به گزارش مشرق، محمد حسن زدا در حاشیه افتتاح سه طرح عمرانی تأمین اجتماعی در استان قزوین در جمع خبرنگاران اظهارداشت: باید در برخی ساختارها بازنگری کنیم تا پویایی سازمان حفظ شود.
وی افزود: اگر قرار است سازمانی بنام تأمین اجتماعی در نظام اسلامی داشته باشیم باید اصلاحاتی در خصوص افرادی که از این زمان به بعد وارد سازمان میشوند صورت گیرد تا بتوانیم خدمات خود را ادامه دهیم.
بیشتر بخوانید:
زمان پاسخ به جاماندگان دریافت بسته حمایتی
مهلت ثبت نام کارگران جامانده از "بسته حمایتی"
زدا تصریح کرد: اصلاً جای نگرانی نیست و کسانی که با سیستم قبلی تحت پوشش بودند بدانند مشکلی برای آنها نیست و همه باید همکاری و کمک کنند تا اصلاحات لازم در کارها انجام شود و همین پرداخت حداقل مبلغ یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی تداوم یابد.
وی در خصوص دریافت نشدن بسته حمایتی از سوی برخی کارگران تصریح کرد: چون من در تیم تصمیم گیری نیستم و فقط مجری سیاستهای سازمان هستم لذا تیمی که تشخیص میدهند به کدام گروه بسته حمایتی بدهند و به کدام گروه ندهند مسئولیت این کار را دارند.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی کشور یادآورشد: در سازمان تأمین اجتماعی دو بسته حمایتی تکلیف شده که اولی برای دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از مستمری بگیران و گروه بعدی هم شش میلیون و ۱۵۰ هزار نفر از بیمه شدگان کشور است.
وی اظهارداشت: برای هر گروهی که مسئولان تصمیم بگیرند و منابع مالی آن را تأمین کنند ما آمادگی داریم در مدت ۲۴ ساعت بسته حمایتی را برقرار کنیم.
نبود نظام چند لایه مشکل ساز است
زدا در پاسخ به سوال خبرنگار در مورد مهمترین چالشهای سازمان تأمین اجتماعی گفت: یکی از بزرگترین مشکلات ما این است که فاقد نظام رگولاتوری هستیم یعنی نقشی که بانک مرکزی برای سایر بانکها به صورت حمایتی ایفا میکند ما نداریم و نهادی نیست که بتواند صندوقهای تأمین اجتماعی را ساماندهی کند به همین دلیل ۱۸ صندوق داریم که همه دارای مشکلاتی هستند.
وی بیان کرد: مشکل دیگر نبود نظام چند لایه تأمین اجتماعی در کشور است لذا تکلیف مردم معلوم نیست که حق آنها چیست و تکلیف دیگران چگونه است که باید این نقایص برطرف شود.
زدا اظهارداشت : در حال حاضر در دوره انتقال هستیم و باید ساختارها اصلاح شود و بسرعت از روشهای سنتی و دستی به سمت IT برویم.
۱۵۰ هزار میلیارد تومان مطالبات تأمین اجتماعی است
وی در مورد بدهی دولت به سازمان هم به خبرنگار گفت: اصل مطالبات سازمان تأمین اجتماعی تا پایان سال ۹۴ حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان بود که اگر سود این مطالبات در سالهای بعد را هم اضافه کنیم بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان طلب سازمان از دولت است.
زدا اظهارداشت: اما اینکه توقع داشته باشیم این مطالبات به صورت نقدی پرداخت شود شاید یک درخواست غیر واقعی در شرایط کنونی و وقت تلف کردن باشد لذا طرحی را به مجلس ارائه کردیم بر اساس بند «ن» و بند «واو» تبصره پنج قانون بودجه که مصوب شد و نمایندگان موافقت کردند این بدهی از طرق دیگر تأمین شود.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی کشور تصریح کرد: چند پیشنهاد دراین زمینه ارائه شد که تأمین خوراک پالایشگاهها، روش حقوق مالکانه و انتشار اوراق بهادار از آن جمله بود تا بتوانیم بخشی از مطالبات را در سال دریافت کنیم.
زدا بیان کرد: امیدواریم بتوانیم در سال آینده حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات خود را از دولت دریافت کنیم و در این صورت تعهد میدهیم سازمان تأمین اجتماعی را حفظ کنیم و خدمات را در همین سطح نگهداریم.
«شستا» واگذار میشود / از بنگاه داری خارج می شویم
زدا در خصوص شستا نیز گفت: تصمیم داریم «شستا» را از بنگاه داری خارج کنیم اما توقع این است مردم و رسانهها جایگاه و سایز شستا را بدانند زیرا موضوع مهمی است که میتواند در بورس اوراق بهادار تأثیرگذار باشد و چون سرمایه مردم در آن جمع شده لذا باید با نگاه کارشناسی و آرامش این تصمیم را عملی کنیم که به زمان نیاز دارد.
وی بیان کرد: از رسانهها انتظار داریم در این زمینه حساسیت و یا موردی را نگویند که چالش زا باشد زیرا این کار در اندازههای بزرگی است که باید با نگاه تخصصی و کارشناسی حل شود و خریدار بزرگ بیاید که امکان پرداخت نقدی را داشته باشد اما نیت ما این است از بنگاه داری خارج شویم.
سرپرست تأمین اجتماعی یادآورشد: ما در شستا و سازمان امانتدار مردم هستیم و اموال سازمان تأمین اجتماعی حق الناس است و مردم باید مطمئن باشند که نگهدار اموالشان هستیم.