به گزارش مشرق، «فاطمه پوررضاقلی» اظهار داشت: کلیه ها در ابتدا بر اثر فشارخون بالا دچار نارسایی شده و با پیشرفت بیماری، فرد به دیالیز یا پیوند کلیه نیاز پیدا می کند.
بیشتر بخوانید
علائمی که میگویند فشار خون دارید
وی ادامه داد: هرچند فشارخون بیماری خطرناکی است اما اگر این افراد، بیماری خود را کنترل کنند، می توانند جلوی عوارض آن را گرفته و از اثر آن روی کلیه ها و سایر ارگان های بدن جلوگیری کنند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تحرک بدنی، نکشیدن سیگار، مصرف نکردن مشروبات الکلی، کاهش وزن و تغذیه سالم را از مهمترین اقدامات برای کنترل فشار خون اعلام کرد و گفت: فست فودها و نوشابه برای سلامتی مضر هستند و باید از مصرف آنها پرهیز شود.
پوررضا قلی با اشاره به اینکه نارسایی کلیه در ابتدا هیچ علامت بالینی ندارد، تصریح کرد: خیلی از افراد در مرحله انتهایی نارسایی کلیه به پزشک مراجعه می کنند که کار درمانی را بسیار سخت می کند.
وی با اشاره به اینکه افراد با یک آزمایش ساده خون و ادرار می توانند نارسایی کلیه ها را تشخیص دهند، اظهار داشت: رنگ پریدگی، ضعف و بیحالی و کم خونی از علایمی است که باید جدی گرفته شود زیرا می توانند از نشانه های ابتدایی نارسایی کلیه باشند و عفونت ادراری در کودکان حتماً باید بررسی کامل شود.
** فرهنگ کنترل فشارخون را در جامعه نهادینه شود
وی تاکید کرد: باید فرهنگ کنترل فشارخون در جامعه نهادینه شود تا افراد با اندازه گیری فشارخون در فواصل معین، از ابتلا به بیماری پیشگیری و با عوارض آن مقابله کنند.
پوررضا قلی به پزشکان به ویژه پزشکان عمومی توصیه کرد در مراجعه بیماران حتماً فشارخون آنان را چک کرده تا در صورت لزوم، اقدامات درمانی مناسب در این زمینه انجام شود.
وی با اشاره به اینکه بیماران در برابر مصرف داروهای این بیماری مقاومت نشان می دهند، ادامه داد: این باور غلط در جامعه به وجود آمده که افراد در صورت مصرف داروهای فشارخون به آنها معتاد می شوند به همین دلیل در برابر مصرف، مقاومت نشان می دهند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بیماران فشارخون توصیه کرد که مقاومتی در برابر مصرف داروها نداشته باشند و همکاری لازم را با پزشکان در این زمینه داشته باشند.