توریسم ایران - نمایه

خبرنگار و مستندساز آمریکایی که به تازگی به ایران سفر کرده می‌نویسد: ایرانی‌ها اگرچه زخم‌خورده‌اند، اما قوی هستند و راست‌قامت ایستاده‌اند.

سرویس جنگ نرم مشرق رسانه‌های غربی و به ویژه دستگاه قدرتمند پروپاگاندای آمریکا به عنوان یکی از راه‌های مبارزه با کشورهای دیگر به دروغ‌پردازی و تحریف واقعیت روی می‌آورند. یکی از گسترده‌ترین عملیات‌های رسانه‌ای در آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی علیه ایران در حال اجراست و بسیاری از خبرنگاران و گردشگران غربی پس از سفر به ایران و مواجهه با واقعیت‌های این کشور، در بازگشت به کشورهای خود، لازم می‌دانند که این تجربه‌شان را با نوشتن گزارش، و بعضاً حتی کتاب، با دیگران در میان بگذارند.

بسیاری از گردشگران غربی پس از سفر به ایران، عاشق فرهنگ این کشور می‌شوند و دست به روشنگری علیه تبلیغات رسانه‌هایشان می‌زنند

«آندرِی ولتچک [۱] » فیلسوف، نویسنده، فیلم‌ساز و خبرنگار تحقیقی آمریکایی، یکی از همین افرادی است که بعد از سفر به تهران، تجربیاتش را در مجله «نیو ایسترن آوت‌لوک» ثبت کرده است. ولتچک که متولد لنینگراد در شوروی سابق است، در اروپا بزرگ شده و سپس به آمریکا مهاجرت کرده است. وی تا کنون در آمریکا، مکزیک، ویتنام، اندونزی، شیلی، پرو، و ساموآ (واقع در اقیانوسیه) زندگی کرده، درگیری‌های نظامی را در ترکیه، مکزیک، هند، آفریقای جنوبی، اندونزی، بوسنی، پرو، سریلانکا، کنگو، کشمیر، و خاورمیانه پوشش داده و به بیش از ۱۴۰ کشور سفر کرده است. گزارش‌های او در رسانه‌هایی مانند گاردین، ای‌بی‌سی نیوز، و اشپیگل منتشر شده‌اند و افرادی مانند نوام چامسکی نیز از کتاب‌های او تعریف و تمجید کرده‌اند.

این خبرنگار تحقیقی، با توجه به سابقه‌ای که از زندگی و سفر در کشورهای مختلف دارد، گزارشی تحت عنوان «آهای – درباره ایران به شما دروغ گرفته‌اند! [۲] » را در مجله آنلاین نیو ایسترن آوت‌لوک منتشر کرده است که در ادامه ترجمه آن را می‌خوانید. لازم به ذکر است که مشرق صرفاً جهت اطلاع نخبگان و تصمیم‌گیران عرصه سیاسی کشور از رویکردها و دیدگاه‌های اندیشکده‌های بین‌المللی این گزارش را منتشر می‌کند و دیدگاه‌ها، ادعاها و القائات این گزارش‌ لزوماً مورد تأیید مشرق نیست.

برخی از دروغ‌های رسانه‌ای غرب و آمریکا درباره ایران

تهران می‌تواند یکی از ۱۰ شهر برتر روی کره زمین باشد

ولتچک که تا کنون برای یونسکو نیز مستندسازی کرده است، گزارش خود را با این سؤال شوکه‌کننده از مخاطبان غربی‌اش آغاز می‌کند: «آیا تا به حال این احتمال را داده‌اید که تقریباً هرچه در رسانه‌های جمعی غربی درباره جهان شنیده‌اید، دروغ و ساختگی باشد؟» وی سپس ادامه می‌دهد: «من مطمئنم این احتمال را داده‌اید، دست‌کم این اواخر، که دیوانه‌وار بودن پروپاگاندای غربی دارد کاملاً واضح و آشکار می‌شود. اما [تا همین‌جا] چه اندازه مورد شست‌وشوی مغزی قرار گرفته‌اید؟ اگر در اروپا یا آمریکای شمالی زندگی می‌کنید، چه‌قدر مسمومِ دروغ‌ها[ی رسانه‌ها] درباره کوبا و ونزوئلا، روسیه، چین، کره شمالی، و بله، در مورد ایران شده‌اید؟ آیا کارتان از [نجات و] احیا گذشته است؟ آیا اگر حقیقت را ببینید، اگر می‌شد با واقعیت مواجه شوید، [به‌رغم این همه شست‌وشوی مغزی،] هنوز هم می‌توانید حقیقت را بشناسید، یا این‌که آن را پروپاگاندا و دروغ می‌پندارید؟»

تهران می‌تواند یکی از ۱۰ شهر برتر دنیا لقب بگیرد

در همین‌باره بخوانید:

چگونه متوجه دروغ بودن یک جریان رسانه‌ای شویم

اگر غربی‌ها این‌قدر علیه ایران تعصب و دشمنی نداشتند، تهران می‌توانست به راحتی یکی از ۱۰ شهر برتر کره زمین معرفی شود.نویسنده سپس به تشریح تجربه‌اش از سفر به پایتخت ایران می‌پردازد: «من به تازگی از تهران برگشته‌ام، شهری با تاریخ و فرهنگ عظیم، مملو از موزه، تئاتر، و پارک‌هایی که عالی نگه‌داری شده‌اند و نقطه به نقطه آن‌ها مجسمه‌های هنری مدرن کاشته‌اند. تهران شهری است با حمل‌ونقل عمومی مدرن و کاملاً تحت یارانه [و کم‌هزینه] که متشکل از مترو با فناوری پیش‌رفته، خطوط اتوبوس برگرفته از بوم‌شناسی [و سازگار با محیط‌زیست]، و هم‌چنین قطارهای حاشیه شهری است. تهران، شهرِ درختان بلند و میدان‌های آرام، و شهر کافه‌های مجلل، و انسان‌های بی‌نهایت تحصیل‌کرده و مهربان است. این شهر به راحتی می‌توانست یکی از ده شهر برتر روی زمین باشد، اگر پایتخت کشوری نبود که غرب دارد تلاش می‌کند با تحریم‌های سخت‌گیرانه و ناعادلانه، و سپس، چه کسی می‌داند، حتی با یک تهاجم نظامی، آن را ویران کند.»

هنرنمایی ایرانی‌ها روی درخت‌های خشکیده تهران

در همین‌باره بخوانید:

چرا ایران به مرکز مقابله با «اخبار جعلی» نیاز دارد؟

براندازی در ایران به سبک ترامپ: ایجاد نارضایتی با پروپاگاندا

براندازی در ایران به سبک ترامپ: ایجاد نارضایتی با مشکلات محیط زیستی

جنگ با ایران آمریکا و ترامپ را نابود خواهد کرد

ولتچک سپس این تصویر را با تصویری مقایسه می‌کند که در رسانه‌های غربی از ایران ترسیم می‌شود: «بیش‌تر غربی‌ها در مورد ایران چه چیزهایی می‌دانند [و تصور می‌کنند]؟ به آن‌ها چه گفته‌اند؟ من فکر می‌کنم تصویری که رسانه‌های جمعی می‌خواهند از ایران ترسیم کنند [به طور خلاصه] این است: «ایران: یک کشور افراط‌گرای مسلمان و به نوعی یک عربستان شیعی»، یا شاید بدتر. خیلی بدتر، چراکه در غرب نمی‌توان به عربستان، نزدیک‌ترین متحد عربی لندن و واشینگتن، حتی دست زد [و از آن انتقاد کرد]، و اهمیتی هم ندارد که این کشور چه اندازه وحشیگری و تروریسم را در سراسر جهان گسترش می‌دهد.»

رقص شمشیر ترامپ با سعودی‌های کودک‌کش

در همین‌باره بخوانید:

مسابقه کودک‌کشی رژیم سعودی و رژیم صهیونیستی با سلاح‌های آمریکا

نویسنده گزارش پس از اشاره به شباهت‌های توهم‌آلودی که ممکن است در ذهن مخاطبان غربی میان ایران و عربستان وجود داشته باشد، برای رد این مقایسه به تجربیات خود رجوع می‌کند و می‌نویسد: «آن‌هایی که جده و تهران را می‌شناسند، به چنین مقایسه‌ای می‌خندند. عربستان و نیمه‌مستعمره‌اش بحرین، با وجود ثروتی که به خاطر نفت دارند، دو عدد از بی‌رحم‌ترین جوامع در این سیاره هستند [که در آن‌ها]، بدبختی در کنار [و در یک قدمی] تفاخر زننده، مستهجن و افراطی به ثروت.»

وی سپس خطاب به مخاطبان رسانه‌های جمعی غرب ادامه می‌دهد: «ایران اساساً یک کشور سوسیالیستی است؛ بین‌الملل‌گرا [اینترناسیونالیست] و در هم‌بستگی کامل با بسیاری از کشورهای مظلوم و مبارز در سیاره ما. نه؛ من فقط درباره سوریه، یمن و فلسطین صحبت نمی‌کنم؛ بلکه منظورم کوبا و ونزوئلا و بسیاری از کشورهای دیگر هم هست. نمی‌دانستید؟ تعجبی هم ندارد: قرار نبوده که [رسانه‌ها اجازه بدهند] بدانید!»

ایران با تمام کشورهای مظلوم دنیا همبسته است

در همین‌باره بخوانید:

ایران آمریکا را در «جنگ سیاسی» عراق و سوریه شکست داده است

به جای پول، کیف پولم را به راننده‌های تاکسی می‌دهم

مردم ایران به‌رغم مشکلات اقتصادی، می‌دانند که مجرم اصلی کیست و غربی‌ها چگونه معارضان و اغتشاشگران را تأمین مالی می‌کنند.ولتچک در ادامه درباره تجربه‌اش از سفر به تهران هم بیش‌تر توضیح می‌دهد: «با وجود تحریم‌های مطلقاً ناعادلانه و وحشتناکی که واشینگتن و متحدانش، گاهاً [مثلاً پس از توافق هسته‌ای] یک خط در میان، علیه ایران وضع کرده‌اند، این کشور راست‌قامت ایستاده است و تا آن‌جایی که می‌تواند دارد تلاش می‌کند تا هوای مردمش را داشته باشد. و مردم ایران، به‌رغم رنج‌های وحشتناکی که دارند متحمل می‌شوند، دغل و دزدی نمی‌کنند [و حاضر نیستند برای پول درآوردن به هر وسیله‌ای متوسل شوند]. نرخ ارز [و ارزش ریال] در این کشور پس از دور دیگری از تحریم‌های عجیب و غریب واشینگتن، سقوط کرد و باعث خسته شدن و حتی دست زدن مردم به تظاهرات شد. با این وجود، اکثر ایرانی‌ها می‌دانند که مجرم واقعی چه کسی است. و چندان هم بر کسی پوشیده نیست که به‌اصطلاح معارضان، اغلب از غرب تأمین مالی می‌شوند.»

ایرانی‌ها به خوبی می‌دانند پشت پرده اغتشاشات در کشورشان چیست

در همین‌باره بخوانید:

آشوب‌های اخیر کودتای ترامپ علیه ایران بود

توافق آمریکایی-صهیونیستی پیش از اغتشاشات ایران

مدیریت آشوب‌های تهران با پنج ستون عملیاتی در سفارت انگلیس

هزینه ده‌ها میلیون دلاری آمریکا برای شعله‌ور نگه داشتن آتش فتنه

حمایت مالی آمریکا از احزاب و کاندیداهای اپوزیسیون در ایران

 

 این خبرنگار تحقیقی آمریکایی به نکته جالبی هم اذعان می‌کند:

بیش‌تر بازدیدکنندگان از ایران درباره ارز محلی و یا نرخ تبادل ارز [و تبدیل دلار به ریال] هیچ چیز نمی‌دانند. من هم از این قاعده مستثنی نیستم. من [به جای آن‌که حساب کنم چه‌قدر پول باید بدهم] صرفاً به راننده‌های تاکسی یا پیش‌خدمت‌ها کیف پولم را می‌دهم، و آن‌ها هم فقط همان مقدار پولی را برمی‌دارند که باید. من [بعداً] با همکاران ایرانی‌ام چک می‌کنم؛ و مقدار پولی که از کیف پولم برداشته‌اند، همیشه عادلانه است.

یکی از دلایل مذاکره با آمریکا شکسته شدن فضای خصمانه جبهه استکبار علیه جمهوری اسلامی بود

ایرانی‌ها غروری دارند که برگرفته از فرهنگ هزاران ساله و اعتمادشان به درستیِ راهی است که دارند طی می‌کنند.وی ادامه می‌دهد: «ایرانی‌ها «غرور متکبرانه» از خودشان نشان نمی‌دهند؛ صرفاً غرورِ مصمم، نجیب و میهن‌پرستانه ملتی را دارند که هزاران سال فرهنگ عالی [را در سابقه تاریخی خود] دارد و به خوبی می‌داند که در مسیر درست تاریخ [و مواضعش بحق] است.» ولتچک البته در این بخش از گزارشش به جنبه‌های دیگری از زندگی در جامعه ایران هم اشاره می‌کند و با دیدگاه غربی خودش می‌نویسد:

به شما گفته‌اند که «ایران چه‌قدر مذهبی است»؛ مطمئنم که گفته‌اند. با این حال، بر خلاف عربستان یا اندونزی، در این‌جا مذهب را «توی صورت شما نمی‌کوبند»؛ آن را مثل یک پرچم تکان نمی‌دهند [و دائماً به شما یادآوری نمی‌کنند]. در ایران، مذهب، یک مسئله درونی و عمیق است که به شکلی متواضعانه و بدون سر و صدا اظهار می‌شود. در حالی که مساجدِ جاکارتا، ساعت‌ها در روز و با بلندگوهای قوی، کل سخنرانی‌ها را [در سطح شهر] پخش می‌کنند، و در حالی که [در اندونزی] مردم اکنون حتی صرفاً به خاطر اعتراض به این تحمیل بی‌رحمانه مذهب به عموم مردم، به زندان می‌افتند، در تهران، من حتی به ندرت متوجه اذان می‌شدم. اکثر شهروندان زن در تهران، موهای خود را صرفاً به شکلی نمادین پوشش می‌دهند؛ یک‌سوم یا حتی یک‌چهارم از آن‌ها را؛ و بیش‌ترِ موهایشان بیرون است.

تفسیر سنتی، سوسیالیستی و اینترناسیونالیستی دین در ایران

کارشناس مجله نیو ایسترن آوت‌لوک تأکید می‌کند: «به‌رغم [نقض حقوق بشر در اندونزی] غرب هرگز علیه جاکارتا تحریمی اِعمال یا به هیچ شکل دیگری با اندونزی دشمنی نمی‌کند، و اهمیتی هم ندارد که این کشور چه‌قدر بی‌رحمانه با مردم خود رفتار می‌کند. [به این دلیل که] واشینگتن، لندن و کانبرا [پایتخت استرالیا]، پس از کودتای آمریکایی سال ۱۹۶۵ در اندونزی، حرکت این کشور به سوی سوسیالیسم را نابود کردند. جاکارتا اکنون یک جامعه مطیع، ابَرسرمایه‌داری، ضدکمونیستی، و عاشق فست‌فود و سرگرمی‌های مزخرف غربی است. این جامعه، هیچ چیزِ عمومی [و دولتی‌ای] ندارد. دانه‌درشت‌ها به نیابت از غرب، این کشور را به طور کامل غارت کرده‌اند. مذاهب نیز در اندونزی برای سرِ پا نگه داشتن رژیم فاشیست طرف‌دار غرب در این کشور مورد استفاده قرار می‌گیرند.»

مستند «دلارهای سیا» درباره دخالت آمریکا در کودتای ۲۸ مرداد (فارسی)

در همین‌باره بخوانید:

اتاق جنگ آمریکا علیه ایران کجاست و در رأس آن چه کسانی هستند؟

«برایان هوک» کیست و در «گروه اقدام ایران» چه ماموریتی دارد؟

نویسنده معتقد است:

تهران بر خلاف جده و جاکارتا، سینماهای باکیفیت، موزه‌ها و نمایشگاه‌هایی در کلاس جهانی، فضاهای عمومی وسیع، سالن‌های ورزشی و تفریحی و پارک‌های زیبا داردایران کاملاً عکس [اندونزی] است: تفسیر این کشور از دین «سنتی» است، همان تفسیری که پیش از اقدام غرب به منحرف کردن اصل دین در بسیاری از نقاط جهان، وجود داشت. [تفسیر ایران از دین،] سوسیالیستی، دل‌سوزانه [نسبت به سایر کشورها]، معنوی، و بله، بین‌الملل‌گرایانه است. بر خلاف جاهایی مانند جده یا جاکارتا که در آن‌ها بیرون رفتن برای صرف غذا اکنون اوج حیات فرهنگی (و اغلب، تنها گزینه برای «لذت بردن از شهر») محسوب می‌شود، تهران سینماهای هنری بسیار باکیفیت (فیلم‌های ایرانی یکی از بهترین و روشن‌فکرانه‌ترین فیلم‌ها در جهان هستند)، موزه‌ها و نمایشگاه‌هایی در سطح جهانی، فضاهای عمومی وسیع، و هم‌چنین تعداد زیادی سالن‌های ورزشی و تفریحی عمومی، از جمله پارک‌هایی دارد که به زیبایی نگه‌داری شده‌اند.

ولتچک توضیح می‌دهد: «می‌خواهید از یک طناب آویزان شوید و بر فراز یک دره در نزدیکی یکی از بلندترین برج‌های تلویزیونی روی کره زمین پرواز کنید؟ در تهران می‌توانید به راحتی می‌توانید این کار را انجام دهید. می‌خواهید مجموعه‌ای از آخرین فیلم‌های هنری چینی را تماشا کنید؟ در کاخ باشکوهی به نام «موزه سینما» می‌توانید. یا شاید دوست دارید تئاتری از چخوف یا «تنسی ویلیامز» را به تماشا بنشینید، البته اگر مقداری فارسی متوجه می‌شوید. چرا که نه؟ [می‌توانید.]»

بخش‌هایی از «موزه سینما»

نویسنده با سرک کشیدن در مقایسه قبلی‌اش، باز یادآور می‌شود: «البته اگر عاشق خودروی شخصی‌تان هستید، می‌توانید در ترافیک کابوس‌واری معطل بنشینید، همان‌طور که در ریاض یا جاکارتا هم می‌توانید این کار را بکنید، اما [در تهران] هم‌چنین می‌توانید سوار بر متروی ابَرمدرن این شهر، راحت و ارزان، به سرعت از این سمت شهر به سمت دیگر آن بروید. می‌توانید در پیاده‌روهای زیبای تهران، زیر درختان بلندی پیاده‌روی کنید که بعضی از آن‌ها از میان جویبارهای تمیزی رشد کرده‌اند که پیاده‌رو را از خیابان جدا می‌کنند.»

نابود کردن ایران غیرممکن است

این مستندساز آمریکایی در ادامه گزارش، بار دیگر از مخاطبان غربی‌اش می‌پرسد: «دیگر چه چیزی به شما گفته‌اند؟ این‌که [در ایران] نمی‌توانید چشم در چشم زن‌ها بشوید، چون در این صورت شما را سنگسار خواهند کرد؟ [اتفاقاً] در تهران، زوج‌ها همه جا دست در دست یک‌دیگر دارند و دخترهایی که [از دست شوهرهایشان] دل‌خور شده‌اند، سیلی به صورت مردهایشان می‌زنند؛ حالا یا به شوخی، یا حتی گاهی هم جدی. اما آیا شما چنین چیزی را ببینید، آن را باور می‌کنید؟ یا دیگر خیلی دیر است؟ آیا به نقطه بی‌بازگشت رسیده‌اید؟»

در ایران هم می‌توان زوج‌ها می‌توانند دست یک‌دیگر را بگیرند

در همین‌باره بخوانید:

زن آمریکایی از تجربه برخورد با مردان ایرانی می‌گوید

ولتچک می‌نویسد: «ایران [زخمی و] خونی است، در رنج است، اما قوی است. این‌جا همه با سیاست‌های دولت موافق نیستند (اگرچه اکثر ایرانی‌ها از دولت خود حمایت می‌کنند)، اما همه‌شان مصمم هستند که در صورت حمله نظامی یا هر تهاجم دیگری، از کشورشان دفاع کنند... ایران بی‌نقص نیست، اما واقعی است؛ این‌جا، زندگی واقعی است و مردم هم واقعی هستند. به لطف فرهنگ و تاریخ‌شان به شکلی [غیرقابل‌درک] می‌دانند که چگونه سنگ‌های قیمتی را از به‌دردنخور، تفکرات خالص را از پروپاگاندا، و سرمایه‌داری بی‌ارزش و مرگ‌بار را از تلاش‌های بزرگ برای دست‌یابی به یک جهان بسیار بهتر تفکیک کنند. اگر حرف من را باور نمی‌کنید، فقط کافی است فیلم‌های آن‌ها [ایرانی‌ها] را تماشا کنید؛ شاه‌کاری پس از شاه‌کار دیگر.»

جنگ نخواهد شد، چون اگر آمریکایی‌ها حمله کنند صد در صد پشیمان خواهند شد

در همین‌باره بخوانید:

سیاست‌های آمریکا درباره جمهوری اسلامی «رؤیای نشئگی» است

وی معتقد است: «شاید به همین دلیل هم هست که غرب می‌خواهد ابتدا ایران را خراب کند و سپس به طور کامل از بین ببرد. از دیدگاه غرب، ایران خطرناک است. ایران برای نظم امپریالیستی جهان خطرناک و حتی مرگ‌بار است، همان‌گونه که چین خطرناک است؛ همان‌طور که روسیه خطرناک است؛ و همان‌گونه که کوبا، ونزوئلا، سوریه و بولیوی خطرناک هستند. [با این حال،] خراب کردن ایران آسان نخواهد بود. حتی می‌توانم بگویم: چه‌بسا غیرممکن باشد. مردم این کشور بیش از حد هوش‌یار و مصمم و قوی هستند. ایران تنها هم نیست؛ دوستان و رفقای زیادی دارد. و حتی همسایگان ایران (ترکیه و پاکستان) اکنون دارند به سرعت تغییر جهت می‌کند و از غرب دور می‌شوند.»

در همین‌باره بخوانید:

«جان مک‌کین» هم آرزوی سرنگونی نظام ایران را به گور برد

 

خبرنگار نیو ایسترن آوت‌لوک در پایان گزارش خود در اشاره به این‌که غربی‌ها در سفر به ایران معمولاً تصور می‌کنند باید از موضع برتر به ایرانی‌ها درس بدهند و آن‌ها را موعظه کنند، خطاب به مخاطبانش می‌نویسد: «در هیچ‌یک از این موارد[ی که گفتم] لازم نیست حرف من را بپذیرید. فقط کافی است [به ایران] بیایید و خودتان ببینید. اما موعظه نکنید. سؤال بپرسید و سپس، خواهشاً، بنشینید، [به حرف‌های ایرانی‌ها] گوش کنید و یاد بگیرید! این کشور بیش از ۷۰۰۰ سال تاریخ فوق‌العاده دارد. به جای بمباران ایران، [شعرهای] شاعرانش را بخوانید، فیلم‌هایش را تماشا کنید، و از موضع بین‌الملل‌گرایانه‌اش درس بگیرید! و آن وقت، تنها آن وقت، تصمیم بگیرید که آیا این ایران واقعاً دشمن شماست، یا رفیق و دوست عزیزتان.»

 


[۱] André Vltchek Link

[۲] Hello – They Lied to You About Iran! Link

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 55
  • در انتظار بررسی: 9
  • غیر قابل انتشار: 1
  • F35 US ۲۳:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    بیصبرانه منتظر آن روز فرخنده هستم که ژنرال جیمز متیس نقشه مختصات دقیق بمباران تهران را به بنده تحویل دهد ، فاصله تقریبی جرارفورد تا تهران باید یه چیزی حدود 300+-1000 کیلومتر باشه که فکر میکنم به یه سوخت گیری هوایی هم احتیاج داشته باشیم یا اینکه از پایگاه هوایی پاکستان حمله را انجام بدیم ،
    • IR ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      کور خوندی مردک صهیونیست. اون روز رو نمیبینی وقتی به خودت میای که میبینی لاشه نحس نجس کثیف متعفنت توی هوا هزار تیکه شده.
    • IR ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      45 34
      قبل از فکر حمله به ایران دوباره فکر کنید !!!
    • GB ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      22 60
      ياشاسين تورك ميللتي،
    • آنتی صهیونیسم IR ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      85 56
      برو بابا زیر لحاف هوا سرده
    • IR ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      نشستی با چند تا آی پی به بقیه منفی میدی و به خودت مثبت و چند تا کامنت همزمان میذاری که چی ؟ خیلی مثلا خفنی ؟
    • محمد بهرامی IR ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      80 44
      جوجه اردک زشت بشین سرجات شیرت را بنوش
    • میثم IR ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      96 30
      پدافند هوایی قوی جمهوری اسلامی ایران هم بی صبرانه منتظر شماست تا با گلوله های آتشین مزه سیلی گرم ایرانی رو به صورت نامبارک شما نئوکان های آمریکایی و اسرائیلی های غاصب بچشونه. البته فکر نمیکنم فرماندهات اینقدر احمق باشن فکر این کار به سرشون بزنه.
    • قاهر ۳۱۳ BE ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      5 9
      خدا بگم چکارت نکنه ابو طیاره / نمیدونیم بخندیم یا گریه کنبم از دست جنابعالی! فعلا که هممون سر کاریم
    • احمد IR ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      89 18
      به زودی به ریگان ومک کین ملحق خواهی شد نقشه ات را هم ببر به آنها درجهنم نشان بده
    • IR ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      مثل اینکه خیلی ها منتظرند ازت پذیرایی کنند، می تونی از طبس هم بیایی، سمت همدان هم خوبه، از افغانستان هم می تونی استفاده کنی فقط یادت باشه ار کیو سوار نشی ها
    • US ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      24 5
      بی مزه
    • بابک IR ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      88 8
      فعلن نقشه مختصات دقیق بمباران دمشق و صنعا رو داشته باش تا بعد، باقلواااااا.... باتلاق یمن... سوریه... حزب الله... جیش الوطنی... حشد الشعبی... انصارالله... فاطمیون... زینبیون... بسیج.
    • IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      51 1
      خخخخخخخخ قرصتو نخوردی داداش
    • محمد ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      5 0
      اشتباه و هزینه زیادی لازم نیست دولت داره کشور رو به نابودی می بره شما اگر بدخواه ایران هستی سکوت کفایت می کنه حرص و طمع نظام و رانت خواران بهتر از هر بمبی و موشکی و ... در حال عمل کردنه
  • IR ۲۳:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    گزارشی خوب و البته دردمندانه. از این جهت که بسیاری از ایرانیان هم تحت تاثیر چهل رسانه دروغپردازی و پروپاگاندای غرب ( با اشتباهات مدیران داخلی البته توامان ) چه اوایل با تلوزیرون های فارسی مبتذل چه بعد ها شبکه های اجتماعی قدرتمندی چون فیس بوک و توئیتر و حالا تلگرام و چه شبکه های مدرن تری چون بی بی سی فارسی تحت تاثیر همین القائات هستند که کشور شما کشوری است که ما به خاطر حقوق بشر متعرضشیم ( جون عمشون نه به خاطر منافع ملی آمریکا و اسراییل که خوبه ترامپ و رفقا جدیدا به این هم کلاما با افتخار اشاره میکنند ) نه به خاطر آخرین کشوری که در مقابل امپراطوری ایالات متحده سر خم نکرده. حالا ایرانی ها هم فکر می کنند همه مشکلات داخلی است و تحریم های کمرشکن و توئیتربازهای ساکن ریاض ( آمار توئیتر سلبریتی ها و افراد پربازدید را چک کنید ) و اروپای شرقی مقر منافقین که عملیات روانی هماهنگی را اجرا میکنند همه بی تقصیرند و محض رضای خدا میلیون ها دلار بودجه خرج میکنند که عربستان دلش برای ایران سوخته یا مریم رجوی عاشق دموکراسیه!! حالا براندازها دانسته و برخی داخلی ها نادانسته به سرعت به سمت لیبی و سوریه سازی این کشور عزیز هستند. فارها و مدیران نابلد هم کاتالیزور این فرآیند هر چند سرزمینی که خون شهدا روش ریخته همینطور آسان هم طعمه این کفتاران نمیشه. حالا مقیمان مزدور و سعودی ها و اسراییلیان فارسی اموخته به همراه خیلی کینه توزان کم سن و سال میتونند هر چه قدر دوست دارند به این نظر منفی بدند.
  • GB ۲۳:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    اگر انحصار طلبان بذارن
  • سید محسن IR ۲۳:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    این جمله از متن روچجوری تفسیر کنم:(حاضر نیستند برای پول درآوردن به هر وسیله‌ای متوسل شوند) واقعا چه بر سر فرهنگ ایرانی مون یا روحیه دهه شست انقلابمون اومده.کاش حداقل اگه لیبرال ها مملکت رو به دست گرفتن،خودمون به خودمون کمک میکردیم.........
  • حسین PL ۲۳:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    لیبرالها بزرگترین دشمن‌ ایران‌ و ایرانی هستند و آمریکا و اسراییل مقاصدشون راواز طریق اینها پیش میبرند. ایکاش لیبرالیسم را جزو فرق ضاله و گروههای معاند ور فرمهای استخدام و دیگر دستورالعمل های دولتی قرار میدادیم چون ور هر سازمان و وزارتخانه ای ضربه خوردیم در ۹۰% مواردد از جانب‌ اینها بوده
  • بازنشسته MI6 US ۲۳:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۲
    میتواند اما نمیگذاریم، دمشق هم میخواست اما نگذاشتیم.
    • BE ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      8 20
      ولی میگذاریم سر کار !؟ ای ناقلا
  • CA ۰۰:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    25 29
    باید شبانه و کاملا غافلگیرانه به واشنگتن حمله کنیم،کوثر ها را فورا آماده کنید،نیروی زمینیمونم واسش نقشه دارم که چطور وارد خاک امریکا بشیم،کافیه با نیروی دریایی به طور رادار خاموش از مکزیک به عنوان پناهده برویم تو،به محض عبور کوثر ها از فراز کمپ پناهندگان ما نیز از کمپ ها به سوی کاخ سفید خیزش میکنیم،همزمان با این عملیات به برادرامون تو ایران بیسیم میزنیم که با بالستیکا کار اسرائیلم بسازن،ان شاالله عید غدیر 98 را همزمان در کاخ سفید و مسجد الأقصی جشن میگیریم.
  • MOHAMAD IR ۰۰:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    18 22
    مگه با توریسم می شه یک جامعه رو شناخت . جامعه شناسی علمی است با شاخه های گسترده که نیاز به تحقیق و پژوهش بسیاری برای شناخت خوبی و بدی های یک جامعه دارد
  • IR ۰۱:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    29 61
    اگه این شهرستانی ها نیان خراب ترش کنن خب آره چرا که نه الان تو تهران ... میبینم و... خب این چه وضعیه راه انداختید؟ برگردید شهرستان خودتون بابا
    • IR ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      37 17
      حالا خودت مگه از کجا اومدی تا دیروز فرق پشت کوه با شهر رو نمیدونستی!.خدا پدر آقا محمد خان رو بیامرزه که این دهات رو پایتخت کرد.
    • مهدی IR ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      3 7
      شما یا منافقی یا دست نشانده سرویس های اطلاعاتی غربی 100% (با سلام خدمت برادران عزیز فضای وب آلوده هستش خود سرویس اطلاعاتی اسرائیل گفته ما بین مردم تو سایت های ایرانی نفاق میندازیم )
    • IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      7 1
      انگار از اولش تهرانی وجود داشته. بابا اصالت تازه چندین ساله شهر شده دهاتی بیش نبود. اصالت میخوای میشه مشهد، اصفهان، تبریز، شیراز، کرمان، سیستان، همدان...
    • IR ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      1 0
      ، مشرق بي غيرتي منتشر نكني .
    • IR ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      7 3
      بینیم بابا لاحاف یخ کرد. بابات از سر بی کاری و بی پولی اومده تهران جون کنده، حالا واسه من تهرانی شدی؟ بلبل زبونی می کنی جوجه یه روزه؟ ده تهرونو شهرستانیا تهران کردن، بعضی با کار کردن و جون کندن بعضی با قرتی بازیو و مفت خوری.هیچ کس تو تهران نیست که ریشه شهرستانی نداشته باشه. همه شهرستانی ن.
  • IR ۰۱:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    2 1
    زیبا بود
  • IR ۰۱:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    22 8
    وقتی این متن را می خواتدم یاد کیهان شریعتنداری و بذر پاش افتادم
  • IR ۰۲:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    31 9
    هر وقت توانایی ساخت پوشک داشتید بعد ادعا کنید. فراموش نکنید چند وقت پیش حرف از پوشک سربازان آمریکایی بود اما حالا برای همین قلم جنس کشور دچار مشکل شده
  • US ۰۴:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    13 19
    باز یه خارجی اونم امریکایی تعریفتون کرد غش و ضعفه رفتید ؟
  • IR ۰۵:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    8 8
    خیلی خوبه اگه ایران اینطوری باشه که نوشته ولی متاسفانه خیلی از ایرانیها عشق آمریکا هستند.بدبختانه
  • DE ۰۶:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    45 9
    یه مشت اراجیف
  • IR ۰۶:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    16 13
    طوری نوشته انگار ایران کشوریست که میشود یک بمب افکن سری b شهرهایش را بمب باران کند و فرار کند! یا مردم التماس میکنندمارا بمب باران نکنید! البته خاک بر سر اون ترسو هایی که اسم جنگ میاد بدنشون شل میشه ننگ بر شما
  • US ۰۶:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    14 12
    بله ايشان درست گفته اين فرهنگ ايران بقدري قوي و پر رنگ است كه تمام فرهنگ هاي دنيا در مقابلش رنگ ميبازد من فقط يك چهارم عمر خود را در ايران زندگي كردم در كشورهاي مختلفي زندگي كردم اكثر عمرم را دريغ از يك اثري گذاري يك فرهنگ ديگر انچنان اين فرهنگ ايران قوي است كه هر چه اين سال ها در ديگر كشورها گذشت عشق و عمق اين فرهنگ در وجود انسان بيشتر و بيشتر ميشود ، هيچ فرهنگي قدرت اثر گذاري بر اين فرهنگ را ندارد اين تجربه شخصي است چه زيباست ايراني بودن جانم فداي ايران
    • BE ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      5 1
      درود بر شرفت
  • CA ۰۷:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    4 3
    یک‌سوم یا حتی یک‌چهارم از آن‌ها! یک چهارم که کمتر از یک سومه! "حتی" برای چی بود؟
  • IR ۰۷:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    6 2
    اینکه با وجود جهل سال گذشته از انقلاب اسلامی مساجد جاکارتا از مساجد ایران فعال تر و موثر تر هستند و بیشتر مایه ناراحتی غربیها می شود و اینکه فرآیند اندلسی شدن ایران مایه خوشحالی این افراد شده است جای عزا داری و سوگواری دارد. نه خوشحالی.
    • IR ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      5 2
      درسته !ا یعنی حالا باید به خودمون بنازیم که به مزاج خارجیها خوش اومدیم که از دین وعقایدمون فاصله گرفتیم که صدای اذان در شهر کم شده ! خاک تو سر بعضیها
  • نادر IR ۰۷:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    6 0
    فعلا که امریکا در برجام و قبلش سعد آباد و موضوع گروگان های لبنان حسابی تونستن ایران رو بدوشن امیدوارم حقارت موشکی پیش نیاد وگرنه تا چند سده ایرانی جماعت طعنه و متلک اعراب و ترک ها خواهد بود...
  • NL ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    5 1
    آره حتما" مخصوصا" با ااین فقر و گرونی که به تعداد کودکان کار،کودکان زباله گرد و .... اضافه میشه جاذبه های گردشگریش هم بیشتر میشه کلی گردشگر میاد.
  • عادل IR ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    16 31
    اکثر شهروندان زن در تهران، موهای خود را صرفاً به شکلی نمادین پوشش می‌دهند؛ یک‌سوم یا حتی یک‌چهارم از آن‌ها را؛ و بیش‌ترِ موهایشان بیرون است. یعنی خاک تو سر ما که اینچنین چیزهایی شده ملاک خوب بودن ایران !!!
    • BE ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      8 17
      اگه همه لخت مادر زاد بشیم ، اونوقت دیگه خبلی پیشرفت کردیم ، تازه شدیم میمون
  • IR ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    7 1
    گفته در جاکارتا دانه درشت ها به نیا بت ار غرب این کشور را به طور کامل غارت کرده اند !ا کاری که در ایران در حال انجام است ! خدا نگذرد از روحانی و کل اصلاح طلبان
  • IR ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    5 1
    نویسنده به مطلب مهمی اشاره کرده است : رسانه های غربی با دروغ پردازی به دنبال تخریب چهره مردم و نظام ایران هستند تا امکان تهاجم نظامی و اقتصادی خود را فراهم کنند و متاسفانه وزارت ارشاد فقط به ترجمه و صدور بولتن از مقالات آنها بسنده کرده است . در حالی که باید برای این موضوع فکری کرد . به اداره مطبوعات خارجی مراجعه کردم و گفتم شما در مقابل این تهاجم ناجوانمردانه غربی ها چه می کنید ؟؟؟؟گفتند ما وظیفه ای نداریم به ما مربوط نیست
  • مانی IR ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    1 1
    LIKE
  • IR ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    14 5
    فقط اونجاش که نوشته بود مردم با وجودتحریم ها حاضر به دقل کاری نیستن خیلی خنده داربود
    • IR ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۱
      0 0
      کافر همه را به کیش خود پندارد!!!!
  • IR ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    0 1
    گزارش زیبایی بود
  • AE ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    7 2
    دلار 11000 تومان
  • US ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
    16 8
    اینها که گفت برای قبل از انقلاب بود زیر پوست این شهر فساد و مافیاست
    • RO ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      3 12
      ارواح خاک نن جونت
    • IR ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۳
      5 15
      اگر قبل از انقلاب را دیده بوی این حرف را نمی زدی. جیمز موریه انگلیسی در زمان ناصرالدینشاه گفته بود هر تهرانی با امید آنکه سر همسایه اش کلاه بگذارد از خانه بیرون می رود و شب هم همه خوش و خرم به خانه بر می گردند!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس