به گزارش مشرق، ارتش لیبی در اواخر سال 2016 با انجام عملیاتی در "سرت" واقع در شرق این کشور آنجا را از اشغال داعش آزاد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی گذرگاه اخبار آفریقا در گزارشی نوشت: با وجود اینکه بساط داعش در سال 2016 در لیبی بر چیده شد، اما این گروه تروریستی با انجام عملیات های پراکنده در این کشور همچنان در عرصه تحولات لیبی حضور دارد.
این گروه تروریستی می کوشد با انجام تبلیغات گسترده عناصر جدیدی را جذب داعش کند و با این کار، شکست های خود را ( در عراق و سوریه) بپوشاند.
به نوشته این پایگاه خبری ، داعش همواره تلاش دارد که حضور خود را در لیبی نشان دهد. بر همین اساس، از سال 2016 به این سو، عملیات های متعددی را در این کشور به ویژه در منطقه "اجدابیا" واقع در شرق لیبی انجام داده است. این منطقه تحت کنترل ارتش لیبی قرار دارد و به چاه های نفتی این کشور نزدیک است.
داعش فیلم هایی از عملیات ها و اقدامات خود در لیبی در پایگاه اطلاع رسانی خود و شبکه های مجازی پخش کرده که جدیدترین آن پخش یک فیلم 26 دقیقه ای از عملیات این گروه تروریستی در شهر های شرقی لیبی است . داعش این شهرها را جزء ولایت برقه خود می داند.
بر اساس این گزارش، داعش در سپتامبر سال 2017 فیلمی از پایگاه های آموزشی خود در صحرای لیبی منتشر کرد که در آنها به عناصر داعشی آموزش های نظامی داده می شد.
این گروه تروریستی در همان سال فیلمی از فعالیت عناصر خود در منطقه " ابو قرین " واقع در شمال غرب و استان "الجفره " واقع در مرکز لیبی پخش کرد که در آنها عناصر داعشی به گشت زنی در صحرا و بازرسی از خودروها مشغول بودند.
پایگاه خبری تحلیلی گذرگاه اخبار آفریقا در گزارش خود تصریح کرد: هرچند که عملیات های داعش در لیبی محدود است و مناطق جدیدی را نمی تواند به اشغال خود در بیاورد، اما کارشناسان تحولات لیبی هشدار داده اند که داعش با انجام عملیات تروریستی می تواند بر روند تحولات سیاسی این کشور تاثیرگذاری کند و عملیاتی همچون انفجار ساختمان کمیساریای عالی انتخابات لیبی را انجام دهند. این انفجار در اردبیهشت ماه گذشته انجام شد که در اثر آن دست کم هفت نفر جان خود را از دست دادند و شماری نیز زخمی شدند.
قرار است انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی لیبی در 25 شهریور ماه آینده در سراسر این کشور برگزار شود.
تسلیم شدن 3 سرکرده داعشی
سه نفر از فرماندهان د اعش در صحرای سیناء خود را تسلیم نیروهای ارتش مصر کردند.
به گزارش این پایگاه خبری آفریقایی، منابع آگاه گفتند: این فرماندهان داعش هنگامی که نتوانستند از موانع مرزی بین مصر و فلسطین اشغالی عبور کنند، خود را تسلیم نیروهای ارتش مصر مستقر در منطقه مرزی کردند.
به گفته آنها، این دومین باری است که فرماندهان داعشی خود را تسلیم نیروهای امنیتی و نظامی مصر کرده اند.
چندی قبل، فرماندهان داعشی در شهر " رفح " واقع در شمال صحرای سیناء خود را تسلیم نیروهای امنیتی نظامی مصر کردند. این فرماندهان از سرکرده های داعش در مناطق " بلعاء " و " بامیت" مصر بوده اند.
به گفته منابع آگاه، گروه تروریستی داعش در صحرای سیناء دچار شکاف عمیقی شده و حتی درباره انتخاب سرکرده جدیدشان با یکدیگر اختلافات گسترده ای دارند.