کد خبر 954809
تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۲
اوپک برآورد تقاضای نفت در ۲۰۱۹ را کاهش داد

با توجه به مذاکرات در جریان بین عربستان و امارات، هیچ نشانه‌ای از تمایل عربستان برای افزایش تولید نفت و پایین نگه داشتن قیمت آن دیده نمی‌شود.

به گزارش مشرق به نقل از اوایل پرایس، لغو معافیت ها از تحریم‌های ایران توسط دولت ترامپ تاجران را نگران کرده است.

در حالی که اکثر تحلیلگران درباره توانایی عربستان برای پر کردن جای خالی نفت ایران در بازار خوشبین هستند، ولی واقعیت کاملاً متفاوت است. با توجه به مذاکرات در جریان بین عربستان و امارات، هیچ نشانه‌ای از تمایل عربستان برای افزایش تولید نفت و پایین نگه داشتن قیمت آن دیده نمی‌شود.

بیشتر بخوانید:

مسئله این است که بازار در دوم ماه می پس از پایان یافتن معافیت های ایران چه می کند؟ تاریخ نشان داده واردکنندگان نفت برای مقابله با تاثیرات تحریم های ایران آماده‌اند. عربستان سعودی و سایر تولیدکنندگان باید مراقب باشند بازار را بدون افتادن در دام ترامپ ثابت نگه دارند و باعث عرضه اضافی نفت به بازار در کوتاه مدت نشوند.

در حال حاضر همه چیز حاکی از قیمت بالای نفت است. اگر هیچ نفت اضافی وارد بازار نشود، طی چند ماه دچار کمبود نفت می‌شویم. ادعاهای ترامپ مبنی بر قول عربستان و امارات برای جبران نبود نفت ایران فقط در حد حرف است و هیچ توافق محکمی برای این کار وجود ندارد.

عربستان و امارات موضعی قدرتمند برای قبول یا رد درخواست ترامپ دارند. به نظر می‌رسد استراتژی واشنگتن با مشکل مواجه شده است چون آمریکا نتوانسته درجات لازم نفت را وارد بازار کند.

برای عربستان سعودی نیازی به افزایش تولید نیست. قیمت فعلی و سطح فعلی تولید برای حمایت از طرح های متنوع سازی اقتصاد این کشور و تثبیت جایگاه محمد بن سلمان ولیعهد این کشور کافی است. ثبات بازار نفت فرصت کافی به آرامکو برای ورود به بازار اوراق قرضه داده است. سرمایه گذاری های کم هزینه ابزاری جذاب برای عربستان و امارات در جهت تقویت اقتصادشان در کوتاه مدت هستند.

به نظر می‌رسد بازار نفت کافی برای چند ماه آینده دارد. نیاز به اجبار عربستان و امارات برای افزایش تولید نیست. قیمت فعلی نفت هم آن قدر نیست که رشد اقتصاد جهان را به خطر بیندازد. عربستان و امارات می توانند حدود ۱.۵ تا ۲ میلیون بشکه نفت به بازار اضافه کنند ولی با توجه به رفتار احساسی و غیرمنطقی بازار نفت در حال حاضر، افزایش تولید عربستان می‌تواند باعث کاهش قیمت شود وبالعکس. قرار است در ماه ژوئن در مورد قرارداد کاهش تولید اوپک و متحدانش تصمیم‌گیری شود و قبل از آن انتظار هیچ اقدامی نمی رود.

ولی یک مسئله ی مهم در مورد بازار وجود دارد. کشورهای وارد کننده نفت مثل چین و هند طی دو هفته آینده احتمالاً درگیر مذاکره در مورد قراردادهای نفتی جدید با ایران باشند. اگر تولید کنندگان اوپک در دام ترامپ بیفتند و تولیدشان را برای بیرون راندن ایران از بازار افزایش دهند، با بسته شدن قراردادهای نفتی ایران، تعادل بازار به هم خواهد خورد.

وضعیت تحریم های ایران موضع فعلی ریاض را تغییر نمی دهد. تنها مسئله ناشناخته در حال حاضر تاثیر قطع عرضه نفت ونزوئلا و لیبی است. توقف احتمالی صادرات نفت لیبی می تواند استراتژی کلی اوپک را در کوتاه مدت تغییر دهد.

ریاض باید به تحولات روسیه هم توجه کند. با اینکه روسیه بخشی از توافق اوپک است، ولی تمایلی به ادامه این توافق ندارد.

علااوه بر این، بازار نفت برای اوپک اهمیت بیشتری دارد تا خوشحالی دولت ترامپ. قیمت نفت بین ۷۰ تا ۸۰ دلار در هر بشکه خزانه اعضای اوپک را پر می کند. به نظر می رسد توییت های ترامپ در روز جمعه تاثیری نداشته است.

اوپک همچنین می تواند بدون نقض توافق کاهش تولید، نفت اضافی وارد بازار کند و قیمت ها را در حد مطلوب نگه دارد. مثلاً عربستان می تواند ۵۰۰ هزار بشکه دیگر نفت تولید کند و همچنان در محدوده توافق اوپک باقی بماند. اگر اعضای اوپک و روسیه تمایل خود را به جایگزینی نفت ایران مهار کنند، بازار مدت بیشتری متعادل می‌ماند. به نظر می‌رسد ترامپ به زودی مجبور شود برای رای دهندگانش توضیح دهد چرا نمی تواند قیمت بنزین را کنترل کند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس