القشاط میافزاید: درباره کشته شدن قذافی روایتهای مختلفی وجود دارد، اما روایتی که من در اختیار دارم، مربوط به فرزندان ابوبکر یونس جابر است که در جایگاه وزارت دفاع بود و یکی از همراهان قذافی بود و در کنار وی کشته شد.
بیشتر بخوانید:
طرح پسر قذافی برای حل بحران لیبی
بر اساس این روایت بعد از اینکه حملات ناتو ضد قذافی و همراهانش در شرق افزایش پیدا کرد و شهر سرت به صورت کامل تخریب شد، قذافی تصمیم گرفت به زادگاه خود یعنی منطقه وادی جارف واقع در غرب سرت برود. در گذشته خانواده او و مقبره فامیلهایش در آنجا بود.
این مقام اسبق لیبیایی میافزاید: بر اساس اطلاعاتی که به من رسیده است، قذافی با شبکه تلویزیونی الرأی که در آن زمان از دمشق پخش میشد، تماس گرفت و بر اساس همین تماس بود که سرویس اطلاعات فرانسه مکان او را شناسایی کرد.
هنگامی که کاروان ویژه قذافی به حرکت درآمد عناصر مسلح در برابر آن قرار گرفتند و با این کاروان وارد درگیری شدند. در این لحظه بالگرد فرانسوی با سه موشک تمام خودروهای این کاروان را منهدم کرد. قذافی در حالی که زخمی شده بود، از خودرو خارج شد و به سمت محلی که در آنجا کشته شد، حرکت کرد.
معتصم القذافی نیز زخمی شده بود. آنها به دنبال راه فرار بودند. در آنجا کانالی قرار داشت که برای عبور سیل از زیر جاده حفر شده بود. آنها در داخل کانال قرار گرفتند، اما در معرض حملات خمپارهای قرار گرفتند و تعدادی از همراهان قذافی کشته شدند و بقیه نیز تسلیم شدند.
القشاط میافزاید: قذافی در ادامه به مصراته منتقل شد. البته برخی میگویند که سرویس اطلاعات فرانسه در نزدیکی موقعیت قرار داشت و او را به عناصر مسلح تحویل داد و آنها نیز قذافی را کشتند.
این مقام اسبق لیبی در خصوص سرنوشت جنازه قذافی گفت: برخی به من گفتهاند که او را به یک کوره آهن انداختهاند. روایت دیگری میگوید که او را به صحرا برده و در آنجا دفن کردهاند. همچنین روایت دیگری میگوید که او را به قطر فرستادهاند. داستان دیگری نیز نقل میکند که او را با یک بالگرد به آسمان برده و در دریا انداختهاند.