کد خبر 849228
تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۱:۳۱
هاشمی

محسن هاشمی: اگر فرد مطلوبی برای شهرداری پیدا نشود و بار دیگر به من رجوع کنند، مخالفت نمی‌کنم.

به گزارش مشرق، درحالی‌که رئیس شورای شهر به کرات در سخنان خود اعلام کرده است توانایی شهردار شدن و اداره شهر را در شرایط کنونی دارد، اعضای یکدست شورای شهر به دلیل نگاه‌های جناحی به پست شهردار حاضر نیستند در هیچ شرایطی از منافع سیاسی جناح خود و احیاناً لجبازی در انتخاب شهردار بگذرند. در این خصوص حتی اعضای شورا حاضر نشدند در رأی‌گیری استمزاجی هم محسن هاشمی را به‌عنوان نامزد شهرداری انتخاب کنند. محسن هاشمی در این رابطه گفته است: «اجازه بدهید راجع به شهردار شدنم توضیح ندهم‌!»


لجبازی و عدم تاب‌آوری ۲۱ عضو شورای شهر به حدی است که واهمه حضور یک فرد غیرجناحی در بین خود را هم برنمی‌تابند.


شورای پنجم پایتخت از ترس پا نهادن مهدی چمران به صحن شورا ظاهراً راضی نیستند به هیچ قیمتی محسن هاشمی از شورا برود؛ نفر بیست و دوم شورای شهر تهران مهدی چمران است و در صورت تصدی شهرداری تهران توسط هاشمی، چمران به شورای شهر تهران خواهد رفت. هر چند برخی معتقدند چمران حاضر به رفتن در شورا با این شرایط نیست و ممکن است نفر بعدی به شورا برود که علیرضا دبیر است. پس از پذیرش استعفای شهردار وقت پایتخت در اولین روزهای کاری شورا در سال جدید اعضای شورا دوباره از صفر کار انتخاب شهردار را آغاز کرده‌اند تا بلکه بتوانند با انتخاب گزینه‌های جدید، ناکارآمدی‌های خود و شهردار مستعفی را جبران کنند.

سایه سنگین جناحی بر شهر و شهروندان

همواره از آغاز دوره پنجم شورای شهر تهران نام محسن هاشمی به عناوین مختلف برای تصدی شهرداری مطرح بوده، به‌گونه‌ای‌که در ماه پایان سال با مشخص شدن بیماری شهردار وقت و بحث استعفا در اذهان عمومی گزینه برتر رئیس شورا از سوی برخی اعضا و نزدیکان به اصلاح‌طلبان مطرح شد، اما اعضای شورای شهر که در انتخاب اولین گزینه برای شهرداری با شکست و ناکامی روبه‌رو شده بودند با دوگانه صحبت کردن بعضاً خواهان حضور هاشمی در این پست شده، ولی در عمل ساز مخالف می‌زدند و می‌زنند. اگر محسن هاشمی شهردار تهران شود، مهدی چمران وارد شورا خواهد شد که این امر به مذاق اعضای شورا خوش نمی‌آید. اعضای یکدست و جناحی شورا تحمل حتی یک فرد غیرجناحی را هم ندارند.

۲۸ گزینه برای شهردار شدن

روزگذشته در جلسه هم‌اندیشی اعضای شورای شهر تهران، بحث شهردار شدن محسن هاشمی مطرح شد و به درخواست او اعضا برای پذیرش استعفا رأی‌گیری استمزاجی کردند که در نهایت مشخص شد شورایی‌ها با خروج او از شورا مخالفند. بنابراین شهردار شدن هاشمی تا حدودی منتفی شده و حالا از بین ۲۸ گزینه دیگر اعضای شورا باید یکی را به عنوان شهردار انتخاب کنند.


از میان گزینه‌های پیشنهادی برای تصدی پست شهرداری می‌توان به سیدمحمد علی افشانی، علی اوسط هاشمی، محمدابراهیم انصاری لاری، حبیب‌الله بیطرف، محمدرضا عارف و سمیع‌الله حسینی مکارم نام برد. با این وجود پیش از این گفته شده بود که هاشمی گزینه مورد وثوق جهانگیری برای شهرداری است و حتی قرار شده مدیران شهری را با هماهنگی وی تعیین کند!


محسن هاشمی در نخستین اظهارنظر درباره حضور در شهرداری تهران گفت: وضعیت فعلی، شرایط مطلوب و مورد خواست شورای پنجم نیست، دوره تغییرات در هر سیستمی اگر کوتاه و سریع نباشد به نگرانی و بی‌ثباتی دامن می‌زند. باید هرچه سریع‌تر ثبات به مدیریت شهری بازگردد، اما براساس یک رویکرد صحیح، بادقت و تأمل کافی تا مجدداً دچار التهاب نشود. هاشمی درباره دلایل موافقان و مخالفان شهردار شدن افزود: مهمترین دلیل مخالفان این است که مردم به‌عنوان عضو شورا به بنده رأی دادند و با استعفای من، یکی از افراد فهرست رقیب وارد شورا می‌شود. موافقان موضوع هم پاسخ‌ داده‌اند انتخاب اعضای شورای شهر برای مدیریت شهری بوده است و حضور در شهرداری هم بخش اجرایی این مدیریت و گامی در جهت نزدیک شدن به انتخاب مستقیم شهردار توسط مردم است و حضور یک نفر از طیف دیگر موجب دموکراتیک شدن ترکیب شورا می‌شود.

هاشمی: تاکنون موفق نبودیم

رئیس شورای شهر تهران افزود: اصلی‌ترین مسئله مدیریت شهری تهران، کارآمدی و موفقیت آن است. ما طی مدت فعالیت خود آنگونه که باید موفق نبودیم و اگر بخواهیم فرصت محدود و کوتاه مسئولیت را صرف چانه‌زنی‌های سیاسی و کشمکش کنیم، به رأی مردم خیانت کرده‌ایم و یکی از موافقان حضور بنده در شهرداری تهران بعد از استعفای آقای نجفی، معاون اول رئیس‌جمهور است که چندبار با بنده صحبت کرده و در جلسه سران اعتدال و اصلاحات نیز این مسئله را مطرح کرده است.

محسن هاشمی میثاق‌نامه را امضا نکرده است

روند انتخاب گزینه‌ها نیز همواره با حاشیه‌های زیادی همراه بوده است، به‌گونه‌ای‌که گفته می‌شود در جلسه هم‌اندیشی میان محسن هاشمی و چند تن از اعضا مشاجره لفظی نیز صورت گرفته است. در حاشیه‌های این جلسه رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران گفت: بر اساس اطلاعاتی که من دارم، محسن هاشمی میثاق‌نامه را امضا نکرده است. محمدعلیخانی گفت: اما متعهدترین فرد به این میثاق‌نامه محسن هاشمی است که می‌گوید اگر جمع به حضور من رأی دهند در انتخابات شهرداری به‌عنوان کاندیدای شهرداری برنامه ارائه می‌کنم و اگر نه به نظر جمع احترام می‌گذارم. وی افزود: من میثاق‌نامه را امضا کرده‌ام و به آن پایبندم، اما میثاق‌نامه چیزی جز توافق اعضای شورا نیست و می‌توان به توافق جدیدی رسید. علیخانی تأکید کرد: کسانی که می‌گویند ۲۱ عضو شورا این میثاق‌نامه را امضا کرده‌اند، آن را منتشر کنند. رئیس کمیسیون عمران در پاسخ به این پرسش که بسیاری از کارشناسان لیست ارائه شده را با توجه به حذف و انصراف برخی اسامی، لیستی ضعیف می‌دانند، گفت: به نظر من قوی‌ترین گزینه هاشمی است و می‌تواند مدیر موفقی برای شهرداری باشد. در همین رابطه محسن هاشمی هم گفته است: اگر فرد مطلوبی برای شهرداری پیدا نشود و بار دیگر به من رجوع کنند، مخالفت نمی‌کنم.

منبع: روزنامه جوان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • AE ۰۲:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۳
    4 0
    نتیجه ی عمل به نظر سلبریتی های نادان
  • IR ۰۶:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۳
    4 0
    اصلاح طلبی یعنی انحصار دیکتاتوری ثروت اندوزی تهمت به دیگران غربزدگی مخالفت با ارزشهای دینی و ملی و در یک جمله وطن فروشی
  • IR ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۳
    3 0
    داره رویای شهرداری تهران میبینه چون فکر میکنه سکو پرتاب صندلی ریاست جمهوری
  • IR ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۳
    3 0
    اگر اصرار کنید می پذیرم
  • IR ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۳
    3 0
    من شهردار می شوم پس هستم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس