به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه در سخنانی در بحث گروهی انجمن بین المللی علوم سیاسی «Raisina Dialogue» در تفسیر تحقیقات دادستان ویژه رابرت مولر درباره "دخالت مسکو" در انتخابات سال ۲۰۱۶ در آمریکا گفت که تاکنون هیچ دلیل و مدرکی برای اثبات این اتهام علیه روسیه ارائه نشده است.
به گفته وی، تحریمهای آمریکا علیه روسیه که به دلیل واهی دخالت مسکو در انتخابات اعمال شده، گویای ضعف سیاست ایالات متحده است و به همین دلیل آنها به استفاده از چنین ابزاری روی میآورند.
بیشتر بخوانید:
روسیه سامانههای «اس -۴۰۰» را مطابق توافق به هند تحویل میدهد
ریابکوف: آمریکا نیروهای خود را از سوریه خارج نخواهد کرد
این دیپلمات بلندپایه همچنین تاکید کرد که روسیه همکاری نزدیکی با ترکیه و ایران در سوریه دارد و این همکاری به خاطر اذعان به نقش آنها در مؤثر آنها در حل و فصل مشکلات در سوریه و منطقه است.
آگاهی مسکو از نقش مؤثر ایران و ترکیه در حل و فصل مسائل سوریه
ریابکوف توضیح داد: «درباره اوضاع سوریه باید بگویم نیروی محرکه اصلی سیاست روسیه در مسیر همکاری نزدیک با ترکیه و ایران آگاهی مقامات مسکو از نقش این کشورها در حل و فصل اوضاع در سوریه و به طور کلی در خاورمیانه است. با وجود مسئله تحریمهای ضدروسی و در شرایطی که اقدامات برای حل و فصل اوضاع سوریه زیر نظر سازمان ملل پیشرفتی نداشته، روسیه همچنان به همکاری خود با ترکیه و ایران در این راستا ادامه میدهد.»
معاون وزیر خارجه روسیه یادآور شد که روسیه و ترکیه توانستهاند مشکلات مربوط به بحران به وجود آمده در روابط دوجانبه پس از حادثه سرنگونی جنگنده روسی توسط ارتش ترکیه در سال ۲۰۱۵ را حل و فصل کنند. وی افزود: «ما موفق شدیم بر همه این مشکلات فایق آییم. در تاریخ روابط روسیه و ایران هم صفحات دشواری وجود داشته، ولی دستورکار مثبت بوجود آمده در روابط دوجانبه باعث شده است که بر مشکلات فائق شویم و در حال حاضر روابط ما در زمینههای مختلف اقتصادی، تجاری و انرژی در حال گسترش است. ما با ترکیه در دریای سیاه و با ایران در دریای خزر همکاری نزدیک داریم. درک این مفهوم کلی لازم است که از استقلال هر کشوری در زمینه تأمین امنیت باید دفاع شود.»
سرگئی ریابکوف تاکید کرد که مسکو به از ادامه گفتوگوها با تمامی نقش آفرینان علاقهمند در زمینه حل مشکلات سوریه، از جمله با آمریکا و اتحادیه اروپا ادامه میدهد، برای اینکه مسکو هیچ دستورکار پنهانی در این زمینه ندارد. این دیپلمات بلندپایه ابراز اطمینان کرد که هر سه کشور ضامن صلح در سوریه دقیقاً از این رویکرد در برخورد با «موضوع سوریه» پیروی میکنند.
وی یادآور شد که مقامات مسکو شاهد تلاش به اصطلاح "گروه کوچک" به رهبری آمریکا در جهت ممانعت از تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه است و چنین تلاش منفی از سوی این کشورها جای تأسف شدید دارد.