به گزارش مشرق، رضا انصاری با اشاره به رد بودجه پیشنهادی دولت توسط نمایندگان و بررسی دوباره آن در کمیسیون تلفیق اظهار داشت: بودجه متناسب با انتظارات مردم در لایههای مختلف نبود و با توجه به شرایط خاص اقتصادی جامعه، نمایندگان انتظار داشتند که دولت در لایحه پیشنهادی بتواند شرایط را برای رشد و شکوفایی اقتصادی و ایجاد رونق بیشتر فراهم کند.
وی گفت: لایحه بودجه که پیشنهاد شده بود نتوانست انتظارات نمایندگان در زمینه رونق اقتصادی و اشتغال را برآورده کند و به همین دلیل با مخالفت نمایندگان روبهرو شد.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس با اشاره به دغدغههای نمایندگان در رابطه با بودجه پیشنهادی افزود: بودجه شرکتهای دولتی یکی از بحثهای مهم و دغدغه نمایندگان مجلس بود چراکه با وجود ۶۲۲ هزار میلیارد تومان درآمد پیشنهادی در بودجه، سود این شرکتها منفی است در حالی که با بررسی که انجام شده درباره درآمد این شرکتها نزدیک به ۷۵ درصد ثروت کشور در اختیار شرکتهای دولتی و شبه دولتی قرار دارد.
انصاری با بیان اینکه داراییای حدود هزار میلیارد دلار این کشور در اختیار این شرکتها است که بخش اعظمی در حوزه نفت و صنایع وابسته به آن است بیان کرد: این پذیرفته نیست که ثروت عظیم کشور در اختیار این شرکتها و سودش نیز منفی باشد.
نماینده مردم داراب و زرین دشت عنوان کرد: اگر با نرخ تورم این دارایی ۱۰ درصد بازدهی داشته باشد میتواند ثروتی نزدیک ۱۰۰ میلیارد دلار در اختیار کشور قرار دهد که میتواند صرف اشتغال، رونق اقتصادی و رفع محرومیت شود.
وی با بیان اینکه دارایی کشور به خوبی مدیریت نمیشود، تصریح کرد: در شرکتهای دولتی حیف و میلهایی زیادی انجام میشود که نمونه آن اختلاس ۱۰۰ میلیارد تومانی کارمند شرکت نفت بود و این مسائل دغدغه نمایندگان است.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس با بیان اینکه بحث یارانه و هدفمندی آن نیز همچنان دغدغه نمایندگان است، اظهار داشت: در مکانیزم اجرای تبصره ۱۴ بودجه پیشنهادی ۳۷ هزار میلیارد تومان لحاظ شده که از این میزان ۲۳ هزار میلیارد تومان به صورت پرداخت مستقیم است، با این کار بخشی از جامعه حذف میشوند و یارانه به آنها تعلق نمیگیرد.
انصاری با بیان اینکه دغدغه نمایندگان این است که مکانیزم حذف چگونه است؟ گفت: شفاف نبودن این موضوع برای نمایندگان مسئله است چراکه تجربه نشان داده که هر جا دولت حذفی انجام داده چون سیستم اطلاعاتی قوی ندارد، افرادی حذف شدند که در طبقات محروم جامعه بودند.
وی با تاکید بر اینکه چگونگی اجرای حذف دغدغه نمایندگان است، افزود: ما معتقدیم که ثروتمندان جامعه نباید یارانه نگیرند ولی سیستم اطلاعاتی دقیق در کشور برای اجرای این موضوع وجود ندارد.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس با اشاره به فرصت بسیار کم بررسی دوباره لایحه بودجه عنوان کرد: ۷۲ ساعت، فرصت بسیار اندکی است اما نمایندهها وظیفه دارند که بررسی را به گونهای انجام دهند که رضایت نمایندگان برای بودجه کسب شود.