به گزارش مشرق، بعد از مصوبه اخیر مجلس درخصوص منع بهکارگیری مدیران بازنشسته، تلاشهای زیادی در حوزه ورزش صورت گرفت تا پیرمردهای شاغل در بخشهای مختلف از معاونتهای وزارت ورزش و جوانان گرفته تا روسای فدراسیونها و مدیران باشگاههای وابسته به دولت به فعالیت خود ادامه دهند و ورزش، کمترین تلفات را در این خصوص به خود اختصاص دهد.
وزارت ورزش و جوانان در همین راستا به دنبال اجراکردن یک طرح قدیمی و شکست خورده است تا ریاست فدراسیونها شغل محسوب نشود و روسا بتوانند با هر سن و سال به فعالیت خود ادامه دهند و راه برای حضور مدیران جوان همچنان بسته بماند. طرحی که قبلا یک بار در مجلس مورد بررسی قرار گرفت و با آن موافقت نشد و حالا دوباره صحبت از آن به میان آمده است.
سلحشوری: نمیتوانیم فدراسیون ورزشی را نهاد غیردولتی بدانیم
پروانه سلحشوری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفت: «به هر حال این قانون در مجلس مصوب شده و منتظریم تا در شورای نگهبان نیز تایید شود و پس از آن برای همه لازمالاجرا خواهد بود.»
وی ادامه داد: «فکر نمیکنم تلاشها برای دور زدن این قانون نتیجهبخش باشد و شک نکنید نمایندگان مردم بعد از تایید شورای نگهبان پیگیر اجرا شدن این طرح خواهند بود تا به بهترین شکل اجرا شود.»
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درخصوص تلاش وزارت ورزش و جوانان برای نجات روسای فدراسیونها گفت: «به یاد دارم که قبلا طرحی به مجلس آوردند که طی آن ریاست فدراسیونهای ورزشی شغل محسوب نشود ولی با آن موافقت نکردیم و شخصا نیز با وزیر ورزش در این خصوص چالش زیادی داشتم.»
بسیاری از فدراسیونهای ورزشی در حال حاضر بهطور کامل از سوی وزارت ورزش(دولت) تامین میشوند و نمیتوان آنها را نهاد غیردولتی قلمداد کرد. سلحشوری در این خصوص گفت: «این هم از اتفاقات جالبی است که موقع نظارت عنوان میشود که اینها دولتی نیستند و هنگام تخصیص بودجه دولتی میشوند!»
علی رغبتی، مدیرکل دفتر برنامهریزی وزارت ورزش و جوانان اخیرا اعلام کرد: « این وزارتخانه به دنبال اصلاح اساسنامه فدراسیونهای ورزشی است و در آن راهکاری پیشنهاد شده مبنی براینکه ریاست فدراسیون و نایبرئیسی شغل نباشند و حقوقی هم پرداخت نشود و تاکید کرد اساسنامه فدراسیونهای ورزشی از کمیسیون فرعی به کمیسیون اصلی دولت رفته و در صورت تایید، دیگر فرقی ندارد که فدراسیونها نهادهای عمومی غیردولتی باشند یا نه چون دیگر ریاست فدراسیون، شغل نیست!»
با این حال حتی در صورت تصویب این طرح در کمیسیون اصلی دولت باید در مجلس نیز این طرح تصویب شود که با توجه به تجربه ناکام قبلی بعید بهنظر میرسد این بار هم مسئولان ورزش به اهداف خود برسند.
سیاوشی: تلاش مدیران ورزش برای دور زدن قانون مایه تعجب است
طیبه سیاوشی، رئیس کمیته ورزش، جوانان، خانواده و زنان در مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفت: «قرار بود در لایحه وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان در حوزه فدراسیونها مطرح شود ولی بحث فدراسیونها به این جزئیات کشیده نشد و فقط یک تعریف از فدراسیونها و باشگاهها و سایر موارد مربوط به ورزش مطرح شدند اما وارد جزئیات نشدیم. در مورد فدراسیونها قرار بود بهطور مفصلتر ورود کنند و پروندهاش را همانجا ببندند اما این اتفاق رخ نداد و به صورت کلی مطالبی در لایحه آوردیم.»
وی ادامه داد: «معضل اساسی و ریشهای درخصوص فدراسیونها وجود دارد تا زمانی که آنها نیز مانند حوزه باشگاهداری بند نافشان به دولت وصل است و خصوصیسازی اتفاق نیفتاده این مشکلات ادامه دارد.»
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بسیاری از مدیران ورزشی به خاطر مسندهایی که داشتند یا دارند و برایشان آورده مالی دارد، مصر هستند که ریاست فدراسیون شغل محسوب نشود تا در راس کار بمانند، گفت: «به خاطر اینکه خصوصیسازی در این حوزهها اتفاق نیفتاده این مشکلات نیز به وجود آمده است. البته من قصد دفاع ندارم ولی در هر حال ما مخالف چنین طرحی بودیم و هستیم.»
احتمال دارد بهزودی این طرح به شیوهای دیگر به مجلس شورای اسلامی تقدیم شود و مسئولان ورزش دولت دوازدهم بار دیگر شانس خود را برای ابقای روسای فدراسیونها امتحان کنند. سیاوشی در این خصوص گفت: «این طرح طبعا در کمیته ما؛ یعنی ورزش، جوانان و زنان که ذیل کمیسیون فرهنگی است بررسی میشود و بعد به صحن کمیسیون و بعد به صحن علنی خواهد رفت. قطعا ما بازبینی کارشناسی خواهیم کرد و صرفا از زاویه مخالفت برخورد نمیکنیم.»
وی تصریح کرد: «بعد از مصوبه اخیر مجلس در مورد منع به کارگیری مدیران بازنشسته طبیعی است که تلاشهایی برای دور زدن قانون صورت بگیرد و دلایل مختلفی مطرح شود. حتی یکی از دوستانی که در فدراسیونی حضور داشت و از بدنه ورزش بود، میگفت به خاطر تعلق داشتن به جامعه ایثارگران نباید شامل این طرح شود اما تاکید کردم که هیچکدام از این دلایل پذیرفتنی نیست و اگر این فرصت به ما داده شود که نظارت کنیم قانونی است که تبصرهها آن را خراب نکردهاند، وضوح دارد و استثناهای بسیار کمی دارد. همه آنها ذیل ماده پنج قانون مدیریت خدمات کشوری قرار میگیرند و فرار از آن امکان ندارد.»
نکته ناامیدکننده ماجرا این سوال است که وزارتی با عنوان ورزش و جوانان در حالی که توقع میرود درخصوص ورود جوانان به عرصههای مدیریتی نسبت به سایر وزارتخانهها پیشقدم باشد چرا تا این حد برای حفظ نیروهای بازنشسته تلاش میکند؟ سیاوشی در این خصوص گفت: «اینکه به بهانههای مختلف قصد دارند این قانون را دور بزنند برای جامعه ورزش که درس پهلوانی میدهد جای تعجب دارد. با این حال فکر میکنم جوانان بسیاری هستند که مدالآور بودهاند و تحصیلات ورزشی دارند و این توانایی را دارند که نظاممند و براساس قانون بتوانند در حوزه فراگیر ورزش مدیریت کنند.»
منبع: فرهیختگان آنلاین