به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
جهان صنعت نوشت: دولت به تازگی از طرح مسکن امید در منطقه ۱۸ تهران رونمایی کرد؛ طرحی که با همکاری شهرداری تهران در مقیاس کوچک به بهرهبرداری رسیده تا الگوی بازسازی بافت فرسوده تهران باشد. مسکن امید به عنوان خروجی اولین پروژه از طرحی کلانتر که در مقیاس ملی به دنبال بازآفرینی شهری است، افتتاح شده است. یک سال پیش حسن روحانی، رئیس جمهور با اعلام برنامه دولت برای احیای ۱۳۳۴ محله فرسوده طی پنج سال در کشور گفته بود قرار است با ساخت سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی بافت فرسوده را توسعه دهیم.
بیشتر بخوانید:
مسکن امید چه تفاوتی با مسکن مهر دارد؟
ابتکار سال ۹۱ قالیباف به نام حناچی و روحانی تمام شد +سند
پیش از این پروژههای سیروس و تختی به عنوان طرحهای مرجع بازآفرینی شهری معرفی شده بودند و آغاز عملیات ساخت آنها نیز تبلیغات گستردهای را از سوی دولت به دنبال داشت اما به یکباره در ابتدای سال ۹۸ اولین خروجی طرح «مسکن امید» با افتتاح پروژه «بهاران شرقی» معرفی شد. بررسیهای بیشتر نشان میدهد چنین پروژهای ابتدا در مناطق اعلام شده برای بازسازی در قالب طرح بازآفرینی شهری هم نبوده است و دولت تنها با افتتاح یکی از پروژههای قبلی شهرداری تهران این طرح را در ادامه بازآفرینی شهری جا زده است.
این در حالی است که پروژه بازآفرینی شهری وزارت راه و شهرسازی به دلیل عدم استقبال توسعهگران تقریباً در رکود رفته است. به گفته ناظران با وجود اینکه امتیازات خوبی برای مشارکت بخش خصوصی در این طرح در نظر گرفته شده اما عواملی مانند «انتظارات تورمی» و «عدم بازدهی مناسب» مانع حضور توسعهگران شده است. با این وجود طرح بازآفرینی شهری در محله سیروس از همان ابتدا هم با عدم استقبال سرمایهگذاران مواجه شده بود و دولت مجبور شد برای شروع به کار این پروژه یکی از زیرمجموعههای بانک مسکن را وارد کند که شرکت هم پس از کلنگزنی پروژه اعلام انصراف کرد.
حالا دولت پروژه مسکونی کوچک مقیاس (۳۲۴ واحدی) (در منطقه ۱۸ تهران را با عنوان پروژه بهاران شرقی به عنوان نخستین پروژه نوسازی بافت فرسوده افتتاح کرده است تا سنگینی شکست طرح بازآفرینی شهری را از دوش خود بردارد. این در حالی است که پس از کشمکشها و حواشی زیادی که عباس آخوندی، وزیر سابق راه و شهرسازی با رئیس دولت و اکبر ترکان داشت دست کم طرح بازآفرینی شهری به نتیجه برسد چرا که یکی از مهمترین دلایل اختلاف آخوندی با دولت بر سر برنامههای بازآفرینی شهری و انتصاب اکبر ترکان به عنوان مشاور رئیسجمهور در امور بافت فرسوده بود؛ انتصابی که مانند انتصاب مشاور اقتصادی رئیسجمهور، یکی از مبهمترین عناوین شغلی موجود در دولت را به وجود آورد.