صفحه نخست روزنامه‌های دوشنبه ۳۰ اردیبهشت

صالحی امیری مدعی شده است که اگر دولتی دیگر بود، شرایط سخت‌تر از امروز بود. اصلاح طلبان هیچ برنامه‌ای برای اداره کشور ندارند، به همین خاطر همواره با ترفند «رقیب هراسی» از پاسخ طفره می‌روند.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** صوفی: مردم امروز حسرت دوران خاتمی را می‌خورند!

«علی صوفی» وزیر تعاون دولت اصلاحات در یادداشتی در روزنامه آفتاب یزد نوشت: «باید اذعان داشت که سخنان رئیس جمهور درباره حدود اختیاراتش به هیچ روی قابل دفاع نیست و ادامه این وضع با توجه به نداشتن انگیزه از سوی دولت برای بهبود اوضاع به زیان روحانی است…انتظارها بر این بود که رئیس جمهور از تجربیات دور نخست خود استفاده می‌کرد و در دور دوم قوی‌تر از دور نخست عمل کند...امروز کشور به حال خود رهاست و همه چیز به ویژه در حوزه اقتصادی افسارگسیخته است. در حالی که جامعه همواره نمی‌تواند چنین وضعی را تحمل کند. به همین دلیل کشور به فردی با انرژی بالا نیاز دارد اما وجود انگیزه در دولت روحانی مشاهده نمی‌شود و خود دولت هم نسبت به فشل بودن خود معترف است».

صوفی در ادامه نوشت: «رئیس دولت اصلاحات در دور دوم، تغییرات معناداری در کابینه ایجاد کرد. به طور مثال معاون اول، رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر کار خود را تغییر داد و کابینه‌ای جدید به مجلس معرفی کرد و با همان کابینه تا پایان دولت هشتم کار کرد. رئیس دولت اصلاحات کارنامه بسیار قابل قبولی ارائه داد و رشد اقتصادی بالای ۷ درصد داشت و رضایت جامعه را به دست آورد. مردم حتی امروز هم حسرت دوران اصلاحات را می‌خورند؛ زیرا در آن دوران بازار سرمایه و کسب و کار مطلوب و نرخ ارز کنترل شده و شاخص‌های اقتصادی رو به بهبود بود».

وزیر تعاون دولت اصلاحات ضمن اذعان به غیرقابل قبول بودن ادعای اختیارات محدود رئیس جمهور، تاکید کرده است که دولت روحانی فشل و بی انگیزه است و امور اجرایی به حال خود رها شده است.

اما نکته تأمل برانگیز اینجاست که وی مدعی است که مردم حسرت دولت اصلاحات را می‌خورند.

درباره این ادعا باید گفت که اولاً دولت روحانی محصول «تَکرار می‌کنم» خاتمی است. رئیس دولت اصلاحات در دوران تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری با دفاع تمام قد از روحانی گفته بود: «برای بهبود وضع اقتصادی و ایجاد امید در جامعه به روحانی رأی بدهید... این بار این شمایید که باید تکرار کنید، تکرار رأی به روحانی عزیز برای تقویت امید به آینده‌ای بهتر... در صورت پیروزی دوباره آقای روحانی، کابینه آینده ایشان منسجم‌تر و کارآمدتر و همسوتر با شعارهای او و خواست ملت تشکیل خواهد شد».

ثانیاً مدیریت اقتصادی در دولت اصلاحات به هیچ عنوان قابل دفاع نیست، چه برسد به حسرت خوردن. چندی پیش «علیرضا بهشتی» از فعالین اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه شرق گفته بود: «رأی مردم به خاتمی در سال ۸۰ سلبی بود زیرا مردم می‌ترسیدند که شرایط به پیش از سال ۷۶ (دولت هاشمی) بازگردد». این یعنی علت پیروزی خاتمی در سال ۸۰ رقیب هراسی بود، نه کارنامه خوب.

همچنین «بهزاد نبوی» از فعالین اصلاح طلب، پیش از آغاز دولت هشتم (دولت دوم خاتمی) گفته بود: «ما قبل از دوم خرداد اعلام کردیم که خاتمی مرد اقتصاد نیست».

«محمد سلامتی» دبیر کل سازمان مجاهدین انقلاب نیز با اشاره به کارنامه اقتصادی دولت خاتمی گفته بود: «تیم اقتصادی دولت خاتمی، تیم متجانسی نبود که بتواند مسائل را به طور هماهنگ پیگیری کند...کسانی که در دولت سابق (دولت سازندگی) تفکر سیاست تعدیل اقتصادی را تعقیب می‌کردند، با بن بست مواجه شدند و در دولت خاتمی هم قطعاً ناموفق عمل کردند و برای اقتصاد کشور ایجاد مشکل کردند».

اصلاح طلبان در سال‌های اخیر اینطور القاء کردند که دولت خاتمی بهترین دولت از نظر کارنامه اقتصادی و سیاست خارجی بوده است؛ اما این ادعا- بنابر مستندات متعدد- به هیچ عنوان صحیح نیست.

** صالحی امیری: وضع موجود ربطی به عملکرد دولت ندارد!

«رضا صالحی‌امیری» رئیس کمیته ملی المپیک و از اعضای حلقه نیاوران در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «بنده معتقدم علت به وجودآمدن وضعیت موجود عملکرد دولت نیست بلکه مجموعه عواملی است که شرایط را سخت کرده است. همین دولت در دور اول عملکرد موفقی داشت و در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و بین‌المللی کارنامه قابل‌قبولی از خود ارائه کرد…ما نمی‌توانیم دولت را مسبب اصلی شرایط موجود قلمداد کنیم... اگر دولتی دیگر بود شرایط سخت‌تر از امروز بود».

وی در ادامه گفت: «مجموعه تهدیدات بین‌المللی و مناسبات داخلی در دور دوم ریاست‌جمهوری آقای روحانی دستخوش تغییر شد. این تغییرات نیز فشار بی‌رحمانه‌ای به دولت وارد کرد. در دولت یازدهم نظام بین‌المللی رویکرد عقلانی برای مذاکره درباره برجام در پیش گرفته بود. ایران نیز در این مسیر گام‌های اساسی برداشت. با این وجود با روی کار آمدن فردی به نام ترامپ که غیر قابل پیش‌بینی و غیرنرمال است معادلات بین‌المللی تغییر کرد».

صالحی امیری مدعی شده است که اگر دولتی دیگر بود، شرایط سخت‌تر از امروز بود. اصلاح طلبان هیچ برنامه‌ای برای اداره کشور ندارند، به همین خاطر همواره با ترفند «رقیب هراسی» از پاسخ درباره کارنامه خود طفره می‌روند. طیف اصلاح طلب در سال ۹۶ و در جریان رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری مدعی بود که اگر رئیسی و قالیباف به ریاست جمهوری برسند، دلار ۵ هزارتومان خواهد شد. پس از آن وقتی دلار در دولت روحانی تا آستانه ۱۹ هزارتومان افزایش یافت، این طیف با توهین به شعور مردم مدعی شدند که اگر رئیسی و قالیباف به ریاست جمهوری رسیده بودند، الان دلار ۴۰ هزارتومان بود!

صالحی امیری مدعی شده است که «وضع موجود ناشی از عملکرد دولت نیست»! این در حالی است که روحانی- خرداد ۹۲- و در جریان رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری گفته بود: «ریشه همه مشکلات به مدیریت و کارآمدی دولت بازمی‌گردد».

** اصلاح طلبان همچنان مشغول ترساندن مردم از سایه جنگ!

«الهه کولایی» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه همشهری گفت: «باید هوشیار بود. حجم عظیم سلاح و نیروهای نظامی در منطقه بسیار حساس مانند خلیج فارس و پیرامون آن فی نفسه نگرانی و تهدید را شدت می‌بخشد و در چنین وضعیتی خویشتن داری و توجه به هشدارهای لازم بیش از پیش اهمیت پیدا می‌کند. بسیاری از جنگ‌ها و درگیری‌های نظامی نه بر پایه طراحی‌های از پیش تعیین شده، بلکه براساس تصادف‌ها و تصمیم گیری‌های آنی و نادرست شکل گرفته است.»

کولایی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «گروه‌هایی در داخل آمریکا به دنبال جنگ هستند…ضمن اینکه در سطح منطقه نیز متاسفانه تحرک‌هایی از سوی دولت‌های ضدایرانی، این برنامه‌ها و تلاش‌ها را در واشنگتن تکمیل می‌کند».

اکنون میدان اصلی نبرد میان ایران و آمریکا، حوزه اقتصادی است؛ به عبارت دیگر ما اکنون درگیر جنگ تمام عیار اقتصادی با دشمن هستیم. در روزهای گذشته روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» در گزارشی نوشته بود: «مقامات ارشد دولتی گفته‌اند که هدف آمریکا جنگ نیست، بلکه پیشگیری از اقدام متقابل ایران در برابر تحریم‌هاست».

رهبر معظم انقلاب - ۱۰ اردیبهشت ۹۷- در دیدار هزاران نفر از کارگران و کارآفرینان، اصلی‌ترین طراحی کنونی برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی را جنگ اقتصادی دانستند و با تأکید بر اینکه تنها راه مقابله با این جنگ، حمایت از کالای ایرانی و تکیه بر توانایی‌ها و ظرفیت‌های داخلی و چشم ندوختن به بیگانگان است، فرمودند: «وظیفه دولت و مسئولان، برطرف کردن مشکلات و موانع کارآفرینان و کارگران و افزایش ظرفیت تولید واحدهای تولیدی است و وظیفه مردم نیز تصمیم و عزم جدی برای خرید کالای ایرانی است».

با اینکه مقامات ارشد آمریکایی اذعان کرده‌اند که گزینه جنگ با ایران به هیچ عنوان مطرح نیست، اما متاسفانه طیف اصلاح طلب همچنان مشغول ترساندن افکار عمومی از سایه جنگ! و پرت کردن حواس مردم از میدان اصلی نبرد هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • سید IR ۱۵:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۰
    16 0
    اقای صوفیها شماها حسرت میخورید یا ملت با این پولها وزندگی باد اورد تان
    • IR ۰۰:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۱
      8 2
      مردم با تکرار میکنم خاتمی بیچاره شدند و حالا حسرت دولت احمدی نژاد را می خورند.
  • IR ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۰
    21 1
    اقای صوفی خودت حسرت میخوری ازطرف ملت صحبت نکنید ملت حسرت دولت احمدی نژادرامیخورن نه خاتمی
    • سید IR ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۰
      12 0
      اصلاح طلبان تهوع آور یا کاسبان برجام!
  • IR ۱۶:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۰
    6 0
    خوب معلوم است اگر بگویند دولت مقصر است گور خود را کنده اند .
  • IR ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۰
    7 0
    شش سال خسارت محض
  • IR ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۰
    3 0
    شش سال خسارت محض
  • IR ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۰
    3 0
    شش سال خسارت محض
  • DE ۲۰:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۰
    2 0
    خانم کولایی بجای این حرفها اگر واقعا مثل یک مادر یک ذره دلسوزی تو وجودتون هست ،یک فکری برای بهبود تولید مشاغل برای جوانان باشید! کشورهای دیگه سهیمه نفت ایران رو می دزدند، اونا باید نگران باشند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس