به گزارش مشرق، دکتر محمد کاظم زاده با بیان اینکه در حال حاضر ایران یکی از 10 کشور اول دنیا در استفاده از ظروف یکبار مصرف است اظهار کرد: مناسب ترین ظروف برای نگهداری مواد غذایی ظروف شیشه ای (پیرکس)، استیل، چینی سالم بدون ترک خوردگی و لب پریدگی، به جای ظروف یکبار مصرف است.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه همدان افزود: ظروفی را استفاده کنید که دارای پروانه ساخت معتبر از وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) باشد.
کاظم زاده به نکات ضروری ظروف مصرفی غذا و نوشیدنیها به شرح ذیل پرداخت:
تا حد امکان از ظروف یک بار مصرف استفاده نکنید.در صورت نیاز از ظروف یک بار مصرف گیاهی استفاده کنید. از بطریهایی استفاده کنید که قابلیت شستشو و دوباره پر شدن را دارند، اولویت به ترتیب با ظروف شیشه ای، فلزی، کاغذی است. ظروف پلاستیکی را در مایکروویو قرار ندهید.
هرگز بطری آب معدنی یا ظروف پلیمری را در مجاورت نور خورشید قرار ندهید. حرارت و نور خورشید باعث آزاد شدن ترکیبات خطرناک این ظروف میشود و احتمال سرطان زایی آنها افزایش پیدا میکند.
ظروف یک بار مصرف بیرنگ و شفاف فقط برای غذا و نوشیدنیهای سرد مناسب است.
ظروف یک بار مصرف سفید و فوم دار برای مواد غذایی سرد و گرم ( با دمای پایین تر از 60 درجه) مناسب است.
برای مواد غذایی داغ از فویلهای آلومینیومی استفاده کنید.
از لیوانهای کاغذی (گیاهی) برای مایعات گرم استفاده شود. این ظروف به طور معمول از نشاسته ذرت، گندم و سیب زمینی تهیه میشوند. اگرچه کمی گرانتر از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی هستند اما مواد شیمیایی و سمی کمتری داشته و طی چندین ماه در خاک تجزیه میشوند.
به هیچ عنوان از بطریهای پلیمری برای نگه داری مایعات اسیدی مثل آبلیمو، آبغوره و سرکه استفاده نشود.
هرگز از بطریهای پلاستیکی استفاده شده آب معدنی برای تهیه یخ استفاده نکنید. زیرا باعث خروج مواد سرطان زای جداره بطری به درون آب میشود.
غذاهای طبخ شده حداکثر پس از دو ساعت ماندگاری در این ظروف مصرف شود. ظروف یک بار مصرف را از مراکز معتبر که از مواد اولیه مرغوب استفاده می کنند، تهیه کنید.