اخبارویژه

افرادی که چندی پیش اقدام به فراری دادن یکی از همدستان خود از بیمارستان امام خمینی (ره) کرده بودند دستگیر شدند.

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

******

کیهان

شما نبودید که می‌گفتید ریشه مشکلات اقتصادی مدیریت است؟!


رئیس‌جمهور در حالی عامل اصلی مشکلات اقتصادی کشور را تحریم‌های آمریکا و عوامل خارجی می‌داند که در ششم خرداد سال ۹۲ و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری بر خلاف اظهارات امروزش گفته بود: «ریشه همه مشکلات به مدیریت و کارآمدی دولت بازمی‌گردد.»


به گزارش رجانیوز، حسن روحانی در مراسم تجدید بیعت هیئت دولت با آرمان‌های امام خمینی‌ (ره) در حرم مطهر، در بخشی از صحبت‌هایش عامل اصلی مشکلات اقتصادی کشور را تحریم‌های آمریکا دانسته و گفت: «مشکلات ما عمدتاً به فشار آمریکا و اذنابش بر می‌گردد، نباید به جای محکوم کردن آمریکا کسی دولت خدمت‌گزار یا نظام بزرگ اسلامی را سرزنش کند.»


با این حال، روحانی در ششم خرداد سال ۹۲ و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری بر خلاف اظهارات امروزش گفته بود: «ریشه همه مشکلات به مدیریت و کارآمدی دولت بازمی‌گردد.»


اگرچه اکنون روحانی و وزرایش برای سرپوش گذاشتن بر ناکارآمدی و بی‌تدبیری دولت، عوامل خارجی را ریشه عمده مشکلات می‌دانند، اما اظهارات روحانی در روزهای منتهی به انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، نقض‌کننده نظرات کنونی وی و کابینه‌اش است.

چنانچه هفت خرداد سال ۹۲، روحانی در برنامه دیدگاه شبکه یک سیما، ناکارآمدی دولت (دولت قبل از خود) را عامل اصلی مشکلات دانسته بود: «مشکل کجاست؟ عدم مشورت، بی‌ثباتی در مدیریت و خودشیفتگی مشکل دولت گذشته بود؛ مردم مدیریت کارآمد، ثبات، آرامش، قدرت آینده‌نگری را می‌خواهند. دولت تدبیر و امید قادر است مشکلات را حل و فصل کند.»


این درحالی است که روحانی که در ۲۱ آذر امسال درباره رابطه تحریم‌ها و اقتصاد کشور گفته بود: «اکنون در مقطع تحریم هستیم و در مقطع تحریم به طور طبیعی مردم با مشکلاتی مواجه هستند؛ یک نوع جنگ اقتصادی و روانی است و نمی‌توانیم بگوییم شرایط عادی است»

اکنون که نه دولت قبلی وجود دارد تا روحانی تقصیرات را حواله‌اش کند و نه مشکلات عمده کشور حل شده است، رئیس‌جمهور و برخی از وزرایش، فشارهای آمریکا را عامل حل نشدن مسائل اقتصادی مردم می‌دانند. البته نباید منکر این شد که تحریم‌های آمریکا بر اقتصاد کشور اثر دارد، اما در مقایسه با بی‌عملیِ دولت، این عوامل خارجی ناچیز هستند.


بیانات رهبر انقلاب در دیدار با اقشار مختلف مردم که در ۲۲ مرداد ۹۷ برگزار شد نیز موید این است که ریشه عمده مشکلات کشور را باید در داخل جستجوکرد: «کارشناسان اقتصادی و بسیاری از مسئولین بر این مسئله متفقند که عامل این مسئله خارجی نیست، درونی است. نه اینکه تحریم‌ها اثر نداشته باشد اما عمده تأثیر مربوط به عملکردهاست. اگر عملکردها بهتر و با تدبیرتر و بهنگام‌تر و قوی‌تر باشد، تحریم‌ها اثر زیادی نمی‌گذارد و می‌شود ایستاد.»

دویچه وله: INSTEX فقط کانال مبادله غذا و داروست


ارگان رسمی دولت آلمان به عنوان مدیر کانال مالی موسوم به INSTEX تصریح کرد این کانال فقط شامل مبادله غذا و دارو می‌شود.


وبسایت دویچه وله آلمان نوشت: این سیستم که تا پیش از این «سازوکار ویژه مالی» یا SPV (مخفف Special Purpose Vehicle) نامیده می‌شد، اکنون نام تازه‌ای به خود گرفته است: «ابزار حمایت از مبادلات تجاری» یا INSTEX.


سیستم جدید، در حقیقت مانند یک شرکت تسویه وجوه اروپایی برای ایران عمل می‌کند تا امکان انجام مبادلات تجاری شرکت‌های اروپایی را با ایران فراهم آورد. در واقع، «ابزار حمایت از مبادلات تجاری» همچون برنامه‌ای برای معاملات پایاپای بیرون از حوزه تسلط آمریکا بر اقتصاد جهانی کار می‌کند.

انتظار می‌رود که دامنه این تجارت پایاپای یا تهاتری تنها کالاهای اساسی همچون دارو، غذا و محصولات کشاورزی را دربر بگیرد. قرار نیست که این سازوکار شامل مبادلات مالی ناشی از فروش نفت، به‌عنوان اصلی‌ترین منبع درآمد ارزی ایران شود.


آیا «ابزار حمایت از مبادلات تجاری» نتیجه‌بخش خواهد بود؟ دویچه وله در پاسخ این پرسش نوشت: به‌رغم ثبت رسمی این سازوکار، هنوز جزئیات فنی بیشتر و دقیق‌تری باید روشن شود.


از جنبه نظری، و فارغ از آنچه در عمل می‌تواند اتفاق افتد، قرار است این سازوکار برای شرکت‌های اروپایی همچون سپری در مقابل مجازات‌های مربوط به نقض تحریم‌های اعلام شده از سوی آمریکا عمل کند. با این همه، شرکت‌ها و بانک‌هایی که با آمریکا تجارت می‌کنند ممکن است از بیم مجازات‌های آمریکا تمایلی به انجام تجارت با ایران نداشته باشند. بسیاری از شرکت‌های اروپایی، در واکنش به همین تحریم‌ها بازار ایران را ترک کرده‌اند.


هدف اولیه «ابزار حمایت از مبادلات تجاری» شرکت‌های کوچک و متوسط اروپایی است و پیش‌بینی می‌شود که حجم مبادلات این شرکت‌ها با ایران نیز چندان بزرگ نباشد.


دویچه وله در ادامه نوشت: تهران ناامیدی و یاس خود از اقدام کند اروپا برای مقابله با تحریم‌های آمریکا را پنهان نکرده، اما همزمان اعلام کرده که تا زمانی که از منافع اقتصادی وعده داده شده در برجام بهره‌مند شود، به تعهداتش پایبند خواهد ماند. علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، پیشتر گفته بود: «اگر ما نتوانیم نفت خود را بفروشیم و یا مبادلات مالی انجام دهیم، باقی ماندن در برجام سودی برای ما نخواهد داشت.»

نارضایتی فعالان اقتصادی از دولت ربط به تحریم‌ها ندارد


ارگان حزب کارگزاران علل نارضایتی کارآفرینان و فعالان بخش خصوصی از دولت را بررسی کرد.


سازندگی نوشت: اواخر مهر امسال، اتاق بازرگاین تهران در یک نظرسنجی از ۶۰۰ فعال اقتصادی پرسید «کدام یک از ارگان‌های دولتی را مخل فعالیت اقتصادی می‌دانند؟» ۳۰ درصد آنها سازمان امور مالیاتی، ۲۷ درصد بانک‌ها، ۲۶ درصد گمرک و ۱۳ درصد هم سازمان تامین اجتماعی را در مشکلات فضای کسب و کار دخیل دانستند. ۱۹ درصد هم هر چهار نهاد را به عنوان مقصر نام بردند.

همین نظرسنجی نشان می‌دهد فعالان بخش خصوصی از تصمیمات اقتصادی بازوهای اصلی دولت نظیر بانک مرکزی، گمرک و سازمان امور مالیاتی راضی نیستند.

ریشه این نارضایتی را می‌توان در شاخص‌های کلان اقتصادی دست کم طی ۹ ماه ذشته جست‌وجو کرد؛ در این مدت، نرخ ارز افزایش حداقل ۳ برابری داشته، ارزش مبادلات تجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۶ درصد کمتر شده، تورم مصرف کننده با رشد بیش از ۲ برابر نسبت به اوایل سال به ۲۱/۲ درصد رسیده، تورم تولید کننده در دوازده ماه منتهی به آذر ماه با ۳۰/۶ درصد افزایش روبه‌رو بوده، نرخ بیکاری در پاییز ۹۷ نسبت به فصل مشابه سال گذشته تغییری نداشته اما در تابستان ۰/۷ درصد رشد کرده و رقم سه میلیون و ۳۳۰ هزار نفر را به جا گذاشته است و… تمام این شاخص‌های کلان نشان می‌دهد دولت در کنترل بحران‌های اقتصادی چندان موفق عمل نکرده است.


عمده نارضایتی فعالان اقتصادی مربوط به سامانه نیما و تخصیص ارز است اما مشکلات آنها بیش از اینهاست؛ صدور بخشنامه‌های متعدد و گاه متناقض، جلوگیری از صادرات برخی اقلام، عدم ترخیص مواد اولیه از گمرک، قیمت‌گذاری غیرمنتطقی محصولات تولیدی، جریمه‌های سازمان تأمین اجتماعی، آیین‌نامه‌های منتعدد سازمان امور مالیاتی، فرآیندهای پیچیده و زمان بر سیستم مالیاتی، مشکلات واردات مواد اولیه و فرآیند پیچده پیمان سپاری ارزی.


رئیس اتاق بازرگانی تهران در ۴۸ امین نشست هیئت نمایندگان این تشکل با بیان اینکه روزانه ده‌ها شکایت از سوی فعالان اقتصادی به دلیل شرایط بد فضای کسب و کار به اتاق تهران می‌رسد، گفت: «افراد از موانع بسیاری که فعالیت‌های اقتصادی، تجاری و صنعتی را مختل کرده است، می‌گویند. ما اگرچه با بحث تحریم‌ها روبه‌رو هستیم اما مشکلات و بوروکراسی داخلی بیشتر از تحریم مشکل ایجاد کرده است.

مسعود خوانساری، بزرگترین چالش‌های موجود در مسیر فعالیت‌های اقتصادی را برشمرد و افزود: «گردش ثبت سفارش، چالش‌های بسیاری را ایجاد کرده و یکی از موانع اصلی پیش‌روی تولید کنندگان شده است.

پیشنهاد ما این است که مدت ثبت سفارش افزایش پیدا کند و به شش ماه برسد و قابل تمدید تا ۳ ماه باشد تا فعال اقتصادی کمتر در چرخه‌های بوروکراتیک وزارت صنعت، معدن و تجارت معطل شود. مشکل دیگر باقی ماندن مواد اولیه و ماشین‌آلات در گمرکات کشور است که در آنجا انبار شده.

درخواست ما این است که هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف و مجوز خروج آنها صادر شود تا کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی بتوانند فعالیت خود را ادامه دهند.

جهان صنعت: دولت مقصر نابسامانی اقتصادی است


یک روزنامه اصلاح‌طلب می‌گوید اشتباهات راهبردی دولت، علت شرایط نابسامان اقتصادی است.


روزنامه جهان صنعت با اشاره به رکود تورمی می‌نویسد: مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش اخیر پیش‌بینی کرده رشد اقتصادی سال آینده در خوش‌بینانه‌ترین حالت منفی ۵/۴ درصد و در بدبینانه‌ترین حالت منفی ۵/۵ درصد باشد.

اتاق بازرگانی تهران نیز در تازه‌ترین بررسی‌های خود با تحلیلی مشابه بر پیش‌بینی رشد منفی اقتصادی در سال آینده صحه گذاشت. بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته، متغیرهای موجود در حوزه تولید ناخالص داخلی همچنان فاصله‌اش را با روند رشد سال ۱۳۹۰ ادامه می‌دهد و احتمالاً شاخص‌های تولید در هر سه حوزه اصلی منفی باقی می‌ماند.


به نظر می‌رسد خطای راهبردی دولت در بروز شرایط وخیم اقتصادی، در اتخاذ سیاست‌هایی بوده که چشم‌انداز مثبت اقتصادی را مخدوش کرده و ناتوانی در عبور از دوره‌های صعب‌العبور اقتصادی را ناممکن ساخته است.


اما چرا دولت تمایلی به تغییر رفتار سیاست‌گذاری‌اش از خود نشان می‌دهد؟ به نظر می‌رسد آنچه در طول سال‌های اخیر به بروز بحران‌های خودساخته دامن زده، وجود سیاست‌های مبتنی بر رانت و زد و بندهای سیاسی و رانتی است که امروز در شرایط وخیم اقتصاد خودنمایی می‌کند.


برخورداری از درآمدهای سرشار نفتی که به بروز رانت‌های وسیع در بدنه سیاست‌گذاری دولت انجامیده، اکنون و به دنبال تحریم‌ها و ناتوانی در صادرات نفت، دولت را در یک بن‌بست وسیع اقتصادی قرار داده و سیاست‌گذار را در تله سیاست‌هایش گرفتار کرده است.

گدایی از غرب خوب بود یا ارزآوری از ونزوئلا؟!


روزنامه کارگزاران در سر مقاله‌ای که اخیراً در باب کودتای آمریکایی در کاراکاس منتشر کرد ونزوئلا را کشوری خوانده است که افتخار کشف آن با احمدی‌نژاد بوده است.


روزنامه قدس با اشاره به این موضوع می‌نویسد این گزاره که به واسطه تکرار در رسانه‌ها و ضعف حافظه تاریخی در بین عوام نیز بسیار رایج است گزاره‌ای غلط است. شروع اوج‌گیری دوران ارتباط ایران با ونزوئلا به انتهای دوران ریاست جمهوری دولت هشتم (خاتمی) و بی‌نتیجه ماندن تقلاهای دولت وقت در جلب توجه دولت‌های غربی برمی‌گردد.

وقتی آمریکای جورج بوش که در غرب و شرق ایران در عراق و افغانستان حضور نظامی داشت پس از سال‌ها تلاش دولت وقت برای تنش‌زدایی با استفاده از امتیاز دادن به غرب با محور شر خواندن ایران شروع به تهدید جدی برای حمله به کشور کرد و گربه رقصانی‌های اروپایی‌ها در برابر عقب‌نشینی مکرر دستگاه دیپلماسی خارجی کشور نیز دولت وقت را ناامید کرد، ونزوئلای انقلابی چاوز در قلب آمریکای لاتین تبدیل به ابزار ایجاد موازنه با غرب شد و در دوره‌ای کوتاه در انتهای دولت وقت سه سفررئیس‌جمهور وقت به ونزوئلا نشانه‌ای از گسترش روزافزون روابط دو طرف بود.

البته در دوره احمدی‌نژاد، روی کار آمدن دولت‌های چپ در سایر کشورهای این منطقه مثل آرژانتین، برزیل، بولیوی و هندوراس و تحکیم روابط با ونزوئلا و کوبا، نفوذ ایران در آمریکای لاتین را بیش از پیش توسعه داد و منافع اقتصادی، سیاسی و راهبردی زیادی را از طریق توسعه سیاست جنوب-جنوب برای ایران حاصل کرد.


واگذاری قراردادهایی مانند ایجاد کارخانه ساخت تراکتور و ساخت مجتمع‌های مسکونی توسط ایران در ونزوئلا نمونه‌ای از بهره‌گیری اقتصادی ایران از این تعاملات اقتصادی بود که از یک طرف ابزار حمله رسانه‌های غربگرای ونزوئلا به دولت چاوز می‌شد و در سوی دیگر هم رسانه‌های غربگرای ایرانی به آن حمله می‌کردند.


با توسعه این روابط کار به آنجا رسید که کنگره آمریکا در سال ۲۰۱۱ بودجه‌ای ۸۰ میلیون دلاری برای مقابله با نفوذ ایران در حیاط خلوت سابق دولت خود تصویب کرد اما روی کار آمدن دولتی غربگرا و تغییر سیاست دستگاه دیپلماسی کشور به سیاست جنوب-شمال در عمل آنچه کنگره آمریکا به دنبال آن بود را بدون نیاز به هزینه چندانی محقق نمود. در واقع می‌توان گفت، اگرچه توسعه نفوذ ایران در ونزوئلا و آمریکای لاتین تا حد زیادی به دوران دولت‌های نهم و دهم برمی‌گردد ولی به نظر اگر قرار باشد سخن از کشف ونزوئلا باشد، داستان به قبل از احمدی‌نژاد برمی‌گردد.

کانال پر از خالی اروپا و دروغ گل‌درشت روزنامه زنجیره‌ای


روزنامه‌های زنجیره‌ای بدون کمترین اعتنا به واقعیات، به ماموریت بزک بدعهدی‌های اروپا ادامه می‌دهند.


در این باره روزنامه آرمان به قلم مهدی پازوکی مدعی شد: اجرای سازوکار اروپایی‌ها برای تسهیل تجارت اروپایی‌ها با ایران و فروش نفت بسیار می‌تواند مفید فایده واقع شود. استراتژی ایران باید روابط تجاری بیشتر با اروپا و خصوصاً آلمان و فرانسه باشد.

آلمان به جهت اینکه بزرگترین قدرت اقتصادی اروپا و چهارمین قدرت اقتصادی جهان است. فرانسه نیز به جهت عضویت در شورای امنیت و تاثیر در اتحادیه اروپا. لذا به نظر می‌رسد که اگر بتوانیم فروش کالای خود را به اروپا در حسابی نگهداری کنیم و نیازهای خود را از اتحادیه اروپا تهیه کنیم.


وی می‌افزاید: اروپایی‌ها از طریق همین SPV که بحث بانک‌های مرکزی کشورهای اتحادیه اروپا است در حال تعریف مکانیزمی هستند که بتوانند با ایران ارتباط برقرار کنند. از این جهت ایران باید با گشاده‌دستی، منطق کارشناسی و استفاده از موقعیت به سمت استفاده مطلوب از این سازوکار حرکت کند نه اینکه به سوی خودتحریمی برود.

به نظر می‌رسد که اگر این سازوکار به اجرا برسد، می‌تواند گشایشی در نیاز کالاهای ایران از بازارهای اروپایی در پی داشته باشد. مسلماً سازوکار اروپایی‌ها می‌تواند تاثیر مثبتی بر اقتصاد ایران و روابط ایران و اروپا داشته باشد. لذا در شرایطی که آمریکا هر روز تحریم‌های خود را بر علیه ایران بیشتر می‌کند قطعاً SPV می‌تواند موثر باشد. چرا که بر اساس آن می‌توانیم بخشی از نفتمان را به اتحادیه اروپا صادر کنیم.


ادعای روزنامه آرمان در حالی است که اروپایی‌ها خرید نفت از ایران را متوقف کرده‌اند و کانال مدعایی آنها نیز صرفاً قرار است مبادله کالا و غذا را شامل شود.


بیانیه ۳ کشور اروپایی درباره کانال موسوم به INSTEX تصریح می‌کند: «گام اول بر معاملات دارویی و غذایی متمرکز است. اجرای این کانال رویکرد تدریجی خواهد داشت… اروپا انتظار دارد ایران سریعاً همه عناصر برنامه اقدام FATF خود را اجرا کند، چرا که INSTEX بر اساس استانداردهای FATF کار خواهد کرد.»

ایران

کارتون «آقامحمد تقی» در سالروز تولد مصباح یزدی

خبر اول اینکه، درحالی که سابقه مبارزات انقلابی آیت‌الله مصباح یزدی با رژیم شاهنشاهی در سال‌های گذشته همواره محل بحث و اختلاف منتقدان و موافقان او بوده، شبکه «پویا» (شبکه اختصاصی کودکان) به مناسبت سالروز تولد این چهره روحانی انیمیشنی درباره او پخش کرد.

به‌گزارش «ایران» این کارتون که ۱۱ بهمن ماه در شبکه پویا پخش شد، به زندگی «یک پسر نازنین به اسم محمدتقی» می‌پردازد که در شهر یزد «هر روز در کوچه و خیابان زورگویی شاه به مردم را می‌دید و غصه می‌خورد.» مطابق ادعای این کارتون او «یک روز به خودش قول داد باید خوب درس بخوانم تا بتوانم به بابا مامان و مردم کشورم کمک کنم و آنان را از دست این آدم‌های ظالم نجات دهم.»

این انیمیشن با اشاره به اینکه «آقامحمد تقی به قولش عمل کرد و به حوزه علمیه قم رفت» ادعا کرد که «یکی از معلمان خوب او امام خمینی بود… آقامحمد تقی عاشق امام خمینی شد و سال‌ها سر کلاس درس ایشان شرکت کرد تا چیزهای بیشتری یاد بگیرد.

آقامحمد تقی حرف‌های امام خمینی را خوب یاد می‌گرفت و روی کاغذ می‌نوشت و یواکشی به بقیه مردم می‌داد تا آنان هم حرف‌های امام را بخوانند و یاد بگیرند. گاهی هم برای مردم سخنرانی می‌کرد و از زورگویی‌های رضاشاه و پسرش برای مردم تعریف می‌کرد…این طور بود که مردم به دستور امام خمینی به خیابان‌ها آمدند و تظاهرات کردند.»

ایران نیتی برای حمله فوری به اسرائیل ندارد!

خبر دیگر اینکه، روزنامه اسرائیلی «معاریو» در گزارشی، نزاع نیابتی اسرائیل با ایران و سوریه، به جای برخی دولت‌های عربی را اشتباه خواند و مدعی شد که «ایران نیتی برای حمله فوری به ما ندارد؛ از این رو، تعیین زمانی برای آغاز جنگ با ایران، اشتباه محض است.»

به گزارش انتخاب، در این گزارش با اشاره به عداوت‌های اسرائیل، چه در حمله به سوریه و نیز رایزنی دیپلماتیک با دولت ترامپ برای افزایش فشار بر ایران، آمده است که دو دولت ایران و سوریه «هیچ گونه فعالیتی در جبهه‌های شمالی علیه ما ندارند.»

این روزنامه به مسئولان رژیم صهیونیستی توصیه کرده که «نباید با اقدامات نسنجیده خود، حمایت امنیتی روسیه را از دست داده و حملات خود به دولت سوریه را متوقف کنیم. در این شرایط بهتر آن است که به‌دنبال توافق با روسیه و امریکا، بر سر متوقف نمودن سیطره ایران بر سوریه باشیم.»

«هوندا» ‌سوارانی که لکسوس فروش شده‌اند

دست آخر اینکه، حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس‌جمهوری در «توئیتر» نوشت: «به‌یاد داشته باشیم بازاریان قدیمی که امروز لکسوس‌سوارند همان روز اول هم بلیزر سوار بوده‌اند. عیب ندارد از آنها انتقاد کنیم. اما چرا از کسانی سخن نمی‌گویید که روزهای اول با هوندا ۱۲۵ آمدند ولی امروز لکسوس‌فروش و مال سازند.»

محسن رفیق‌دوست، عضو هیأت امنای بنیاد مستضعفان، در یک برنامه تلویزیونی گفت که «یک لکسوس دارم که ۱۰ سال قبل حدود ۲۰۰ میلیون تومان خریدم که به خاطر سفرهای زیاد آن را خریدم.» او ۱۲ بهمن ۵۷ راننده خودروی بلیزر حامل امام (ره) بود.

خراسان

آپارتمان های اضافی دولتی در تهران را بفروشید

یک مقام مسئول با ارسال نامه ای برای تعدادی از ادارات و سازمان های دولتی، به آنها متذکر شده است با توجه به اختیارات اعطا شده به دولت در بند "ب" تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ و نیز اهمیت واگذاری دارایی های مازاد بر نیاز دستگاه های اجرایی، به شناسایی اموالی که جزو این مصادیق قرار می گیرند - از جمله وجود آپارتمان مسکونی یا اداری در پایتخت که استفاده ضروری از آنها انجام نمی شود- اقدام و درخواست های مذکور را برای سیر مراحل بررسی و تصویب به هیئت وزیران ارائه کنند.

آرمان

خدمه سانچی از کشتی خارج نشده بودند

شنیده شد که محمدرضا رضایی کوچی با اشاره به ادعاهای مطرح شده درباره زنده بودن خدمه کشتی سانچی، گروگان گرفتن آنها و تماس با خانواده‌ها گفت: مطرح شدن چنین مسائلی بازی کردن با احساسات خانواده شهدا سانچی و سوء استفاده از احساسات آنهاست.

وی افزود: بنده از مسئولان امنیتی درخواست کردم به این مسأله ورود کنند و با افرادی که خاطره خانواده‌های شهدای سانچی را مشوش می‌کنند، برخورد کنند. رئیس کمیسیون عمران اظهارکرد: طبق اطلاعات جعبه سیاه هیچ نشانه‌ای از خروج خدمه سانچی از کشتی وجود ندارد.

سکوت وزیر ارشاد در برابر یک شایعه

شنیده شد که وزیر ارشاد در حاشیه یک مراسم در پاسخ به سؤالی مبنی‌بر شایعه استعفا یا کناره‌گیری خود از مقام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صرفاً به این جمله بسنده کرد: من برای پاسخگویی به سؤالات شما در زمینه هنرهای تجسمی به اینجا آمده‌ام.

سکوت سید عباس صالحی در برابر این شایعه در حالی است که برخی رسانه‌ها در روزهای اخیر خبر از وداع قریب‌الوقوع او از وزارت ارشاد داده‌اند. وی پیش‌تر در توئیتی فشار از طرف برخی نمایندگان مجلس برای استعفا را رد کرده بود.

واکنش آشنا به لکسوس‌سواری رفیق‌دوست

شنیده شد که مشاور رئیس جمهور به لکسوس‌سواری رفیق دوست در کانال خود واکنش نشان داد. حسام‌الدین آشنا در کانال خود نوشت: «به یاد داشته باشیم بازاریان قدیمی که امروز لکسوس‌سوارند، همان روز اول هم بلیزرسوار بوده‌اند.

عیب ندارد از آنها انتقاد کنیم اما چرا از کسانی سخن نمی‌گویید که روزهای اول با هوندا ۱۲۵ آمدند ولی امروز لکسوس‌فروش و مال‌سازند؟ محسن رفیق‌دوست عضو هیأت امنای بنیاد مستضعفان اخیراً گفته است لکسوس دارد. او کسی بود که ۱۲ بهمن ۵۷، امام (ره) را سوار بر یک بلیزر از فرودگاه به بهشت زهرا برد.»

FATF موضوع بحث کوچه و خیابان نیست

شنیده شد که عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: کسانی که تریبون دارند، حالا اصولگرا یا اصلاح طلب هستند، بدانند اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام فارغ از فضاسازی‌های سیاسی دارند کار کارشناسی انجام می‌دهند. وی افزود: اعضای مجمع، مصالح کشور را در نظر می‌گیرند.

موضوع FATF بحث عمومی و کوچه و خیابان نیست بلکه مجمع تشخیص مصلحت نظام با درنظر گرفتن تمام جوانب کارشناسی نظر خود را اعلام خواهد کرد. غلامرضا مصباحی مقدم خیلی از این نوع رفتار سیاسیون گلایه مند است، او اعتقاد دارد که جای طرح مباحث کارشناسی در تریبون‌های رسمی نیست.

بستن حساب هزاران کاربر ایرانی و روس در توئیتر

شنیده شد که توئیتر و فیس بوک روز پنج شنبه در اقدامی هماهنگ هزاران حساب کاربری را که بنا به ادعای آنان از داخل ایران، روسیه و ونزوئلا برای نشر اخبار علیه سیاست‌های آمریکا فعالیت می‌کردند، حذف کرده‌اند.

توئیتر و فیس بوک درگفت‌وگویی افشاگرانه اعلام کردند که با هماهنگی قبلی حساب کاربری هزاران کاربر را در برخی کشورهای خارجی (ایران، روسیه، ونزوئلا) به دلیل نشر اخبار جعلی در دوران انتخابات میان دوره‌ای آمریکا در سال ۲۰۱۸ حذف کردند.

فیس بوک در اقدامی هماهنگ با توئیتر، ۷۸۳ حساب کاربری را که به اتهام «رفتار ساختگی و هماهنگ» از جانب ایران حذف کرد.

هدیه احمدی‌نژاد به کی‌روش

شنیده شد که محمود احمدی‌نژاد در تماس تلفنی با کارلوس کی روش، از زحمات و خدمات وی در هشت سال گذشته تقدیر و تشکر کرد.

وی در این تماس تلفنی از زحمات کادر فنی و سرپرستان تیم ملی فوتبال و تلاش‌های تحسین برانگیز جوانان شایسته این تیم قدردانی کرد و گفتند: مردم قدرشناس ایران سعی و تلاش پیوسته و گسترده کادر فنی و بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران را ارج می‌نهند و به این امر واقفند که شرایط همیشه آن طور که انتظار دارند، پیش نمی‌رود.

نماینده احمدی‌نژاد به رسم یادبود و قدردانی از سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، هدیه‌ای را به آقای کی روش تقدیم کرد.

توضیح درباره مزارع کاشت خشخاش

شنیده شد که محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات، در حساب توئیتری خود نوشت: «‌گزارش پژوهشگاه فضایی در مورد کاشت خشخاش دقیق و با جزییات است. از رئیس محترم پلیس مبارزه با مواد مخدر دعوت کردم با حضور در پژوهشگاه فضایی این اطلاعات را ملاحظه نمایند و با استقبال ایشان مواجه شد.

دانش فضایی کشور در خدمت پلیس مقتدر و شهید داده در راه مبارزه با سوداگران مواد مخدر است.» گفتنی است که رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا اعلام کرده بود: «ما در ایران مزرعه خشخاش آن هم به وسعت ۷۰ هکتار نداشته و نداریم و تاکنون مطلب مستندی در این خصوص نیز به دست ما نیامده است.»

حمله یک معتاد به کارمند شهرداری شیراز

شنیده شد که رئیس اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب‌های اجتماعی شهرداری شیراز، وارد شدن جراحت عمیق چاقو توسط یک معتاد به کارمند این اداره را تأیید کرد.

یوسف آفرینی گفت: متأسفانه گاهی معتادان متجاهر در برخورد با کارمندان فوریت‌های اجتماعی شهرداری در صدد پرخاش، فرار یا پرتاب سرنگ آلوده خود بر می آیند زیرا از پاک شدن و درمان هراس دارند.

وی افزود: به همین دلیل در طول ماه کارمندان فوریت‌های اجتماعی شهرداری شیراز توسط بعضی از معتادین متجاهر مورد حمله قرار می‌گیرند که یکی از این موارد هفته گذشته منجر به جراحت عمیق بر روی دست یکی از کارمندان توسط یک معتاد با ضرب چاقو شد.

دستگیری عاملان فراری دادن مجرم از بیمارستان

شنیده شد که افرادی که چندی پیش اقدام به فراری دادن یکی از همدستان خود از بیمارستان امام خمینی (ره) کرده بودند ستگیر شدند. در پی این حادثه، تیم ویژه در پلیس رسیدگی به موضوع را در دستورکار خود قرار داد.

مدتی بعد مأموران با یافتن سرنخ‌هایی از این افراد نسبت به شناسایی آنان اقدام کرده و متوجه شدند که این افراد گروهی از سارقان مسلح هستند که پیش از این چندین بار اقدام به ارتکاب جرایم مختلف کرده‌اند.

سردار حسین رحیمی رئیس پلیس پایتخت با تأیید این خبر اعلام کرد: اعضای این باند که اقدام به فراری دادن این متهم کرده بودند شناسایی و دستگیر شده‌اند و جزئیات آن بزودی اعلام خواهد شد.

از بیش از ۱۰۰ کشور طلبه در قم داریم

شنیده شد که رئیس ستاد اقامه نماز در اولین اجلاس ملی مهدویت و انقلاب اسلامی گفت: آیا می‌شود قانون خداوند اجرا شود؟ بله، قوانینی که به امضای شورای نگهبان می‌رسد، قانون اسلامی است؛ آیا می‌شود که مردم متحول شوند؟

بله، در جبهه جوانانی بودند که دوچرخه خود را به برادرشان نمی‌دادند اما متحول شدند و جان خود را فدای اسلام کردند؛ هر روز عده‌ای ریزش و عده‌ای رویش می‌کنند، در حال حاضر از بیش از ۱۰۰ کشور طلبه در قم داریم.

محسن قرائتی افزود: گفته می‌شود دنیا باید پر از ظلم شود تا امام زمان (عج) ظهور کند، پس همه ظلم کنند تا ظهور اتفاق بیفتد، این حرف اشتباه است، برای این کار لازم نیست همه مردم ظلم کنند، اینکه چند نفر مانند صدام در دنیا وجود داشته باشند دنیا پر از ظلم می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۳
    1 0
    آخ جون موش زائید!!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس