نفت چین - نمایه

جنگ تجاری واشینگتن و پکن به زودی صادرات نفت آمریکا به چین را به صفر می‌رساند و کمپانی‌های چینی یکی پس از دیگری نفت ایران را جایگزین نفت آمریکا می‌کنند.

سرویس جنگ نرم مشرق - از یک سو جنگ اقتصادی ترامپ با چین [۱] و از سوی دیگر قهر سیاسی وی با ایران و سایر امضاکنندگان توافق هسته‌ای، چنان‌که بسیاری از کارشناسان پیش‌بینی کرده بودند [۲] ، دست به دست هم داده‌اند تا شرایط اقتصادی و سیاسی بین‌المللی به سود جمهوری اسلامی رقم بخورد. بزرگ‌ترین اهرم فشاری که آمریکایی‌ها تصور می‌کنند علیه ایران دارند، صادرات نفت تهران است که به تصور واشینگتن اگر به صفر برسد، دولت ایران «فلج» خواهد شد. با این وجود، هر روز شواهد بیش‌تری نشان می‌دهد که سیاست‌های ضدایرانی ترامپ نه تنها جواب نمی‌دهد، بلکه بیش از آن‌که به ضرر ایران تمام شود، منافع خود آمریکا را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

سیاست‌های ترامپ بیش از آن‌که به ضرر ایران تمام شود، به ضرر خود آمریکا تمام شده است (فارسی)

در همین‌باره بخوانید:

هیاهوی ترامپ برای هیچ؛ چرا «شدیدترین تحریم‌های تاریخ» علیه ایران بی‌فایده خواهد بود؟

ایران می‌تواند از فناوری «بلاک‌چین» و «ارز دیجیتال» برای دور زدن تحریم‌های آمریکا استفاده کند

چین، مشتری پروپاقرص نفت ایران

آخرین اخبار از بازار نفت حکایت از آن دارد که تحریم‌های جدید دولت ترامپ علیه ایران راه به جایی نخواهد برد. دونالد ترامپ پس از خروج از توافق هسته‌ای با ایران اعلام کرد قصد دارد فروش نفت ایران را به صفر برساند. این در حالی است که کارشناسان معتقدند این سیاست عملی نیست و با توجه به جنگ تجاری آمریکا با چین و خروج یک‌جانبه ترامپ از برجام، بسیاری از کشورها حاضر نمی‌شوند تن به تحریم‌های ضدایرانی واشینگتن بدهند. به علاوه، نفت ایران مشتریان بزرگ و پروپاقرصی دارد که به این سادگی‌ها تسلیم تحریم‌های یک‌جانبه کاخ سفید نخواهند شد.

اطلاعاتی درباره صادرات نفت ایران به چین در سال ۲۰۱۷ (فارسی)

در همین‌باره بخوانید:

ترامپ: هسته‌ای بهانه است، فروش نفت نشانه است

سیاست‌های آمریکا درباره جمهوری اسلامی «رؤیای نشئگی» است/ دولت ترامپ بداند ایران عراق و افغانستان نیست

«شان‌دونگ دونگ‌مینگ» از بزرگ‌ترین پالایشگاه‌های خصوصی چین اعلام کرده که در اثر جنگ تجاری واشینگتن و پکن، نفت ایران را جایگزین نفت آمریکا خواهد کرد. گزارش‌ها حاکی از آن است که در نتیجه جنگ تجاری میان واشینگتن و پکن، و تصمیم ترامپ مبنی بر وضع تعرفه‌های هنگفت برای واردات از چین، چینی‌ها تصمیم گرفته‌اند به جای آن‌که خودشان را با آمریکا درگیر کنند، راه ساده‌تری را انتخاب نمایند. «گروه پتروشیمی شان‌دونگ دونگ‌مینگ» یکی از بزرگ‌ترین پالایشگاه‌های خصوصی نفت در چین اخیراً خبر داد که از این پس به جای واردات نفت از آمریکا، از نفت ایران استفاده خواهد کرد [۳] . آمار رسمی دولت چین نشان می‌دهد متوسط واردات نفت این کشور از ایران طی سه‌ماهه ابتدایی سال ۲۰۱۸، حدود ۶۵۵ هزار بشکه در روز بوده است که بیش از یک‌چهارم از صادرات ایران را شامل می‌شود [۴] .

اطلاعاتی درباره صادرات نفت ایران در سال ۲۰۱۷

فرار از تعرفه‌های هنگفت واردات نفت از آمریکا و هم‌چنین خروج از زیر سایه سنگین دلار موجب شده تا پالایشگاه‌های چینی به نفت ایران رغبت بیش‌تری نشان دهند. کارشناسان می‌گویند این تصمیم کمپانی شان‌دونگ دونگ‌مینگ دست‌کم به دو دلیل مهم اتخاذ شده است: اولاً این‌که مقامات چین قرار است به زودی تعرفه‌های سنگینی را در واکنش به جنگ تجاری ترامپ، علیه واردات نفت از آمریکا تعیین کنند و به همین دلیل، واردات نفت از آمریکا عملاً توجیه اقتصادی نخواهد داشت. دوماً این‌که کمپانی‌های چینی در روابط تجاری با ایران می‌توانند از ارزهای محلی استفاده کنند و به این ترتیب از تحریم‌های آمریکا که مبتنی بر سیستم دلار است، در امان خواهند بود.

آمریکا به دنبال تحریم نفت ایران است، در حالی که مشتریان اصلی ایران حاضر به قطع واردات نفت از این کشور نخواهند بود

آمار نشان می‌دهد چین در حال حاضر بزرگ‌ترین خریدار نفت در جهان و دومین خریدار بزرگ نفت از آمریکاست و طی ماه جاری میلادی روزانه ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام از آمریکا وارد کرده است. با این وجود، مقامات چینی گفته‌اند که تعرفه‌ای ۲۵ درصدی را علیه واردات نفت از آمریکا وضع خواهند کرد و بنابراین کمپانی‌هایی نظیر شان‌دونگ دونگ‌مینگ تلاش خواهند نمود تا برای رفع نیازهای خود به نفت، به منابع موجود در خاورمیانه و غرب آفریقا روی بیاورند [۵] . تمامی این تحولات نهایتاً موجب خواهد شد تا تحریم‌های ضدایرانی ترامپ که هدف آن‌ها قطع خرید نفت از ایران بود، به شکست بینجامد.

مسئله فقط شان‌دونگ دونگ‌مینگ نیست

تنها چند روز پیش از آن‌که شان‌دونگ دونگ‌مینگ تصمیم خود درباره خرید نفت از ایران را اعلام کند، «ساینوپک» (بزرگ‌ترین کمپانی نفتی چین بعد از شرکت ملی نفت این کشور) نیز خبر داده بود که به‌رغم تحریم‌ها و تهدیدهای آمریکا، به واردات نفت از ایران ادامه خواهد داد [۶] . در مورد ساینوپک نیز وضع تعرفه علیه واردات نفت از آمریکا و تحریم‌های واشینگتن علیه ایران عوامل تعیین‌کننده‌ای بوده‌اند، به طوری که یکی از مقامات ارشد این کمپانی می‌گوید: «این [وضع تعرفه] یک تصمیم سیاستی است و دولت [چین] باید در این‌باره تصمیم‌گیری کند، اما اگر تعرفه پیشنهادشده وضع شود، واردات نفت خام از آمریکا برای چینی‌ها دیگر قابل تداوم نخواهد بود و ممکن است مجبور شویم این واردات را متوقف کنیم [۷]

توضیحاتی درباره آرزوها و سیاست‌های نفتی آمریکا (فارسی)

در همین‌باره بخوانید:

«ترامپ بیش از آن‌که گاز بگیرد، پارس می‌کند» / آمریکا توانایی ضربه زدن به اقتصاد ایران را ندارد

در سوی دیگر، همین مدیر ارشد ساینوپک درباره واردات نفت از ایران تأکید کرده است: «تحریم‌های آینده آمریکا روی خرید نفت خام از ایران توسط چین تأثیری نگذاشته است و نفت ایران هم‌چنان مطابق تقاضا، عرضه می‌شود.» گفته می‌شود پالایشگاه‌ها در چین برای واردات نفت ایران از کشتی‌هایی استفاده می‌کنند که آمریکا امکان نظارت بر آن‌ها را ندارد و بنابراین تصمیم واشینگتن مبنی بر وضع مجدد تحریم‌های نفتی علیه تهران، تأثیری بر این واردات نداشته است.

افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های چین به معنای افزایش نیاز این کشور به واردات نفت و به تبع آن روی آوردن بیش‌تر این کشور به نفت ایران است. جنگ تجاری ترامپ با چین، به طور خاص، از آن جهت در بدترین زمان آغاز شده است که گزارش‌ها نشان می‌دهد تقاضای نفت خام در چین به دلایل متعددی رو به افزایش است. به عنوان نمونه، افزایش ظرفیت پالایش نفت در این کشور، نیاز به واردات نفت را نیز بیش‌تر کرده است. پیش‌بینی می‌شود طی سه‌ماهه انتهای سال ۲۰۱۸، شرکت‌های «پتروشیمی هنگلی» و «ژجیانگ رونگ‌شنگ» هرکدام با اضافه کردن ظرفیت پالایش ۴۰۰ هزار بشکه در روز و شرکت ملی نفت چین و ساینوپک با افزودن ظرفیت پالایش، به ترتیب، ۱۰۰ هزار و ۲۰۰ هزار بشکه در روز موجب افزایش نیاز چین به واردات نفت شوند.

صادرات نفت ایران به چین از سال ۲۰۱۵ (بر حسب هزار بشکه در روز)

چین، هم بزرگ‌ترین خریدار و هم خواهان افزایش خرید نفت ایران

کارشناسان معتقدند چین می‌تواند بخش بزرگی از کاهش احتمالی فروش نفت ایران بر اثر تحریم‌ها را جبران کند. وال‌استریت‌ژورنال در گزارشی با موضوع تحریم‌های نفتی ایران و نقش چین در ناموفق بودن این تحریم‌ها می‌نویسد: «طرح‌های آمریکا برای ریشه‌کن کردن خرید نفت ایران [توسط کشورهای دیگر] یک نقص بزرگ دارند: چین [۸] .» این روزنامه آمریکایی سپس با اشاره به تهدیدهای آمریکا [۹] مبنی بر مجازات هر کشوری که پس از ضرب‌الاجل تعیین‌شده برای اِعمال مجدد تحریم‌ها علیه تهران در ماه نوامبر به خرید نفت از ایران ادامه دهد، می‌نویسد: «چنان‌که یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا در حوزه انرژی می‌گوید، اکنون برخی افراد در واشینگتن پیش‌بینی می‌کنند که چین بخش بزرگی از نفتی را از ایران خواهد خرید که سایر کشورها بر اثر تهدید تحریم‌های آمریکا از این کشور نمی‌خرند.»

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال در گزارش دیگری توضیح می‌دهد که چگونه خروج یک‌جانبه ترامپ از برجام موجب شده تا بسیاری از کشورهایی که آمریکا برای «به صفر رساندن فروش نفت ایران» باید آن‌ها را با خود همراه کند، از همکاری با واشینگتن سر باز بزنند [۱۰] . چنان‌که این روزنامه می‌نویسد: «افزایش خرید نفت ایران توسط چین می‌تواند تأثیر اقتصادی تحریم‌ها [ی نفتی آمریکا] را کاهش دهد. این مسئله هم‌چنین با توجه به افزایش تنش‌ها میان واشینگتن و پکن بر سر مسائل تجاری، می‌تواند ایران و چین را به یک‌دیگر نزدیک‌تر کند.»

توضیحاتی درباره جنگ تجاری آمریکا و چین

چین نه تنها بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران است، بلکه دارد خود را برای افزایش واردات نفت از ایران نیز آماده می‌کند. دو نویسنده گزارش وال‌استریت‌ژورنال البته اشاره می‌کنند که برخی کمپانی‌های نفتی خارجی، نظیر توتال فرانسه، پیشاپیش از ترس تحریم‌های کاخ سفید از ایران خارج شده‌اند و بانک‌های بین‌المللی نیز از انجام تراکنش‌های مربوط به خرید و فروش نفت این کشور امتناع می‌کنند. این‌دو هم‌چنین یادآوری می‌کنند که به‌رغم همراه نشدن اتحادیه اروپا با تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، برخی کشورها مانند یونان و ترکیه دارند خرید نفت ایران را کاهش می‌دهند. در عین حال، گزارش وال‌استریت‌ژورنال به نقل از همان مقام ارشد حوزه انرژی در دولت آمریکا (که نامی از او برده نشده است) تأکید می‌کند: «چین که همین الآن هم بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران است، دارد خود را برای افزایش واردات نفت از ایران نیز آماده می‌نماید.»

نویسندگان گزارش سپس به نقل از یک مقام ایرانی درگیر مذاکرات با کمپانی‌های چینی، بدون آن‌که نامی از این مقام ببرند، می‌نویسند: «تهران هم‌اکنون در حال مذاکره با کمپانی‌های چینی است تا مطمئن شود که این اتفاق [افزایش فروش نفت به چین] حتماً رخ خواهد داد. ما هیچ مشکلی در فروش نفت خود [به چین] نداریم.» وال‌استریت‌ژورنال در تأیید احتمال افزایش همکاری‌های نفتی میان ایران و چین به‌رغم تحریم‌های آمریکا خاطرنشان می‌کند که «پکن در گذشته توسل آمریکا به دست‌اندازی‌ها و تحریم‌های یک‌جانبه برای حل‌وفصل مسائل بین‌المللی را مورد انتقاد قرار داده است.»

چشم‌انداز روابط اقتصادی ایران و چین در پسابرجام (فارسی)

عقب‌نشینی ترامپ از رؤیاهای ضدایرانی

وال‌استریت‌ژورنال در بخش دیگری از گزارش خود نشان می‌دهد که چگونه مقامات دولت ترامپ وادار به پذیرش واقعیت شده و از سیاست‌های آرمانی خود مقابل ایران عقب‌نشینی کرده‌اند. این روزنامه می‌نویسد:

اگرچه دولت آمریکا در ابتدا نشان داده بود که هدفش کاهش صادرات [نفت] ایران به صفر است، اما واشینگتن اکنون سطح انتظاراتش را پایین‌تر آورده است. مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا، هفته گذشته گفت که آمریکا اعطای تخفیف‌های تحریمی [در رابطه با خرید نفت از] ایران را برای «تعداد انگشت‌شماری» از کشورها در نظر خواهد گرفت. کره جنوبی، هند و تعداد انگشت‌شماری از کشورهای دیگر، در چارچوب آخرین دور تحریم‌ها علیه ایران [پیش از توافق هسته‌ای] نیز مشمول تخفیف شده و اجازه خرید نفت از ایران را پیدا کرده بودند.

تهدید «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا به اِعمال «شدیدترین تحریم‌های تاریخ» علیه ایران (فارسی)

کاخ سفید احتمالاً مجبور است علاوه بر چین، با سایر خریداران بزرگ نفت ایران هم کنار بیاید. وال‌استریت‌ژورنال ضمن گنجاندن نموداری از بزرگ‌ترین خریداران نفت ایران در گزارش خود نشان می‌دهد که هند و کره جنوبی بعد از چین دومین و سومین خریداران بزرگ نفت ایران (با فاصله نسبت به سایر خریداران) هستند و بنابراین تحریم‌های دولت ترامپ در بهترین شرایط شاید بتواند فروش نفت ایران را مقداری کاهش بدهد، اما به احتمال قریب به یقین نخواهد توانست بزرگ‌ترین خریداران نفت ایران را از واردات نفت از این کشور منصرف کند و بنابراین رؤیای «توقف فروش نفت» ایران به هیچ عنوان محقق‌شدنی نیست.

متوسط واردات ماهیانه خریداران بزرگ نفت ایران طی یک سال گذشته (بر حسب بشکه در روز)

کابینه ترامپ نیز با درک همین مسئله است که گفته اِعمال مجازات علیه نقض‌کنندگان تحریم‌های جدید ایران را «مورد به مورد» بررسی خواهد کرد و به عبارت دیگر، قرار نیست همه درخواست‌هایی را رد کند که کشورها یا کمپانی‌های بین‌المللی تحویل کاخ سفید می‌دهند و در آن‌ها درخواست می‌کنند که دولت ترامپ در مورد آن‌ها استثنا قائل شود و بتوانند بعد از ضرب‌الاجل ماه نوامبر نیز هم‌چنان به همکاری و تجارت با ایران ادامه دهند [۱۱] .

راه هموار تهران و پکن برای دور زدن تحریم‌های آمریکا

به این ترتیب به نظر می‌رسد تنها گزینه آمریکا برای برداشتن گامی در جهت اجرای تحریم‌های جدید، متقاعد کردن چین به توقف خرید نفت از ایران است. نویسندگان گزارش وال‌استریت‌ژورنال نیز در همین راستا تصریح می‌کنند که واشینگتن تأکید کرده است اگر شرکت‌های چینی که در بازار آمریکا هستند بخواهند تحریم‌های ضدایرانی را نقض کنند، آن‌ها را مجازات خواهد کرد. استیون منوچین وزیر خزانه‌داری آمریکا، هفته گذشته در همین‌باره مقابل چین خط‌ونشان کشید و گفت: «قصد ما این است که [مجازاتِ نقض] تحریم‌هایمان درباره نفت ایران را علیه همه اِعمال کنیم، از جمله علیه چین.»

سخنرانی ترامپ و اعلام خروج آمریکا از برجام (فارسی)

چنان‌که وال‌استریت‌ژورنال توضیح می‌دهد، همه شواهد حکایت از آن دارد که سیاست خارجی آمریکا طی سال‌های اخیر عملاً به سود ایران تمام شده است. به عنوان مثال، سیاست‌های واشینگتن در قبال لیبی و ونزوئلا موجب شده تا این دو کشور که سایر تأمین‌کنندگان سنتی نفت چین بوده‌اند، دچار بی‌ثباتی شوند و همین مسئله تمایل چین به افزایش واردات از ایران را موجب شده است. از سوی دیگر، در حالی که پکن سال ۲۰۱۰ از تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران حمایت و حتی واردات نفت از تهران را گاهاً تا بیش از یک‌چهارم کاهش داد، اما این‌بار به صراحت گفته است که از تحریم‌های ترامپ علیه ایران حمایت و تبعیت نخواهد کرد.

رهبری در سال ۹۱: بهانه دشمنی‌ها مسئله هسته‌ای است، اما مسئله اصلی، حراست مقتدرانه نظام اسلامی از نفت و گاز این کشور است

روزنامه آمریکایی وال‌استریت‌ژورنال بار دیگر به اظهارات همان مقام ارشد حوزه انرژی در دولت آمریکا اشاره و این‌بار اظهارات یک مقام فرانسوی را نیز نقل‌قول می‌کند و می‌نویسد که چین احتمالاً برای دور زدن تحریم‌های آمریکا از بانکی برای انجام تراکنش‌های خرید نفت از ایران استفاده خواهد کرد که در گذشته نیز برای معامله با ایران به‌رغم تحریم‌های واشینگتن از آن کمک گرفته است. نویسندگان گزارش خاطرنشان می‌کنند:

بانک‌ها به خاطر ترس از آسیب رسیدن به دست‌رسی‌شان به دلار، در مورد انجام تراکنش‌های مرتبط با نفت ایران مردد هستند. این در حالی است که بانک «کونلون» یکی از واحدهای وابسته به شرکت ملی نفت چین، ارتباط اندکی با نظام مالی بین‌المللی دارد و بنابراین به خوبی می‌تواند تراکنش با ایران را ادامه بدهد. کارشناسان در این حوزه می‌گویند بانک مرکزی ایران در بانک کونلون حساب‌هایی دارد که خریداران چینی به ازای خرید نفت ایران معادل میلیاردها دلار پول به آن‌ها واریز کرده‌اند. ایرانی‌ها سپس از این پول‌ها برای خرید کالاهای چینی استفاده می‌کنند.

گزارش وال‌استریت‌ژورنال در نهایت این‌گونه به سایر زمینه‌های همکاری میان چین و ایران اشاره می‌کند:

چین، ایران را بازیگری محوری در تلاش‌های خود برای گسترش نفوذ اقتصادی‌اش از طریق طرح «یک کمربند، یک جاده» می‌داند و سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی در حوزه‌های زیرساختی مانند راه‌آهن و جاده‌های این کشور کرده است. پکن همین الآن هم بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران محسوب می‌شود. در سوی دیگر نیز، پس از آن‌که ترامپ، ماه می، طرح‌های خود برای اِعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران را اعلام کرد، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، در اولین سفر خارجی خود به پکن رفت.

جزئیاتی از طرح «جاده و کمربند» چین (فارسی)

در همین‌باره بخوانید:

نقش ایران در ابَرپروژه «یک کمربند، یک جاده» / جاده ابریشم جدید ناچار به عبور از ایران است

چابهار قلب ترانزیت خاورمیانه/ رقابت هند و چین بر سر بندر ایرانی


[۱] Sanctions on Iran and Venezuela May Empower U.S. Rivals Link

[۲] The Iran Deal Was Bad, but Leaving It Was Worse Link

[۳] Chinese refiner dumps US crude in favor of dollarless imports of Iranian oil Link

[۴] Major Chinese refinery switches importing crude oil from U.S. to Iran Link

[۵] Asia's oil refiners rush to deal with U.S.-China trade war, looming Iran sanctions Link

[۶] Sinopec says to Continue Iran Oil Imports Link

[۷] China-US trade spat to hit VLCC demand; Iran purchases to continue: Sinopec Link

[۸] U.S. Expects China to Buy Even More Iranian Oil After Sanctions Link

[۹] U.S. Toughens Stance on Future Iran Oil Exports Link

[۱۰] Buyers of Iran’s Oil Balk at U.S. Push to Isolate Country Link

[۱۱] U.S. to Consider Iran Sanctions Relief on a ‘Case-by-Case’ Basis Link

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 48
  • در انتظار بررسی: 14
  • غیر قابل انتشار: 9
  • IR ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
    ، اکنون برخی افراد در واشینگتن پیش‌بینی می‌کنند که چین بخش بزرگی از نفتی را از ایران خواهد خرید که سایر کشورها بر اثر تهدید تحریم‌های آمریکا از این کشور نمی‌خرند.» افزایش خرید نفت ایران توسط چین می‌تواند تأثیر اقتصادی تحریم‌ها [ی نفتی آمریکا] را کاهش دهد. این مسئله هم‌چنین با توجه به افزایش تنش‌ها میان واشینگتن و پکن بر سر مسائل تجاری، می‌تواند ایران و چین را به یک‌دیگر نزدیک‌تر کند.
    • IR ۱۶:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      ایرانستان نابودی خواهد شدی به نزدیکی
    • محمد IR ۱۷:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      8 2
      F35خفه شو مزدور خخخخخ
    • IR ۱۷:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      29 19
      تو از عصر یخبندان فرار کردی با این فارسی نوشتنت . ایرانستان :/ ارباباتون بهتون نگفتن تا خوب فارسی یاد نگرفتین ماموریتی انجام ندین که سرتاپای خودتون رو قهوه ای نکنین : )
    • IR ۲۲:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      18 0
      اون که گفته ایرانستان نابود میشی بدبخت از ترجمه گر گوگل استفاده کرده است . و البته جد و اباداش نابودند . صدام را یادش می یاد ؟ طناب دار دورگردنش با خفت را چطور و مراسم ارتحال امام و شکوه و عزت ان مراسم را چطور ؟ این مردم فرزندان ان رادمردند و تو تفاله پیزوری ههیونیست از همان تخم و ترکه صدام و ریگان . ریگان که الزایمر گرفت و شنیدم ان اخرها مدفوعش را میخورد . عاقبتتان همان است . هرچقدر میخواهی برای نابودی این ملت شریف نیت کن . به حرف گربه سیاه که نیست .
    • IR ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
      13 11
      روحانی روابط ایران و چین رو نابود کرده و حالا باید بره اتماس کنه
  • IR ۱۶:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
    60 83
    من خودم در یکی از بزرگ‌ترین پالایشگاه‌های خصوصی نفت در چین مشغول هستم همه نیازهای چین از ایرا تامین میشود نگران نباشید ملت نفت فروخته خواهد شد
    • NL ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      87 67
      ایران الان روزی ۲،۵ میلیون نفت نیز می فروشه همچ این می گید جوگیر میشود انگار چین قراره ۲،۵ میلیون بشکه از ما نفت بخره! کدوم رویایی باد رفته ؟فوقش چند صد هزار بشکه نفت بشه فروخت و این یعنی همان تحریم.
    • NL ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      51 45
      شما به همون کارت برس
    • روزبه IR ۱۹:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      15 11
      ۱- تحریم نفت باعث افزایش قیمت نفت میشه که اگه چین و هند و کره مستثنی بشن با افزایش قیمت نفت تا حدودی موضوع جبران میشه۲- موضوع فقط صادرات نفت نیست مواد پتروشیمی هم داره صادرات میشه۳- جاده ابریشم تا تهران تکمیل شده۴- احداثات در بندرچابهار استارت خورده۵- عراق و ترکیه و ... میتونن نفتمون رو بفروشن۶- صادرات غیر نفتی هم یادمون نره و ...
    • IR ۲۲:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      4 4
      هنوز تحریم ها شروع نشده پدر مردم در اومده مسوولین هم فقط شعار میدن
  • IR ۱۶:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
    مردم ایران بدانید روزی دست خداست. شما با خدا باشید وان کمک میکنه . جای ناراحتی نیست
  • IR ۱۶:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
    73 1
    مشکل ایران این چیزها نیست مشکل داخلی است. اختلاس فساد بی بندوباری طلاق گناه فحشا اعتیاد و ....
  • IR ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
    خاک بر سرت مشرق نفهم. این چه گزارشیه.... ایران به زودی ایرانستان خواهد شد خواهی دید
    • پری مجرد ۴۶ ساله IR ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      خاک بر سر خودت آشغال بی فرهنگ
    • محمد IR ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      7 0
      باز پوزه بندت باز کردن شروع کردی به واق واق کردن استخونت بخور حرومی
    • IR ۲۲:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      7 0
      بد جاییت سوخته ها!!!!!!!!!!!!!!!!
    • محمدرضا IR ۲۳:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      9 4
      چطوری اشغال تا ایران هست هستیم یکدانه ماسه بادی ان را هم با خون و جان و روح خود حفظ می کنیم ما زنده ایم به اسم ایران همه ۸۰ میلیون فدای کشور در هزاران سال گذشته اشغالهایی مثل تو زیاد بودند که امروز تف و نفرت این مردم همراهشان است ضمنا تو خونتو بپا؟ ایران را ما حفاظت میکنیم
    • IR ۲۳:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      13 1
      پس خودتون خوب ميدونيد كه سرزمين حجاز رو تبديل به عرعرستان كردن يجور ننگ براتون اما بدون اين كلمه مسخره اي كه بكار ميبري رو(ايرانستان) آرزوش رو با خودتون به گور ميبريد ما منتظر آقا امام زمانيم تا ان شالله با آمدنش باعث نابودي كفاري چون شما و از ميان رفتن مرزهاي فعلي در جهان بشه ان شالله
    • IR ۰۶:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
      7 0
      بخوابونم دهنت؟
  • F35 US ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
    فقط نفت در برابر غذا . نفت میدهید و نان میگیرید . اگه در کنار نان تکه گوشتی نیز میخواهید باید علاوه بر نفت موشک هم بدهید .
    • CA ۱۶:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      فعلا که چین واردات نفت خودشو ازایران بیشتر میکنه ترکها هم گفتند زیر بار فشار امریکا نمیروند و ایران برادر و شریک ترکیه هست واردات روزانه 200 هزار بشکه ادامه خواهد داشت در هر روز تازه سایر بازارهای سنتی هم داریم برای نفت یادت باشه احمق جون ایران در هر شرایطی با واسطه و با ذره ایزیر قیمت نفتشو راحت میفروشه
    • IR ۱۷:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      62 71
      خفه شو ....
    • IR ۱۷:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      شتر در خواب بیند پنبه دانه
    • بابک IR ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      1 13
      امروز با خواندن خبرها اعصابم به هم ریخته بود تا کامنت شما رو خوندم. کلی خندیدم. مخصوصا اون تکه گوشت خیلی باهال بود.
    • جواد GB ۱۷:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      1 10
      ما موشکهامونو به هیچکس نمیدیم ولی این استثنا را در حق شما قائل میشویم که بدیم شما ببرید منزل....
    • محمد IR ۱۷:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      1 9
      باز زر زدی حرومی حالت جا میاریم خخخخ
  • IR ۱۷:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
    8 0
    جمیعا فاتحه بفرستید
    • IR ۱۸:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      5 1
      تو بمیر برات میفرستیم
  • طاهری IR ۱۷:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
    25 11
    نصف قیمت بدین خود امریکاهم میخره
    • IR ۲۱:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      2 1
      اینجا جاش نیست اما ما به اسرائیل هم نفت می فروشیم!
  • IR ۱۷:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
    12 16
    موافقم. افرین. موافق هستم
  • US ۱۷:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
    48 29
    مشرق چرا سرت رو می کنی زیر برف،چین اگر در این موقعیت از ما نفت بخره اشغال ترین جنسش رو به ما میده و خود تو فردا تیتر می زنی چند تن کفن و جانماز از چین وارد شده چرا؟؟چون مجبوریم ازش بخریم و البته به سلامتی قراره از ما پتروشیمی هم نخره
    • IR ۱۹:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      14 8
      شما خودتو عصبانی نکن داعش نیوزه دیگه
    • IR ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
      12 8
      آشغال ترین ها را دلالان سود جوی خودمان وارد میکنن این تقصیر چین نیست
  • IR ۱۷:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
    0 0
    داداش کل حجممون پرید! اگه مثل فیلم اول حرفاش مهمه با کیفیت اچ دی نزارید!
  • IR ۱۸:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
    13 3
    نفت میگیره اشغال میده بهمون.
  • GB ۱۹:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
    0 2
    لینک پاسخ به نطر اول قابل رهگیریست .اجنبی و خرابکارها در ایران
  • IR ۲۰:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
    1 0
    نفت در برابر یوان.
  • IR ۲۱:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
    5 0
    یورو ۱۰ هزار تومان طلا ۳۰۰ هزار هنوز تحریم نکردم نتیجه میگیرم تحریم کاری نمیتونه بکنه ولی اختلاس و دزدی ژن خوب مملکتو نابود میکنن اصلا نیازی به تحریم نیست
  • DE ۲۲:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
    0 2
    اخه چرا چرت میگی مشرق امریکا وارد کننده نفت نه صادر کننده، ذخایر امریکا برای امریکا مافی نیست و نفت وارد میکنه. چرا خلق الله رو نفهم فرض میکنی
  • FR ۲۳:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
    5 2
    ای ملت بیایید که اتش زدم به نفتم چرا نمیگید در اضای نفت چی از چینی ها گرفتید؟
  • GB ۲۳:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
    1 0
    دور قبلی تحریمها صادرات نفت ایران از ۲ میلیون بشکه در روز به حدود ۸۰۰ هزار بشکه رسید درحالیکه اروپا هم طرف آمریکا بود‌‌ از دیگر سو قیمت نفت از حدود ۱۰۰ دلار به کمتر از ۵۰ و در مقاطعی ۴۰ دلار رسید. نتیجتا درامد نفتی ایران ربع شد. ولی ایندفعه حدس من اینه که به رقم ۱ میلیون و ۲۰۰ تا ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید. از دیگر سو قیمت نفت هم در مدار صعودی است و از ۷۰ دلار کنونی به ۸۰ دلار در انتهای ۲۰۱۸ و ۹۰ دلار در ۲۰۱۹ خواهد رسید. لذا درآمد نفتی ایران چندان تغییر نخواهد کرد. دلیل افزایش قیمت دلار هم آن است که ۵ سال دلار ثابت بود و پتانسیل افزایش داشت. چنانچه در زمستان ۹۵ یک افزایس فصلی داشت و بیانگر آن بود که قیمت تعادلی بالاتر از قیمت رسمی است. اعلام تحریمهای جدید فقط آن را تشدید میکند و مثل جرقه عمل کرد و قیمت را آزاد کرد. حتی اگر ترامپ هم زیر برجام نمیزد مطمینا در ۹۹ و ۱۴۰۰ دلار جهش بزرگی میکرد.
  • آرش خراط IR ۰۰:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
    15 2
    یک سوال از مسئولین سیاسی ایران دارم خجالت نمی کشید؟
  • IR ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
    0 7
    روسیه نیز حواهان خرید روزانه 500 هزار بشکه نفت ایران است اما مسئولان دولیت ما خوابند و دارند زمان را به نفع آمریکایی ها پیش می رند
  • US ۰۱:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
    17 0
    به فرض که خبر شما درست ! پس فردا که تحریم های بانکی اعمال شد چطور میخواد پولشو به ایران بده ؟ اها یادم اومد: انواع عروسک ، چوب بستنی و شاید هم چند تا ماشین ام وی ام و تریلر هووو ( همون ارابه مرگ)...
  • دکتر نصیر IR ۰۲:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
    2 0
    با پول دادن و محصول فناوری رو خریدن هیچ کشوری صاحب خود فناوری نشده به قول دکتر صالحی اماراتی ها با چند میلیارد دلار باطری اتمی هم خریدن اما حتی خودشون صاحب اون نیستن و یکی دیگه برای اونها می سازه یکی دیگه بهره برداری رو انجام میده و یکی دیگه برای اونها تعمیر و نگهداری رو و اونها فقط در حد یک سند کاغذی مالک محصول فناوری و نه خود فناوری هستن..غربی ها و شرق آسیایی ها هم خوب یاد گرفتن با دوشیدن اینها پول توسعه فناوری های خودشون رو جور کنن بخصوص که عرب صفت توی این دوره زمونه کم پیدا میشه..البته خود ایران هم در 90 درصد تقریبا همین راه رو میره و تقریبا کل پول نفت با واردات و فروش کالاهای صنعتی و خانگی و گرفتن ریال آن کالا به عنوان بشکه های فروخته شده تامین میشه خروجی این وضعیت هم کاملا مشخصه وقتی درآمدها یا ورودی ثابت باشه و هزینه ها یا خروجی در داخل مدام در حال افزایش راهی جز بی ارزش تر کردن پول ملی نخواهد ماند بحرحال کشوری با درآمدهای نفتی و گازی ثابت و غیر نفتی فریز وقتی فقط بودجه جاری اون از چند هزار میلیارد به چند صد هزار میلیارد میرسه مشخصه پول ملی اون چه خواهد شد! جالبه اون کارمند یا کارگر هم فکر می کنه اینکه در طول بیست سال حقوق اون از صد هزار تومن شده دو میلیون تومن خیلی پیشرفت کرده ولی خبر نداره توی این اقتصاد احمقانه نفتی خام پایه با فرهنگ مصرف گرایی با توجیه عدم اختراع چرخ چه بلایی سرش داره میاد بخصوص وقتی که کد تقلب درآمدهای 90 میلیارد دلاری نفتی گازی پتروشیمی و حتی خام فروشی در بخش معدن با پایان عصر نفت گران و ارزش پایه مواد خام از دو سه دهه دیگه تمام بشه..
  • IR ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۱
    11 3
    اولا شرکت های چینی به شدت به آمریکا وابسته اند و تحت مجوز شرکت های امریکایی کار می کنند به طوریکه غول فناوری چین یعنی ZTE به دلیل تعرفه های آمریکا به طور کامل در حال تعطیلی بود که با وساطت ترامپ از این تعرفه ها مستثنی شد ثانیا آمریکا دارای بیش از 600 میلیون بشکه ذخیره نفتی است و می تونه به مدت چندین ماه کاهش تولید ایران را با عرضه این ذخایر جبران کنه و قیمت نفت را پایین نگه داره .الکی به خودتون امید ندهید بگذارید آبان برسه بعد می بینید چی میشه همه کشورها فکر منافع خودشون هستند کسی به ایدئولوژی شما کار نداره چین همین الان کلی با اسرائیل مراودات تجاری داره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس