روحانی

رئیس جمهور گفت: ملت مطمئن باشید ما نمی‌گذاریم یک مشت ضدایرانی که امروز در کاخ سفید جمع شده‌اند، بخواهند علیه ما توطئه کنند. کاخ سفید فکر نکند از پایان جلسه امروز خوشحال خواهد بود.

به گزارش مشرق، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز سه شنبه در مجلس شورای اسلامی و در پاسخ به سوالات تعدادی از نمایندگان ، با تبریک و تهنیت میلاد مسعود امام هادی (ع) و اعیاد قربان و غدیر گفت: هیچکس از مردم شریف ایران ، دوستان ما در جهان و یا دشمنان ما فکر نکنند که امروز آغاز شکافی بین دولت و مجلس است چرا که این تصور کاملا اشتباه است. مجلس و دولت هدف بسیار بزرگی را بر دوش دارند  و این بار مسوولیت را با همکاری یکدیگر باید به مقصد برسانند.

 رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با تلاوت آیه "یَقُولُوا الَّتِی هِیَ أَحْسَنُ "  گفت: امیدوارم سخنان من در چارچوب همین آیه‌ای باشد که تلاوت کردم. همه باید بهترین کلام و سخن و نیکوترین جملات را نسبت به هم بکار ببریم و امیدوارم بتوانم نکات و توصیه‌هایی را که مقام معظم رهبری نسبت به همین جلسه به من فرمودند، دقیقا مراعات کنم.

روحانی با بیان اینکه "این روز را روز مبارکی برای دمکراسی، کشور و مردم‌سالاری دینی می‌ دانم"، اظهارداشت:هیچ کس فکر نکند که پاسخگو بودن به عنوان یک نقطه ضعف است بلکه به عنوان بالاترین نقطه قوت مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه دولت یازدهم و دوازدهم دو شخصیت حقوقی هستند، افزود: اینکه لحن سوالات برای دولت یازدهم و دوازدهم است از نظر من هم ایرادی ندارد. همواره در دولت یازدهم و دوازدهم تلاشم بر این بوده که بین دولت و مجلس یک ارتباط نزدیک و برادرانه باشد و به نظر من اینچنین بوده است.

روحانی با اشاره به حضور فعال شماری از نمایندگان در انتخابات 96 و کمک به دولت در تدوین لوایح  افزود: ممکن است که گله‌ای از دولت داشته باشید و یا ما از شما داشته باشیم، اما گله‌ها، گله‌های دوستانه و برادرانه است.اما به نظر من سوال نمایندگان محترم که در 5 بند تدوین شده است و بسیاری از سوالات دیگر، سوالات ملت ایران هم است.

رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: نه تنها یک چهارم نمایندگان امروز مجلس شورای اسلامی، این سوالات را دارند، بلکه به اعتقاد من بسیاری از مردم را این سوالات را دارند که چرا بیکاری؟ چرا وضع بانک اینچنین است؟ چرا قاچاق آنچنان است؟ چرا رکود و رونق شرایطی را طی می‌کنند که مورد انتظار مردم نیست و چرا رشد قیمت ارز؟ شما به هر کوچه و خیابانی بروید شاید بخشی از سوالات مردم همینگونه سوالات باشد و حق دارند مردم بپرسند ؛مردمی که در دولت یازدهم در طول 4 سال و در ماه‌های اولیه دولت دوازدهم شاهد تحول مثبت در اقتصاد، فرهنگ، مسایل اجتماعی، امنیت ملی و در سیاست داخلی و خارجی بوده‌اند، امروز برایشان این سوال مهم مطرح شده که چه شده است که مردم ما باید از آینده زندگی و کشور خود نگران باشند. این سوال اصلی است.

روحانی تصریح کرد: سوال اصلی این است که چرا در طول 4.5 حرکت ما در رشد اقتصادی، تورم، اشتغال، تعادل قیمت ارز و در رونق اقتصادی، رو به جلو بود. همه آمار و ارقام وجود دارد و چیزی مخفی نیست اما در این 8 ماه اخیر چرا ناگهان شرایط نویی آغاز شد؟ شما ممکن است بفرمایید که این شرایط نو از اشتغال و ارز و رکود و قاچاق و سیستم بانکی بود.

 رئیس جمهور با بیان اینکه معتقدم اشکال از ترسیم ملت ایران نسبت به آینده ایران بود، گفت: ناگهان تصور مردم نسبت به آینده ایران دچار تغییر شد و این درد بزرگی است. اشتغال و بیکاری درد بسیار مهمی است، قبول دارم، نابسامانی بانکی و مسأله رونق و قیمت ارز هم مهم است، اما همه اینها در برابر اعتماد و امید مردم ناچیز است.

روحانی با طرح این سوال که چرا امید مردم تغییر کرده و چرا نسبت به آینده ایران دچار تردید شدند و بالاتر چرا حتی عده‌ای نسبت به عظمت و قدرت نظام، رشد و توسعه آینده دچار شک شده‌اند؟ ، افزود: این شک را باید درمان کنیم. باید با زبانی درست و صحیح به گونه‌ای با مردم سخن بگوییم که مردم قانع شوند که مشکلات این چند ماهه زودگذر است.

رئیس جمهور ادامه داد: کلید مسأله در همین است؛ باید برای مردم توضیح دهیم که از این مشکلات به حول و قوه الهی و با هدایت رهبری، هماهنگی سه قوه و نیروهای مسلح عبور خواهیم کرد. به ملت بزرگ ایران باید عرض کنیم که نخواهیم گذاشت که توطئه‌های آمریکا پیروز شود. ملت مطمئن باشید نمی‌گذاریم که یک مشت ضد ایرانی که امروز در کاخ سفید جمع شده اند بخواهند علیه ما توطئه کنند.

روحانی اظهار داشت: کاخ سفید فکر نکند از پایان جلسه امروز خوشحال خواهد بود. بداند از پایان جلسه امروز به شدت اندوهبار خواهد شد. چون پایان جلسه امروز اتحاد بالاتر بین مجلس و دولت و بین قوه قضائیه، بین هر سه قوه و نیروهای مسلح تحت نظارت و راهبری مقام معظم رهبری است. نه از آمریکا ترسی داریم و نه از مشکلات و از مشکلات به خوبی عبور خواهیم کرد.

رئیس جمهور تصریح کرد: در بخش اول فرصتی که دارم  به این 5 سوال به طور خلاصه اشاره می‌کنم. البته از دستگاه‌های مربوطه گزارش را گرفته ام و اینجا همراهم است. اگر مجلس محترم مایل باشد همه گزارشها در زمینه قاچاق را که وزارت کشور مسئول آن است و گزارش مفصلی تهیه کرده، اینجا موجود است. در زمینه اشتغال نیز که وزارت کار مسئول آن است، گزارش خوبی تهیه شده و نسبت به برجام وزارت امور خارجه گزارش داده و در زمینه بانک و رکود هم وزارت اقتصاد که مسئولین اصلی در برابر این سوالات هستند، پاسخ تهیه کرده اند که اگر مایل باشید آن پاسخ‌ها را می‌توانیم در اختیار نمایندگان عزیز مجلس شورای اسلامی قرار بدهیم.

روحانی در پاسخ به سوالات نمایندگان مجلس گفت: اولین سوال این است که در زمینه قاچاق کالا و ارز چرا دولت موفق نبوده است؟ همه شما می‌دانید موضوع مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال 81 با فرمان مقام معظم رهبری شروع شد و بعد هم نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در سال 92 قانون مربوطه را نوشتند و ابلاغ کردند و دولت همه آیین‌نامه‌های آن را تدوین و ابلاغ کرد و 600 میلیارد تومان پول برای تشکیل سامانه‌های لازم در زمینه مبارزه با قاچاق و اتصال این سامانه‌ها به یکدیگر اختصاص داد.

رئیس جمهور با طرح این سوال که اساسا چرا قاچاق ایجاد می‌شود، دلیل آن چیست و برای چه؟ خاطرنشان کرد: جنس از بیرون می‌آید، کالای ما به بیرون منتقل می‌شود. وقتی ما برای کالاهایی در داخل یارانه می‌دهیم، وقتی قیمت، قیمت متعادل نیست و یارانه‌ای است، خود به خود این کالا تمایل پیدا می‌کند که به خارج برود، چون قیمت داخل و خارج نامتعادل می‌شود.

روحانی اضافه کرد: هر چه قیمت ارز پایین بیاید، واردات قاچاق بیشتر می‌شود و هر چه قیمت ارز بالا برود واردات قاچاق و کالا کمتر می‌شود و به عکس خروجی‌اش بیشتر می‌شود. اساس برای جلوگیری از قاچاق، تولید باکیفیت داخلی است. همه باید به تولید داخلی و خدمات در داخل کمک کنیم. اگر اینها را برپا کنیم، از لحاظ کیفیت، کمیت و قیمت، معنی ندارد که قاچاق از خارج وارد شود. حالا درخصوص بعضی از جنس‌هایی که از لحاظ فرهنگی ما نمی توانیم به سمت آن برویم و کسی در گوشه و کناری متقاضی آن باشد، بحث دیگری است.

رئیس جمهور اظهار داشت: چطور توانستیم در مدت بیش از 4 سال ، قاچاق را از 25 میلیارد دلار به 12.5 میلیارد دلار برسانیم؟ این تحول بزرگ به چه شکل ایجاد شد؟ می‌دانید که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مخصوص قوه اجرایی تنها نیست و فراقوه‌ای است. نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی هم در آن ستاد هستند. قوه قضائیه و نیروهای مسلح هم نماینده‌شان در آن ستاد هست. مبارزه با قاچاق تنها کار دولت و دستگاه‌های اجرایی نیست، همه با هم تلاش می‌کنیم.

روحانی تصریح کرد: آمار و ارقامی که این ستاد به کمک دانشگاه‌ها در سال 92 تهیه کرد، نشان داد که قاچاق کالا و ارز 25 میلیارد دلار است. این 25 میلیارد دلار رسید به 17، بعد 15 میلیارد دلار و بعد به 12 میلیارد دلار. بخواهید تفسیر سال به سال آن را هم اینجا دارم، اما نمی‌خواهم وقت گرفته شود و الا همه را می‌خوانم.

رییس جمهور با بیان اینکه در قاچاق خروجی عمدتاً سوخت یعنی بنزین، گازوییل، نفت سفید و موارد دیگری مانند، نفت کوره قاچاق می‌شده و هنوز هم می‌شود، اظهارداشت: دولت با برنامه‌ریزی هایی که برای کنترل پیمایش خودروها و دادن گازوییل بر مبنای پیمایش و کنترل‌هایی که انجام داد، قاچاق 7.8 دهم میلیارد در سال 92 به نیم میلیارد در سال پایان 95 تبدیل شده یعنی 7 میلیارد و دویست جلوی قاچاق خروجی گرفته شده است.

روحانی خاطرنشان کرد: البته در زمینه مقابله با قاچاق، نیروی انتظامی، سربازان گمنام، نیروهای مسلح بویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نقش ارزشمندی دارند. از 10 ماه پیش در شورای عالی امنیت ملی، مبارزه با قاچاق در آب‌های جنوب یعنی خلیج فارس و دریای عمان را در اختیار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار دادیم و در منطقه غرب و شرق هم نقاطی است که مرز در اختیار سپاه است. اینها همه در مبارزه با قاچاق کمک می‌کنند و با کمک همه اینها توانستیم به این نقطه مطلوب برسیم.

رییس جمهور تصریح کرد: سوال باید این باشد که چطور دولت به کمک مجلس و قوه قضائیه و نیروهای مسلح به خوبی قاچاق 25 میلیارد را به 12 میلیارد و اکنون برنامه دولت چیست که این 12 میلیارد را به صفر برساند. اگر شکل سوال این چنین بود من با ذوق بیشتری برنامه‌های آینده را خدمت شما بیان می‌کردم.

روحانی با اشاره به سوال یکی از نمایندگان در زمینه تحریم های بانکی با وجود اجرای برجام،گفت: البته پاسخ این سوال را بطور مفصل وزیر امور خارجه نوشتند و اگر خواستید در اختیار شما قرار می‌دهم اما از شما می‌پرسم که برجام برای چه بود؟ برجام برای این بود که به دنیا بگوییم که فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای که آنها به دروغ گفته‌اند، غیرصلح‌آمیز بوده و بر مبنای همین دروغ و اتهام ناروا، قطعنامه‌های فراوانی را علیه ایران تصویب کرده‌اند و به ذهن دنیا این چنین رساندند که برنامه هسته‌ای ایران برای صلح و امنیت جهانی خطرناک است و لذا ایران را به فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد بردند، برجام آمد تا این را بگوید که برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است و هیچ صلح و امنیتی را تهدید نمی‌کند.

 رییس جمهور اضافه کرد: برجام برای این بود که شورای امنیت سازمان ملل به جای اینکه بگوید تحریم، باید همه کشورها را برای کمک به ایران تشویق کند و امروز ما به اینجا رسیدیم که قطعنامه گذشته شورای امنیت که ایران را تهدید کننده صلح و امنیت می دانست بعد از برجام قطعنامه 2231 شورای امنیت می‌گوید که ایران حق دارد فعالیت هسته‌ای داشته باشد و از دنیا می‌خواهد که در کنار ایران  باشد و به ایران کمک کند.

روحانی با بیان اینکه در برجام، دستاوردهایی داشتیم که آن دستاوردها هست و هیچ‌وقت از بین نمی‌رود، اظهارداشت: دستاوردهای برجام بین‌المللی، سیاسی، اخلاقی است. PMD را از بین بردیم. اینها دستاوردهایی است که وجود دارد. تحریم تسلیحاتی کشور را که این تحریم می‌گفت نه ایران حق دارد سلاحی بفروشد و نه حق دارد سلاحی بخرد را به 5 سال تقلیل دادیم که 2.5 سال آن گذشته و 2.5 سال دیگر آزاد می‌شود لذا کار برجام روشن است.

رییس جمهور با اشاره به اینکه برجام در زمینه اقتصادی هم گشایش‌هایی را بوجود آورد، گفت: اگر نسبت به این موضوع تا دیروز تردید وجود داشت، امروز تردیدی در این گشایش ها نداریم. امروز که شرکت‌های خارجی می‌روند بنابراین یک روزی وارد کشور شده اند که امروز می‌روندپس به چه صورت می‌روند؟ اگر می‌گویید فلان بانک از دیروز با ما کار نمی‌کند، معلوم است که دیروز کار می‌کرده اگر چنین نیست پس عبارت‌های فارسی و ادبیات فارسی را باید از نو بنویسیم.

روحانی با بیان اینکه برجام آمده و بخش بزرگی از مشکلات اقتصادی را هم حل کرده است، اظهارداشت: تحریم بعد از امضای برجام و اجرایی شدن آنچه مربوط به برنامه هسته‌ای بود، لغو شداما بخشی از تحریم‌ها هسته‌ای بوده و بخشی از آن تحریم‌های آمریکا است و بخشی از آن مربوط به سیستم بانکی است. علی‌رغم این ، امروز با حدود 300 بانک رابطه کارگزاری داریم و هزاران حواله و گشایش اعتباری از طریق بانک‌های خارجی انجام دادیم. گزارشی بانک مرکزی ارایه داده که از سال 94 تا به امروز چیزی حدود 70 میلیارد دلار از طریق سیستم بانکی تبادل شده است، بنابراین اساس، روابط اولیه در زمینه بانک برقرار شده است، منتها در زمینه بانک، 4 لایحه به مجلس تقدیم کرده ایم.

رئیس جمهور با بیان اینکه این 4 لایحه برای بانک اساسی است، گفت: نه تنها برای بانک، بلکه برای حیثیت ایران، اساسی است. ایران کشوری مخالف پولشویی و تروریسم است و اینها برای ما مهم است. بنابراین لوایح شما بسیار می‌تواند به ما در زمینه روابط بانکی کمک کند. یکی از این 4 لایحه تصویب و 3 مورد دیگر باقی مانده است.

روحانی اضافه کرد: از ریاست مجلس شورای اسلامی و نمایندگان محترم درخواست می‌کنم نسبت به تصویب این لوایح که می‌تواند در زمینه روابط بانکی ما بسیار تأثیرگذار باشد تسریع بفرمایند. می‌دانید که ما سرمایه و فاینانس زیادی در این مدت از کشورهای خارجی گرفتیم که آن مقدار فاینانس‌هایی که اجرا شده بیش از 22 میلیارد دلار است. البته در شرایط فعلی که آمریکا تحریم را آغاز کرده، مشکلات جدیدی را برای ما بوجود آورده است که از آن مشکلات باید عبور کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه مسأله سوم، مسأله بیکاری است، اظهار داشت: در زمینه بیکاری کارنامه دولت یازدهم و دوازدهم بسیار درخشان است. جزو کارنامه‌هایی است که کمتر در کشوری شما می‌یابید. شما ببینید در سال 84 تا 91، اشتغال ما چقدر بود. اشتغال خالص را نمی‌توانم بگویم چقدر بوده، آنقدر کم بوده که نمی‌شود گفت؛ 84 تا 91 اشتغال خالص ما 10 هزار نفر بوده است.

روحانی ادامه داد: در طول 5 سال گذشته اشتغال خالص، 2 میلیون و 700 هزار نفر بوده است. این افتخار بزرگی برای کشور است. به آمار بانک مرکزی، به آمار مرکز آمار به همه اینها مراجعه و مقایسه کنید. البته اشتغال سرمایه خارجی می‌خواهد، امنیت داخلی می‌خواهد و البته اشتغال شرایط خاص سکون سیاسی می‌خواهد، اما در عین حال در زمینه اشتغال موفقیت بسیار بزرگی داشتیم. برای اولین بار در بهار 97، بیش از تعدادی که داوطلب کار بودند، اشتغال ایجاد کردیم؛ 711 هزار نفر جویای کار بودند و برای اولین بار 756  هزار اشتغال درست شده است.

رئیس جمهور تصریح کرد: از لحاظ بیکاری، کارنامه خوبی داریم، اما مردم قانع نیستند. این حرف درست است. هنوز بیکاری فراوانی داریم، این درست است. بیکاری مزمن چندین ساله داریم. نرخ بیکاری 12.1 درصد است که بسیار زیاد است و قابل قبول نیست. خانواده‌های فراوانی هستند که هنوز حس نکردند. از شما می خواهم به این نکته توجه کنید که اگر دولت یازدهم و دوازدهم مثل دولت دهم و نهم در اشتغال کار می‌کرد، امروز رقم بیکاری به جای 12 درصد، 22 درصد بود. این هنر دولت یازدهم و دوازدهم است. البته در همه زمینه‌ها قوای دیگر و مجلس شورای اسلامی، کمک کردند.

روحانی در پاسخ به سوال چهارم نمایندگان خاطرنشان کرد: در زمینه رکود چندین ساله که ذکر شد، می‌دانید که دولت یازدهم، اولین دولتی بعد از جنگ بود که در شرایط نرخ رشد منفی روی کار آمد. تنها دولتی بعد از جنگ هستیم که با رشد منهای 7.7 دهم در سال 91 و در سال 92 روی کار آمدیم. اما بلافاصله در سال 93 رشد مثبت داشتیم. سال 94 وضع خوب نبود چون قیمت نفت یکباره کاهش پیدا کرد. از آخرین فصل سال 94 تا امروز همه فصول، در 9 فصل متوالی دارای رشد اقتصادی مثبت هستیم و رشد اقتصادی سال 95 کشور 12.5 درصد بوده که در دنیا کم‌نظیر بوده و بسیار مهم است و رشد متوسط در طول این پنج سال، بالای 4 درصد است که رشد متوسط دو دولت قبل از دولت یازدهم 2.2، بوده است.

رئیس جمهور گفت: بنابراین در زمینه رونق اقتصادی تلاش کردیم. رکود به همان معنای مصطلح اقتصادی که 2 فصل یا 3 فصل پشت سر هم رشد اقتصادی منفی باشد، بحمدالله در این 9 فصل متوالی نداشتیم و این راه را باید ادامه دهیم و البته تا رونقی که مطلوب مردم است، فاصله داریم.

روحانی افزود: سوال آخر درباره مسأله ارز بود که دو، سه جمله درباره آن توضیح می‌دهم و بقیه را برای وقت دوم می گذارم. چرا شرایط ارز اینچنین شد؟ دلیلش چه بود؟ آیا عامل اقتصادی و یا سیاسی و یا عامل روانی بود، یا همه اینها بود. در نوبت دوم اشاره بیشتری به این سوال می‌کنم که در زمینه ارز مسایل اجتماعی، مسایل روانی و مسایل سیاست خارجی آثارش بیشتر بوده است تا مسایل اقتصادی.

رئیس جمهور اظهار داشت: در یک مقطعی تصمیم گرفتیم و بعداً تصمیم‌مان را عوض کردیم. این خیلی طبیعی است، قبل از تحریم آمریکا یک نوع تصمیم گرفتیم و بعد از تحریم آمریکا  تصمیم دیگری گرفتیم. اگر به آن تصمیم قبلی پایبند مانده بودیم، اشکال بود. تصمیم قبلی هم اجماع همه اقتصاددانان ما بود که در آن شرایط در تاریخ 20 فروردین، باید یک نرخ واحدی را اعلام کنیم. می‌دانستیم مشکلاتی دارد و می دانستیم اجرایش مشکل دارد.

روحانی تصریح کرد: اینکه گفته می شود چرا به مسافر ارز دادیم، وقتی به مسافر ارز ندهیم، مسافر می‌رود از کوچه و پس‌کوچه ارز می‌خرد. بعد همان ارز کوچه و پس کوچه است که تبدیل می‌شود به نرخی که روی همه کسبه و زندگی مردم تأثیر می‌گذارد. پس این تصمیم برای کنترل وضعیت بوده و البته در اجرای هر برنامه جدیدی، سوءاستفاده هم می‌شود. در بخش دوم خواهم گفت برای این سوء استفاده ها هم پیش‌بینی‌های خوبی را انجام دادیم.

 رییس جمهور بخش دوم سخنان خود را با سپاسگزاری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و همه کسانی که طرح سوال را امضاء و نکاتی را در این زمینه مطرح کردند آغاز کرد و با تاکید بر اینکه باید به همه سوالات پاسخ داده شود، گفت: از وزرای مربوطه می خواهم در زمینه 5 سوال مطرح شده ، توضیحات لازم را به نمایندگان و برای مردم داشته باشند.

روحانی با طرح این سوال که چه شد کشوری که در یک مسیر کاملاً آرامی حرکت می‌کرد و حتی همان ایام انتخابات، ترامپ هم به منطقه خلیج فارس و عربستان آمد و مردم آن حماسه بزرگ را آفریدند و ضربه بسیار محکمی را به ترامپ و کشورهای کوچکی که اطرافش جمع شده بودند، زدند، یک مرتبه فضای کشورتغییر کرد؟گفت: تاریخ این تغییر 5 دی ماه سال 96 است. هر کس تاریخ دیگری بدهد به اعتقاد من آدرس غلط به مردم داده است. 5 دی ماه سال 96 بود که مردم ناگهان دیدند در خیابان‌ها عده‌ای شعار می‌دهند و شعارها کم کم به شعارهای هنجارشکنانه و غیرقابل قبول برای همه مردم تبدیل شد و مردم را دچار حیرت کرد.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: درست است که مردم به صحنه آمده و در راهپیمایی‌هایشان به هنجارشکنی ها پاسخ قاطع دادند اما در عین حال این حادثه در سال‌های گذشته یک حادثه کم‌نظیری بود. حادثه دی‌ماه، آقای ترامپ را به طمع انداخت که در اواخر دی‌ماه اعلام کند من در برجام نمی‌مانم مگر آنکه اروپا و دیگران با من درباره منطقه و مسأله موشک همراه شوند و اگر همراه نشوند یکجانبه از آن خارج می‌شوم و بعد از این تهدید بود که مردم، با آن ناآرامی داخل و با تهدیدات بیرون، دچار نگرانی شدند.

روحانی با تاکید بر اینکه بدانید تخریب خرابی می‌آورد و سیاه‌نمایی، زندگی مردم را به سمت سیاهی می‌برد،گفت: تاثیر کلام و اجتماع و شعار فقط در گوشه  و کنار نیست . البته اگر شعار علیه فردی مثل حسن روحانی باشد که اهمیتی ندارد. این یک نوکر و سربازی از نوکرها و سربازهای مردم است،دلم برای اینها نمی‌سوزد. اگر من به ترور تهدید بشوم برای من مهم نیست. در همه ماه رمضان‌ها دعای قتلاً فی سبیلک فوفق لنا را زمزمه کرده ایم و آرزوی ما است که این را داشته باشیم.

رییس جمهور اضافه کرد: اما در عین حال چه شد که عده‌ای جرأت پیدا کردند، رئیس جمهور کشور را به مرگ تهدید کنند. چون حس کردند بین ما و شما فاصله است. به غلط فکر کردند بین مجلس و دولت و بین مجلس و دولت و قوه قضائیه فاصله است. باید وحدت و اتحاد و یکپارچگی داشته باشیم. فیضیه  به عنوان مرکز انقلاب به جایی تبدیل نمی‌شود که عده‌ای آب به آسیاب دشمن بریزند. باید با هم متحد شویم و همه باید دست به دست هم پشت سر رهبری حرکت کنیم.

روحانی خاطرنشان کرد: شما می‌گویید چرا قیمت‌ ارز بالا رفت. می‌فرمایند چرا برجام بطور کامل اجرا نشد؟ قبول داریم که طرف ما در برجام بویژه آمریکا تخلفاتی انجام داده است .هیچ شکی نداریم و بارها این را اعلام کردیم اما بیایید منصفانه قضاوت کنیم، اگر برجام  هیچ بود، پس امروز چه غصه‌ای داریم؟ آمریکا از برجام بیرون رفته بقیه هم بیرون می‌روند. از هیچ که نباید ترسید،عدم که ترس ندارد.

رییس جمهور افزود: شما گفتید هیچ شرکت خارجی به ایران نیامده است خب نیامده پس چرا می‌گویید شرکت‌ها دارند، بیرون می‌روند. شما گفتید هیچ هواپیمایی نیامده و کاغذی است. حالا می‌گویید چرا هواپیما نیامده است. شما اعلام کردید برجام هیچ رابطه بانکی را درست نکرده است حتی وقتی گفتیم سوئیفت برقرار شده ناچار شدیم خبرنگارها را به بانک مرکزی ببریم تا با چشم ببینند. اصلاً می‌گفتند امکان ندارد و آقایی که متخصص این امور بود، نوشته بود که اگر هر چیزی هم درست بشود، سوئیفت امکان ندارد که برقرار شود.

روحانی اظهارداشت: شما می‌گویید به 100 درصد اهداف نرسیدید، بله نرسیدیم. در بعضی زمینه‌ها به100درصد رسیدیم. در بعضی زمینه‌های دیگر به 80 درصد رسیدیم و در بعضی زمینه‌ها هم به 60 درصد. بله به صد در صد نرسیدیم درست است اما در بسیاری از زمینه‌ها به صد در صد رسیدیم. PMD چیزی بود که تمام کارشناسان می‌گفتند که از محالات است بتوانید PMD را حل کنید اما حل و تمام شد.

رییس جمهور اضافه کرد: قطعنامه‌های ایران برچیده و تمام شد. تحریم نظامی بلند مدت تبدیل به 5 ساله شد و 2.5 سال دیگر برداشته می‌شود. در زمینه اقتصادی هم خیلی قدم‌ها برداشته شده است البته بعضی از قدم‌ها برداشته نشد که عمدتاً تخلف آمریکا بود.

روحانی با تاکید بر اینکه مردم باید نسبت به آینده خودشان آرامش داشته باشند، گفت: نمایندگان محترم شما می‌فرمایید زندگی‌ مردم مطلوب و ایده‌آل نیست و ناراحتند، کاملاً این حرف درست است. اما من از شما می‌پرسم آیا دولت یازدهم برای رفاه مردم کاری نکرد؟ آیا اگر تورم در طول 4 سال سر جمع حدود 60 و چند درصد شد، حقوق کارمندان به 2 برابر افزایش پیدا نکرد؟ اگر زندگی مردم سخت شد، ما برای مبارزه با فقر مطلق آیا پرداختی مستمری بگیران را  3.4 دهم برابر و در بعضی از موارد به 4 برابر افزایش ندادیم؟ اگر بناست بر این موارد تکیه کنیم باید همه را بگوییم.

رییس جمهور افزود: دوستان می‌گویند از اشتغال که می‌گویید عده‌ای هم از اشتغال خارج می‌شوند در حالیکه اشتغال خالص که آنرا اعلام می کنم بر اساس کل کسانی است که وارد بازار کار شده و یا خارج شده اند، و بر اساس محاسبات و گزارشات مرکز آمار و بانک مرکزی است لذا آمار اشتغال خالص ایجاد شده برگرفته از مراجع رسمی آماری کشور است گفته من و یا  فرد دیگری نیست.

رئیس جمهور گفت: می‌خواهم در اینجا، محضر ملت ایران و نمایندگان بسیار عزیز عرض کنم، در دنیای امروز، آنچه قول دادم که شما می‌فرمایید قول دادم، آنچه که قول دادم در انتخابات 92 و 96، گفتم که راه دولت تدبیر و امید، راه اعتدال است و باز هم می‌گویم ملت ایران با تندروی به جایی نمی‌رسیم. تندروی از راست باشد یا از چپ، فرقی نمی‌کند ما با تند روی به جایی نمی‌رسیم و راهی جز اعتدال نداریم.

روحانی با بیان اینکه راهی جز دوستی و برادری و وحدت نداریم، افزود: اشکال ندارد شما مخالف دولت باشید، این حق شماست، اما برای منافع ملی کنار هم باشیم. چون گفته شد که رئیس جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است ، می‌خواهم به همه نمایندگان محترم نکته‌ای را عرض کنم. خواهش می‌کنم هم شما و هم ما، هر کاری می‌خواهیم بکنیم، یک بار اصل 40 قانون اساسی را بخوانیم. اصل 40 می گوید در اجرای حق نمی‌توانیم به منافع ملی ضربه بزنیم. اصل منافع ملی به عنوان یک شرط محفوظ در تمام برنامه‌هاست. مجلس، قوه قضائیه، دولت، نیروهای مسلح، فرقی نمی‌کند. همه باید به اصل 40 قانون اساسی توجه کنند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه دولت حتماً نقائصی دارد، اظهار داشت: مثل همه دولت‌ها تلاشمان این بوده بهترین‌ها را جمع کنیم. ممکن است نقص داشته باشیم و به همین دلیل نمایندگان سوال و استیضاح می‌کنند؛ این حق شماست و اشکالی ندارد. می‌گویید وزیری نباشد و یا وزیری باشد، این جزو حقوق شماست، اشکالی ندارد، اینها مهم نیست، مهم این است همه برای حل مشکل مردم دست به دست هم دهیم.

روحانی با بیان اینکه مردم نمی‌خواهند که نمایندگان از رئیس جمهور سوال بپرسند و رئیس جمهور هم آمار و ارقامی ارایه دهد و دائم این جزوه‌ها را بخوانند، تصریح کرد: مردم این را نمی‌خواهند. مردم درد را می‌دانند، از رئیس جمهور و نمایندگان هم بهتر می‌دانند. مردم مشکلات اقتصادی خودشان را روزمره و لحظه‌ای درک می‌کنند. وقتی مردم صبح بیرون می‌روند و سوار اتوبوس یا تاکسی می‌شوند و می‌بینند که قیمت چقدر بالا رفته است و وقتی به مغازه می‌روند، می‌بینند چه مشکلاتی هست.

رئیس جمهور ادامه داد: صرفا لمس این مسأله که زندگی مردم توأم با سختی و مشکلات شده که چیزی مهم نیست؛  چه فرق دارد نمایندگان بگویند یا رئیس جمهور بگوید. اگر به فکر درمان موقت باشیم، مردم نمی‌پسندند. درمان موقتی که یکبار کار کشور را درست کنیم و دوباره برگردیم به وضع سابق آن را هم نمی‌خواهیم. مردم درمان دائم را می‌خواهند. درمان دائم چطور درست می‌شود با کار دولت؟ حتماً نه. با کار تنهای مجلس؟ حتما نه. با کار قوه قضائیه؟ نه. ولی اگر همه با هم و کنار هم باشیم حتماً از مشکلات عبور می کنیم. نرویم پشت تریبون‌ها بگوییم که دچار بحران شدیم والله دچار بحران نیستیم. اول مسأله است، بعد تبدیل می‌شود به آسیب، بعد تبدیل می‌شود به تهدید و بعد به بحران تبدیل می‌شود.

روحانی با بیان اینکه امروز در مرحله آسیب هستیم و گاهی در بعضی از موارد مورد تهدید، خاطرنشان کرد: چرا می گوییم بحران داریم؟ البته مشکل داریم. مردم مشکل دارند. همه آن مواردی که در سوالات هست، بی‌مشکل نیست. مشکل داریم. اما باید همه دست به دست هم دهیم. ممکن است کارهایی که کردیم، دقیق نبوده است، آنها را بفرمایید و باید اصلاح کنیم. معصوم نیستیم اما به ملت ایران قول می‌دهم که هیچ‌گاه کاری بدون مشورت و خرد جمعی انجام ندادم.

رئیس جمهور گفت: تمام دولت و کارشناس‌ها را به شهادت می‌طلبم که هیچ‌وقت بدون تکیه به خرد جمعی تصمیم نگرفته ام. حتی گاهی بوده که تصمیم قاطع 100 درصد داشتیم، ولی وقتی آمدم در جلسه‌ای دیدم که همه نظر مخالف دارند، نظر آنها را قبول کردم. این را قبول ندارم، این کار نادرست است، این خودسری است و این به معنی استبداد رأی است. حتماً اشتباه داشتیم و داریم و این اشتباه را باید با هم جبران کنیم.

روحانی اضافه کرد: در مسأله ارز آنهایی که ارز گرفتند کالا وارد کنند و وارد نکردند، پرونده‌های آنها را وزارت صمت و بانک مرکزی ما موظف است به قوه قضائیه بدهد. با آنها برخورد خواهیم کرد. قوه قضائیه با آنها برخورد خواهد کرد. اگر کسی کالایی آورده، کم آورده، با او هم برخورد می‌شود. اگر کسی ارز 4200 تومانی قبلاً گرفته است و کالایش در گمرک است، ما بالتفاوت از او می‌گیریم. رانت بوده، اما موردی منتها نه به آن وسعت. شما را به خدا مسأله و مشکل را در حد خودش ببینیم. وقتی مشکل را اضافه می‌کنیم، در حل آن عاجز می‌شویم.

رئیس جمهور اظهار داشت: مشکل داریم اما مشکل را می‌توانیم حل کنیم، چرا نتوانیم حل کنیم. شما ممکن است بگویید که رابطه مجلس و دولت ضعیف است. ممکن است این حرف درست باشد. اگر وزرای ما رابطه‌شان با شما کم است، ما که هر وقت وزرا را کار داریم، اکثر اوقات می‌گویند در مجلس و کمیسیون ها هستند.

 رئیس جمهورگفت: دولت از تقویت روابط خود با مجلس شورای اسلامی استقبال می کند و چند هفته پیش از نمایندگان دعوت کردیم که جلسه‌ای با هم داشته باشیم. آقای رئیس مجلس خیلی زمان را مناسب ندید و تأخیر انداخت. هفته دولت بنا بود که شما را دعوت کنیم شما ما را دعوت کردید. برای اینکه بتوانیم مسایل‌مان را حل و فصل کنیم حتماً باید روابط‌مان را قوی‌تر و نزدیک‌تر کنیم.

روحانی خاطرنشان کرد: برادران عزیز، شما می‌فرمایید ما دو راه بیشتر نداریم، یا باید در برجام بمانیم یا باید خارج شویم. بله ظاهرش دو راه داریم ولی راه سومی هم وجود دارد. به تازگی با رئیس جمهور فرانسه صحبت می‌کردم و گفتم اگر اروپا به تعهداتش عمل نکند، ما شیوه جدیدی را به شما اعلام می کنیم و آن راه سوم است. اگر به آنجا رسیدیم و ناچار شدیم خدمت شما می‌گوییم و همه نمایندگان مطلع می‌شوند که راه سوم هم داریم.

رییس جمهور در ادامه خطاب به مردم اظهارداشت: مردم، مشکلات اقتصادی، اجتماعی ما قابل حل است. مردم عزیز و بزرگوار، همه توانمان را بکار گرفتیم تا کالاهای ضروری با قیمت مناسب در اختیار شما قرار بگیرد. تمام تلاش‌مان را انجام می‌دهیم که تولید بتواند به مسیر خودش ادامه دهد و همه تلاش ما بر این است که محصولات داخلی با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار بگیرد.

روحانی افزود: قیمت‌ها در بسیاری از موارد که در ارتباط با  دولت بوده از جمله در بخش آب، برق، گاز، سوخت و حمل و نقل  تغییری نکرده بخاطر اینکه مردم در رفاه بیشتر و شرایط بهتر باشند. با تلاش هایی که امسال در زمینه برق انجام شد ، موفق شدیم، چون مردم همکاری کردند، اگر مردم با دولت و وزارت نیرو همکاری نمی‌کردند ، در تابستان دچار مشکل بزرگی می‌شدیم لذا با  همکاری توانستیم از مشکل عبور کردیم. اگر  در گاز هم همکاری کنیم در زمستان صادرات گاز ما بیشتر خواهد شد و اگر در مصرف نفت صرفه‌جویی کنیم ،نفت و یا فرآورده های نفتی ما بیشتر صادر می‌شود.

رییس جمهور با بیان اینکه دوران تحریم در اختیار من و شما و ملت ایران است، اظهارداشت: اگر با هم متحد و در کنار مردم باشیم و مردم با ما باشند، از مشکلات سریع عبور می‌کنیم و زمان زیادی نمی‌برد. اگر با هم نباشیم و فاصله بگیریم، زمان طولانی می‌شود.

روحانی تاکید کرد: مسأله اول‌ ملت ایران ، این است که ما با هم اختلاف نداشته باشیم. مردم از آمریکا نمی‌ترسند، مردم از تحریم نمی‌ترسند، مردم از تهدیدات خارجی نمی‌ترسند مردم از  دعوای بین خودمان می‌ترسند.والله و بالله اگر متحد باشیم، تمام جناح‌ها، گروه‌ها، احزاب، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مردم مطمئن بشوند ما با هم هستیم، می‌فهمند که مشکل حل می‌شود و علامتی که امروز باید بدهیم این است. ممکن است نماینده‌ای با من خوب نباشد، اشکالی ندارد ولی امروز باید دست به دست هم دهیم و برای حل معضلات و مشکلات مردم کنار هم باشیم.

رییس جمهور افزود: مقام معظم رهبری دستور دادند شورایی با حضور روسای سه قوه بنام شورای هماهنگی اقتصادی با اختیاراتی که لطف کردند،تشکیل شود. یکی از دلایل تشکیل این شورا این بود که علامت بدهد به مردم که سه قوه با هم متحد هستند و با هم تصمیم می‌گیرند.

روحانی با اشاره به اینکه امروز یکبار دیگر می‌خواهیم این علامت را به جامعه‌مان و به دنیا بدهیم که یکی و متحد هستیم تصریح کرد:  شما نمایندگان محترم برای دلسوزی، سوال کردید و در چارچوب وظیفه پاسخ دادم نتیجه آن اگر این باشد که عده‌ای از مردم ما قانع شده باشند، ما از کار امروز موفق شدیم. نتیجه جلسه ‌امروز این باشد که سال چهلم انقلاب ، انقلاب به بلوغ رسیده است، اگر هم اختلاف نظری بین مجلس و دولت است ، برادرانه و در کمال اخلاق و با صراحت با هم حرف می‌زنند و جواب می‌شنوند. این به معنای بالاترین هدیه در هفته دولت به ملت بزرگ ایران است. این به عنوان کاری است که روح شهید رجایی و باهنر و شهید بهشتی و مطهری و امام عزیز را راضی می‌کند.

روحانی با بیان اینکه راهی جز وحدت و اتحاد برای رسیدن به اهداف‌مان نداریم و این هدف را دنبال می‌کنیم، خاطرنشان کرد: در رابطه با قیمت ارز، مردم بدانند، تلاش دولت بر این است که این قیمت متعادل‌تر شود. در روزهای اخیر نسبت به هفته قبل قیمت ارز مقداری متعادل شده است. در هفته‌های بعد متعادل‌تر خواهد شد. همه تلاش ما این است که مردم احساس نگرانی نکنند. البته این نکته را هم خدمت نمایندگان بگویم که ذخایر ارزی‌مان را بالا می‌بریم.

رئیس جمهور با اشاره به سخنان یکی از نمایندگان که گفته بود ذخایر ارزی دولت در این روزها کم نشده ، گفت: راست می‌گویند، در این روزها صادرات غیرنفتی و میعانات گازی 19 درصد افزایش پیدا کرده است. دولت در حال افزایش ذخایر ارزی در بانک مرکزی و در بانک‌های دنیا است.

روحانی اضافه کرد: دولت کار احتیاطی برای ماه‌های آینده و سال‌های آینده انجام می دهد. این احتیاط دولت است که این کار را می‌کند و الا اگر بخواهیم ارز را مثل گذشته و مثل پارسال کنیم، اگر الان به رئیس بانک مرکزی بگویم مثل شهریور پارسال عمل کن، شما بدانید در مدت دو هفته قیمت ارز کاهش می یابد به قیمت پارسال، اما به رئیس بانک مرکزی گفتم که حق استفاده از ذخایر بانک مرکزی را ندارید.

رئیس جمهور اظهار داشت: می‌توانستیم یک مقدار طلا در جامعه بیاوریم، اما دست دولت باز نیست. یک جاهایی است که طلا به عنوان پشتوانه اسکناس است. آنجاها حق نداریم دست بزنیم. بنابراین در مسیر تعادل هستیم و قدم به قدم کار را پیش می‌بریم و بی‌تردید موفق خواهیم شد و این توفیق به حول و قوه الهی ان شاالله از آن ما است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 20
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • اکبر IR ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
    41 5
    بابا چرا بی اورزگی خودت و هی گردن آمریکا میندازی . پراید شده 40 ملیون آمریکا خوشحال میشه یا مدیران کاسب شما
    • IR ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
      27 1
      هم آمریکا خوشحال است و هم دوتابعیتی های نفوذی در دولت/
    • IR ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
      2 6
      اول برو کلاس غلط املایی خودتو درست کن اینجوریه
  • علی IR ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
    43 6
    چرا امروز هی از رهبری مایه میزاره ؟؟؟؟؟؟
  • IR ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
    42 2
    به شخصه خیلی بعید میدونم با کارهایی که تو کردی نظام بخواد روزهای خوبی رو پشت سر بگذاره.عملا کاری کردی که دهه 60 و هفتاد نه دیگه میتونن خونه بخرن و نه ماشین و نه شغلی و نه کاری و نه حتی زندگی تشکیل بدن.بترس از کسانی که هیچی برای از دست دادن ندارند.بی رودربایستی اوضاع رو درست نکنی و به قبل برش نگردونی آینده نظام شاید تا اخر رئیس جمهوری خودت هم نکشه.این حجم از بی لیاقتی بنظرتون از سر بی کفایتی بود یا از روی عمد و ضربه زدن؟؟؟؟؟؟؟ ماشین 6 میلیونی رو کردی 41 میلیون.قبلا که کسی کاری نداشت یه پرایدی میخرید میرفت مسافر کشی به هر حال یه روزگاری رو میگذروند اما حالا پراید همانا ارابه ی مرگ رو کردی جزو ماشین های لاکچری بعد انتظار داری مردم در اینده کار نکنند؟؟؟!!!بترس از روزی که همین مردم سرت رو بالای دار ببرند.به قول امام خمینی مردم عاشق چشم و ابروی ما نیستند و بی لیاقتی ببیند مسئولینشونو با لگد بیرون میکنند.نمیدونم چقدر جرات منتشر کردن این نظرو داری.
    • احمدی IR ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
      4 17
      شما داعشی هستید ؟
  • IR ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
    18 2
    رییس جمهور دوباره ادعا کرد از سال 84 تا91 فقط 10 هزار شغل ایجاد شده است! این در حالی است که قبلا جهانگیری ادعا کرده بود دولت سابق فقط در نهادهای دولتی 350000 نفر را به طور غیر قانونی استخدام کرده است! اقلا دروغهایتان را با هم هماهنگ کنید. تازه اگر ارتباط با خارج اشتغال می آورد کرواسی با 15 درصد بیکار رکورد دار بیکاری در اتحادیه اروپایی نبود!
  • امیر@ IR ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
    9 3
    در زمینه بانک، 4 لایحه تقدیم مجلس کردیم که برای بانک اساسی است. برای حیثیت ایران اساسی است؛ ما کشوری هستیم ضد پولشویی و ضدتروریسم. بنابراین این لوایح بسیار کمک می‌کند در ارتباط بانکی. یکی تصویب شده، سه تا مانده است. درخواست می‌کنم تسریع کنید در تصویب این لوایح. شما ببینید اسن نادونها یا بهتر یگوییم این خائنین در صدد تحمیل FATF به کشور هستند حتی در این زمینه بر خلاف دستور صریح رهبر دارند عمل میکنند.آقای روحانی ما برای شفاف سازی و مبارزه با تروریسم نیاری به تصویب لوایح اسنعماری نداریم چرا اینقد روی این مسئله اصرار دارید؟؟!!آیا میخواهید دست و پای کشور را برای مبارزه با استکبار ببندید و کشور را تسلیم شیطان بزرگ کنید؟؟!!!پذیرفتن FATFخیانتی به مراتب بالاتر و زیان بارتر از برجام است و با قانون اساسی و شعار استقلال آزادی هم در تضاد کامل است, توضیح بدید چرا با توجه به بد هعدی غربی ها باز هم آب به آسیاب دشمن می ریزید ؟؟؟!!!!!
  • IR ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
    14 2
    بنده خدا همون هایی که هی میگی باید با هم متحد باشیم قصد دارند برکنارت کنند چه الان چه سه سال دیگه باید بری در خانه بنشینی پس بهتره حداقل وظیفه شرعی ات یعنی افشای حقایق را انجام بدی
  • سید IR ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
    20 2
    اگر مجلس نشینان روحانی را عدم کفایت می دادند و برکنار می کردند نه تنها کاخ سفیدی ها خوشحال نمی شدند که اروپایی های دنباله رو آن هم مغموم می شدند! حیف که این وکیل الدوله ها مانع می شوند!
  • بهار IR ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
    5 2
    والا اون چه مه توی جامعه می بینیم این که دولت هیچ کاری نمی کنه و یک گوشه برای خودش نشسته و به ریش ملت می خنده. یک کمی هم مثل آدم کشور رو اداره کنید تا مردم دلشون به یه چیزی خوش باشه. هی هرجا بی عرضگی به خرج دادید دم از آمریکا و غرب زدید. ما ملت چه گناهی کردیم که بی عرضه هایی مثل شما شدند مسئولین این کشور؟ رأی نمی دیم یه درده و رأی نمی دیدیم هزار درد.
  • رضا IR ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
    38 3
    انداختن توپ به زمین دشمن برای فرار از پاسخ دهی مناسب
  • دیدگا IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
    7 2
    شاه بیت سخنان روحانی:پ "البته اگر شعار درباره فردی مثل حسن روحانی باشد، اهمیتی ندارد. من اگر تهدید شوم به ترور، مهم نیست. چه شد که عده‌ای هوس کردند رییس‌جمهور را مملکت را به ترور تهدید کنند؟ احساس کردند اختلاف وجود دارد" آدم میخواد زمین رو گاز بزنه! این حرفهای رئیس جمهور یک کشور است! رسما مردم رو احمقانه اسگل میکنن!
  • IR ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
    18 1
    بازم همون روش پیچاندن...کلا ایشون استاد این فن هستند، اصلا کپی رایتش مال ایشونه
  • مهدی IR ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
    6 1
    روحانی مرد باش و جواب بده نه اینکه بنداز گردن این و اون بی عرضه نباشیم
  • کارشناس IR ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
    13 1
    استیضاح رئیس جمهور ایران قبل از ترامپ رقم خورد . یکی به خاطر بیکفایتی و دیگری به خاطر خوش خدمتی
  • IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
    9 2
    رییس قوه قضاییه هم که برادر علی لاریجانی است. پس خیلی امیدی به اقدام قاطع نداریم.
  • IR ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
    4 3
    معلومه که کاخ سفید ناراحت نخواهد شد، شما اگه جمع کنی بری کاخ سفید ناراحت میشه
  • مهماندار هواپیما SC ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
    16 5
    کاخ سفید الان ناراحت که حسن برنانه ریزی شده شان برکنار شود چون بقول کلینتون ما کسی را می خواستیم بجز احمدی نژادکه با اون معامله کنیم و در اختیارمان باشد درست مثل این 5 سال که نه در علم پبشرفت کردیم و نه در کشور
  • IR ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
    6 1
    از مشكلات نمي شود با دروغ و شارلاتانيزم عبور كرد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس