کد خبر 946858
تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۱
اسماعیل نجار

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به برخی از علت های وقوع سیل در گلستان اشاره کرد و گفت: پر شدن سدهای"گلستان" و "وشمگیر"، لایروبی نکردن مصب رودخانه ها از جمله علت های وقوع سیل در مناطق مسکونی است.

به گزارش مشرق، اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در برنامه تیتر امشب وظیفه مدیریت بحران را پیشگیری اعلام کرد و گفت: مدیریت بحران کار یک دستگاه خاص نیست بلکه همه دستگاههای اجرایی کشور در زمان عادی باید در صدد پیشگیری از حوادث غیر مترقبه باشند.

اسماعیل نجار با بیان اینکه رئیس جمهور و برخی از معاونان و وزرا امروزجمعه (۹ فروردین ۹۸) برای رسیدگی به فعالیت های مربوط به سیل به خوزستان سفر می کنند افزود: هم اکنون بجز خوزستان، وضع سایر استان های سیل زده با ثبات است.

بیشتر بخوانید:

نجار به برخی از علت های وقوع سیل در گلستان اشاره کرد و افزود: پر شدن سدهای "گلستان" و "وشمگیر"، لایروبی نکردن مصب رودخانه ها و محدود بودن خروجی آب به سمت دریا از جمله علت های وقوع سیل در مناطق مسکونی است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: پس از تثبیت حادثه و فروکش کردن سیل، ارزیابی های مقدماتی میزان خسارت برآورد و نتیجه آن در جلسه هیئت دولت در روز چهارشنبه اعلام شد.

او گفت: ۱۰ هزار مسکن در گلستان ارزیابی خسارت شد و بنیاد مسکن ماموریت بازسازی مسکن در گلستان را بر عهده دارد و در مازندران اولین تسهیلات مسکن به مردم سیل زده مازندران پرداخت شده است.

نجار با بیان اینکه برآوردهای دقیق تر خسارات سیل، ممکن است رقم وام ها را افزایش دهد افزود: بر اساس ارزیابی های انجام شده در بخش کشاورزی در دو استان گلستان و مازندران ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان خسارت وارد شده است.

او میزان خسارت ها در بخش مسکن در استان گلستان را ۱۰ هزار واحد و در استان مازندران را ۶ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی خسارت دیده اعلام کرد.

نجار درباره اعتبار دولت برای جبران خسارت ها گفت: قانون گذار ۵ درصداز اعتبارات کل بودجه سالیانه کشور و ۳ درصد برای پیشگیری و ۲ درصد برای مقابله با حوادث به دولت اختیار داده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با تجربه ای که اندوخته است برای بازسازی شروع به تقسیم وظایف کرده است.

او گفت: اعتبارات ساخت مسکن روستائیان ۱۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و در مجموع ۱۵ میلیون تومان معیشتی ۴ درصد است. برای جبران خسارت های مسکن شهر ۵۰ میلیون تومان با کارمزد ۵ درصد و ۱۲ میلیون تومان بلاعوض در نظر گرفته شده است.

نجار با بیان اینکه ۱۴۷ هزار کیلومتر رودخانه در کشور وجود دارد، گفت: طرح جامع آسیب شناسی سیل و سیلاب در کشور تهیه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • IR ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۹
    20 1
    خلاصه دلیلش کم کاری وبی خیالی دولت.
    • سعید IR ۱۵:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۹
      11 7
      دولتها
  • IR ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۹
    14 0
    لایروبی رودخانه و خالی کردن مقداری از اب پشت سد ارزون تر نبود
  • IR ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۹
    14 0
    خوب الان کی باید محاکمه بشه؟ خدا، مردم یا مسئول بی تعهد؟
  • IR ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۹
    10 0
    خب مسول این اتفاقات و خالی نکردن سد کیه . بگیرید شلوارشو از پاش بکشید بیرون . ابروشو ببرید . شلاقش بزنید . ولی اینکار رو نمیکنید چون فک و فامیل خودتونن. خدادلعنتتون کنه
  • مسعود دیپلمات IR ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۹
    4 0
    سازمان آب و فاضلاب مقصر اصلی کل خسارت وارده است و باید جبران کند. زیرا باز کردن خروجی سد بدون مدیریت و احساس مسئولیت در رابطه با باز بودن پائین دست سد انجام شده است. نمیشود گفت که من فقط مسئول سد هستم و هروقت دلم خواست دریچه ها را باز میکنم تا شهر را آب ببرد. مسئولیت اینکه پائین دست سد ظرفیت انتقال حجم آزاد شده را دارد یا نه با کیست؟!!! اقای رئیسی آیا پیگیری می کند.
  • لک IR ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۹
    6 0
    چرا مهمترین مشکل از سوی آقای نجار گفته نشد . این سد حداقل 15سال است که مهلت بهره برداری آن به اتمام رسیده است.و اکنون پر از گل و لایی است. اگر مسئولین بفکر لای روبی این سد بودن .حجم زیادی از آب ورودی به آق قلا را مهار می کرد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس