به گزارش مشرق، قاسم زراعتکار درمورد کیفیت آرد توزیعی به نانواییها گفت: کیفیت آرد بسیار پایین است با آنکه استان تهران بیشترین حجم مصرف را دارد اما 35 درصد گندم تولیدی در کشور از نوع درجه یک، 35 درصد درجه 2 و 30 درصد درجه 3 است که معمولا گندم درجه یک که در استانها تولید میشود با نظر استانداران در همان استان مصرف میشود و مابقی وارد کارخانجات آرد میشود که آنها نیز نول آرد را میکشند.
وی افزود: طبق قوانین بینالمللی جدا کردن نول از آرد خلاف است یعنی روغن زرد گندم را از آن جدا میکنند و با روغن نباتی میخواهند آرد را غنیسازی کنند و همین آردها روانه نانواییهای تهران میشود در نتیجه گلوتن آرد کاهش مییابد.
او به نتیجه آزمایشهایی که در آزمایشگاههای اتحادیه نانوایان انجام میشود اشاره کرده و گفت: برای آنکه نانوایان بتوانند این آرد بیکیفیت را عملآوری کنند مجبورند مدام با گلوتن صنعتی و آب در تماس باشند که در یک مدت کوتاه تمام پوست دست آنها دچار آسیب جدی شده و از بین میرود.
رئیس اتحادیه نانوایان در مورد استفاده از خمیرمایه برای به عمل آوری خمیر نان هم گفت: برای استفاده از خمیرمایه چندین جلسه با شرکت بازرگانی دولتی و انجمن صنفی سندیکای خمیرمایه داشتهایم و چون نانواییهای بربری و سنگکی استقبال بیشتری از یک برند خاص خمیرمایه دارند اما متاسفانه این محصول در دسترس نیست.
وی افزود: تاکنون چند بار نامههایی را به ریاست جمهوری و ارگانهای مرتبط با این موضوع نوشتهایم اما هنوز نتوانستهایم به نتیجه برسیم. قبلا تعاونی نانوایان سهمیهای از این خمیرمایه را داشت که بین نانوایان این خمیرمایه را توزیع میکردیم اما اکنون این موضوع دیگر انجام نمیشود علاوه بر آنکه دو تفاهمنامه با سندیکای خمیرمایه امضا کردهایم که ماهانه به هر نانوایی یک کیسه از ا ین خمیرمایه مرغوب را تحویل دهند اما این اتفاق نیفتاده است.
زراعتکار به صراحت گفت: اکنون نانواییها مجبورند که خمیرمایه مورد نیاز خود را از بازار سیاه تهیه کنند. چون در صورت فروش رسمی خمیرمایه باید 9 درصد ارزش افزوده بپردازند که برایشان مقرون به صرفه نیست و ترجیح میدهند که خمیرمایه را از طریق دلال و غیررسمی بفروشند.
رئیس اتحادیه نانوایان گفت: اکنون نانوایان مجبورند هر کیسه خمیرمایه را در بازار سیاه 50 هزار تومان خریداری کنند و ما آمادگی داریم که ماهانه 100 تن از خمیرمایه مرغوب را خریداری کنیم.
کیفیت پایین آرد و نان طی سالهای گذشته همواره مورد بحث بوده که عدهای علت آن را قیمت دستوری دولتی و توزیع آرد دولتی میدانند و معتقدند برا ی افزای کیفیت نان باید قیمت نان آزاد شود.