به گزارش مشرق، «حسین شریعتمداری» در یادداشت روزنامه «کیهان» نوشت:
لغو تحریمها هدف اصلی مذاکرات بوده است و آقای روحانی با همین باور در روز ۲۳ تیرماه ۱۳۹۴ که خبر نهایی شدن توافق هستهای ایران و شش قدرت جهانی روی خروجی بسیاری از خبرگزاریهای داخلی و خارجی قرار گرفته بود، در یک پیام تلویزیونی خطاب به مردم اعلام کرد: «امروز به مردم شریف ایران اعلام میکنم که طبق این توافق، در روز اجرای توافق نهایی، تمامی تحریمها، حتی تحریمهای تسلیحاتی، موشکی و اشاعهای هم به صورتی که در قطعنامه بوده لغو خواهد شد. تمام تحریمهای مالی، تمام تحریمهای بانکی، تمام تحریمهای اقتصادی بهطور کامل لغو خواهد شد و نه تعلیق».
بیشتر بخوانید:
رمزگشایی از اظهارات جرمی هانت درباره کانال ویژه مالی
سردار وحیدی: FATF یک نظام جاسوسی است
اجرایی شدن کامل SPV ماهها زمان خواهد برد
شنبه ۲۶ دیماه سال ۱۳۹۴ آقای ظریف که برای اعلام آغاز روز اجرای برجام به وین رفته بود در بدو ورود به فرودگاه گفت: «همه تحریمهای ظالمانهای که بهخاطر موضوع هستهای ایران اعمال شده است، انشاءالله امروز لغو خواهد شد و کنار گذاشته خواهد شد و این یک روز بسیار خوبی برای مردم ایران است.».
آقای سید عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان گفت: «در روز اجرای توافق، تحریمهای اقتصادی و مالی علیه ما همگی رفع خواهد شد، یعنی روزی که توافق اجرا شود همان روز اعلام خواهد شد که همه تحریمهای اقتصادی و مالی در همه حوزههایی که در چارچوب هستهای علیه ما وضع شده است، لغو خواهد شد».
براساس اظهارات صریح مقامات رسمی کشورمان، از رئیسجمهور تا وزیر خارجه و معاون ایشان، اولاً؛ منظور و مقصود اصلی از مذاکرات هستهای «لغو تحریمها» بوده است و نه حتی تعلیق آنها و ثانیاً؛ لغو همه تحریمها بخشی از متن برجام بوده است و ثالثاً؛ لغو همه تحریمها بایستی در همان اولین روز اجرایی شدن برجام صورت میپذیرفته. بنابراین ادعاهای بعدی آقایان که هدف برجام اقتصادی و لغو تحریمها نبوده است، سخنی خلاف و- با عرض پوزش- کذب محض است!
و اما، نه فقط هیچیک از وعدههای رسماً اعلام شده دولت درباره لغو تحریمها عملی نشده بلکه دهها تحریم دیگر نیز به تحریمهای قبلی اضافه شده است! اکنون سوال این است که وقتی هیچیک از آنچه حریف در برجام، متعهد شده بود تحقق نیافته است، از برجام غیر از یک «جسد متعفن»! چه باقی مانده است؟! و چرا دولت محترم این جسد متعفن را دفن نمیکند که هر روز عفونت جدیدی نظیر FATF و CFT و SPV و پالرمو و اخیراً INSTEX ، در فضای سیاسی و اقتصادی کشور منتشر نشود؟!
اروپاییها اعلام کردهاند که به برجام متعهد میمانند و از ایران نیز خواستهاند از برجام خارج نشود! اما به این سوال پاسخ نمیدهند که کدام برجام مورد نظرشان است؟! دیروز کشورهای آلمان، فرانسه و انگلیس در بیانیه مشترکی که به مناسبت راهکار جدید خود «اینستکس» صادر شده است، آوردهاند: «فرانسه، آلمان و بریتانیا براساس تعهد قاطعانه و تلاشهای پیگیر خود برای حفظ برجام که شورای امنیت سازمان ملل متحد آن را در قطعنامه ۲۲۳۱ خود تأیید کرده است، تشکیل «سازوکار حمایت از معاملات تجاری» یا اینستکس ساس (INSTEX SAS) را اعلام میکنند که یک ابزار انتقالی ویژه با هدف تسهیل تجارت مشروع بین عاملان اقتصادی اروپا و ایران است». در این بیانیه به «تلاش پیگیر اروپا برای حفظ برجام» اشاره شده است ولی این پرسشها را بیپاسخ گذاشتهاند که اگر لغو تحریمها بخشی از متن برجام است و شما نیز خود را متعهد به اجرای برجام میدانید چرا با لغو تحریمها به تعهدات خود عمل نمیکنید و دهها شرط و شروط جانبی جدید هم به آن افزودهاید؟! و اگر آنگونه که در بیانیه آوردهاید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را تضمین برجام میدانید -که چنین نیز هست- چرا علیه آمریکا که با خروج از برجام این قطعنامه را نقض کرده است اقدامی نمیکنید؟! و اساساً از کدام برجام سخن میگوئید؟!
درباره SPV پیش از این بررسی مستندی داشته و نشان دادهایم که SPV همان طرح حقارتآمیز «نفت در مقابل غذا و دارو» است و موضوع آن بارها از برجام ذلتبارتر است. در این نکته دقت کنید؛
SPV کانال ویژه مالی اروپا برای تسهیل تجارت با ایران است! که اکنون با چند درجه تنزل به INSTEX SAS تبدیل شده است. بر این اساس ضمن آنکه اروپا خرید نفت از ایران را در تحریم نگاه میدارد (نقض آشکار برجام)، ایران هم حق دسترسی به ارز حاصل از فروش نفت خود به کشورهای دیگر نظیر هند و ژاپن و کره جنوبی را ندارد! بلکه ارز حاصل از فروش نفت ایران باید از کشورهای خریدار به بانکهای اروپایی منتقل شود! خب ، تا اینجا یک قلم درشت به نفع اروپاست که پول نفت ما را در اختیار دارد و از سود آن استفاده میکند! بعد چه؟ … ایران میتواند از کشورهای اروپایی کالا خریداری کند.
این هم یک قدم بزرگ دیگر به نفع اروپاست که بازار کالای وارداتی ایران را در اختیار میگیرد! اما، آیا ایران میتواند هر کالایی که نیاز داشت را از اروپا خریداری کند؟ SPV و طرح اخیراً اعلام شده آن یعنی INSTEX SAS چنین اجازهای نمیدهد! بلکه ایران در مقابل ارز حاصل از فروش نفت خود فقط به فقط میتواند از کشورهای اروپایی مواد غذایی و دارویی بخرد. و نتیجه آنکه، ایران به تدریج تمام کارخانهها و مراکز تولید دارو و مواد غذایی خود را که نقش برجستهای در اقتصاد کشور و اشتغالزایی دارند، تعطیل کند. این هم امتیاز دیگری برای اروپاست. در این پروژه رابطه اقتصادی ایران با سایر کشورها قطع شده و منحصراً در اختیار اروپا قرار میگیرد و این نیز امتیاز دیگری است که قرار است به اروپا بدهیم!
تا اینجا مشخص میشود که ایران با پذیرش SPV و طرح تنزل یافته آن یعنی INSTEX SAS دستکم ۵ امتیاز ویژه به اروپا تقدیم میکند و در مقابل، به دست خود، ذلت و تحقیر و نابودی اقتصادی خود را رقم میزند!
صبر کنید! ماجرا هنوز تمام نشده است، اجرای SPV و INSTEX SAS علاوه بر نتایج فاجعهباری که به آن اشاره شد، شرط و شروط دیگری هم دارد. باید بدون فوت وقت، FATF و CFT و پالرمو را هم بپذیریم. یعنی چه؟! بهعنوان نمونه - و فقط یک نمونه- باید براساس CFT که موضوع آن مقابله با تأمین مالی تروریسم است، بودجه نیروی قدس، سپاه پاسداران، وزارت اطلاعات، وزارت دفاع و… را قطع کنیم! چرا که این مراکز از نظر آمریکا و متحدانش «تروریست» هستند! یعنی ایران اسلامی و مردم این مرز و بوم را دست بسته تحویل دشمن و تروریستهای تحت امر آنها بدهیم! داعش که یادتان هست؟!
و در خاتمه، این سوال با دولت محترم و حامیان دیگر کنوانسیونهای یاد شده در میان است که کجای آنچه در این وجیزه آمده است را غیرواقعی میدانند؟! و اگر چنین تصوری دارند چرا بهجای حضور یکطرفه در صدا و سیما و یا مجامع دیگر، حاضر نیستند در یک گفتوگوی دوجانبه با حضور دیگر کارشناسان شرکت کرده و مستندات و دلایل نظر خود را برای آگاهی عموم مردم بیان فرمایند؟! و چنانچه موارد یاد شده را واقعی میدانند، چرا جسد متعفن برجام را دفن نمیکنند تا مردم از خطر عفونی میکروبهای برخاسته از آن نظیر FATF و CFT و SPV و پالرمو و اخیراً INSTEX در امان باشند و مانند ۵ سال و چند ماه گذشته، معیشت و حرمت آنان از نتیجههای فاجعهبار برجام و کنوانسیونهای پیرامونی آن در رنج و آسیب نباشند؟!