امریکا

دولت آمریکا در دکترین تسلیحات هسته ای خود ضمن اعلامِ تداوم بخش اعظمی از سیاست تسلیحات هسته ای دولت پیشین این کشور، از اتخاذ موضعی تهاجمی تر در قبال روسیه خبر داد.

به گزارش مشرق به نقل از شیکاگو تریبیون، دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا روز جمعه اعلام کرد که بخش اعظمی از سیاست تسلیحات هسته ای دولت «باراک اوباما» رئیس جمهور پیشین این کشور را ادامه خواهد داد، اما در قبال روسیه موضعی تهاجمی تر اتخاذ می کند.

در این دکترین هسته ای آمده است که «روسیه باید متقاعد شود که در صورت تهدید به انجام حمله هسته ای در اروپا حتی در دامنه ای محدود با «هزینه های بسیار شوم» مواجه خواهد شد.

این بازنگری جامع در سیاست هسته ای آمریکا خواستار هیچگونه رشدی در تسلیحات هسته ای استراتژیک نیست؛ موضعی که در تضاد با اظهارات پیشین دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا قرار دارد که پیش از راهیابی به کاخ سفید در یک پیام توئیتری از «لزوم تقویت و توسعه گسترده قابلیت هسته ای آمریکا تا زمانی که جهان در حوزه تسلیحات هسته ای سرِ عقل بیاید(!)» سخن گفته بود.

بیشتر بخوانید:

سند نهایی دکترین هسته‌ای ترامپ منتشر شد

اما ترامپ در سخنرانی سالانه خود در سه شنبه گذشته به گسترش تسلیحات هسته ای هیچ اشاره ای نکرد؛ هرچند متذکر شد که زرادخانه [تسلیحات هسته ای] باید مانع از اقدامات تجاوزکارانه شود.

در گزارشی ۷۴ صفحه ای که یافته های این بازنگری را بطور خلاصه بیان می کند، کره شمالی به عنوان یک «تهدید آشکار و بزرگ» علیه آمریکا و متحدانش خوانده می شود و بیان می کند که هرگونه حمله هسته ای کره شمالی به آمریکا یا متحدانش به «پایان آن رژیم» منتهی خواهد شد.

در این گزارش آمده است:

«هیچ سناریویی که طبق آن، رژیم کیم [جونگ اون] بتواند تسلیحات هسته ای را بکار گیرد و [پس از آن] پابرجا بماند، وجود ندارد».

گفتنی است دستور انجام این بازنگری جامع در سیاستها و زرادخانه هسته ای آمریکا به رهبری و نظارت پنتاگون، یک سال پیش از سوی دونالد ترامپ صادر شد.

دولت ترامپ اینطور نتیجه گیری می کند که آمریکا باید به طور گسترده برنامه کار دولت پیشین این کشور برای مدرن سازی زرادخانه هسته ای- از جمله هواپیماهای بمب افکن، زیردریایی ها و موشکهای زمین پایه جدید- را دنبال کند. این دکترین همچنین پایبندی به توافقهای موجود در حوزه کنترل تسلیحات را مورد تأیید قرار داد؛ از جمله پیمان استارت جدید که هر یک از کشورهای آمریکا و روسیه را به برخورداری از ۱۵۵۰ کلاهک هسته ای استراتژیک بر روی حداکثر ۷۰۰ فروند سکوی پرتاب موشک استقرار یافته مقید و محدود می کند.

اما ترامپ در این دکترین هسته ای همچون سَلَف خود، کاربرد تسلیحات هسته ای را تنها در «شرایط فوق العاده» جایز می داند؛ آنهم با حفظ درجه ای از ابهام در تعریفی دقیق از «شرایط فوق العاده». با این حال، ترامپ یک نقش بازدارنده کامل تر را برای این گونه تسلیحات نظامی مدنظر دارد که در طرحی با هدف توسعه قابلیتهای جدید جهت مقابله با روسیه در قاره اروپا انعکاس یافته است.

دیدگاه دولت کنونی آمریکا این است که سیاستها و اقدامات روسیه دارای پتانسیلی برای بروز خطای محاسباتی است که به تشدید خارج از کنترل تعارض در اروپا می انجامد.

دولت ترامپ یک راه حل دو مرحله ای را پیشنهاد می دهد:

نخست، مطابق این دکترین «شمار اندکی» از موشکهای بالستیک دوربُرد موجود و قابل حمل در زیردریاییهای استراتژیک «تریدنت» متناسب با کلاهک های هسته ای کوچکتر اصلاح می شوند. و دوم اینکه در «طولانی مدت» دولت آمریکا یک موشک کروز دریا پایه مسلح به کلاهک هسته ای را توسعه خواهد داد که در واقع ساخت مجدد تسلیحاتی است که در دوران جنگ سرد وجود داشت اما در سال ۲۰۱۱ به دستور اوباما ساخت آن متوقف شد.

گفتنی است که «نیکلای لاخونین» دبیر مطبوعاتی سفارت روسیه در واشنگتن اعلام کرد که تا زمان انتشار عمومی دکترین هسته ای ترامپ، در این باره اظهارنظری نخواهد کرد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس