سرویس جهان مشرق - از سال ۱۳۹۱ هر ساله جشنواره ای با عنوان «باروت خیس» و با هدف انتخاب منفورترین فرد سال در نگاه مردم (در طول برگزاری راهپیمایی بازگشت) برگزار می شود و در پایان به منفورترین فرد سال از نگاه ملت ها جایزه ای نمادین تعلق می گیرد.
امسال نیز در حاشیه ی راهپیمایی بازگشت که در نوار غزه و کرانه باختری برگزار شد و به طور مشابه نظرسنجی که در یمن صورت گرفت؛ مردم مظلوم یمن و فلسطین از میان سه گزینه « دونالد ترامپ، نیکی هیلی و نتانیاهو»، ترامپ را به عنوان منفورترین شخص سال انتخاب کردند و جایزه نمادین منفورترین شخص سال به وی تعلق گرفت.
در نگاهی تحلیلی می توان رویکرد مردم دنیا به حاکمیت آمریکا را درک کرد؛ چرا که از میان سه گزینه فردی که همان رییس جمهور آمریکاست به عنوان منفورترین فرد سال انتخاب می شود؛ در حالیکه در نگاه اول باید نتانیاهو که عامل مستقیم جنایات در فلسطین اشغالی است نسبت بالاتری از آراء را به خود اختصاص میداد. علت این رای را باید در انزجار عمومی افکار عمومی و به ویژه مردم مظلوم یمن و فلسطین از جنایات آمریکا و مداخلات آن دانست.
افکار عمومی در حال حاضر رییس جمهور ایالات متحده آمریکا را به عنوان تصمیم گیر اصلی می بینند و نتانیاهو و هیلی که به ترتیب جنایتکار در قضیه فلسطین و حامی عربستان در شورای امنیت هستند را عاملان حاکمیت آمریکا و ترامپ می دانند.
در همین راستا کارنامه ترامپ در ایام ریاست جمهوری وی نیز میتواند دلیل این انتخاب و رای ندادن به گزینه های دیگر را روشن تر کند. ترامپ در همین مدت کوتاه تصدی مقام ریاست جمهوری آمریکا، اقدامات و سیاست های خصمانه گسترده ای در برابر دیگر ملتها در پیش گرفته است که همین مداخلات و سیاستهای یک جانبه گرایانه موجبات خشم و نفرت سایر ملتها را فراهم آورده است .
از جمله اقدامات نفرت پراکنانه ترامپ می توان به موارد زیر اشاره کرد :
حمایت از عربستان و مشارکت با ائتلاف سعودی در حمله به یمن و کشتار مردم مظلوم این کشور
امضای پیمان منع ورود اتباع شش کشور از جمله ایران ، سوریه و یمن به ایالات متحده آمریکا
حمایت مستمر از تروریست ها در سوریه
پذیرفتن قدس به عنوان پایتخت رژیم غاصب صهیونیستی و حمایت از جنایات این رژیم در فلسطین
مواضع و اظهارات گستاخانه در قبال کشورهای متعدد و تلاش برای بسط هژمونی در حال اضمحلال غرب در کل جهان
این اقدامات گستاخانه هیچگاه از دید مردم دنیا پنهان نخواهد ماند و روز به روز بر نفرت ملتها نسبت به چنین سیاستهایی افزوده خواهد شد. البته مداخله گسترده ترامپ در موضوع فلسطین اشغالی و تلاش به منظور کسب مشروعیت برای رژیم اشغالگر قدس همواره بخش ثابتی از برنامه دستگاه دیپلماسی آمریکا بوده است. علاوه بر ایدئولوژیک بودن حمایت واشنگتن از صهیونیست ها، سیاستمداران آمریکایی نیز به خوبی بر این امر واقف هستند که در صورت کسری مشروعیت در داخل می توانند با اقدامات سیاسی در این حوزه از حمایت پر قدرت لابی های یهود که اقتصاد این کشور را قبضه کرده اند برخوردار شوند و بر آن کسری فائق آیند.