اربعین

مومنین، عملا به یک همایش بزرگ جهانی دعوت شده اند و باید نقش خود را در این همایش بزرگ جهانی به انجام برسانیم؛ اصلا بعید نیست که این امتحان اربعین، پیش درآمد آزمون بزرگ ظهور باشد.

به گزارش مشرق، مراسم اختتامیه گردهمایی فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی که در عرصه اربعین فعال هستند، در مسجد جمکران برگزار شد.

حجت الاسلام پناهیان: حماسه اربعین آزمون بزرگ همه شیعیان است
حجت الاسلام پناهیان اربعین را محور همه فعالیت های فرهنگی و امتحانی بزرگ برای همه شیعیان دانست.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان در این مراسم گفت: ولایت، مهمترین اجزای دین است و مومنین با مساله ولایت امتحان می شوند.
وی افزود: دلایل و شواهد نشان می دهند که به عصر ظهور نزدیک می شویم ولی پیش از ظهور با یک آزمون بزرگ مواجه شدیم که همان تجمع اربعین است؛ این تجمع بزرگ چند میلیونی یک امتحان بزرگ برای محبین اهل بیت(ع) است.

پناهیان اظهارکرد: مومنین، عملا به یک همایش بزرگ جهانی دعوت شده اند و باید نقش خود را در این همایش بزرگ جهانی به انجام برسانیم؛ اصلا بعید نیست که این امتحان اربعین، پیش درآمد آزمون بزرگ ظهور باشد؛ اگر مومنین از این امتحان سربلند بیرون آمدند می توان روی آنها حساب کرد که در آزمون ظهور نیز سربلند بیرون می آیند.
کارشناس مذهبی بیان کرد: هزینه ای که اربعین از ما می برد یک هزینه مالی و وقتی مختصر است؛ در این هنگام نباید این عرصه را از دست بدهیم؛ رزمندگان ما در جنگ، جنگ را یک امتحان می دانستند و به همین جهت این عرصه را رها نمی کردند.

وی گفت: در کربلا همیشه پای عشق به میان نبود، بلکه همین خشیت که مبادا از حسین(ع) کم بگذاریم و در قیامت در مقابل پیامبر روسیاه بشویم باعث شد که این یاران در کنار حضرت بمانند؛ در کنار این خشیت، عشق هم طلوع کرده بود و فضا را مترنم می کرد.
وی افزود: امروزه در خصوص اربعین، احساس مسئولیت می کنیم ونه صرفا محبت؛ این مجلس، مجلس جهانی حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است و باید پررونق تر از سالهای قبل برگزار کنیم قطعا با مانع تراشی های دشمنان نیز مواجه خواهد که باید با آنها مقابله کنیم.
پناهیان اظهارکرد: همان ابلیسی که سرویس های جاسوسی را اداره می کند، اندیشه یک مدیر بی ایمان را نیز مدیریت می کند؛ این گونه موانع در مقابل ما است ولی نباید پشت این موانع بمانیم؛ باید به موضوع اربعین و امر تعظیم شعائر الهی و ولایی و حماسه بزرگ جهانی امامت و ولایت، به عنوان یک امتحان نگاه کنیم و با خشیت نگران نتیجه هم باشیم.
کارشناس مذهبی بیان کرد: بدون تردید، اربعین یک جلوه بسیار مهم در عرصه ولایت است و خداوند از ما سئوال می پرسد که با نعمت اربعین چه کردید؟ احساس خشیت و نگرانی داریم در این رابطه که مبادا از امام حسین(ع) کم بگذاریم.

وی گفت: اگر هرسال رونق بیشتری به حماسه اربعین ندهیم در روز قیامت چه پاسخی به سوالات و محاسبه الهی خواهیم داشت؟ اگر با سختی ها و موانع حماسه اربعین تلاش بیشترین نکنیم چه پاسخی خواهیم داشت؟ اربعین مثل یک هیئت شخصی نیست که بتوان در میزان پذیرایی آن تغییر ایجاد کنیم.
وی افزود: اگر کسی بخواهد از زیاده مال خود برای اربعین هزینه کند هنر نکرده است بلکه هنر واقعی آن است که یک فرد از زندگی عادی خود بزند و خرج اربعین کند؛ با امر ولایت و آنچه مرتبط به نعمت ولایت است باید درست برخورد کند.

پناهیان با اشاره به وظیفه مسئولان در خدمت به اربعین گفت: اگر مدیران ما حقوق یک ماه خود را به اربعین اختصاص دهند مشکلات مالی اربعین حل می شود؛ امام حسین(ع)است که این مملکت را حفظ کرده و خواهد کرد و این فرصت را برای این مدیران ایجاد کرده است.
کارشناس مذهبی بیان کرد: اگر مدیران ما اهمیت اربعین را درک نکنند بیچاره می شویم؛ اگر این مطلب را درک کنند با شرایط بودجه ای نیز می توانند از حقوق خود بزنند و به این مساله کمک کنیم؛ نمایندگان مجلس قطعا از این مساله استقبال می کنند؛ نمایندگان مجلس از صدقه سر امام حسین(ع) نماینده هستند.
وی گفت: حماسه اربعین برای همه ما تکلیف ایجاد کرده است؛ نمی توانیم نسبت به این مساله بی اعتنا و بی تفاوت باشیم؛ باید از همه مسئولان و ذی نفوذان سوال شود که برای اربعین امسال که با دشواری هایی همراه بوده است چه کردید؛ هر امام جمعه و استاندار و وزیر و وکیل و مدیرکلی باید وظیفه خود را در این زمینه اعلام کند؛ مساله اربعین مساله حاشیه ای و سلیقه ای نیست؛ مگر می شود 20میلیون در کنار هم تجمیع شوند و خداوند به دعای آنها ترتیب اثر ندهد.

وی افزود: کسانی که به زیارت اربعین مشرف می شوند باید به شکل کاروانی حرکت کنند؛ در این حماسه نباید تک نفره شرکت کنیم بلکه باید تشکل های مردمی را در این حماسه حمایت کنیم؛ هیئت های مذهبی بهترین تشکل برای حضور در این حماسه هستند؛ در حماسه اربعین باید تشکیلاتی عمل کنیم.

پناهیان اظهارکرد: خدمت رسانی در مسیر اربعین از مهمترین کارهایی است که باید در این حماسه روی آن تمرکز داشت؛ پاداش حضور کاروانی در زیارت به حدی زیاد است که درک نمی کنیم که چرا برخی به تنهایی به این سفر می روند.

کارشناس مذهبی بیان کرد: نمی توان 2 میلیون نفر را در این کاروان به تنهایی به این حماسه فرستاد؛ قطعا حضور کاروانی می تواند شکوه این مراسم را افزون کند؛ قطعا حمایت از افراد در این کاروان ها دو چندان خواهد شد؛ مجالس بین راهی اربعین زیباترین و معنوی ترین محافل است.

وی گفت: برخی هیئت ها به جای اینکه هیئت باشند، برگزار کننده مراسم هستند؛ اهل هیئت با هم همدلی دارند و در خیر و شر هم حضور دارند؛ هیئت نباید به برگزار کننده مراسم مبدل شود؛ مسجد نیز باید چنین باشد؛ فرق مسجد با نماز جمعه آن است که مردم در مسجد صمیمی تر هستند و باید رفیق باشند؛ اهل مسجد باید با هم در مسیر اربعین حضور یابند.
وی افزود: همه مسایل فرهنگی ما باید حول محور اربعین باشد؛ می توانیم فینال مسابقات قرآنی و فرهنگی و هنری خود را به مسیر اربعین منتقل کنیم؛ اربعین کاری در کنار کارهای دیگر نیست بلکه باید اولویت و محور همه کارها باشد؛ هر کاری در ارتباط با حضرت امام حسین(ع) قرار گیرد بابرکت می شود و حافظ و احیا کننده قرآن و احکام دین است.

پناهیان اظهارکرد:  اربعین برای تفریح نیست بلکه یک حماسه عظیم و یک وظیفه است که همیشه با سختی همراه است؛ کار ما هنوز به سختی شب های عملیات نرسیده است ولی باید خود را برای سختی های دیگر آماده کنیم.

اربعین فرصت طلایی تجلی اقتصاد مقاومتی است

استاد دانشگاه امام صادق(ع) بر لزوم تلاش در عرصه متجلی کردن اقتصاد مقاومتی تاکید کرد.

دکتر حجت الله عبدالملکی گفت: اقتصادمقاومتی زمینه ساز ایجاد تمدن اسلامی است؛ اربعین یک فرصت استثنایی برای تحقق اقتصاد مقامتی است.
وی با اشاره به نقدینگی بالای کشور افزود: هزار هزار میلیارد نقدینگی کشور در اختیار افراد ثروتمند و خاص است که تحولات را رقم میزنند؛ کل مردم ایران 400هزار میلیارد تومان سرمایه دارند؛ در حقیقت کل این سرمایه در اختیار 12هزار نفر است که باعث کمبود کالاها و نایاب شدن کالا می شوند.

استاد دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: وقتی نگاه سوداگرانه که در فرهنگ اقتصادی ما وجود دارد حاکم می شود این سرمایه های مردمی در کنار همین سرمایه های خاص قرار میگیرد و این مشکلات را بیشتر می کند.

وی گفت: در بسیاری از ملت های غربی که تفکر اسلامی هم ندارند چنین تفکر تجمیع گری در اقتصاد وجود ندارد؛ زیرا در این مدت شاهد بودیم که چگونه کالاها و میوه و... انبار شد و گرانی ایجاد کرد.

عبدالملکی بیان کرد: در چارچوب اقتصاد مقاومتی هر کسی به اندازه نیاز خود باید خرید کند؛ اقتصاد مقاومتی به ما اجازه نمی دهد پول خود را در بازار ارز و دلار سرمایه گذاری کنیم بلکه باید با ایجاد صندوق های حمایت های تولیدی از تولید و رشد سرمایه ملی حمایت کنیم.
وی افزود: شبکه من و تو پیشنهاد می دهد که مردم باید کالاهای خود را ذخیره کنند و به انباشت کالا بپردازند؛ وفور جمعیت برای سبدهای مواد غذایی تاسف برانگیز بود؛ متاسفانه فرهنگ اقتصادی ما باعث شد که مدل تحریم های آمریکا روی این عرصه متمرکز شود.

استاد دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: تربیت اقتصادی اسلام ما را به این سمت هدایت نکرده است بلکه فرهنگ غلط اقتصادی باعث چنین مشکلاتی شده است؛ در این روزها می توانیم از ظرفیت محرم و صفر برای احیای روابط اقتصادی استفاده کنیم.
وی گفت: اربعین ظرفیتی عالی برای انتقال کلان آموزه های فرهنگی اقتصادی اسلام به مردم است؛ باید به مردم بگوییم که همه چیز ما پول نیست و نباید نگران باشیم که همه مردم با عدم فروش نفت از گرسنگی می میریم؛ احتکار خانگی خلاف اسلام است نباید بترسیم و دشمن را در طمع ورزی به ما حریص تر کنیم.

عبدالملکی بیان کرد: نوع زندگی علمای ما بهترین الگوی عمل به اقتصاد مقاومتی است؛ اخلاص داشتن در مکتب خدا و اهل بیت(ع) ضد نگرانی نسبت به رزق آینده است؛ در این شرایط وظیفه داریم در کسوت فروشنده باشیم و نه خریدار؛ خریدار کسی است که به بازار نقدینگی تزریق می کند ولی فروشنده نقدینگی بازار را جمع می کند.
وی افزود:  مکتب امام حسین(ع) به ما می آموزد که مال خود را انفاق کنیم این دستگاه را مدیریت کنیم و از آینده نیز نترسیم؛ باید از فرهنگ تبلیغی اربعین استفاده کنیم؛ اربعین یک گنجینه معرفتی است و باید فرهنگ جهاد اقتصادی اربعینی را به خود به ایران وارد کنیم.
استاد دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: باید برای 400هزار میلیارد تومانی که در اختیار مردم است را مدیریت کنیم و اجازه ندهیم که به تورم زایی بیانجامد؛ باید کمک کنیم که فرهنگ جامعه اربعینی به مردم منتقل شود.

وی گفت: یکی از اصولی که می تواند ما را در این شرایط نجات دهد آن است که تا جایی که توان داریم نباید دلار بخریم؛ نباید این پول نجس و نحس را به اربعین راه بدهیم؛ خوشبختانه جریانی ایجاد شد که این پول وارد فضای اربعین نشود.
عبدالملکی بیان کرد: در سال 95 تفاضای مردم برای اربعین 500 میلیون دلار بود و امسال به یک دهم مبدل شده است؛ باید تلاش کنیم که این سیر نزولی تر شود و اصلا از این پول استفاده نکنیم و روی تبادل ریال و دینار تمرکز کنیم.

وی افزود: در این سفر باید روی استفاده از کالاهای ایرانی و عراقی تکیه کنیم؛ خرید کالاهای ایرانی در عراق از مزیت هایی است که باید در این ایام فعال کنیم؛ خرید کالای ایرانی نسبت به خارجی به صرفه است.

استاد دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: باید اقتصاد حوزه جریان مقاومت را تقویت کنیم؛ مردمی که در این سفر حضور می یابند باید نسبت به اقتصاد مقاومتی توجیه شوند؛ آمریکایی ها سالانه هزاران میلیارد دلار ازسرمایه های کشورهای جهان به واسطه چاپ دلار بدون پشتوانه دزدی می کنند.
وی گفت: معرفی کالاهای ایرانی در این سفر از جمله فعالیت هایی است که می توانیم در این مسیر انجام دهیم؛ می توانیم با تهیه یک لیست از کالاهایی که در شهر خود تولید می شود و ممکن است مورد استفاده عراقی ها قرار گیرد به استحضار عراقی ها برسانیم.

عبدالملکی بیان کرد: درست است که شرایط اقتصادی کشور خوب نیست ولی کمک های مردمی در بخش های خیریه بیشتر شده است؛ در روایات بیان شده است که در موقع سختی و فقر صدقه بدهید زیرا این کار باعث  افزایش برکت می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس