به گزارش مشرق، آیتالله مکارم شیرازی صبح امروز در دیدار وزیر صنعت، معدن و تجارت که در دفتر این مرجع تقلید برگزار شد، با اشاره به اهمیت حمایت از تولید داخل اظهار داشت: وجود تولید سبب رونق، شکوفایی و حل مشکلات میشود و اگر مشکلی برای تولید بهوجود آید بیکاری و وابستگی بهوجود میآید.
بیشتر بخوانید:
چند توصیه آیت الله مکارم به رئیس جدید قوه قضاییه
آیتالله مکارم: مراقب نفوذیها باشید
آیتالله مکارم: استفاده تجاری از مساجد ممنوع
وی با بیان اینکه کشورهای پیشرفته جهان بهسبب توجه به تولید به شکوفایی رسیدهاند، تصریح کرد: متأسفانه تولید در کشور دچار مشکل بوده و دولت و مسئولان باید این بخش را دریابند.
مرجع تقلید شیعیان یکی از مشکلات تولید کشور را سیستم بانکی برشمرد و افزود: فشار اقتصادی در برخی موارد سبب آن شده که بخشهای تولیدی گاهی اوقات برای پرداخت اقساط تسهیلات مجبور به فروش بنگاههای اقتصادی شوند که باید سازوکاری در نظر گرفته شود که بانکها به این راحتی نتوانند واحدهای تولیدی را تحتفشار قرار دهند.
وی با تأکید بر اینکه فشارهای ناموزون اداره کار و تعاون اجتماعی بر مشکلات تولید در کشور افزوده است، یادآور شد: اداره کار باید بداند حمایت از کارفرما حمایت از کارگر نیز است و اگر از کارفرما حمایت نشود کارگر دچار مشکل خواهد شد.
استاد برجسته حوزه علمیه یکی دیگر از مشکلات بخش تولید را مالیاتهای زیاد دانست و خاطرنشان کرد: برخی مواقع بهسبب مسائل و مشکلات مالیاتی کارخانهدار مجبور به قید زدن از کارخانه و واحد تولیدی خود میشود و برای تأمین مالیات آن را بفروشد.
وی با اشاره به نوسانات شدید ارزی و نداشتن ثبات اقتصادی در ایجاد مشکلات برای واحدهای تولیدی، بر حمایت از آنها در این شرایط تأکید کرد و گفت: بخشهای تولیدی کشور با مشکلات عدیدهای روبهرو بوده و متأسفانه برخی از مسئولان توجه زیادی به آن نمیکنند که لازم بوده کارگروهی برای جلوگیری و آسیبشناسی تعطیلی کارخانجات تشکیل شود.
آیتالله مکارمشیرازی اضافه کرد: صرف تأسف خوردن برای تعطیلات کارخانجات کافی نیست و باید راهحلی برای آن پیدا کرد و باید هرچه سریعتر این اتاق فکر تشکیل شود و مشکلات تولیدکنندگان احصا شود.
وی یکی از ویژگیهای کشور را وجود معادن گوناگون و غنی ذکر کرد و ادامه داد: متأسفانه با بیتدبیریها، خامفروشی در این بخش ادامه دارد و کشورهای خارجی همین مواد خام را بعد از فرآوری با چندین برابر قیمت به خود ما میفروشند.