سرویس سیاست مشرق- پس از چندماه از التهابات اقتصادی کشور و افزایش سرسامآور قیمت طلا و دلار دولتمردان هنوز برنامه مدونی برای مقابله با تورم افسارگسیخته ارائه ندادهاند اما در صحبتهای تلویزیونی پای مردم را برای مرتفع کردن مشکلات اقتصادی به میان می کشند.
در همین رابطه «محمد نهاوندیان» معاون اقتصادی رئیسجمهور با حضور در برنامه "نگاه یک" گفت:
«اگر عزم مردم این باشد که به کاهش تورم کمک کنند تورم مهار میشود اما اگر همه برای کالاها رقابت کنند تورم افزایش خواهد یافت.»
وی یادآور شد:
«دولت آنچه توان دارد برای مهار تورم میگذارد و قوه قضائیه و مقننه نیز این گونه هستند اما اگر همه دستگاهها نیز پای کار باشند تعیین سرنوشت با مردم است.»
با این اوصاف معاون اقتصادی رئیس جمهور بالا رفتن نرخ تورم را به گردن مردم انداخته، این درحالی است که پیش از این دولت پایین بودن نرخ تورم را از دستاوردهای خود مطرح میکرد.
بیشتر بخوانید:
آیا بانک مرکزی و مرکز آمار تورم خرداد را هم تکرقمی اعلام میکنند؟
حسن روحانی در این زمینه بیان می داشت:
« تک رقمی شدن نرخ تورم دستاورد بزرگی است که باید آن را حفظ کنیم.»
این درحالی بود که کارشناسان علت پایین بودن نرخ تورم در ۵ سال گذشته را رکود شدید اقتصادی و بازار اعلام می کردند و بیان می شد دولت حسن روحانی نقش چندانی در کاهش تورم ایفا نکرده زیرا روند افزایش نقدینگی و رشد پایه پولی در دولت یازدهم تداوم داشته است.
اقتصاددانان مطرح می کردند که کاهش تورم در گذشته و تک رقمی شدن آن هیچ ارزشی ندارد و تاثیر آن در زندگی مردم دیده نمی شود. آنها تورم تک رقمی را به قیمت بیکار شدن کارگران کارخانه ها و تشدید رکود میدانستند.
حالا پس از پنج سال نه تنها شاهد تورم و رکود اقتصادی هستیم و رکود تورمی که در سالهای اولیه دولت روحانی بود در حال حاضر با شدت هرچه بیشتر ادامه پیدا کرده است، بلکه دولتمردان این موارد را به پای مردم می نویسند. درواقع با این صحبت های نهاوندیان هر وقت نتایج مثبتی به دست آمد دستاورد دولت است و هر وقت مسئله منفی شد مردم مقصر اصلی این ماجرا هستند.
اینکه دولتمردان پایین بودن نرخ تورم در سالهای گذشته را به پای خود می نویسند، چرا امروز با همان سیاستی که به خرج دادند نمی توانند جلوی بالارفتن سرسامآور نرخ طلا و دلار و متعاقب آن تورم کالاهای مختلف را بگیرند، سئوال اصلی است.
حسن روحانی در سخنرانی اخیر خود نیز مردم را بیشتر از گذشته مورد خطاب قرار داد و بیان داشت که مردم در سرنوشت خود در حوزه اقتصادی دخیل هستند. مشارکت مردم در امر اقتصادی برای تعیین سرنوشت خود موضوعی است که همواره مورد تاکید قرار گرفته است اما در این روند بایستی در ابتدا رانت خواران و مفسدان اقتصادی دستشان از اقتصاد کوتاه شود و زمینه و بستر مشارکت مردم و بخش خصوصی آماده شود تا به طور واقعی بتوان گفت که مردم در سرنوشت اقتصادی کشور خود سهیم هستند.