به گزارش مشرق، در سال 92 بود که موضوع دستگیری دو برادر در اصفهان آن هم به اتهام فساد مالی در رسانهها پیچید.
در آن زمان مطرح میشد که دو برادر با نام اختصاصی برادران «ر» با ترفندی دست به فساد اقتصادی زده اند و حتی گفته می شد اینها اقدام به خروج مقادیر زیادی ارز و طلا از طریق چمدانهای مسافرتی کرده اند.
بیشتر بخوانید:
باز خوانی پرونده فساد برادران ریخته گران
رسیدگی به این پرونده ادامه داشت تا اینکه چندی قبل برخی رسانه ها از صدور حکم برای متهمان این پرونده خبر دادند.
صدور حکم برای 41 نفر
در تاریخ 24 تیرماه بود که حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژهای سخنگوی قوه قضاییه در صدوبیستوهشتمین نشست خبری خود که امروز با حضور نمایندگان رسانهها برگزار شد در خصوص پرونده ریخته گران گفت: حکم دادگاه بدوی در این پرونده صادر شده است.
وی ادامه داد: در حکم صادره برای 41 نفر تا کنون حبس و مجازات در نظر گرفته شده است و اینها به مبلغ قابل توجهی باید رد مال کنند و حداکثر 15 سال حبس دارند.
محکومیت متهمان یک پرونده مهم اقتصادی
اما امروز جزئیات بیشتری از پرونده این افراد و حکم صادره از سوی دادستان تهران منتشر شده است.
جعفری دولت آبادی که اقدامات مهم دادسرای تهران در رسیدگی به پروندههای فساد اقتصادی را تشریح میکرد به پروندهای اشاره کرد که از سال 1392 شکل گرفت و در سال 1397 به نتیجه رسید.
وی در خصوص اقدامات پنج ساله بر روی این پرونده اظهار داشت: در پرونده گروه «ریخته گران» که 41 متهم دارد، حضور انواع متهمان و ارتکاب جرایم متعدد توسط کارمندان دولت، وکیل، مدیر بانک و غیره را شاهد هستیم و این نحوه مشارکت، موید سازمانیافته بودن اقدامات عوامل اصلی است.
دادستان تهران گفته است: این افراد در چندین استان فعالیت داشتند و متهمان اصلی پرونده با اعمال نفود و پرداخت رشوه موفق شدند وجوه زیادی را تحت عنوان تسهیلات از بانکها اخذ نمایند.
محکومیت متهمان به پانزده سال حبس و رد مال
جعفری دولتآبادی پیرامون رای دادگاه در پرونده گروه مذکور اطلاعرسانی کرد و اظهار داشت: دو متهم اصلی پرونده به پانزده سال حبس و رد مال به میزان 859 میلیارد تومان و 26 میلیون یورو محکوم شدهاند و جالب توجه این است که مبلغ فوق صرفاً نیمی از رد مال است چرا که نیمی دیگر در مرحله رسیدگی مسترد شده بود.
دادستان تهران از محکومیت 35 نفر دیگر در پرونده گروه مذکور و تبرئه 2 نفر خبر داد و افزود: پرونده چهار نفر از متهمان مفتوح است.
وی افزود: اقدامات مجرمانه این افراد از طریق سه بانک صورت پذیرفته و مجازاتهایی چون محرومیت از خدمات دولتی، جزای نقدی و انفصال از خدمات دولتی در کنار حبس و جزای نقدی مورد حکم قرار گرفته است.
دادستان تهران ابراز امیدواری کرد که با قطعیت این رای و اجرای آن، زحمات پنج ساله دادسرای تهران و قضات محاکم به سرانجام برسد و رسیدگی به این پرونده را موید آن دانست که عزم قوه قضاییه در رسیدگی به پروندههای مهم اقتصادی جدی است.
رد مالی برابر با 1119 میلیارد تومان
براساس اظهارات دادستان تهران دو متهم ردیف اول پرونده باید 26 میلیون یورو رد مال داشته باشند که با توجه به قیمت 10 هزار تومانی یورو در بازار آزاد این عدد معادل 260 میلیارد تومان خواهد بود.
این در حالی است که این عدد زمانی که به عدد 859 میلیارد تومان رد مال نقدی این گروه اضافه میشود چیزی قریب به 1119 میلیارد تومان خواهد شد.