کد خبر 914989
تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۷
حسن روحانی

رئیس‌جمهور در جلسه هیئت دولت گفت: تنوع قومی و مذهبی در ایران یک موج زیبای تحرک و فرصت برای کشور است.

به گزارش مشرق، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت با اشاره به انتخاب استانداران جدید برای 4 استان مرزی آذربایجان شرقی، مازندران، خراسان جنوبی و خراسان شمالی از سوی هیئت وزیران، گفت: استان‌های مرزی کشور در شرایط تحریم مسئولیت و بار سنگین ویژه‌ای بر عهده دارند.

بیشتر بخوانید:

استانداران جدید ۴ استان انتخاب شدند

نامه ۱۰۰ نماینده مجلس به روحانی

وی با تأکید بر اینکه باید در راستای گسترش تبادلات مرزی و توسعه و فعال‌تر کردن بازارچه‌های مرزی تلاش کنیم، گفت: چند روز گذشته تصمیمی در راستای ارایه تسهیلات در مناطق آزاد اتخاذ کردیم تا به واسطه آن در موارد مشخص شده بدون انتقال ارز، بتوانند فرآیند واردات در این مناطق را داشته باشند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: باید در آینده برای بازارچه‌های مرزی هم تسهیلاتی در حدی که نیاز باشد، ‌قائل شویم تا بانک مرکزی هم بتواند مدیریت خود را به خوبی اعمال کند.

روحانی با بیان اینکه استان‌های مرزی باید تبدیل به تامین کننده و دپوی کالاهای مورد نیاز کشور به ویژه مواد اولیه مورد نیاز کارخانه‌ها شوند، گفت: تولید به ویژه در بخش صنعت و خدمات بسیار حائز اهمیت است که گاهی نیاز به مواد، کالا و خدمات خارجی دارد و باید تسهیلات لازم در این راستا را فراهم کنیم تا به واسطه آن تولید در کشور، فعال شود.

وی اظهارداشت: استان‌های مرزی باید با فعال کردن بازارچه‌های مرزی و توسعه مناسبات تجاری با کشورهای همسایه در مسیر مبارزه با تحریم تلاش کنند و برخی از مشکلاتی که با آن مواجه هستیم توسط این استان‌ها حل و فصل شود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در همه این استان‌ها تنوع قومی و مذهبی وجود دارد که بسیار حائز اهمیت است، گفت: استان‌هایی که دارای تنوع قومی هستند در حقیقت باید این تنوع را یک فرصت دانسته و به هیچ عنوان نباید آن را به عنوان یک تهدید تلقی کرد.

روحانی با اشاره به حوادث دی‌ماه سال گذشته در کشور، اظهار داشت: تنوعات قومی در روزهایی که برخی می‌خواستند برای کشور مشکلاتی را بوجود آورند، از نظام حمایت کردند و مشخص شد که ضدانقلاب و کسانی که می‌خواستند کشور را ناآرام کنند، نتوانستند بر این موج سوار شوند.

وی با تأکید بر اینکه این تنوع قومی و مذهبی در ایران یک موج زیبای تحرک و فرصت برای کشور است، گفت: تنوع زبانی، آداب، رسوم، نشاط اجتماعی و تنوع در لباس قومیت‌ها همه دارای زیبایی‌های خاص خود است و این تنوع موجب نشاط جامعه خواهد بود.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه نباید احساس هویت ملی دچار تضعیف شود، اظهار داشت: همه باید اول به ایرانی بودن و مسلمان بودن خود افتخار کرده و پس از آن، قومیت‌ها موجب افتخار ما خواهد بود و جابجایی آنها ناصحیح بوده و هر کدام باید در جای خود مدنظر و مورد احترام باشد.

روحانی افزود: هرگاه به استان‌هایی که در آن تنوع قومی و مذهبی وجود داشته، سفرکرده‌ایم، همواره با استقبال پرشور، لطف، مهربانی و وحدت مردم مواجه شده‌ایم.

وی با اشاره به انتخاب «محمدرضا پورمحمدی» به عنوان استاندار آذربایجان شرقی، وی را فردی شناخته شده در این استان و از اساتید دانشگاه برشمرد و گفت: تبریز برای کشور شهری مهم بشمار می‌رود که در پیروزی انقلاب و سایر وقایع مهم از جمله پیروزی مشروطه و دوران دفاع مقدس نقش اساسی را داشته است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز تبریز مرکز تجارت، گردشگری، صنعت، فناوری و فعالیت‌های ورزشی کشور است، اظهار داشت: آذربایجان شرقی و تبریز، جایگاه خاص و ویژه‌ای دارد و ما همواره به غیرت، ایستادگی و مقاومت، مردم آذربایجان نسبت به اسلام و ایران افتخار می‌کنیم.

روحانی افزود: امیدواریم استاندار جدید استان به خوبی بتواند توقعات مردم را برآورده کرده و موانع و مشکلاتی که در زندگی مردم و تولید، اقتصاد و ارتباط با کشورهای همسایه وجود دارد را برطرف کند.

وی تصریح کرد: یکی از افتخارات دولت یازدهم و دوازدهم این است که با احیاء دریاچه ارومیه در منطقه آذربایجان و شمال‌غرب ایران زندگی را تا حد زیادی برای مردم تضمین کرد، چرا که اگر این دریاچه رها شده بود و دولت اقدامات فعال خود را انجام نداده بود، امروز این دریاچه خشک شده بود و گرد و غبار نمکی کل منطقه را فرا گرفته بود.

رئیس‌جمهور ادامه داد: استاندار پیشین آذربایجان شرقی در جلسه‌ای عنوان کرد که دولت کار مهمی را با احیاء دریاچه ارومیه در این منطقه انجام داده است، چرا که پیش از تصمیم دولت برای احیاء این دریاچه مهاجرت از تبریز و آذربایجان شرقی شروع شده بود و برخی مردم به خاطر مشکلاتی که خشک شدن دریاچه ارومیه برای زندگی و محصولات کشاورزی بوجود می‌آورد، از این استان می‌رفتند و هیچ کس حاضر به سرمایه‌گذاری در این استان نبود، اما آن زمانی که دولت، فعالیت‌های خود را آغاز کرد و به مردم اطمینان داد، تعدادی از کسانی که مهاجرت کرده بودند، بازگشتند.

روحانی با اشاره به اینکه خوشبختانه امروز با دولت‌های همسایه از جمله جمهوری آذربایجان، ارمنستان، ترکیه و عراق که به نوعی با استان آذربایجان شرقی همجوار هستند، روابط خوب و نزدیکی داریم، افزود: توسعه روابط دوستانه با همسایگان شرایط را برای فعالیت در استان‌های منطقه آذربایجان تسهیل و فراهم کرده است که باید از این فرصت به خوبی استفاده کنیم.

وی با اشاره به انتخاب «احمد حسین‌زادگان» به عنوان استاندار مازندران از سوی هیئت دولت گفت: استان مازندران امروز به دلیل وجود بندر مهم امیرآباد و محیط وسیع گردشگری خود بسیار حائز اهمیت است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه شمال ایران، نقطه تنفس مردم ایران در ایام تعطیلات به شمار می‌رود، افزود: منطقه شمال کشور، اعم از گیلان، گلستان و مازندران، مناطقی سرسبز، آباد و سرزنده برای زندگی و نشاط مردم است.

روحانی با اشاره به اهمیت حفظ و حراست از محیط زیست در مناطق شمالی کشور، خاطر نشان کرد: البته حفظ محیط زیست نباید مانع از فعالیت‌های لازم و ضروری برای کشور شود، اما اصل حفاظت از محیط زیست برای دولت در این استان‌ها بسیار مهم است.

وی ادامه داد: از ابتدای دولت دوازدهم به رئیس سازمان محیط زیست سفارش تاکید داشتم که در رابطه با مسئله زباله‌سوزها در استان‌های مجاور آب از جمله مازندران، گیلان و گلستان، فعالیت فوق‌العاده باید انجام شود تا بتوانیم سرمایه داخلی و خارجی در این مناطق جذب کنیم و اجازه ندهیم آلودگی در این مناطق، گسترش یابد تا بتوانیم به خوبی از زیبایی این مناطق حفاظت کنیم.

رئیس‌جمهور حفظ جاذبه گردشگری مناطق شمالی کشور را یکی از مسئولیت‌های مهم استانداران 3 استان گیلان، گلستان و مازندران دانست و ادامه داد: خوشبختانه استان‌های گلستان و مازندران دارای راه‌آهن هستند و در آینده نزدیک با رفع نواقص موجود گیلان هم از راه‌آهن برخوردار خواهد شد و با افتتاح رسمی راه‌آهن قزوین – رشت، مردم این منطقه نیز می‌توانند از آن استفاده کنند که در نهایت این راه‌آهن به آستارا در جمهوری آذربایجان خواهد رسید.

روحانی با بیان اینکه مناطق شمالی ایران در تأمین مواد غذایی مانند برنج، دانه‌های روغنی و محصولات باغی، نقش بسزایی دارند، افزود: شمال ایران از لحاظ کشاورزی، صنعتی و رفت و آمد با کشورهای همسایه در دریای خزر از جمله ترکمنستان، ‌قزاقستان، روسیه و جمهوری آذربایجان و جذب توریست برای ما اهمیت دارد.

وی با اشاره به انتخاب «محمدصادق معتمدیان»، به عنوان استاندار خراسان جنوبی از سوی هیئت وزیران، بر ضرورت تلاش در راستای توسعه هرچه بیشتر و بهتر این استان تاکید کرد و گفت: استان خراسان جنوبی استعداد بسیار خوبی در زمینه کشت محصولات صادراتی از جمله زعفران داشته و معادن غنی دارد که می‌توان با استفاده از آنها در زمینه آبادانی و توسعه استان گام های خوبی برداشت.

رئیس‌جمهور با اشاره به هم مرز بودن این استان با کشور افغانستان و نزدیکی به پاکستان، اظهار داشت: مرزهای شرقی کشور می‌تواند تاثیر خوبی در صادرات و واردات داشته باشد؛ در عین حال گسترش روابط با همسایگان در توسعه مناسبات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی، گردشگری و علمی مهم است.

روحانی با اشاره به انتخاب «محمد علی شجاعی» به عنوان استاندار خراسان شمالی از سوی هیئت دولت، وی را فردی با سابقه مدیریتی خوب در استان اصفهان برشمرد و اظهار داشت: نسبت به مردم خراسان شمالی به واسطه آنکه در ایام انتخابات قرار بود خدمت آنها برسیم و به دلیل زیاد شدن برنامه‌ها نتوانستیم، بدهکاری داریم و امیدوارم بزودی با سفر استانی به این استان بتوانیم با مردم خوش ذوق و با نشاط خراسان شمالی دیدار کنیم.

وی ادامه داد: در این استان خوشبختانه نشاط و تنوعات بسیار خوبی در موسیقی محلی و سنتی و زمینه های مناسب برای توسعه کشاورزی و صادرات وجود دارد که بایداز آنها برای توسعه و آبادانی استان استفاده شود.

رئیس‌جمهور اظهار امیدواری کرد دولت با اقدامات خود در برابر ملت ایران شرمنده نباشد و در این شرایط سخت بتواند مشکلات مردم را حل و فصل کند.

روحانی در ابتدای سخنان خود نیز با اشاره به وقوع زلزله 6.4 دهم ریشتری در استان کرمانشاه، گفت: لازم می‌دانم همدردی دولت را با مردم آسیب‌دیده کرمانشاه در زلزله اخیر ابراز داشته و از همه بخش‌های امداد و نجات و اسکان موقت که اقدامات بسیار خوبی در ساعات اولیه انجام دادند، تشکر کنم.

وی با بیان اینکه این زلزله آزمایش و امتحانی برای مسئولینی بود که در طول یک سال گذشته در کرمانشاه شبانه‌روز تلاش کردند، اظهارداشت: این زمین‌لرزه با قدرتی بالا و عمق کم رخ داد که می‌توانست به طور معمول آسیب‌های فراوانی را به زندگی مردم وارد کرده و تلفات بالایی را به همراه داشته باشد.

رئیس‌جمهور افزود: تمام خانه‌هایی که در طول یکسال گذشته در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه ساخته شد، با زمین‌لرزه اخیر آزمایش و معلوم شد در ساخت این منازل بر روی طرح‌های مهندسی و انتخاب مصالح به درستی عمل شده است.

روحانی با تقدیر از تلاش‌های بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، وزارت راه و شهرسازی و سایر دستگاه‌های مسئول، خاطرنشان کرد: مشخص شد در ساختمان‌هایی که ساخته شده علم، دانش، تجربه، تعهد و درستکاری در کنار هم قرار گرفته است؛ چرا که اگر علم و دانش نباشد، کار ناقص شده و اگر علم و دانش باشد و درست عمل نشود باز دچار مشکل خواهیم بود.

وی همچنین با تشکر از همه کسانی که در چند روز گذشته برای کمک به زلزله‌زدگان و تأمین آب، برق و گاز این مناطق و تجهیز بیمارستان‌ها و مسکن موقت تلاش کردند، ادامه داد: بسیار خوشحالیم که این زمین‌لرزه، تلفات جانی نداشته و مردم در سلامت هستند و برای مصدومان آرزوی سلامتی و شفای عاجل داریم.

رئیس‌جمهور اظهار امیدواری کرد با تلاش همگانی در همه امور، اینگونه بوده و چیزی را بسازیم که با زلزله و تکانه‌ خراب نشود و مردم اعتماد خود را از دست ندهند.

روحانی با بیان اینکه امروز همه اقتصاد کشور در این آزمون قرار گرفته است، افزود: در تحریم، فشارهای اقتصادی و بیرونی وجود دارد و آن زمانی که اقدامات علمی و حساب‌شده بوده و بنای اقتصاد به درستی ساخته شده باشد، هیچ زلزله و تکان شدیدی نمی‌تواند در زندگی مردم تأثیری بگذارد.

وی تأکید کرد: امروز در شرایطی هستیم که باید کشور را در برابر آنهایی که علیه ملت ایران توطئه کرده و می‌کنند، مصون بسازیم و خوشبختانه در یکی دو ماه گذشته تلاش پیگیر بسیار خوبی از سوی مسئولان مربوطه صورت گرفته و مردم تا حدی احساس آرامش می‌کنند.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه هنوز مردم در زمینه مسائل اقتصادی و معیشتی مشکلاتی دارند، اظهار امیدواری کرد که در بودجه سال آینده به بخش مهمی از این مشکلات پرداخته شده و مردم زندگی خود را با آرامش بیشتری ادامه داده و همه در این زمینه یکدیگر را یاری کرده تا بتوانیم از این مقطع عبور کنیم.

روحانی با اشاره به اینکه گر چه در این ایام با سختی‌هایی مواجه بودیم اما مشخص شد برخی از تصمیمات بانک مرکزی در گذشته، چندان جایگاه خوبی نداشت، تصریح کرد: سال‌ها با بانک مرکزی بحث داشتیم که ورود طلا به کشور را آزاد کنیم و همواره بانک مرکزی با آن مخالف بود در حالی که وزارت صنعت، معدن و تجارت، موافق آزاد شدن واردات طلا به کشور بود، چرا که صنعت طلاسازی در کشور بسیار مهم است و می‌تواند موجب ایجاد تحول خوبی باشد.

وی ادامه داد: بانک مرکزی معتقد بود اگر واردات طلا به کشور آزاد شود، قیمت ارز افزایش خواهد داشت، اما هنگامی که واردات طلا آزاد شد، دیدیم که قیمت ارز هم رو به کاهش رفت و نشان داد که فرمول‌های علمی گاهی نیاز به توجه بیشتر و تجدیدنظر در مقام عمل دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس