کد خبر 86591
تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۰ - ۱۷:۵۴

رئیس قوه قضائیه با تاکید برحساسیت و اهمیت قضاوت در اسلام گفت: متاسفانه دستگاه دچار ضعف هایی است که سبب شده تا به حق و جایگاه شایسته خود دست نیابد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، آیت الله صادق آملی لاریجانی، در افتتاحیه پنجاه و چهارمین دوره کارآموزی قضایی روحانیون که ظهر پنج شنبه در مجتمع قضایی شهید بهشتی قم با حضور مسئولان عالی قضایی کشور برگزار شد گفت: شأن قضاوت در جمهوری اسلامی بسیار مهم است و نباید به این مسند حیاتی اسلام نگاه سطحی و مادی داشت.

تشریح اختیارات قانونی دستگاه قضا

وی با بیان اینکه براساس نص صریح قانون اساسی جمهوری اسلامی قوه قضائیه دارای اختیارات کافی است، گفت: براساس ماده 156 به بعد قانون اساسی دستگاه قضا و در راس آن قوه قضائیه علاوه بر اختیارات اجرایی کامل، اختیارات نظارتی نیز بر دیگر قوا و دستگاه‌های اجرایی کشور دارد.

رئیس قوه قضائیه به بخش‌های نظارتی و قانونی قوه قضائیه اشاره کرد و افزود: سازمان بازرسی کل کشور و دیوان عدالت اداری نقش عمده ای در نظارت و بازخوانی دققیی به پرونده‌های شکات از افراد حقیقی و حقوقی کشور دارند و حتی می توانند برخی از آیین نامه های اداری که خلاف قانون کشور است را نقض کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری به گستره فعالیت ها و وظایف دستگاه قضایی کشور اشاره کرد و گفت: وظایف سنگینی مانند: حل و فصل دعاوی، رسیدگی به اموال افراد بی سرپرست، تنظیم گستره عدالت و آزادی، حسن اجرای قانون و نظارت بر مصوبات قوه مجریه از لحاظ شرع و قانون ازجمله وظایف قوه قضائیه است.

قدرت و نظارت قضات کشور در دنیا بی نظیر است

آیت الله آملی لاریجانی با تاکید براینکه استقلال و قدرت اجرایی این قوه در دنیا بی نظیر است، بیان داشت: در کشورهای دیگر رئیس قوه قضائیه را رئیس جمهور و یا مقامات پارلمانی تعیین می کنند اما در کشور ما رئیس جمهور و قوه مقننه هیچ تسلطی بر قوه قضائیه ندارند.

وی با تاکید براینکه دستگاه قضایی جمهوری اسلامی می تواند عملکرد قوای دیگررا بررسی و اعمال قانون کند، افزود: در بسیاری از کشورها مقامات قضایی تحت تاثیر و عملکرد مسئولان ارشد کشور هستند و همین مساله دستگاه عدالت و قضاوت آنها را ضعیف کرده است.

انتقاد از برخی کارکنان دستگاه قضا

لاریجانی با بیان اینکه برخی قضات و کارمندان قضایی دُرهای گرانبهای جمهوری اسلامی هستند، افزود: در دستگاه قضا افرادی هستند که با بیش از سی سال خدمت صادقانه با وجود قدرت و اعمال نفوذ فراوانی که دارند، از کمترین مزایای زندگی برخوردارند وبعضا حتی در منازل استیجاری زندگی می کنند.

وی از وجود فقر علمی و شخصیتی برخی از قضات انتقاد کرد و گفت: همه کشور باید برای تقویت و رفع ضعف های موجود در دستگاه قضا بسیج شوند و این مسئولیت آحاد جامعه است.

دولت در واسپاری پست های کلیدی دقت کند

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان اینکه اگر محکم و قاطع برخورد کنیم، فساد اقتصادی رخ نمی دهد، اظهار داشت: البته قوه مجریه هم باید در انتصاب افراد سالم در پست های کلیدی دقت نظری بیشتر کند تا آنها باری بر دوش بیت المال مسلمین و مسئولان کشور نشوند.

کاهش انواع جرم و جنایت در کشور

وی با ابراز خرسندی از کاهش جرم و فساد در دو ساله اخیر در کشور گفت: بر اساس آمار نیروی انتظامی در انواع فسادها کاهش 25 تا 30 درصدی و حتی در برخی از جرائم از افت 80 درصدی برخوردار هستیم.

آیت الله آملی لاریجانی با تاکید براینکه برای کاهش چشمگیر انواع جرم و جنایت قاطعانه مبارزه خواهیم کرد، ادامه داد: یکی از جرایمی که سخت کشور را تهدید می کند و آسیب می رساند اعتیاد به مواد مخدر است که استعدادهای ناب جوانان ایران اسلامی را تحت تاثیر قرار داده است.

اعتبار قوه قضائیه با آبروی نظام پیوند خورده است

وی با تاکید براینکه هنوز با جایگاه واقعی دستگاه قضا فاصله داریم، اضافه کرد: اگر اعتبار قوه قضائیه در نظر مردم کاهش پیدا کند، هویت نظام اسلامی زیر سوال می رود.

لاریجانی با عنوان این مطلب که براساس آیات و روایات یک قاضی همیشه در خطر لغزش و انحراف است، افزود: تخلف در دستگاه قضا گناهی نابخشودنی و غیر قابل جبران است، چرا که اعتبار ما وابسته به منزلت ایران اسلامی در جهان است.

نیازمند قضات با سواد و متعهد هستیم

رئیس قوه قضائیه با عنوان این مطلب که باید کسانی به دستگاه قضا ورود پیدا کنند که دارای منزلت اجتماعی و اخلاقی باشند، اضافه کرد: دستگاه قضا حافظ آبرو و ناموس مردم و نظام است و افرادی که هوای نفسانی و یا نگاه سطحی به شغل خود دارند، در این قوه جایی ندارند.

وی با تاکید براین که حوزه علمیه در تربیت نیروهایی که مشکلات قضایی کشور را حل کنند، کوتاهی کرده است، گفت: در همان آغاز پیروزی انقلاب اسلامی امام راحل بارها از روحانیون متشرع و مجرب می خواست که دستگاه قضایی را در انجام رسالت خود یاری کنند.

دانشگاه و حوزه علمیه بهترین ها را به دستگاه قضا بفرستند

لاریجانی با اشاره به اینکه رعایت عدالت و تقوی شاخصه یک قاضی خداجوست، افزود: حوزه علمیه باید کسانی را به دستگاه قضا بفرستد که بر فروعات فقهی و اصول اسلامی مسلط باشد و آمادگی روحی و معنوی این مسئولیت سنگین را داشته باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با انتقاد از روحانیونی که به رغم توانایی از ورود به دستگاه قضا امتناع می کنند، ادامه داد: ورود به دستگاه قضا ابتدا برای حوزیان و سپس برای دانشگاهیانی که صلاحیت دارند، یک واجب کفایی است.

توصیه به قضات جوان

وی خطاب به کارآموزان روحانی دوره پنجاه و چهارم قضایی گفت: در کار قضاوت باید بر هوای نفس خود غلبه و در صدور احکام تقوای الهی را رعایت کنید، چرا که یک رأی شما می تواند یک خانواده را نابود و یا احیا کند.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه قضات جای پای نبی اکرم اسلام(ص) گذاشته اند، تاکید کرد: قضات با آبرو، جان و مال مومنان سرکار دارند و خدای متعال هم نسبت به این امور بسیار سختگیر و منتقم است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۸:۲۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۱
    0 0
    آقای لاریجانی وضعیت برخورد کارکنان قضا با مردم اصلا مطلوب نیست کمی به داد مردم برسید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس