به گزارش مشرق، غلامحسین اسماعیلی در نشست تخصصی هم اندیشی قضات دیوان عدالت با دادگستری کل استان تهران با موضوع کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ها اظهار کرد: معتقدم که بسیاری از موضوعات برای من و شما در عرصههای مختلف نیازمند یادآوری است.
بیشتر بخوانید:
کارگران مترو 6 ماه است بدون حقوق کار میکنند
تکدیگری به دستگاههای خودپرداز رسید
وی افزود: همه ما و شما برای جامعه قضات و برای جایگاه قاضی و قضاوت شان و منزلت ویژه ای قائل هستیم. هم قضا و قضاوت را در زمره حرف ممتاز و هم قاضی را در زمره عالی مقامان و شخصیتهای برجسته اجتماعی کشور میدانیم.
رئیس کل دادگستری استان تهران ادامه داد: قطعاً بایست همان شان و منزلتی که برای قاضی و قضاوت در عدلیه و دادگستری قائلیم، برای قضات عضو کمیسیونها نیز همان شان و منزلت را قائل باشیم.
اسماعیلی اضافه کرد: اشکال در قانون ماده ۱۰۰ کاملا درست به حق است و تقریبا این را همه میگویند اما گوش شنوایی در جهت اصلاح قانون شهرداریها به ویژه ماده ۹۹ و ۱۰۰ وجود ندارد.
رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: برای رعایت شان و جایگاه قضاوت، الزاماتی را داریم که بایستی مدنظر قرار گیرد. اولین الزام، علم و اشراف به قانون و مقررات است. وقتی به عنوان یک عضو قضایی در یک کمیسیون تخصصی انتخاب می شویم باید به قوانین و مقررات آن حوزه نیز اشراف یابیم.
اسماعیلی به رعایت قانون و مقررات در آراء و تصمیمات اشاره کرد و افزود: در تصمیمی که یک قضای مشارکت دارد باید قطعاً مبتنی بر قانون و مقررات و مستند و مستدل باشد. متاسفانه این آفت در مجموعههای قضایی ما زیاد شده و به کمیسیونها که میرسیم وضعیت اصلاً خوب نیست و این به هیچ زیبنده من و شما نیست.
وی گفت: در کمیسیون ها، عضو قضایی باید نقش محوری در رعایت قانون و مقررات توسط سایر اعضا داشته باشد. ما بایستی مطالبهگر اجرای قانون از شهرداری و شورای شهر در ذیل تصمیمات خود باشیم.
رئیس کل دادگستری استان تهران بیان کرد: عضو قضایی باید نماد مقابله با قانون شکنی ها که در حوزه شهرداریها زیاد داریم، باشد و باید اعضای دیگر را با خود در اجرای قانون و مقررات همراه کنیم و ما هم رنگ و همراه آنها نشویم. مالک در تخلف و شهرداری در وضع ماده ۱۰۰ قانون شهرداریها منافعی دارند و تنها کسی که منفعتی ندارد، عضو قضایی است و نتیجه تصمیمات هم باید اجرای قانون و بازدارندگی از پیشرفت و توسعه تخلفات باشد.