به گزارش مشرق، شاهر ظهراب زاده در پاسخ به این سوال که علت نقص فنی ماهواره پیام چه بود؟ اظهار داشت: ما به عنوان سازمان فضایی متولی ساخت ماهواره و ایستگاههای زمینی هستیم، ماهواره تحویل پرتابگر شد، پرتابگر ماهواره را تا ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری برد و همان طور که وزیر ارتباطات توضیح داد، کارکرد ماهواره بر تا ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری مناسب بود اما از آن ارتفاع برای اینکه ماهواره را در مدار با سرعت مناسب تزریق کند دچار نقص شده است.
وی افزود: از نظر ما آنچه که ما میبایست انجام میدادیم ساخت ماهواره و راه اندازی ایستگاههای زمینی به خوبی انجام شد دیتاهای ماهواره توسط ایستگاههای زمینی دریافت شد هم دیتای بی کن و هم دیتاهای تله متری که اطلاعات سلامت ماهواره را به زمین ارسال میکند.
بیشتر بخوانیم:
«دوستی» با ماهوارهبر بومی به مدار تزریق میشود
این کارشناس فضایی در پاسخ به این سوال که چرا این ماهواره نتوانست در مدار قرار گیرد؟ اضافه کرد: این مسئله باید بررسی شود و سازمان فضایی هم متولی آن بخش از کار نیست، متخصصان و مسئولان مرتبط با آن بخش بررسی خواهند کرد و نتیجه را اطلاع خواهند داد اما آنچه که ما باید انجام میدادیم و آنچه که باید از ماهواره دریافت میکردم دریافت کردیم این را هم اضافه کنم تاکنون ایران موفق شده بود ۴ ماهواره به مدار تزریق کند منتهی همه اینها در مدار ارتفاع ۲۵۰ کیلومتری بودند اما اولین بار بود که توانستیم ماهواره را تا فاصله ۵۰۰ کیلومتری ببریم و این برای ما یک موفقیت بسیار بزرگ است.
وی در پایان افزود: رئیس سازمان فضایی پیش تر اعلام کرده است دو ماهواره دوستی دانشگاه شریف و پیام امیرکبیر آماده پرتاب است ماهواره پیام امروز پرتابش انجام شد باید ببینم که پرتاب ماهواره دوستی دانشگاه شریف چه زمانی انجام خواهد شد.