ماهواره

رییس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهواره "پیام" از زمان پرتاب با ایستگاه زمینی ارتباط برقرار کرد، گفت: در پرتاب ماهواره پیام، ماهواره‌بر نتوانست سرعت لازم را اعمال کند.

به گزارش مشرق، دکتر مرتضی براری با بیان اینکه ماهواره "دوستی" دانشگاه صنعتی شریف در نوبت بعدی پرتاب قرار دارد، افزود: این ماهواره نیز قرار است با ماهواره‌بر بومی پرتاب شود و مراحل پرتاب این ماهواره در حال انجام است.

براری در خصوص میزان قدرت ماهواره‌برهای بومی، اظهار کرد: ماهواره‌بر بومی "سفیر" قادر است ماهواره‌های تا وزن ۵۰ کیلوگرم را در مدار ۲۵۰ تا ۳۵۰ کیلومتر و ماهواره‌برهای "سیمرغ" نیز می‌توانند ماهواره‌های ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم را در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار دهند.

رئیس سازمان فضایی ایران، به پرتاب ماهواره "پیام" اشاره کرد و یادآور شد: زمانی که ماهواره قرار است در مدار قرار گیرد، باید ماهواره‌بر با یک سرعت خاصی ماهواره را به مدار تزریق کند.

وی با تاکید بر اینکه در پرتاب ماهواره پیام، ماهواره‌بر نتوانست سرعت لازم را اعمال کند، یاداور شد: این امر نشان می‌دهد که اشکال در ماهواره نبوده است.

به گفته رئیس سازمان فضایی، از زمانی که "پیام" پرتاب شد، از همان لحظه اطلاعات این ماهواره دریافت و ارتباط آن با ایستگاه زمینی برقرار شد.

براری تصریح کرد: همان طور که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید داشتند، به صورت جدی، توسعه زیر ساخت‌های فضایی بومی در اولویت برنامه‌های ما قرار دارد و با سرعت روند توسعه فضایی را ادامه خواهیم داد.

وی با بیان اینکه پرتاب بامداد امروز تجربه موفقی برای ما بود، افزود: در عرصه فضایی به دلیل پیچیدگی‌هایی که هم ماهواره و هم ماهواره‌بر دارند، هر حرکتی در این زمینه، رو به جلو است و هیچ حرکتی منجر به شکست نمی‌شود و دستاوردهایی که در پرتاب امروز به دست آوردیم، به ما کمک خواهد کرد که مشکلات خود را در فرآیندهای بعدی برطرف کنیم.

بیشتر بخوانیم:

معتمدی: ماهواره بر ۹۰ درصد موفق عمل کرد

رئیس سازمان فضایی تاکید کرد: پرتاب امروز، به ما جرأت داد که با توان داخلی هم ماهواره عملیاتی بسازیم، هم ماهواره‌برهای عملیاتی طراحی کنیم و هم بتوانیم ماهواره و ماهواره‌برها را با هم تطبیق دهیم.

براری با بیان اینکه در پرتاب ماهواره پیام اشکال جزئی ایجاد شد، اظهار کرد: ما در حال برطرف کردن این اشکال خواهیم بود، ولی مهمترین دستاورد این پرتاب این بود که دانشمندان کشور به دانش طراحی و ساخت ماهواره و ماهواره‌بر دست پیدا کردند.

وی اضافه کرد: این گفته به این معنا است که ساخت ماهواره و ماهواره‌بر در زمان بسیار کمتری امکان‌پذیر خواهد بود. تیم تحقیقاتی "پیام" اکنون قادر خواهند بود که این ماهواره را در مدت ۶ ماه بسازند.

به گفته وی، قرارداد طراحی و ساخت ماهواره "پیام" در سال ۱۳۸۷ منعقد شد و قرار بود این ماهواره با همکاری مشترک دیگر کشورها و با پرتاب‌گر خارجی صورت گیرد، ولی تا سال ۱۳۹۱ هیچ کشوری حاضر به همکاری نشد؛ از این رو تیم تحقیقاتی داخلی بر اساس توان خود اقدام به طراحی و ساخت ماهواره و هم ماهواره‌بر کردند.

براری با بیان اینکه دانش فضایی کسب شده بسیار ارزشمند است، گفت: ما به این موضوع می‌بالیم و تجربه امروز نیز تجربه‌ای برای برطرف کردن ضعف‌های این حوزه خواهد بود تا اشکالات کوچک برطرف شوند.

رئیس سازمان فضایی در پاسخ به این سوال که آیا ماهواره‌هایی که در پرتاب ناموفق هستند، قابل بازیافتند یا خیر، توضیح داد: ماهواره‌هایی که وارد جو می‌شوند، می‌سوزند و ماهواره و ماهواره‌بر به طور کامل سوخته می‌شوند.

براری با بیان اینکه در حال حاضر چندین ماهواره در حال تکمیل است، افزود: در حال حاضر ماهواره‌های "ظفر" و "ناهید ۲" در حال تکمیل است و ماهواره "ناهید ۱" به پایان رسیده است.

رئیس سازمان فضایی با اشاره به ماهواره "دوستی" دانشگاه شریف، توضیح داد: این ماهواره دارای وزن ۵۰ کیلوگرم است که در مدار ۲۵۰ تا ۳۵۰ کیلومتر قرار خواهد گرفت.

وی اضافه کرد: تیم تحقیقاتی این طرح در حال حاضر در حال انجام تست‌های سازگاری نهایی هستند. تست‌های سازگاری قبلاً انجام شده است و تیم تحقیقاتی در حال انجام تست سازگاری مجدد هستند.

براری در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است روزی فعالیت‌های فضایی کشور متوقف شود، خاطر نشان کرد: عزم ما در این زمینه جزم است و پیرو تأکیدات مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهوری و همچنین اسناد بالا دستی چون سند دوم ۱۰ ساله فضایی، ما به روند توسعه در این حوزه با جدیت ادامه خواهیم داد و قرار نیست این فعالیت‌ها تضعیف شود.

وی با اشاره به سرنوشت ماهواره "پیام"، اظهار کرد: بعد از پرتاب ماهواره پیام، مهندس جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در میان تیم تحقیقاتی ماهواره "پیام" حاضر شد و بر اجرای پروژه دیگر در زمینه ساخت ماهواره عملیاتی تاکید کرد.

منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • روزنامه نگار IR ۱۲:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۵
    11 3
    این حرکت دولت در مانور رسانه ای چند روز اخیر و رسانه ای کردن این شکست اگر نگیم عمدی بوده به شدت آماتور گونه بود مگر ما شکست های بالستیک رو رسانه ای می کنیم!؟ آنهم برای کشوری مثل ایران که زیر بمباران رسانه ای غرب هست موضوع بعدی سه مرحله ای کردن سیمرغ دو مرحله ای هست که عملا شانس موفقیت رو به شدت کاهش داده با وجودی که مرحله دوم این موشک به شکل فاحشی ضعیف هست
    • بابک IR ۰۷:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
      1 5
      ازدادن نظربدون داشتن سواد فنی خوداری فرمایید
  • ES ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۵
    2 7
    باور کنید ماهواره ای درکار نبوده هدف پرتاب موشک و خط و نشان برای ترامپ و اروپا بود نه پرتاب ماهواره ماهواه بر خالی پرتاب شده
    • ۱۸:۴۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۶
      1 0
      خوبي؟
  • IR ۰۱:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۶
    5 0
    ايكاش ميشد واقعا ناراحت شدم ملت به شادى نياز داشت كاش دوستى پرتاب موفقى داشته باشه براى دست اندركاران هر دو ارزوى موفقيت دارم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس