران این را می بیند, خوب چه تصویر در ذهنش از کشور ایجاد می شود؟
  • مهدی IR ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    44 3
    من به این میگم حماقت فراگیر. اگه موافقید لایک کنید
  • IR ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    20 1
    اون تابلو سیب و روبان راه راه آبی 220 میلیون تپوندن نه 22 میلیون زیرشو بخون . کاردستی مدرسه ابتدایی اون خانم بوده مفت دادنش کم کم 200 هزار میلیارد می ارزه .
  • IR ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    43 9
    اون هنرمند بنده خدا با 40 میلیون تومان کشتی مطلا ساخت برای اهل بیت اون همه بهش ایراد گرفتن و حمله کردن اون وقت به این ها کاری ندارن و نمی گن بجای خریدن این تابلوهای مظحک برن به فقرا کمک کنن
    • IR ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
      19 3
      آفرین
    • albert IR ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
      16 5
      خوشم اومد. واقعا من خودم مسیحی هستم اما یک بام و دو هوا که نمیشه
    • + IR ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
      0 0
      oooooooo
    • IR ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
      11 4
      ببین! مسئله اینه که آیا این راه اهل بیت هست یا نه؟ وگرنه تکلیف اهل بیت با زندگیهای قارونی که پول مفت رو خرج یامفت می کنند معلومه. اون که جای بحث نداره و به کل مطرود و منفور اونا هست. ولی من و شما که دوستدار اهل بیتیم و میخواهیم به راه اونها بریم آیا اونها با این طرز خرج کردن پول و طلا موافقند؟ همین کشتی طلا رو بده امام زمان، شاید دستور دادن به مساکین برسه.
  • ناشناس IR ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    13 1
    هنر مدرن!! هنر جای خودش داره. مزخرف هم جای خودش. یه قوطی رنگ بیارین تا با کشیدن یه طرح مزخرف رکورد گران ترین تابلوی این حراجی ها رو بزنیم.
  • محسن IR ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    32 1
    حالا اگه محرم بود که میگفتن فلان هیئت شام داده (اونم خود مردم)که همه روشنفکر میشدند و حساب کتاب میکردن که باپول این شام میشد به تمام فقرا کمک کرد اما حالا این پولای حرامی نمیتونه خرج فقرا بشه .
  • IR ۱۴:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    18 0
    اونایی که اینا رو میخرن به جاهلیت مدرن مبتلا هستن. آخه آدم انقدر تباه؟؟
  • عادل IR ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    33 0
    پولی که از حرام بدست بیاید ، باید در راههای بیخود و مزخرف هم خرج شود
  • رضا IR ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    11 0
    وقتی برخی دولتمردان جامعه واکثرمدیران رده بالایی ومیانی وپایینی وفرزندان ژن خوب آنهازندگی وخوی اشرافیگری داشته باشندووقتی پولهای بادآورده درکیسه بعضیهاسنگینی بکندهمین میشود.واقعابه کجامیرویم فاین تذهبون.
  • AU ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    11 0
    دمت گرم مشرق که زدی به هدف با اوون تیکه ای که از فیلم هامون گذاشتی.
  • محمد IR ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    18 1
    حالا برای کشتی طلا که سر جمع چهل تومن هزینش بود چه هیاهوی راه انداختن کسی نمیگه این پول های میلیاردی برای این نقاشی های پوچ و مزخرف از کجا میاد به کجا می‌ره ...اگه تابلوی قرآنی و یا دعایی بود چه هیاهوی بسیار که راه نمینداختن بی دین های مجازی ...با اونکه اقلیت هستن ولی در فضای مجازی قدرتمندن
  • IR ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    11 0
    رد و بدل شدن این پولها برای پولشویی و فرار از مالیات دادن است همه این معاملات هم صوریه چون طرفین قبلا هماهنگ کردن و معامله اصلی چیز دیگه ایه که علنی نمیشود اون آقای.. پر ادعا هم شریک جرم پولشوییه احتمالا از هر فروشی 2 تا 3 میلیون پورسانت نصیبش میشه
  • IR ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    22 0
    بچه های کم توان ذهنی نقاشیشون از این بهتره
  • IR ۱۶:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    19 0
    قوه قضائیه خیلی زیادی محتاطه تا صدای جیغ بنفش دلقکها در نیاد
  • IR ۱۶:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    15 2
    تهوع آوره
  • IR ۱۶:۱۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    22 1
    پشت این تابلوهای مزخرف ژن خوب فرزندان برخی مسئولان است
  • نگین IR ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    2 29
    جاویدان اصلاحات .امیدمردم ایران
  • IR ۱۶:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    47 1
    اونهایی که این تابلوها رو میخرند از لحاظ عقلی سالمند؟ پول حرام باید یک جوری خرج بشه
  • IR ۱۶:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    36 1
    اینجا تهران است اینجا دار زورا است و یک عده که پول مفت دارند نمی دانند چطوری باید آن را خرج کنند. زحمت نکشیده اند تا بفهمند پول چطوری و به چه سختی در می آید
  • IR ۱۷:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    2 0
    اونیکه هزار میلیون تومن قالب کردن چیه محتواش ؟
  • ES ۱۸:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    3 28
    سالها موزه نیویورک و لندن و اخیرا دبی پولهای سرگردان را در اثار هنری تجمیع میکردند و به نوعی برای هنرمندان هم تولید ثروت میکردند، الان هم کشور خودمان ابنکار را بکند چه اشکالی دارد؟ بهتر از تبدیل پول به دلار و خارج کردن ان از کشور نیست؟ کمی بیندیشید.
  • حسین IR ۱۸:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    12 1
    همه جای دنیا این حراجی ها برای پول شویی است پولهای تجارت مواد مخدر - انسان - اسلحه - دزدی و ...
  • سعید IR ۱۸:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    1 17
    معمولا این نوع نقاشی ها و ترکیب رنگهاشان احساسات خاصی را در انسان به وجود می آورد و در واقع قصد انتقال نوعی حس لذت بخش و رازآلود را برای فرد ایجاد میکنند و در ضمن اگر ما از چیزی خوشمان نمی آید دلیلی بر بی معنی بودن اون اثر نداره بلکه برخلاف سلیقه ی ماست
    • IR ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۹
      2 0
      پول حرام که زیادی بکنه ، احساسات آدم هم میره ته دره با این هنرشناسیش
  • مصطفی IR ۱۸:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    13 2
    مثلا دارن ادای اون ور آبیا رو درمیارند پریز برق و بهشون نشون بدی بگی این اثر مفهومیه یه ملیارد میدن بخرن! بهتر ه به اینا همون هدیه ای رو بدند که به جای تابلوی ون گوگ دادن به ترامب! البته از جنس سفال!
  • محمود IR ۱۹:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    14 0
    کاش من هم باخبر شده بودم دوسه تا از نقاشیهای بچه م می‌فرستادم اونجا میلیاردر میشدم
  • مهدی IR ۱۹:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    11 0
    باید اسامی ومشخصات این افراد را وزارت اقتصاد ودارایی بررسی ومالیات های سنگینی بر انها وضع کند زیرا این روش مسلما جابجایی پول است و منابع درآمدی این افراد مشخص شود تا این کار ها شفاف انجام گیرد
  • IR ۱۹:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    10 0
    احتمال پولشویی از همه چی بیشتره
  • کریمی IR ۱۹:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    2 0
    اگر مثل بیشتر باباها ساعت 6 صبح باامید کار بروند سرچهارراه یکروز کار پر مشقت 30 تومن بگیرند پول یا مفت به بعضی چیزها نمیدهند.بادآورده را باد برد.....
  • کارشناس US ۲۱:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    4 0
    بریم چندتا عکس بکشیم پولدار بشیم . این هم کار .
  • US ۲۲:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    11 0
    نمی دانم با چه مقیاسی این آثار ارزش هنری شان مورد تأیید قرار گرفته و این همه پول های گزاف بابت آن داده می شود
  • نيكتا IR ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    1 1
    جاهلية الاخرى
  • IR ۲۲:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    4 0
    بخداوند عالمیان اون تابلویی که اون پاپیونی ها بغل زدن رو من 1000 دونه تک تومنی هم نمیخرم . اینجور آشغال مسخره ای رو کجا میشه آویزونش کرد ؟ یکی از یکی مسخره تر و بی ارزشتر
  • IR ۲۳:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    1 0
    بخشی از بودجه ی فرهنگی دستگاه ها میره اینجا دیگه! فکر میکنم یه قانونی بود خاطرم نیست!
  • GB ۲۳:۵۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
    3 0
    ایا پول حلال هم این جوری خرج می شود
  • IR ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۹
    15 0
    خداوکیلی این پولا رو از کجا میارن ؟! پس چرا ما صبح تا شب میدویم بازم محتاجیم ؟
  • ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۹
    1 1
    اینها بچه پولدارهای جدید و قدیم هستند که نمی دانند با پول هایشان که کم هم نیست چیکار باید بکنند
  • IR ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۹
    0 0
    این حراجیها برای پول شویی برگزار میشود
  • IR ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۹
    3 0
    از 40 میلیون فقط سیصد چهارصد تومش برای نقاش هست، بقیش رو نقاش باید به قاچاقچی یا مافیا پس بده!!! خخخخخ هماهنگِ !
  • IR ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۹
    1 1
    دغدغه و ناراحتی ام بی حجابی و بی عفتی است که هر روز بیشتر می شود
    • IR ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۱
      1 0
      امر به معروف بکنید
  • خسروشاهی IR ۰۹:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۳
    0 0
    باید شفاف سازی بشه از طریق قوه قضایه ،تو این شرایط ،مردم واقعا دنبال شفاف سازین

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس