به گزارش مشرق، نتایج یک بررسی نشان میدهد که آلودگی هوا در مناطق شهری که بیشتر از وسایل نقلیه ناشی میشود با خطر فزانیده زوال عقل مرتبط است.
در سراسر جهان حدود ۷ درصد از افراد بالای ۶۵ سال از بیماری آلزایمر یا نوعی دیگر از زوال عقل رنج میبرند که این رقم در افراد بالای ۸۵ سال به ۴۰ درصد رسیده است. همچنین پیش بینیها حاکی از آن است که تعداد مبتلایان به این بیماری در سراسر جهان تا سال ۲۰۵۰ نزدیک به سه برابر افزایش یافته و سیستم سلامت عمومی را با چالش جدی درگیر میکند.
بیشتر بخوانید:
متخصصان انگلیسی اظهار داشتند: اقدامات پیشگیرانه اولیه در برابر تمامی انواع زوال عقل به نگرانی عمده سلامت عمومی در سطح جهان در دهههای پیشرو تبدیل شده است.
ترکیبهای شیمیایی ناشی از مواد آلایندهای همچون نیتروژن دیاکسید و دوده به دلیل اینکه خطر ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی و مشکلات تنفسی به ویژه آسم را افزایش میدهد، شناخته شده هستند. هرچند، تاثیر آنها بر خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و دیگر انواع زوال عقل به درستی مورد تایید قرار نگرفته است.
گروهی از محققان انگلیسی به منظور تایید این تاثیرگذاری به ارزیابی اطلاعات سلامت ۱۳۱ هزار فرد ۵۰ تا ۷۹ ساله پرداختند. در آغاز بررسیها در هیچ یک از این افراد علائم زوال عقل مشاهده نشد.
به گزارش ژاپن تودی، محققان به ارزیابی میزان قرار گرفتن این افراد در معرض نیتروژن دیاکسید و ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرون پرداخته و وضعیت سلامت آنان را در یک دوره هفت ساله مورد بررسی قرار دادند. در طول این دوره در نزدیک به ۲۲۰۰ بیمار علائم زوال عقل مشاهده شد. همچنین، یک پنجم از بیمارانی که در محیطهایی با سطح آلودگی بالا زندگی میکردند ۴۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به این اختلال بودند.