کد خبر 843714
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۴:۳۰
دادگاه

حکم قصاص مردی که ۹‌سال قبل در جریان سنگ‌پرانی مرتکب قتل شده بود در دیوان عالی کشور تأیید شد.

به گزارش مشرق، رسیدگی به این پرونده از چهاردهم دی‌سال‌۸۹ به دنبال قتل مرد ۲۸‌ساله‌ای به نام اصغر در زیباشهر ورامین در دستور کار پلیس قرار گرفت. بررسی‌ها حکایت از این داشت که مقتول در جریان نزاع دسته جمعی به کام مرگ رفته است. مأموران پلیس در اولین گام چند نفر از شرکت کنندگان در نزاع را بازداشت کردند.

بیشتر بخوانید:

مرگ عجیب مرد پیک موتوری در پانسیون تهران


یکی از متهمان که مصیب نام داشت به عنوان مظنون اصلی تحت بازجویی قرار گرفت. او گفت: چند روز قبل پسرعمویم میثم به خواستگاری دخترعموی اصغر- مقتول- رفت. اصغر وقتی از ماجرا با خبر شد خیلی عصبانی شد و امروز همراه دوستانش با چوب دستی مقابل خانه‌مان آمدند و دعوا به راه انداختند. در جریان درگیری من از مرتضی که پسر عموی اصغر بود کتک خوردم. وقتی به خودم آمدم دیدم که مرتضی در حال فرار است برای همین تکه سنگی برداشتم و به طرفش پرتاب کردم که آن سنگ به سر اصغر برخورد کرد و کشته شد. در آن درگیری چشم راست پسر عمویم ناصر نیز مجروح و سپس تخلیه شد. ناصر هم با مطرح کردن شکایت گفت که عامل کوری او مردی به نام محسن است که مأموران پلیس او را بازداشت کردند. محسن در بازجویی‌ها به جرمش اعتراف کرد، اما گفت که سنگ را با انگیزه کور کردن ناصر به سمت او پرتاب نکرده است.


با کامل شدن تحقیقات در این باره پرونده بعد از صدور کیفرخواست به شعبه ۷۴ دادگاه کیفری وقت استان تهران فرستاده شد و عاملان حادثه پای میز محاکمه ایستادند. بعد از رسمیت جلسه، اولیای‌دم برای مصیب درخواست قصاص کردند. مصیب وقتی در جایگاه قرار گرفت، گفت: باور کنید قصد کشتن اصغر را نداشتم. وقتی درگیری بالا گرفت من فقط به سمت او سنگ پرتاب کردم و از شانس بد من سنگ به سرش برخورد کرد.


در ادامه ناصر در جایگاه قرار گرفت و برای محسن درخواست قصاص چشم را مطرح کرد. او گفت: من بعد از حادثه، بینایی یکی از چشم‌هایم را از دست داده‌ام بنابراین محسن هم باید از یک چشم قصاص شود.


محسن وقتی در جایگاه قرار گرفت، گفت: باور کنید نابینا شدن چشم ناصر یک اتفاق بود. در دعوا همه سنگ پرانی می‌کردند و نمی‌دانم چطور سنگ با چشم ناصر برخورد کرد.


در ادامه چند نفر دیگر از شرکت کنندگان در نزاع در جایگاه حاضر شده و از اتهام خود دفاع کردند.


در پایان جلسه هیئت قضایی وارد شور شد و مصیب را به قصاص محکوم کرد. پرونده ناصر نیز برای استعلام نظر درباره امکان قصاص چشم به پزشکی قانونی فرستاده شد. وقتی پزشکی قانونی اعلام کرد امکان قصاص چشم با رعایت تساوی ممکن نیست قضات دادگاه حکم به پرداخت دیه دادند.


با اعتراض مصیب به رأی قصاص، پرونده در دیوان عالی کشور بررسی شد و مورد تأیید قرار گرفت، بنابراین متهم در صورتی که موفق به جلب رضایت اولیای‌دم نشود قصاص خواهد شد.

منبع: روزنامه جوان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۵
    1 13
    قصاص باید به فوریت انجام دهد. یا همانجا رضایت می دهند یا اعدام
  • IR ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۵
    2 0
    سنگ پرانی موجب قتل شبه عمد هست نه قتل عمد.مگر اینکه سنگ بزرگی باشد بله اگر سنگ پران قصد و نیت قتل داشته باشد و این نیت و قصد برای قاضی واجد شرایط که مجتهد حوزه علمیه و مسلط به مبانی حقوقی روز باشد ثابت شود ان وقت حکم قتل عمد را دارد. قابل تو جه اینکه امروزه دستگاه قضایی قضات واجد شرایط که در حوزه های علمیه قم و خراسان و اصفهان و...هستند را عملا طرد کرده و اقدام به جذب پسر بچه و دختر بچه رشته حقوق دانشگاه کرده و اینان احکام فاجعه باری هر روزه صادر میکنند و به ریش اسلام و مجتهدان و فقهای بزرگ میخندند . قرار بود مملکت جمهوری اسلامی باشد اما به قول شهید لاجوردی چی میخواستیم چی شد. برخی حاضر نیستند روند جذب قضات غیر مجتهد را متوقف کنند و بر خلاف منویات مقام معظم رهبری حرکت میکنند
    • IR ۱۵:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۵
      0 1
      معیار بزگی سنگ چیه؟ الان سنگ 7 سانتی متری بزرگه؟
  • IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۵
    11 0
    من فقط میخوام بدونم 8 سال این محاکمه طول کشیده؟؟؟؟ آیا قوه قضاییه نباید یه کم سیستمش رو عوض کنه؟؟ آشناهای ما هم دو پرونده مهریه و نفقه داشتند حدود دو سال طول کشیده. باورتون میشه؟؟؟ میخوایید شماره پرونده رو بدم؟؟؟ امیدوادم اگر کمبود نیرو هست استخدام کنند و بهانه بودجه رو نیارن چون هزیینه دادرسیها رو جلو جلو میگیرند.مخصوص مهریه
    • AE ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۵
      3 3
      کمبود نیرو نیست بلکه افراد غیر متخصص رو جذب کردند. پسر بچه و دختر بچه رشته حقوق صلاحیت قاضی شدند ندارند حتی ارشد حقوق و دکترای حقوق اگر مجتهد نباشند صلاحیت قضاوت را ندارند. مشکل دستگاه قضا اینه پرستار رو جای پزشک نشونده.من میشناسم افراد روحانی و مجتهد که تحصیلات کلاسیک و روز را هم دارند اما بیکار هستند و نهایتش امام جماعت هستند ولی دستگاه قضا با تمسک به بهانه های واهی و شرط سنی و تست شخصیت شناسی حاضر نیست این افراد رو جذب کنه اما اگه مدرک حقوق داشته باشی و در تست شخصیت شناسی ... حرفه ای باشی و بتونی زبون بریزی استخدامت میکنند حتی اگه مجتهد نباشی. لذا میبینی اطاله دادرسی به حد فاجعه رسیده

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس