به گزارش مشرق، وزارت صنعت مدعی شده بود که نه کود انسانی و نه گل و لای فاضلاب در سالهای 95 و 96 وارد کشور نشده است. در توضیحات وزارت صنعت آمده بود شماره تعرفه ذکر شده در خبرها مربوط به گل ولای فاضلاب است که در صنایع شیمیایی کاربرد دارد ولیکن برای این ردیف تعرفه نیز طی سالهای 95 و 96 هیچگونه ثبت سفارشی انجام نشده است.
بیشتر بخوانید:
خبر واردات ۱۶۰ تن کود انسانی از ترکیه صحت دارد؟
ورود مجلس به ماجرای واردات کود انسانی
بر اساس سیستم طبقه بندی بین المللی کالایی (HS) اساسا کالایی تحت عنوان کود انسانی در ردیف های تعرفه ای طبقه بندی کالایی وجود ندارد و در جداول تعرفه ای کتاب مقررات صادرات و واردات کشورمان نیز کالایی با عنوان کود انسانی مذکور نیست .
بنابراین گزارش؛ با رعایت یادداشت های فصل 31 و مستثنیات موضوع بند یک آن ، کودها حسب مورد ذیل ردیف مربوط به خود در یکی از شماره های همان فصل قابل طبقه بندی بوده و ورود آنها مستلزم اخذ مجوزهای لازم می باشد که در جداول تعرفه ای مقررات صادرات و واردات کشورمان هم در همان فصل شرح انواع کودها مذکور است و در صورت واردات انواع کود طبق شرح تعرفه ای مذکور تحت عنوان انواع کود طبقه بندی و مجوز واردات از سوی سازمان توسعه تجارت صادر می شود .
گمرک ایران در خصوص موضوع واردات کالایی تحت عنوان " گل و لای فاضلاب " در ردیف تعرفه ای 38252000 توضیحات بیشتری داد و اعلام کرد : در سال 1395 کالایی تحت عنوان گل و لای فاضلاب با مجوز ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت از ترکیه وارد کشور شده که این کالا پس از اخذ مجوز های قانونی از جمله مجوز سازمان محیط زیست از سوی یک شرکت دانش بنیان به گمرک اظهار و پس از پرداخت کلیه وجوه متعلقه و تشریفات قانونی از گمرک ترخیص شده است .
مشخصات کامل این کالا بیوماس سلولزی جهت استفاده در تصفیه خانه های مدرن بوده و به وسیله ایزوتانکهای مخصوص واگنی حمل و وارد شده است . بر اساس اسناد تجاری موجود ، این مواد کاربردهای تصفیه خانه ای مربوط به دانش فنی فرآوری پس آب ها را دارد .