وی افزود: هر سال هزینه سنگینی برای حفظ مجموعه آزادی صورت میگیرد، ما همچنین پروژههایی ازجمله ۵۰ هزار نفری یادگار امام، ۵۰ هزار نفری ثامن، ۵۰ هزار نفری شیراز و ۲۰ پروژه ۲۰ هزار نفری را ساختیم. برنامه ما ساخت یک دهکده ورزشی در غرب تهران است که میخواهیم با یک شرکت کرهای هم وارد مذاکره شویم، البته هنوز برای این مجموعه اسمی انتخاب نشده است. این دهکده ورزشی ۴۳۰ هکتار است که به صورت فاینانس فعالیت آن پیگیری میشود. ما همچنین قرار است ۷۰ هکتار از مجموعه آزادی را دور دریاچه جدا کنیم تا درب مستقلی هم داشته باشد. بهزودی برای جذب سرمایهگذار اقدام خواهیم کرد. مجموعه سوارکاری شهدا را هم داریم که ۳۰-۲۰ هکتار از آن امکان جداسازی دارد اما هنوز برنامهای برای آن نداریم.
* تکمیل ۶۰ پروژه تا پایان سال
مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی در ادامه این نشست خبری با بیان اینکه از ۵۹۶ پروژه تا الان که شرکت مسئولیت داشته ۳۶۰ مورد به نتیجه رسیده، خاطرنشان کرد: قسمتی از این پروژهها مثل نقش جهان مشکلاتی دارد که باید حل شود. از ۲۲۶ پروژه در دست احداث، ۶۶ مورد فعال است که با وجود کاهش بودجه ۴۰ درصدی بنا داریم ۶۰ پروژه را تا پایان سال به بهرهبرداری برسانیم. دستور وزیر ورزش به ما به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ۴۰ پروژه بود اما ما تصمیم گرفتیم تا ۶۰ پروژه آن را ارتقا دهیم. ۶ پروژه دیگر به دلیل اعتباری کند است و برخی دیگر از پروژههای ما شامل نگهداری از اماکن ورزشی است که میتوان به آزادی اشاره کرد.
* هیچ دخالتی در بلیتفروشی مجموعه آزادی نداریم
کریمی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگاری که درباره بلیتفروشی مجموعه ورزشی آزادی پوشید مبنی بر اینکه این موضوع سال گذشته به نتیجه نرسید، شما چه برنامهای دارید، خاطرنشان کرد: مجموعه فعالیتها در قسمتهای مختلف انجام میشود. ما هیچ دخالتی نداریم. بلیتفروشی یا وظیفه باشگاه است یا مسئولان لیگ. مطلبی که ما را درگیر میکند، وضعیت نابسامان ورود به مجموعه آزادی است که با چند داربست و گونی مشخص شده است. این در شأن ما نیست. باید بتوانیم سروسامانی دهیم. مقدمات کار انجام شده و طوری طراحی کردهایم که تماشاگر راحت بلیت بخرد و وارد مجموعه شود. همچنین برررسی مسائل امنیتی و چهرهنگاری از دیگر برنامهها و در ادامه هدایت تماشاگر برای نشست روی صندلی از دیگر موضوعات است که این مورد جزو تعهدات شرکت بوده و به وزیر هم قول دادهایم.
وی افزود: سازمان لیگ و آقایی که قرارداد بسته بودند، به اختلافی خوردند که این موضوع جزو مسئولیتهای ما نیست. ما باید زیرساختها را فراهم کنیم. در خصوص این طرح با مسئولان فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ، نیروی انتظامی و... صحبت شده، مشاوران ما همه نظرها را میگیرند تا طرح نهایی شود. قبل از اجرا بازهم همه نظرها را مورد بررسی قرار میدهیم.
* افغانها همه جا هستند، در کدام پروژه نیستند؟
کریمی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه بعد از حمله داعش به مجلس تردد افغانها در مکانهای شلوغ ممنوع شده اما مجموعه آزادی از کارگران افغانی استفاده میکند، خاطرنشان کرد: افغانها همهجا هستند، شما بگویید در کدام پروژه نیستند؟ حتی آزادی هم مستثنا نیست. اگر واقعاً آنها نباید باشند، مسئولان وزارت کار باید جلویشان را بگیرند. ما با پیمانکار کار میکنیم. من برایم مهم است ورزشگاه کارش را انجام دهد، برایم مهم نیست از چه قومی باشد، اما بازهم این موضوع را بررسی میکنم تا منعی نباشد، ما طبق قانون جلو میرویم.
* افراسیابی از جودو گرفته و به بسکتبال داده شد
مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی در مورد اختلافی که بین بسکتبال و جودو در مورد سالن افراسیابی مطرح شده، عنوان کرد: ما مالک این مجموعهها هستیم و طبق قراردادی که میبندیم سالنها را در اختیار فدراسیونها میگذاریم، سال که تمام شد باید بروند. اینکه بگویند مسابقه داریم یا کار داریم، خارج از عرف است. ما قرارداد داریم، وظایف هم مشخص است. زمان قرارداد جودو تمام شده و تشخیص وزارت ورزش این بوده، این سالن از جودو گرفته شود و در اختیار بسکتبال قرار بگیرد. ما برای حمایت از ورزش اینجا هستیم. فرقی نمیکند کدام رشته باشد. جودو هم اگر جای جدید میخواهد بیاید ما حتماً در اختیارشان میگذاریم.
* هیچ آقازادهای در پروژهها دخالت ندارد
کریمی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید شنیده شده برخی آقازادهها در پروژههای شما درگیر هستند، عنوان کرد: صندوق حمایت از ورزشکاران و پیشکسوتان و همینطور فدراسیونها وابسته به وزارت ورزش هستند، ما هم بهجز واگذاری پروژه به این دو مورد، یک مورد هم نداشتیم. اختصاص پروژهها به صندوق و فدراسیونها هم با کارشناسی صورت میگیرد، مثلاً به ما میگویند هزینه سالن افراسیابی ۲۰۰ میلیون است، ما یک ریال هم اضافه نمیکنیم، شاید اگر واگذاری طبق مزایده باشد، قیمت بالاتر هم برود، اما قیمت ما کارشناسی است، شاید اختلاف ما با فدراسیونها هم همین مورد باشد.
* بازنشسته نیستم، تابعیت هیچ کشوری را ندارم
مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی درباره اینکه آیا شما بازنشسته هستید و شنیده شده تابعیت شرق آسیا را دارید، گفت: بازنشسته نیستم، کارمند وزارت کشور بودم و ۲۶ سال سابقه کار دارم. تابعیت هیچ کشوری را هم ندارم، همسرم فیلیپینی است، اما ۴۰ سال است که در ایران زندگی میکند و پاسپورت ایرانی دارد.
* به دنبال ایجاد موزه ورزش در شیرودی هستیم
کریمی همچنین درباره شرایط مجموعه ورزشی شیرودی و اینکه آیا برنامه تجاری کردن این مجموعه است، عنوان کرد: شیرودی از مجموعه قدیمیهاست، این مجموعه مهم و حیاتی است، ما هم خاطرات زیادی داریم. به دنبال این هستیم بخشی از مجموعه را به موزه ورزش تبدیل کنیم که بیشتر فوتبال مدنظر ماست. میخواهیم خاطرات مردم را حفظ کنیم. مقدمات کار فراهم شده و بنا نداریم به خاطر درآمد و تجارت این مجموعه را از بین ببریم. از جمع هنرمندان و اعضای هیأت علمی که ورزشی هم هستند خواستیم مقدمات طرح را آماده کنند. روی این مجموعه به جز استخر و سالن بدنسازی نمیتوان حساب کرد.
وی در پاسخ به این سوال که در مدیریتهای قبلی هم طرحهایی داده شد اما اجرایی نشده، عنوان کرد: این طرح تجاری کردن شیرودی مصوب نشده بود، صحبتهایی مطرح بود اما من روی تجاری کردن آن نظر مثبتی ندارم. به نظرم کار درستی نیست مانتوفروشی هفت تیر را به اینجا هم بیاوریم.
* در آزادی به فدراسیونها زمین میدهیم
مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی درباره اینکه برخی از فدراسیونها روی ورزش همگانی تأکید دارند مانند اسکیت، اما در تهیه زمین مشکل دارند، خاطرنشان کرد: برنامهای که در طرح جامع آزادی داریم برای همه فدراسیونها زمین دیده شده است، ما هیچ تعهدی برای ساخت و ساز نداریم، اما میتوانیم زمین بدهیم. به فدراسیونها نامه زدهایم که بر اساس نظر معاونت قهرمانی وزارت ورزش این زمینها به فدراسیونها داده میشود.
* حتماً تا دو سال آینده آزادی از حالت آبکش خارج میشود!
کریمی در باره بازسازی طبق دوم آزادی که به درازا کشیده شده و وزیر ورزش گفته بود در دو سال آینده این بازسازی کامل میشود، یک سال گذشته و نتیجهای اعلام نشده گفت: حتماً تا دو سال آینده آزادی از حالت آبکش خارج میشود. این پروژه آنقدر مهم بود که آقای جهانگیری و نوبخت ورود کردند. بازسازی کامل آزادی ۷۰ میلیارد تومان حداقل نیاز دارد که ما سال گذشته ۱۱ میلیارد داشتیم. قسمتی از بازسازی انجام شد و قسمتی مانده، راهی جز حفظ ورزشگاه نداریم. از نظر فنی و اجرایی کار خوب پیش رفته، فقط سرعت مشکل داشت که الان بهتر هم شده است و میتوان در حداقل زمان کار را انجام داد. امیدوارم تا پایان سال ۹۸ بازسازی کامل شود اما اگر اعتبار ندهند، مجموعه از بین میرود.
*آزادی را مثل یک زبالهدانی تحویل گرفتم
* وی درباره اینکه گفته شده مدیرانی از حوزه گردشگری و وزارت کشور به شرکت آمدهاند و فدراسیونها هم گلهمند هستند در مورد اینکه کسی پاسخشان را نمیدهد تصریح کرد: ارتباط فدراسیونها با شرکت قطع بود، مدیران کل استانها هم قهر بودند، اما الان مدیری نیست که به تهران بیاید و به شرکت نیاید که با ما چای بخورد. آنها خودشان میگفتند قبلاً کسی تحویلشان نمیگرفت، اما الان دوستی حاکم است و تعامل وجود دارد. شرکت توسعه یک مجموعه ورزشی نیست. من مجموعه آزادی را یک شهر میبینم که به یک شهردار نیاز دارد نه مدیر ورزشی. آزادی را مثل یک زبالهدانی تحویل گرفتم. ورزشگاهی که مثل آبکش شده بود و گاهی میدیدیم بخشی از سقفها میریزد، آرامش نداشت، تمام فضای سبز خشک شده بود، چند نفر را به مجموعه آزادی فرستادم تا هرس کنند.
وی افزود: ۱۴۷ میلیارد تومان توسط شهرداری به خاطر درختهای بریدهشده جریمه شدند. این هنر دوستان ورزشی است، مدیران ورزشی چه کردهاند، جواب بدهند، کل ایران است و یک آزادی. پنجشنبه به مجموعه تیراندازی با کمان رفتم،دیدم درختها خشکیده، اینها دوستان ورزشی بودند.
* نگاهم به مجموعهها ورزشی نیست
مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی در پاسخ به این سوال که به همین دلیل بود که شما مدیر مجموعه ورزشی آزادی را تغییر دادهاید، گفت: نگاهم به مجموعهها ورزشی نیست، چه کسی گفته مدیر باید ورزشی باشد. مدیر باید کسی باشد که مسائل اجرایی و امنیتی را بفهمد. در نگهبانی یک نفر را گذاشتهاند زمانی که ورزشکار یا مربی میخواهد وارد مجموعه شود، از او میپرسند کجا میخواهی بروی، دوستان ورزشکار ما گله داشتند که نمیتوانند وارد ورزشگاه شوند، اینها مشکلات ما بود. مجموعه انقلاب هم یک شهردار میخواهد، شما بگویید آیا اینجا مدیر ورزشی نیاز دارد؟ من یک مدیر موفق از شهرداری آوردم که مسائل امنیتی را میشناسد و با نیروی انتظامی ارتباط دارد. او میتواند آزادی را نجات دهد یا یک ورزشکار؟ ما حتی یک گیت خاص مخصوص بانوان طراحی خواهیم کرد که آنها مشکلی برای ورود به مجموعه نداشته باشند، شرکت ما فنی و اجرایی است نه ورزشی، من مدیران باتجربه آوردهام، مدیر قراردادها و معاون حقوقی را تغییر دادم اگر ورزش ورزش از وضعیت گذشته راضی بود که تغییرات ایجاد نمیکرد و مرا نمیآورد. میگویم چرا از میراث فرهنگی نیرو آوردم، چون با آنها ارتباط داشتم.
* ورود ماشین شخصی به انقلاب ممنوع شد
کریمی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید شما از ۳طرح ورزشی صحبت کردید، آیا قول میدهید تا زمان رفتنتان این طرحها به بهرهبرداری برسد، عنوان کرد: عمر دست خداست اما تا زمانی که سلطانیفر باشد ما هم در خدمت شما هستیم. این پروژههایی که گفتم جزو وظایف شرکت است. ما در خصوص آن با مجموعه تصمیمگیرندگان صحبت کردهایم. این را هم بگویم یکی دیگر از معضلات ما در مجموعه ورزشی انقلاب، پارکینگ است. ۲۷۰۰ پارکینگ طراحی شده که ۱۷۰۰ مورد در درب غربی است، ۴۰۰-۳۰۰ مورد درب شمال و همین تعداد را در درب جنوب داریم تا کسی دیگر با ماشین وارد مجموعه ورزشگاه آزادی نشود.