کد خبر 853112
تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۲
پیشینه‌ها و روند تشدید تعارض جنگ ایران و عراق

ترجمه کتاب «پیشینه‌ها و روند تشدید تعارض جنگ ایران و عراق» منتشر شد.

گروه جهاد و مقاومت مشرق - کتاب «پیشینه‌ها و روند تشدید تعارض جنگ ایران و عراق» نوشته جروم داناون به‌تازگی توسط انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشرشده و قرار است روز سه‌شنبه 18 اردیبهشت‌ماه از آن رونمایی شود؛ بر آن شدیم تا با مترجم این کتاب، حمیدرضا جاوید زاده استاد دانشگاه و محقق به گفتگو بنشینیم. قابل‌ذکر است که مترجم این کتاب در حدود 4 سال به‌عنوان پژوهشگر با مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در تدوین و ترجمه اسناد سازمان ملل متحد در مورد جنگ ایران و عراق همکاری و فعالیت داشته است.

حمیدرضا دانشگاه جاوید زاده استاد و محقق با اشاره به انتشار کتاب «پیشینه‌ها و روند تشدید تعارض جنگ ایران و عراق» در خصوص محتوای این کتاب گفت: کتاب «پیشینه‌ها و روند تشدید تعارض جنگ ایران و عراق» یک اثر علمی و تحلیلی دانشگاهی و محور اصلی آن، علل وقوع جنگ ایران و عراق است.
وی افزود: نویسنده در این کتاب تلاش کرده مجموعه عوامل، شرایط و بسترهایی که تنش، مناقشه و اختلافات میان دو کشور را به جنگ تمام‌عیار سوق داده است، تحلیل کند. بنابراین، کتاب بیان صرف تاریخ و توصیف نیست بلکه محتوای تحلیلی دارد. چنین برمی‌آید که نویسنده به‌عنوان پژوهشگر در مقام ارائه یک تحلیل علمی مبتنی بر واقعیت‌هاست و پیش‌داوری در این پژوهش نداشته است.  
مترجم کتاب «پیشینه‌ها و روند تشدید تعارض جنگ ایران و عراق» با تأکید بر اینکه در ترجمه این کتاب هدف این بوده که اصالت متن اصلی کاملا رعایت شود، درعین‌حال بیان کرد: در موارد بسیار اندکی اگر ضرورت ایجاب نموده که توضیحی برای رفع ابهام داده شود با قید مترجم اقدام شده و بنابراین ضمن امانت‌داری، عبارات و نوشته‌های نویسنده عینا منعکس‌شده است.
وی با اظهار به اینکه رویکرد و نوع تحلیل در این کتاب تازگی دارد، تصریح کرد: چون این اثر، علمی و دارای معیارهای دانشگاهی و مبتنی بر پرسش پژوهشی و فرضیه است، از این دیدگاه نوآورانه تلقی می‌شود.
جاوید زاده در خصوص نقاط قوت و احتمالا ضعف کتاب «پیشینه‌ها و روند تشدید تعارض جنگ ایران و عراق» عنوان کرد: به باور من کتاب ازلحاظ علمی و نوع تحلیل غنی است و نگاه همه‌جانبه به همه عوامل و لحاظ آن‌ها در رویکرد تحلیلی، از نقاط قوت آن به‌حساب می‌آید. درعین‌حال به نظر می‌رسد عدم استفاده از منابع عربی و فارسی و تحلیل‌ها و استدلالات دو طرف جنگ یک نارسایی تلقی می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس