کد خبر 933188
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۷
پزشکی

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت امنیت غذایی کشور گفت: ۸۴ درصد علت بیماری ها و مرگ و میر در ایران ناشی از بیماری های غیر واگیر دار مانند بیماری های سرطان، قلب و عروق، بیماری های ریه و دیابت است.

به گزارش مشرق، علی اصغر فرشاد امروز در دومین مجمع سلامت استان زنجان با بیان اینکه سلامت فقط نبود بیماری نیست، اظهار داشت: علاوه بر سلامتی جسمی، سلامت اقتصادی، اجتماعی و معنوی نیز ضروری است زیرا درصورتی که انسان از هر لحاظ به ویژه معنوی تامین نشود، دیگر سلامت کامل را ندارد.

وی بیان کرد: 50 درصد از سرطان‌ها با رفتارهای معنوی قابل درمان است، توجه به سلامت معنوی در بهبود بیماری‌ها ترم جدیدی است که در حال حاضر بهداشت جهانی را نیز تحت تاثیر قرار داده است.

بیشتر بخوانید:

ارتباط ابتلا به ۲۴ نوع سرطان با دخانیات

۷ عاملی که بیماری‌های قلبی را به جانتان می‌اندازد

به گفته معاون امور اجتماعی و رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت امنیت غذایی کشور، سلامت انسان‌ها  یک درصد تحت تاثیر ژن، یک درصد متاثر از دریافت خدمات بهداشتی درمانی و بالای 70 درصد تحت شرایط محیطی همانند کار و محل زندگی است.

وی عنوان کرد: بر اساس آمارهای موجود 25 درصد سلامت انسان‌ها تحت تاثیر ارائه خدمات بهداشتی درمانی از جمله بیمارستان خوب و دریافت واکسن به موقع قرار می‌گیرد.

معاون امور اجتماعی و رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت امنیت غذایی کشور گفت: 84 درصد علت بیماری‌ها و مرگ و میر در ایران ناشی از بیماری‌های غیرواگیردار مانند بیماری‌های سرطان، قلب و عروق، بیماری‌های ریه و دیابت است.

وی هزینه درمان چهار بیماری اصلی عنوان شده را 47 تریلیون دلار عنوان کرد و افزود: اگر تنها 1.37 دلار به ازای هر فرد در حوزه پیشگیری مصرف شود می‌توان سالانه از بیماری افراد و هدر رفت تریلیون‌ها دلار پیشگیری کرد.

فرشاد با اشاره به اینکه استان زنجان بالاترین وضعیت بیماری‌های غیرواگیردار در کشور را دارد، خاطر نشان کرد: این استان موفق شده طی سال‌های 1990 تا 2015 کنترل مناسبی بر بیماری‌ها داشته باشد اما با این وجود توزیع سرطان پوست و سرطان‌های شکمی هم چنان در بین مردم استان بالاست.

وی رتبه استان زنجان از لحاظ مرگ و میر توسط حوادث را بعد از استان‌های تهران و خراسان شمالی سوم عنوان کرد و اظهار داشت: در حوادث این استان بیشتر جوانان از بین می‌روند در حقیقت نوعی مرگ زودرس است که باعث شده تا سطح امید به زندگی در بین زنجانی‌ها کاهش یابد.

معاون امور اجتماعی و رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت امنیت غذایی کشور سطح استان از لحاظ مبتلا شدن به بیماری‌های قلبی و قند خون را نزدیک میانگین کشوری اشاره کرد و افزود: زنجان از لحاظ ابتلا به چربی خون پایین‌تر از نرم کشوری است اما مصرف نمک در زنجان بسیار بالاتر از میانگین کشور است.

وی گفت: اگر قرار باشد سلامت به نتیجه مطلوب برسد باید سیاست ایجاد سلامت در همه دستگاه‌ها ملموس شود.

فرشاد با بیان اینکه اعتقاد مدیر سازمان بهداشت جهانی ایجاد سیاست سلامت در همه دستگاه‌ها در کنار حوزه بهداشت است، خاطر نشان کرد: سیاست ورود سلامت در یک ارگان غیر از وزارت بهداشت می‌تواند به شدت بر سلامت جامعه اثر گذار باشد زیرا اگر ارگانی همانند جهاد کشاورزی نظارتی بر مصرف سم نداشته باشد استفاده بیش از آن برای تولید بیشتر به شدت سلامت مردم را تهدید می‌کند.

وی سطح ایران در ارائه خدمات بهداشتی در جهان را مناسب اعلام کرد و گفت: ایران جز کشورهای اول در ارائه و ایجاد خدمات سلامت اجتماعی نیز است.

معاون امور اجتماعی و رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت امنیت غذایی کشور ورود پایدار مردم به حوزه سلامت را در سطح هر محله تاکید داشت و خاطر نشان کرد: در حوزه سلامت مردم باید آموزش‌های لازم را در هر محله دریافت کنند تا در زمان مواجه با مسائل توانایی حل آن را داشته باشند.

وی بیان کرد: نیازهایی که توسط کانون‌های سلامت محله مطرح می‌شود اگر در مجمع محله حل نشد ابتدا در مجمع شهرستان و سپس استان در حضور مدیران مطرح می‌شود و اگر حل نشد، در مجمع ملی مطرح می‌شود تا با حضور سران دولتی این مسئله حل شود.

به گفته فرشاد، حضور مردم در کانون‌های سلامت محله سبب ارائه ایده‌ها و پیشنهادات جدید از طرف آن ها می‌شود که این ایده‌ها می‌تواند وارد محله‌ها، شهرهای دیگر شده و آنان را نیز ترغیب به این امر کند علاوه بر آن امکان فرا مرزی شدن این ایده‌ها نیز وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس