به گزارش مشرق، نیروهای ارتش سوریه در روزهای گذشته پیروزهای چشمگیری را در استان درعا به دست آوردند و موفق شدند شمال شرق، شرق، جنوب شرق و بخش هایی از جنوب این استان را از اشغال عناصر تروریستی خارج کنند.
در حال حاضر، گذرگاه مرزی « نصیب» در استان درعا به عنوان یک شاهرگ اقتصادی از اشغال عناصر تروریستی خارج شده و مساحت تحت کنترل دولت به بیش از 3 هزار و 100 کیلومتر مربع رسیده است.
گروه های تروریستی اگرچه در روزهای گذشته مذاکرات را به شکست رساندند و البته نتیجه تصمیم خود را با پیشروی های گسترده نیروهای ارتش سوریه مشاهده کردند اما حالا خبرها حاکیست آنان در جنوب غرب درعا موضع دیگری در پیش گرفته اند و آمادگی خود را برای مصالحه اعلام کردند.
برای دیدن نقشه در اندازه بزرگ روی عکس کلیک کنید
به گزارش مشرق، نیروهای سوری اعلام کرده اند گروه های تروریستی باید سلاح های سنگین خود را تحویل دهند و مناطق اشغالی را تخلیه کنند؛ حدود 33 هزار تروریست از گروه های مختلف در جنوب سوریه ( استان های درعا و قنیطره) حضور دارند که مهم ترین آنان به شرح ذیل معرفی می شوند:
1- جبهه النصره: این گروه تروریستی به عنوان شاخه رسمی القاعده در سوریه از اوایل سال 2012 تشکیل شد؛ « ابو محمد الجولانی» سرکرده این گروه تروریستی است. جبهه النصره از اصلی ترین گروه های تروریستی در جنوب سوریه به شمار می آید.
2- احرارالشام: این گروه تروریستی اواخر سال 2011 با حمایت مستقیم ترکیه و برخی کشورهای غربی تشکیل شد و به صورت غیر مستقیم با گروه تروریستی جبهه النصره همکاری می کند؛ « ابوجابر الشیخم» سرکرده این گروه تروریستی است.
3- جبهه جنوبیه: این گروه تروریستی از 56 گروهک کوچک تروریستی تشکیل و سال 2014 در جنوب سوریه اعلام موجودیت کرد و بخش های عمده ای از استان های درعا و قنیطره را تحت اشغال دارد؛ این گروه تروریستی توسط اتاق عملیات کشورهای غربی- عربی ( فرانسه، عربستان، قطر، امارات و آمریکا» در اردن حمایت و کنترل می شود.
4- ارتش یرموک: این گروه تروریستی از همان ابتدای بحران سوریه اعلام موجودیت کرد و از اواخر سال 2012 عملیات های خود را علیه نیروهای سوری در جنوب شرق استان درعا آغاز کرد.
این گروه تروریستی از چند گروهک به نام های « گردان اسامة بن زید، گردان عمر بن معاذ الزبیدی، گردان البراء بن مالک، گردان عائشة أم المؤمنین، گردان درع الجنوب، گردان عمر بن الخطاب، گردان الإمام ابن کثیر، گردان حمزة بن عبد المطلب» تشکیل شده است.
سال 2014 هم 14 گروهک دیگر تروریستی به نام های «تیپ عمر بن الخطاب، تیپ بصری الشام، گردان زرهی، گردان العباس بن عبد المطلب، گردان صواعق الیرموک، گردان أکناف العمری، گردان شهداء المزیریب، تیپ توحید اللجاة، تیپ درع الجنوب، تیپ البراء بن مالک، گردان توپخانه و یگان موشکی، هنگ پدافند هوایی، تیپ أسامة بن زید،گردان مهندسی و شناسایی» به این گروه تروریستی اضافه شدند.
برای دیدن نقشه در اندازه بزرگ روی عکس کلیک کنید
به گزارش مشرق، این گروه تروریستی در شهر درعا، جنوب غرب و جنوب استان درعا حضور دارد و به سلاح های سنگین و مهمی از جمله « تانک T72» مجهز است.
5- ارتش معتزه بالله: این گروه تروریستی از اوایل سال 2012 از 13 گروهک به نام های «گردان المعتز بالله، گردان عباد الرحمن، گردان علی بن أبی طالب، گردان أصحاب الحق، گردان بنی أمیة، گردان الأنصار، گردان البنیان، گردان سیف الله المسلول، گردان قحطان قباسة، گردان أمجد حسین، گردان ابن تیمیة، گردان الفاروق، گردان أحرار الجولان» تشکیل شد.
این گروه تروریستی در شهر درعا حضور چشمگیری دارد و به انواع سلاح های سبک و سنگین از جمله موشک های ضد زره مجهز است.
6- تیپ المهاجرین و الانصار : این گروه تروریستی را «ایاد القدرو و خالد فتح الله» رهبری می کنند و اکثریت سرکرده های آن از فرماندهان بازنشسته ارتش سوریه هستند که تخصص بالایی در یگان های توپخانه و موشکی دارند.
7- تیپ الحسن بن علی : این گروه تروریستی تحت فرمان گروه تروریستی «الویه سیف الشام» در استان های درعا و قنیطره می جنگد و «ابوصلاح الشامی» سرکرده آن به شمار می آید؛ این گروه تروریستی به انواع موشک های ضد زره مجهز است.
این گروه تروریستی در سال 2016 با گروه های تروریستی «ارتش الیرموک، ارتش معتز بالله و تیپ مهاجرین و الانصار» بزرگترین ائتلاف تروریستی را در جنوب سوریه تشکیل دادند و گذرگاه مرزی نصیب نیز تحت اشغال آنان بود.
8- الویه الفرقان : این گروه تروریستی را «ابوالقاسم محمد ماجد الخطیب» رهبری می کند و در مناطق مرزی با جولان اشغالی مستقر هستند و همکاری بسیار نزدیکی با رژیم صهیونیستی دارند.
شماری از عناصر تروریستی « الویه الفرقان» در غرب درعا حضور دارند و به گفته منابع میدانی عمده تجهیزات نظامی مورد نیاز آنان از سوری رژیم صهیونیستی تامین می شود.
9- تحالف جنوبی : این گروه تروریستی سال 2017 به سرکردگی «زیاد الحریری» از ائلاف 8 گروهک تروریستی به نام های « گروه الحسم به رهبری قاسم الزین، گروه 18 مارس به رهبری محمد الدهنی، گروه أحرار نوی به رهبری عبدالله قراعزة، گروه صلاح الدین به رهبری أحمد الحریری، ألویة العمری به رهبری جهاد القطاعنة، تیپ الکرامة به رهبری زیاد الحریری، گروه 46 به رهبری أبو مرعی، وألویة الحق به رهبری إبراهیم الغورانی» تشکیل شد؛ این گروه تروریستی در شمال غرب استان درعا و در محدود مثلث مرزی « دمشق - درعا - قنیطره » حضور گسترده دارد.
10- تیپ ماموریت های ویژه : این گروه تروریستی در سال 2013 توسط گروه های «سیف الله، الرجا، الإخلاص، أحباب الله، أحرار الجولان، آل البیت، أنصار السنة» به سرکردگی «سهل الجوابره» تشکیل شد.
11- الحمزه : این گروه تروریستی از ائتلاف گروهک های «تیپ حمزة أسد الله به رهبری أبو فاروق، تیپ مجاهدی حوران به رهبری أبو محمد، تیپ أحفاد عمر بن الخطاب به رهبری نضال العاسمی، تیپ شهداء انخل به رهبری محمد فاروق العاصی و ...» تشکیل شده است؛ این گروه تروریستی هم در شمال غرب استان درعا حضور دارد و به موشک های ضد زره مجهز است.
به گزارش مشرق، دولت های آمریکا، انگلیس، فرانسه، رژیم صهیونیستی، عربستان، امارات و اردن به صورت مستقیم از گروه های تروریستی حمایت مالی و نظامی می کنند و با ایجاد دهها پایگاه نظامی در مرزهای اردن، تروریست ها را آموزش نظامی دادند.