به گزارش مشرق، کامران باقری لنکرانی امروز در نشست خبری به مناسبت روز جهانی گوارش با شعار تشخیص زودهنگام سرطانهای گوارشی اظهارداشت: امروزه در کشور از هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۴۰ نفر به بیماری سرطان مبتلا میشود که این رقم در دیگر کشورها از هر ۱۰۰ هزار نفر ۲۰۰ نفر است.
بیشتر بخوانید:
اثرات عجیب و غریب قرصهای خوابآور بر بدن
وی با بیان اینکه شیوع سرطان در کشور نگرانکننده نیست، گفت: براساس آمارها سالانه در کشور ۱۱۰ هزار نفر که ۵۵ هزار نفر آنان مرد و مابقی زن هستند به سرطان مبتلا میشوند و فوت میکنند که با تشخیص زودهنگام سرطانها درمان میشود.
لنکرانی افزود: در بین سرطانهای پر شیوع در کشور مردان رتبه اول سرطان معده و بانوان رتبه اول سرطان پستان را دارند و پس از آنها سرطان روده بزرگ ثبت شده همچنین سرطان کبد و لوزالمعده رو به افزایش است.
لنکرانی با تاکید بر تشخیص زودهنگام انواع سرطانها افزود: چنانچه افراد با مشاهده هرگونه تغییرات در گوارش و مدفوع خود باید آزمایشات مربوطه را انجام دهند تا در برابرانواع سرطانها اقدامات پیشگیرانه انجام شود.
وی مراقبت از افراد سالمند در برابر انواع سرطانها را مهم توصیف کرد و گفت: ۱۵.۶ درصد مردان در سن زیر ۷۵ سال مبتلا به سرطان میشوند که در بین زنان این رقم کمتر از ۱۲.۶ درصد ثبت شده است.
لنکرانی به علائم هشدارها در سوءهاضمه، کاهش وزن، تغییر رنگ در اجابت مزاج، تغییرخون در مدفوع و انجام آزمایش خون نهفته در مدفوع به عنوان پیشگیری در ابتلا به سرطان اشاره کرد و گفت: این علائم بیانگر سرطان نیست بلکه افراد باید نسبت به این علائم حساس باشند و به پزشک مراجعه و آزمایشات مربوطه را انجام دهند.