به گزارش مشرق، نشست اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس با حضور حمید محمدی، رئیس سازمان حج و زیارت، عصر دیروز (یکشنبه یکم مهر) برگزار و گزارشی در مورد برگزاری حج تمتع امسال به نمایندگان ارائه شد و اعضای کمیسیون نیز دغدغهها و نقطه نظرات خود را در این باره بیان کردند.
در ابتدای این نشست نمایندگان عضو کمیسیون فرهنگی به مسائلی همچون هزینه حج امسال و سال آینده و نحوه برگزاری حج امسال، بحث رفاه زدگی حج را مورد سوال قرار دادند و به موضوعاتی از جمله تعداد بالای عوامل اجرایی در موسم حج امسال، نرخ هزینه تمام شده برای سال آینده، مسائل فرهنگی حج، توجه به حضور بخش خصوصی و سیاست و رویکرد جدید عربستان در قبال حج امسال را مطرح کردند.
حمید محمدی، رئیس سازمان حج و زیارت در پاسخ به دغدغهها و اظهارات نمایندگان با اشاره به اینکه حج امسال با حضور 5 هزار و 400 عامل اجرایی که مجموعا 6.3 درصد کل حجاج شامل می شد، برگزار شد،گفت: با توجه به اینکه مدیریت 86 هزار حاجی آن هم در کشور عربستان کار راحتی نیست، حضور این عوامل اجرایی برای ما یک ضرورت است ضمن اینکه مسئولان کاروانها و آشپزخانهها نیز در این آمار گنجانده میشوند اما در کل به دنبال کاهش عوامل اجرایی برای سال آینده نیز هستیم.
وی درباره هزینه تمام شده حج سال آینده برای حجاج ادامه داد: مهمترین مسئله در هزینه تمام شده حج سال آینده مسکن حجاج است که تعیین کننده نرخ حج خواهد بود.
رئیس سازمان حج و زیارت یکی از سیاستهای ابلاغی سازمان حج و زیارت را کاهش هزینه تمام شده سفر حجاج دانست و افزود: یکی از اقداماتی که به دنبال آن هستیم، رفتن به سراغ هتلهای ارزان قیمتتر است ولی تاثیر نرخ ارز در هزینه تمام شده سفر حج قابل توجه خواهد بود.
محمدی با تاکید بر اینکه سازمان حج و زیارت به هیچ عنوان به دنبال رفاه زدگی در موسم حج نیست، افزود: تلاش سازمان این است که مراسمی برگزار شود که خدمات رسانی به حجاج به نحوه مطلوب صورت گیرد و مهمترین مسئله اینکه عزت حجاج ایرانی حفظ شود.
وی درباره حضور بخش خصوصی در موسم حج نیز گفت: قطعا از ورود بخش خصوصی به این حوزه استقبال میکنیم در عین حال نیز در حال حاضر شاهد حضور بخش خصوصی در بسیاری از امور هستیم به طوری که از مجموع عوامل اجرایی 5400 نفره در مراسم حج فقط 250 نفرشان نیروهای سازمان هستند و مابقی را بخش خصوصی یعنی مدیران کاروان و عوامل کاروان ها تشکیل می دهند.
رئیس سازمان حج و زیارت اضافه کرد: برای جلوگیری از ایجاد بازار سیاه در فروش فیش های حج نیز تصمیمات بسیار خوبی اتخاذ شد به طوری که برای فروش هر فیش، باید دو طرف حضور فیزیکی در دفاتر خدمات زیارتی به عمل آورند تا به این صورت، فروش آزادانه فیش به صورت کنترل شده انجام گیرد و از دلال بازی در این حوزه جلوگیری شود.
وی همچنین به انجام مذاکرات با وزیر حج عربستان در خصوص فاجعه منا اشاره و عنوان کرد: در این سفر نیز ما به دنبال اخذ غرامت و توضیح از مقامات عربستانی در خصوص فاجعه منا بودیم که در این باره نیز رایزنیهایی صورت گرفت.
رئیس سازمان حج و زیارت یادآور شد: برنامهریزیهای سازمان حج و زیارت برای سال آینده نیز به این گونه است که برای 86 هزار حاجی خدماترسانی در نظر میگیرد و این مأموریت با توجه به مصوبه شورای عالی امنیت ملی با توجه به عهده سازمان حج و زیارت است.
مازنی: حفظ عزت حجاج ایرانی اولویت اصلی باشد
در پایان این نشست احمد مازنی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس ضمن تقدیر از تلاشهای صورت گرفته به منظور برگزاری هرچه منمظمتر و باشکوهتر موسم حج امسال، عنوان کرد: اصل حاکم بر سیاستهای جمهوری اسلامی ایران برگزاری حج با تمام موانع و مشکلات از قبیل حادثه منا و سیاستهای عربستان است و نهاد تصمیمگیر در این خصوص در حال حاضر شورای عالی امنیت ملی و نهاد مجری هم سازمان حج و زیارت و در امور فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری است.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس حفظ عزت حجاج ایرانی و انجام حجی ابراهیمی را مهمترین اولویتهای ایران در برگزاری حج دانست که باید به این دو در برگزاری حج توجه ویژه شود.